- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Jó, hogy lett ilyen topik, én is gondolkodom azon, hogy leváltanám az otthoni routeremet egy pfsense-t futtatóra. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Gépnek valamilyen Qotom mini PC-n gondolkodom (min. 4 gigabit port + AES NI), esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel a gépekkel kapcsolatban? Illetve azon is gondolkodom, hogy elsőre csak próbálgatnám a rendszert, így a Qotom-ok közül is olyat vennék, ami wifi képes, mivel nem fogok tudni a router mellett ülni, hogy kábellel legyek összekapcsolva. Ez így akár elképzelhető megoldás lenne?
Tudom telepíteni a pfsense-t úgy, hogy nincs külső megjelenítőm?
llletve egy fontos kérdés a végére: átlagos user vagyok, egy asus routert konfigoltam eddig be, illetve pár alap dolgot ezen a routeren. Akár nagyon minimális hálózati tudással is bele lehet vágni? Igazából jó lenne azokat a dolgokat használnom amiket eddig is használok a routeren + persze mást is amit kínál a program: dhcp szerveren és port forvardoláson túl ddns van rajta beállítva, létrehoztam két vpn szervert rajta, ezzel szoktam kívülről az otthoni hálómba bejelentkezni, illetve vpn tunnelként tudok felcsatlakozni az előfizetett vpn szolgáltatásomhoz. Ezeket mennyire lehet bekonfigolni egy átlagos user számára?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest