Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz MC Pite #8075 üzenetére

Jó ez, hogy bemérem, mert azért 18 óta elég sokat lkláttam ezeket, és bizony van ami látszik a régi képeket visszanézve. Még semmit se mondtak, mert nem jutottam oda, de van még a barnáról 2019 júniusi, szemre hibátlan állapotról mérésem, és aszerint a hátsó kerékdőlés gyári értéke -0.30°-tól +0.30°--ig mehet, és már ekkor is -1.38°meg -1.54° volt, tehát amit szemmel ki se szúrtam, már az is kívül volt a határértéken:

És itt egy kép a mérés(2018 december) után 3 hónappal, (2019 február) szóval ez is dől, de látványosan másképp áll, mondhatni szemmel fel se tűnik, hogy nem oké, mert 1.5°alatt hogy is tűnne fel szemmel, és a gép szerint már ez se jó:

Szóval ha már szemmel látható, az elég gáz, plusz nem is az a kérdés, hogy kell-e dőlnie, mert a gélp szerint nem, hanem hogy a 17-es kerékkel 40 centin kell-e 3 centit dőlnie, ami különösebb matematikai számítások nélkül is egy elég nagy szám, mert az bizony 7.5°, és az elég sok a +- 0.30°-hoz képest..

És itt egy 19-es felnivel készült fotó, nem dől látványosan semerre, tlaán azt mondom látszik, hog ypőicit terpeszt, de ez teljesen más, mint ami most van...

Szóval a 225/50R17-es se oszt meg szoroz, pláne, hogy ez egy merev híd, ami két szilenttel és a két hátsó rugóval kapcsolódik a karosszériához, azaz a rárakott tömegnek, vagy a felpakolt felniknek semmi köze a dőléshez, az úgy áll, ahogy a tengely egyenes, vagy éppen dől, max ha annyira el lenne gyengülve, hogy a tehelés hatására dől, akkor változhat, de akkor már elég nagy a baj. Bárhogy nézem, a barna is dőlt már a gyári felnivel és a gyári kerékmérettel, a fényképezés pillanatában 170 ezernél, a futóműállításkor legfeljebb 180 ezernél, a pirosnál a mosós képnél szintén 175 volt, és nem volt dőlés, a peres gumival max felgyorsítottam a folyamatot, de ez itt 23 október, és akkor még nem látszik semmi:

De most a szerelő alánézett, a híd két oldalsó nyúlványa, ami a hátsó kerékagyakhoz mennek ki, azok szépen rozsdásodnak, és már repedés is volt., ennél a felújított hídnál ugyanaz a terület volt problémás, és valami hegesztésnyom látszik, ami végül le lett festve.

Hétfőn viszem az 500km-t futott újszerű hidat, akkor mérünk és fotózunk mindent, viszek két 110centis 40X40-es zártszelvényt, amit a kerékagyak helyére felcsavcarozunk, mérem alul és felül, az 1m-en mérhető különbségből meg rögtön lehet fokot számolni. Nem kell lkáter pontosságúnak lennie, ott lesz a régi, a felújított és az új, 10 perc alatt minden kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés