- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Keresgéltem motor leállítás után, van-e itt is 1 órás akkubiztonsági mód rádióhallgatásra, mint a Ford Fiestánál. Aztán valahogy beleakadtam a gyári szervizoldalba, onnan meg már sikerült meglelnem a nekem valót.
-
rdt89
addikt
Jó az enyém nem Diesel, de le se merem írni, hogy elég sűrűn van, hogy hidegen is tiltásig kiengedem már 5 éve és még nem volt problémája a motornak, cserébe mindig mindenből a legjobbat kapja ha úgy van.
2012-ben vettem 190 ezer forintért, más ennyiért telefont se vesz.
-
tresh
veterán
Jellemzően szar üzemanyag, eldugult kat, dpf és társai művelik ezt. Sok dologból áll ez össze
A CR dízelek érzékenyebbek ezért több törődést igényelnek, én ajánlani szoktam hogy néha egy kis adalékot (2t olaj) rakjanak bele. Ettől függetlenül minden turbó diesel tulajnak el szoktam mondani,hogy meg kell kergetni a kocsit és nem 1800nál elváltogatni. Sajnos sokan az alacsonyan is sok nyúlmókus jelenléte végett szeretnek tatásan közlekedni és 50nél 5 be váltani stb. Mert majd a fogyasztás így lesz jó...baromság sajátomat is hidegen 2000nél ha már jó az olaj hőfokom akkor 2500 körül váltom ha sietek simán 3000-nél. Amúgy általában ezért ajánlom a régi 8 szelepes HDI-ket azok jobban elviselik a gazdi tudatlanságát a használatot ítélően.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #1606 üzenetére
Magyar kezelési útmutatót pdf-ben merre találhatok a P208-hoz? A Fiestámhoz igen hamar meglett anno, de jelenleg angol nyelvű pdf-et találtam csak, no meg a hozzáadott eredeti francia van meg. Nem mondanám, hogy rosszul menne az angol, a franciát meg némileg kisakkozom, de csak kényelmesebb lenne a magyar.
-
rdt89
addikt
Igen dúl is a szerelem még mindig.
A HDI motorok nagyon jók, de ha jól tudom, azoknak néha rá kell lépni a nyakukra, hogy a nagynyomású csövek ne duguljanak el, ami persze nem hátrány (nekem legalább is).
Én a 2.7 HDI motorjára is kíváncsi vagyok a Peugeotnak, ami biturbo-t birtokol, hogy mit muzsikálhat, de régi álmom egy 205 gti, vagy 405 mi16 vagy ezek Turbósított limitált változata. -
rdt89
addikt
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy van ilyen fórum.
Akkor egy gyors szösszenet.
A családban 3 Peugeot van, 106 1.4 75 le (1997), 306 1.4 75le (1993) és egy 406 1.6 90 le (1997).
A legnagyobb 17 éve van a családban és még sose nyűgösködött, a 106-os testvéremé egy igazi kis méregzsák ő 7 éve ékeskedik a családban (már mint a kocsi), még az enyém egy vénség, de annál inkább szerethető 5 ajtós kis méregzsák ami valentin napkor volt 5 éve ,hogy tulajdonomba került.
A sztereotípiákkal ellentétben nagyon megbízhatóak és motorikusan szinte kinyírhatatlanok, az más kérdés, hogy néha-néha felüti a fejét az elektronikus anomália, de csak egy Peugeot, ez a természetes. Cserébe még egyik se rohad. -
vasi79
aktív tag
Sziasztok! Tudnék venni megbízható forrásból egy c3-at 16v hdi-vel. Nem nagyon találkoztam fórumokon ezzel a fajta motorral, csak a 8v-vel. Ennek a motornak is hasonló jó a megítélése? Esetleg tapasztalat vkinek?
Köszönöm
-
whited
addikt
válasz
kalmanchris #1594 üzenetére
anno még én indítottam a csoportot, volt egy 406 2.0HDi-m amit aztán eladta, és követte még másik kettő
de amikor azok is elmentek, nem figyeltem a csoportot, ami azért picit hiba volt, mert látom, ha lassan is, de nőtt a tagok száma, de hát jobb később, mint soha -
whited
addikt
Üdv emberek!
Hosszas talán önkéntes száműzetés után, de visszatértem és most már lesz is mivel.
Visszatérek 1 406 2.2HDi-vel az oldalamon.Üdv újra itt mindenkit !
-
tresh
veterán
válasz
molnarpeter #1591 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
balazs1022 #1588 üzenetére
Próbáld meg magad eladni az autódat, a különbözet kb egy ársávval jobb állapotú autóra is jól jöhet.
-
tresh
veterán
válasz
balazs1022 #1588 üzenetére
A kék ki van "nyalva" de a km kb a duplája, a vezető oldali ülés igen csak leharcolt állapotban van,első féktárcsák alapból cserések mert látszik a válla,újra bőrözött váltószoknya, manuál klíma stb. Szerintem ennyiért van/lesz jobb vétel. A Lila a motor végett nem kéne fogyasztásba semmivel se lesz jobb mint az 1.6 cserébe gyengébb. Esetleg nézegess Xsara-t is 2003 körüliek igen jó áron vannak ugyanaz a műszaki tartalom csak a bodé más. Cserébe a Xsara jobban fogyaszt
-
tresh
veterán
307 fl 2007 év végéig volt
407 nagyon szűk hátul még a kombi is botrányosan kicsi.
balazs1022: BSI vel volt probléma de közel sem ennyire vészesen. Minden elektromos kütyüt tesztelni kell,+ gyári diaggal megnézni van e valami nyűgje. Amúgy semmi extra, szög egyszerűek, csak nem a kínálat aljáról kell venni és minél több információd van a múltjáról annál jobb. Kinti autónál meg van az az opció hogy vezeték egy darabig biztos az elektronikus szervizkönyvét abból sok dolog kiderülhet
-
balazs1022
őstag
Ugy olvastam h a 2005 elottiek eleg problemasak voltak elektronikusan. Gyakori volt a rovidzarlat az abs kornyeken. Meg h vhol be is azott az elektromos resz. Az a baj h amit kineztem 2006-osat azt mar elvittek.. :/ Igy maradt ez a 2002-es. 900.000-ert adjak, es sztem kulfoldi.
Azert erdeklodom h kell-e meg aggodni a regebbi tipustol -
tresh
veterán
válasz
balazs1022 #1581 üzenetére
Miért gyulladna ki? Nem km alapján veszünk autót azok az 1.6 os motorok pl 300-400 ezret röhögve elmennek
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Szeretnék autót vásárolni. Egy Peugeot 307 lenne a kiszemelt. Sajnos 2002-es. Én facelift utánit szeretnék de nem nagyon találok sehol. Amit kinéztem kocsit abban már van 180.000 km, még ekkor is fent állhatnak az elektromos hibák, meg h kigyullad a kocsiban vmi? Vagy maradjak a 2005 utániaknál?
Motorikusan egyébként szokott ezekkel gond lenni? 1.4, 1.6 egyaránt érdekel.
Köszi!
-
Remington
őstag
Sziasztok!
2004-es Peugeot 307-es gyári CD fejegységével van gondom. A lemez behelyezése után pár másodperccel kiadja a CD-t, eredetit is. Lehet ezzel valamit kezdeni?
Köszi. -
tresh
veterán
Ja ja mindig rohanásba vagyok
Most program nélkül van mert széthullott a kuplungom.(nem bírta a pónikat +el el lett rúgva néha
) De már megcsináltam szóval ha megjön a turbóm akkor már csak egy szolid programot kap kb 160 pónira.
Persze jó lesz bele.A total quartz 9000 pl teljesen jó nekem is az van egy ideje és tényleg nem rossz. 10k-s csereperiódust erőltesd és nem lesz gond.
-
Lacess
tag
Abban a klasszikus tdi-ben amivel először meg sem érkeztél, másodszor pedig túl korán érkeztél-, majd távoztál is Siófokról??
Nem lesz nagyon hosszú távra használva a kocsi, továbbá osztrák ismerősökről van szó így a hidegindítás az az év egy elég jelentős részében valódi hidegindítás lesz. Lényeg a lényeg: akkor valami minőségi 5W40 mehet.
-
Lacess
tag
Nagyon köszönöm, illetve köszönik ismerősék a segítséget mindenkinek!!
5W40-et ajánlottam nekik, őszintén szólva nem hinném hogy egy félszintetikus 10W40 lenne bele a legjobb. Én az adagolós "classikus tdi"-be sem öntök 10W40-et, pedig jó lenne bele.
Azt már mondtam nekik hogy egy rövidebb, 10k környéki csereperiódust illenne alkalmazni ehhez a motorhoz. -
-
tresh
veterán
válasz
kalmanchris #1568 üzenetére
Enged el szerintem.
Imádom a katalógus adatokat és a gyártói előírásokat gondolom 30k-ként cseréli az olajat mert az is gyártói előírás
-
dj79
senior tag
válasz
Luck Dragon #1569 üzenetére
Nekem a 206 presence felszereltségű volt (2000 évjárat), az órán kívűl nem mutatott semmit és nem is emlékszem, hogy lett volna benne hőmérő és fedkomp.
-
-
-
válasz
Luck Dragon #1558 üzenetére
Facelift utániaknál az eső lápmák külső burája átlátszo, illetve az első maszk nem vizszintes csikok hanem rácsos. Innen elég jól felismerhetőek.
-
sowi
őstag
válasz
kalmanchris #1564 üzenetére
mitol lenne gyengebb minoseg? mert a hideg oldali viszkozitasa -20 fokig jo nem ugy mint az 5w ami -25ig? kb. ennyi a lenyegi kulonbseg, amugy meg gyari ajanlas is, de mindenki azt rak bele amit akar
-
sowi
őstag
válasz
kalmanchris #1561 üzenetére
az lehet, de nem ez volt a kérdés
-
dj79
senior tag
válasz
Luck Dragon #1560 üzenetére
Azért választanám az 1.4-t, amit a kontra címszó alatt leírtam, ráadásul gyakoribb a faceliftes modellnél. Az a motor szerintem valahogy jobban sikerült.
A régebbi 206 esetében alul volt méretezve a lengőkar, a stabpálca.
Nagyszervízről annyit, hogy sokmindentől függ, pl hogy a választott szerelőd milyen áron számítja fel az alkatrészt, ad-e valami kedvezményt etc.
-
-
dj79
senior tag
válasz
Luck Dragon #1558 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2003 vége felé volt.
Más az első-hátsó lámpa illetve a kormány is talán.Nekem presence volt a benzines, illetve a 307 is az, mégis óriási eltérések vannak az egyedileg megrendelt extrák miatt.
Személy szerint én inkább az 1.4 HDI-t keresném és ha állapota engedi, akkor optimalizáltatnám a motorvezérlést 80 lóig
vagy a 16 szelepes benzinest.
-
-
dj79
senior tag
válasz
Luck Dragon #1556 üzenetére
Igaz, hogy 2.0HDI 90le RHY, de Peugeot 307, 265 ezer km.
Pro:
- egyszerű a motor, mint a faék (nincs kettőstömegű, nincs részecskeszűrő)
- vezérlés csereperiódusa 120k, alkatrészek nem a drágábbak közé tartoznak
- ezt a kasztnit is eléggé jól tudja vinni, ha az ember kiismeri
- magasnyomású pumpa nem igazán szeret megdögleni
- ha jó a motor, mínusz 18-ban is elsőre indul (téli tapasztalat)Kontra:
- siemens rendszer: a befecskendezők nem felújíthatóak, csak csereVolt már 206-m, de én inkább a facelift utánit keresném, erősebb futóműalkatrészek, jobb váltó.
A magasabb felszereltségűeknék az ülés is sokkal jobb, ha jól emlékszem.
Hátul a 206 szűkös, elöl kényelmes, hátsó hidat érdemes megnézni.Mit szeretnél még tudni?
-
Sziasztok.
Van itt valakinek 206-a ami 2.0 -90Le HDI motorral szerelt?Ha igen , meg szeretném kérni, hogy írja le a tapasztalatait.
-
Lacess
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szülei vettek egy 2004-es (de lehet 2005-ös) Citroen C4-et. Motorja 1,6 HDI 66kW, meg azt mondja valami ilyesmi kódot talált hogy 9HX. Nem egy nagy szakértője a család az autóknak...
A kérdésük csak annyi lenne hogy milyen olaj való ebbe a motorba?
Én sajnos a "fhansziákról" nem nagyon vagyok képben, inkább a fritzek a neten pedig több ellentmondást is találtam.
Köszönöm/ köszönik előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest