Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4539) King Unique válasza echterion (#4538) üzenetére


King Unique
titán

Ennek amúgy mi köze van a pendrive probléma témához? Mert szerintem nem sok... :D

De ha már ide lett beírva, akkor hogy ne kelljen szaporítani feleslegesen a topikokat, akkor nézzük:
Először is a 32 GB-os háttértár eleve kicsit vékony, a 64 bites, újabb Windows 10-verzióknál már annyi a névleges minimum rendszerkövetelmény. Valamint az újabb verzióknál alapértelmezetten lefoglalásra kerül a lemezterület egy része (pl. 7 GB) a rendszer számára, de csak tiszta telepítésnél, közvetlen build upgrade után nem. Vagyis annyira nem meglepő az előbbiek + az utólag telepített programok mérete, + a hibernációs fájl és lapozófájl mérete függvényében, ha a bruttó (!) 32 GB-os rendszermeghajtónál csak 7 GB szabad terület marad.

Ha 32 GB az EMMC, akkor azon nem lehet csak "128 MB-os reserved, egy 6948 MB-os primary és egy 300 MB-os system" partíciók és lemezterület, lennie kell ott még másnak is. Valamint ha nem az az aktív rendszermeghajtó, nem arról fut éppen a Windows, akkor simán tudni kellene törölni másik lemezről futó Windows / Windows-telepítő alatt pl. a DiskPart clean paranccsal, ahogyan külön a normál/védett partíciókat is (bővebben).

"Winows to go rendszer alatt semmi se látszik a belső meghajtóból."

Hát mondjuk azért, mert WTG-nél alapértelmezetten a többi fizikai lemez offline, nincsen felcsatolva. Ellenben csatlakoztatás (online disk) után már hozzá lehet férni a tartalmukhoz.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.