Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• freewaer

csendes tag

Sziasztok!

A hétvégém szenvedéssel telik, mert nem tudok feltelepíteni egy windows 10-et. A probléma konkrétan az, hogy mikor elindítom a telepítést a pendriveról egy fekete képernyő jelenik meg a következő szöveggel:

"A disk read error occurred. Press Ctrl+Alt+Del to restart"

Egyszerűen már mindent megpróbáltam, álítottam boot sorrendet, próbáltam 3 féle usb telepítőt készítő szoftvert (Rufus, Windows 7 USB download tool, WintoBootc), két féle windows 10-et is. A pendriveot már számtalanszor formáztam, frissítettem az MBR-rt rajta, aktiváltam már stb...

Próbáltam már az előlapi és a hátlapi usb portokat is, usb 3-as és 2-es pendriveot. NTFS és FAT32-t. Még az a fránya FreeDos sem akar elindulni pendriveról mert az meg megáll a "Loading FreeDos" szövegnél.

Azért akarom újra rakni a windowst, mert raktam a gépbe a HDD mellé egy SSD-t, hogy picitgyorsabb legyen a paripa. Már a kábelezést is átnéztem és cseréltem....

Mi lehet ennek az oka? Az alaplap halt meg, vagy egyszerűen a pendriveok a rosszak? De az egyiket meg pont erre a célra vásároltam....

Pendrive: Kingston és Sandisk , HDD: Samsung, SSD: Kingston

Valaki már találkozott ezzel a problémával? CD-ről nem opció a telepítés, mert nicns CD-m se íróm :)

Köszi az esetleges válaszokat előre is.

FW

Új hozzászólás Aktív témák