Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Ebay-en eladtam 2 terméket (digitális áru) két különböző vevőnek, és mindkét esetben a vevők követelik vissza a pénzüket, állítólag ők nem engedélyezték a tranzakciókat. A Paypal számlámon az összegeket elkülönítette a Paypal. Az Ebay-en is bejelentést tettek, az ebay törölte a tranzakciókat, én a digitális tartalmakat természetesen az ebay üzenetküldőjén keresztül elküldtem a vevőknek.
Most nekem kellene reagálni az ügyben... Mit kéne írnom?
Mi várható ilyen esetben???
Köszönöm ha segítetek....
-
Suineg
senior tag
Az Ebay hírdetés eltávolítását emiatt "eBay listings removed - unauthorized user of buyer or bidder account
We had to cancel bids and purchases on the following item(s) for the buyer, amalfikid, because they were made without the account owner's permission:
262269404204 - XBOX ONE game - Forza Motorsport 6 - Full Game Download Code
" tették.
Magyarul nem engedélyezte a fiók tulajdonos a vásárlást. Szerintem tipikus kamu duma.Korábban vásárolt egy ismerősöm egy játékot XBOX ONE-ra, de mint kiderült XBOX360-ra akart venni, így ez a Microsoft játék letöltőkód feleslegessé vált. Segítenék neki eladni, ami sikerült is csak hát a vevő biztosan ingyen szeretné...
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Szia,
Igen a fenti szöveget az ebay küldte. Eléggé furcsálom, hogy azért mert esetleg valakinek az engedélye nélkül mondjuk egy fiatal (pl. valakinek a gyereke) használja a szülő belépését az ebay-on plusz a bankkártya adatait is "ellopja", azért ezt bizonyítani is kellene valamiképp!
Azért köszönöm a segítséged..
-
Suineg
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy a Paypal egyenleg gyors feltöltése pénzzel, az 'Add funds to your account instantly' használatával kerül valami plusz költségbe?
-
Suineg
senior tag
válasz Darko_addict #21948 üzenetére
Tudtok olyan appot vagy programot ami pontosan ki tudná számolni a különböző Paypal költségeket, attól függően, hogy melyik országból küldik a pénzt?
Vagy ha nincs ilyen esetleg jó nekem az is ha a legmagasabb költséggel tudnék kalkulálni.
Eladni szeretnék és rá kellene tennem a költséget a vételárra...
-
Suineg
senior tag
Mindet köszönöm!
Viszont nemrég kaptam egy USA vevőtől 15.98 usd-t és kereken 1 usd volt a paypal fee.
Ez pedig csak akkor jön ki ha egy korábbi tagunk hozzászólásában említett 4,4% + 0,3 usd költséget vesszük alapul.
Vagyis 15.98 usd-nek a 4,4%-a = 0.70312 + 0,3 = 1,00312 usd.
És ez a számolási metódus volt nekem korábban is alkalmazva más bejövő tételeknél...
Akkor most hogyan számoljak?
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Paypal fiók megszüntetése után lehet-e újra nyitni egy új fiókot ugyanazzal a felhasználói névvel, címmel, e-mail címmel?
(Vagy kattintsak az email-ükben küldött linkjükre, hogy nem én kezdeményeztem a fiók megszüntetését?)
Illetve a másik kérdésem, hogy a megszüntetett fiókkal kapcsolatban később érvénybe lépő követelést be tudnak-e rajtam hajtani? Vagy nem is lehet a megszűnt fiókkal kapcsolatos követelést indítani?
-
Suineg
senior tag
Azt jól tudom, hogy a Paypal-os pénz visszatartás csak az ebay-es eladásoknál van? Tehát ha a Paypal számlám új és eladok valamit akkor egyből kivehetem a kapott pénzem, akármilyen opcióval is küldték azt nekem?
Egyébként pedig mik a föbb különbségek, hogy miszerint küldik a pénzeket?[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Amennyiben egy új paypal számlát regisztrálok és ebay-es eladás után kapnék rá pénzt akkor egyből hozzáférhetnék-e?
A korábbi, megszüntetett pp fiókomba egyből hozzáfértem a pénzekhez, nem volt 21 napos (vagy egyéb) várakozási idő. -
Suineg
senior tag
Ezt értem, viszont ha máshonnan kaptam eladás miatt pénzt (nem e-bay), akkor meg egyből hozzáfértem.
Azért nem értem mert e-bayen is volt, hogy GBP-kaptam az angol e-bayes eladás miatt. Akkor várnom kellett 21 napot.
Ha pedig az amerikai e-bayen adtam el, egy másik e-bay accountal, akkor meg nem kellett várnom 21 napot.Az angol e-bay pozitív feed-em volt kb.8. Az amerikai pozitív feed-em meg 110.
Mindkét e-bayről meg másik weboldalakról is egy paypal accountra (e-mail címre) ment a pénz.
Szóval?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Csak úgy szólok, hogy játék letöltő kódokkal (ami ugyanúgy virtuális termék) kb. 200.000 forintot buktam, tök mindegy mennyi pozitivja volt az ebay-es vevőknek.
Halgass V-re és ne adj el paypal (ill. bármilyen kártyás) fizetési eszközön keresztül fizethető oldalon ilyeneket. -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Kérdezni szeretnék egy olyat, hogy ha kb. évente járok ki külföldre egy rokonomhoz, kint élek 6-8 hónapot, akkor pl. most itthonról, magyar ip. címről tudok-e nyitni egy euró alapú paypal számlát.
Kérnek-e pl. a németek valami cím igazolást vagy ilyesmit...
Hogy működik ez?
-
Suineg
senior tag
-
Suineg
senior tag
válasz DoItYourself #25388 üzenetére
Az én nevem 7 éve van a magyar írás szerint megadva, tehát a Paypal felülete úgy köszön rám ahogyan a magyar számlám illetve a bankkártyám. Tehát a first name a vezetéknevem és a last pedig a keresztnevem. 7 éve nincs gond.
(Nem szeretem látni megfordítva - angolosan)[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Hello Fiúk-lányok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha valamit eladok amit PayPay-el fizetnek ki, és nem nemzetközi ajánlottan adom fel a "levelet", de kérek egy egyszerüsített készpénzfizetési számlát ami a vásárlóm nevére és címére szól, akkor ezt mint postai igazolást elfogadja-e a Paypal, vagyis a szabályzatuknak megfelelően megfelel-e nekik a postázási igazolásként?https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/useragreement-full
11.pont illetve a 11.8 pont és ekörüli...
Köszi...
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Hát nem egyszer kértem és kaptam a vevőm nevére és címére szóló készpénzfizetési számlát.
(Ha jól tudom számlát bármilyen névre és címre kérhetek)A kérdésem továbbra is fennáll, elég-e ez igazolásként a paypal részére...(vagy az ebay felé, csak hát ők két külön cég mostmár) ??? --- sajnos azt gondolom, hogy rajtad kívül senki sem fog érdemileg ezzel a kérdésemmel foglalkozni..
-
Suineg
senior tag
Ezt a feladási metódust jól ismerem, nemegyszer csináltam. A kérdésem egyszerűbben megfogalmazva arra irányul, hogyha igazolom egy feladási bizonylattal a paypalnak, hogy a vevő nevére és címére feladtam a levelet, akkor ki tudnám-e váltani a drága, ajánlott feladást? Hiszen a beírt "Hungary post"-ra még nem fogja az ebay megmutatni a vevőmnek, hogy merre jár a levele. Ha valaki jó angolos lefordítaná nekem amit linkeltem, hogy mi az a két feladási opció amit a paypal oldalán írnak. Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Hello,
Felmerült egy kérdés, ezért írnom kell
Volt egy paypal fiókom amit zároltam, talán nem olyan régen. Most egy korábbi vásárlóm, akinek a termékét a magyar postával elsőbbségi levélként elküldtem korábban, case-t nyitott a Paypalnál, miszerint nem kapta meg az árut.
Ma írt egy levelet a Paypal, hogy rendezzem a vitát az eladóval nov. 15-ig. A kérdéses összeget elkülönítették a számlámon, amit megszüntettem már. Mit kell csinálni? Nem akarok igazándiból semmit, de a véleményeteket kérem.A weboldalon - amin keresztül tőlem rendelt- is jelezte korábban, hogy nem kapta meg a terméket. Ott is kértek tőlem egy igazolást az áru elküldéséről. Ekkor küldtem a weboldalnak egy lefotózott posta számlát, rajta a vásárló neve és (részben) a címe. Ezt ott elfogadták szállítási bizonyítékként.
De a Paypal-al már nem akarok foglalkozni, ha nem muszáj. -
Suineg
senior tag
Ez mit jelenthet a gyakorlatban?
The recommended payment methods are Stripe and PayPal (For Business Accounts). Stripe allows you to accept credit card payments directly through Brick Owl with slightly cheaper fees than PayPal. PayPal (For Business Accounts) has full integration with Brick Owl allowing you view payment details and process refunds. There is no charge to upgrade your PayPal account from a standard to a business account.
Valamiért ajánlják a Paypal business account-ot de nem értem, hogy miért? Nyilván ahhoz meg vállalkozás kéne, nem?
-
Suineg
senior tag
-
Suineg
senior tag
Szeretnék Ebay eladásokból beérkező összegeket fogadni Paypal-al többféle országból (USA, Német, Angliai)
Volt régen valahol egy Paypal fees számoló oldal, de nem találom. Van valahol olyan fees számoló ami pontosan mutatja az összegeket, ha Euro, GBP vagy USD érkezik Paypalon keresztűl ? -
Suineg
senior tag
Nem válaszként akarok írni, inkább ezzel kapcsolatban kérdeznék én is. Én szoktam azt alkalmazni, hogy nem ajánlott feladásnál kérek egy számlát a cimzett nevére és címére. Ezt mint "igazolást" , hogy eladóként feladtam a csomagot (levelet) elfogadják vajon a Paypalnál igazolásként?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Ha már ajánlott egy levél, legalábbis ami Magyarba érkezik, akkor már a Magyar Posta ki tudja adni a hivatalos információt arról a külföldieknek, hogy én azt átvettem. Hiszen aláírom. Ugye?
Tértivevényes csak annyiban másabb, hogy a Posta Nekem mint eladónak visszaigazolja az átvételt, megkapom az aláírás másolatát. Ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
sziasztok,
Régen volt itt közzétéve egy PP link ahol be lehetett írni, hogy pl. eladásból mennyi volt a bevételed, milyen devizában, ill. melyik országból küldték Hungary számlámra, és a rendszer megmondta, hogy mennyi a Paypalnak fizetendő jutalék összege.
Merre van ez a link? -
Suineg
senior tag
Szia V,
A link sajnos nem pontosan mutatja a költségeket.UK címről fizettek nekem 12,25 GBP-t és 11,47 GBP-t kaptam. A fee 0,78 GBP volt.
Ha ezeket az adatokat beírom a linkelt kalkulátorba, nem jön ki a matek.Volt egyébként egy másik link régen (igazából azt kerestem) ami a Paypal régi oldalán volt megtalálható. Azt hiszem az régebben egészen pontos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest