Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4310) woodworm


woodworm
veterán

Padavan telepítése SSH kapcsolaton keresztül
Nem foglalkozom a dev fw felrakásával és az SSH kapcsolat megszerzésével. Ehhez ott a témaindító cikk és a Headless LEDE build mellett is ott az INSTALL.txt. Maga a telepítés hasonlít az ott leírtakra, a Padavan eltérő partíciótáblája miatt beiktattam egy mentést, nekem is jól jött már többször és a visszatéréshez szükségünk lesz rá.
Tehát elértük, hogy működjön az SSH kapcsolatunk és az

ARE YOU OK?

üzenet fogad minket.
Innentől copy paste lesz nagyrészt, lehetőleg soronként másoljuk a parancsokat. A fájlneveket ellenőrizzük és a csatolások természetesen változhatnak. Ha hibaüzenetet kapunk, akkor ne menjünk tovább és ellenőrizzük, hogy mit vétettünk.
- Arra a pendrive-ra, amit eddig is használtunk, felmásoljuk a letöltött r3gmini.trx fájlt és ellenőrizzük, hogy van rajta a mentéshez szükséges hely (128 MB), majd csatlakoztatjuk a routerhez.

- Először elvégezzük a mentést:

cd /extdisks/sda1
for i in 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13; do cat /dev/mtdblock$i > mtdblock$i.bin; done

- Ha végzett, mehet a mini rendszer felírása és a flag átállítása, újraindítás:

mtd write r3gmini.trx kernel1
nvram set flag_last_success=1
nvram commit
reboot

- Ha megvagyunk, újraindul és innentől 192.168.1.1-es címen érhető el a router. Az alap user/pass páros az admin/admin. Ez egy teljesen alap rendszer, nem sok minden működik benne, csak azért kellett, hogy mérete miatt könnyen felírható legyen a kernel1 partíció helyére. Böngészőbe beírva a címét felkeressük az Administration >> Firmware Upgrade oldalt, a Tallózással kikeressük a végleges rendszer .trx fájlát, majd az Upload gombbal indítjuk a telepítést. Többen is osztottak már itt meg kész buildet, keressünk egyet és készítsük be előre. A fentebb linkelt tárhelyen nekem is vannak régebbi buildjeim.

A gyári fw visszaállítása
- Vegyük elő jól bevált pendrive-unkat, ami ugye fat32-re van formázva, majd másoljuk fel rá a dev fw-t, amit annak idején letöltünk az áttérés előtt, és nevezzük át miwifi.bin-re. Mellé kell másolni a padavanra áttéréskor mentett mtdblock8.bin-t.
- Csatlakoztassuk a pendrive-ot a routerbe.
- Belépünk ssh-n és kiadunk egy a mount parancsot. A kapott listából tudjuk meg, hogy hová van csatolva a pendrive. Valami hasonlót kell keresni:

/dev/sda1 on /media/AiDisk_a1 type vfat (rw,noatime,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp866,iocharset=utf8,shortname=winnt,errors=remount-ro)

- A lényeg a csatolási pont, ebből kell kiolvasni és behelyettesíteni a következő parancsba:

dd if=/media/AiDisk_a1/mtdblock8.bin of=/dev/mtdblock3
reboot

- reboot után folyamatosan világít a piros led.
- nyomjuk meg a reset gombot míg villogni nem kezd narancssárgán, kb 1 másodperc.

Felhívnám a figyelmet a korábban írtakra, nem egyformák az eredeti és a padavan-ng tárolóból buildelt fw-k partícióinak a felosztása. A leírás az eredetihez készült. Menet közben lehet használni 100-as sorozatú buildet, de visszatérés előtt rakjunk fel egy 99-est.
Természetesen aki tudja mit csinál, módosíthatja a leírást a megváltozott partíciókhoz igazodva.

Ez alapján javítva.

[ Módosította: Intruder2k5 ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.