Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#5051) dptrsk válasza Oliverda (#5049) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha havi 200.000 forintod van
Akkor mindegy honnan lesz 80.000 forintod sürgősen, ha következő hónapban nem tudod visszafizetni.
Ha a hitelkártyát nem fizeted fillérre pontosan vissza, ott is a használat napjától ketyeg a kamat.

[ Szerkesztve ]

(#5052) Oliverda válasza dptrsk (#5051) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen, ha nem fizeted vissza, akkor majdnem mindegy, mert alapfelállásban mindkettő elég magas kamatozású. Ilyen esetben mindkettőnél jobb lehet a személyi kölcsön, amit már online is viszonylag gyorsan lehet igényelni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5053) Jhonny06 válasza axioma (#5048) üzenetére


Jhonny06
veterán

Úgy állítod be, ahogy szeretnéd, az egész tartozást is le tudja vonni természetesen.

Oliverda: Én még anno az első állásomnál néztem meg kíváncsiságból, olyan nettó 160k mellé adtak 650k-s keretet, kicsit később meg már lazán 1 millát. Lényegében bárkinek adnak.

(#5054) vnorbi válasza axioma (#5048) üzenetére


vnorbi
aktív tag

OTP-nél is úgy van. A minimumot lehet ingyen beszedetni, a teljes tartozás törlesztése ilyen módon havi egy ezres (kicsit több).

(#5055) kreator


kreator
csendes tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Mastercard Bonus hitelkártyám és ráutaltam egy elég nagy összeget (hitelkeret ötszöröse - még nem volt hitelkártyám, nem voltam tisztában a használatával...). Szóval ezt én vissza tudom utaltatni a folyószámlámra?

(#5056) vnorbi válasza kreator (#5055) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A hitelkártyaszámláról nem lehet utalást indítani. Ha vissza akarod kapni a pénzed, akkor fel kell mondani a szerződést, és a számla zárása után visszautalják a túlfizetést (nem teljesen világos az üzletszabályzat a határidőkkel, lehet, hogy 40 nap múlva utalnak vissza, de lehet, hogy 70).

Ha inkább megtartod a hitelkártyát, akkor onnan el lehet költeni a pénzt, de csak apránként. Minden hónapban legfeljebb annyit költhetsz, amennyi a hitelkereted, hiába van rajta több pénz, azt elkülönítve kezelik. A havi számlazárásokkor elvileg a túlfizetésből visszatöltik a kereted automatikusan, így ha most 5-szörös túlfizetésed van, akkor ha minden hónapban kinullázod a kártyát, akkor 5 hónap múlva szabadul ki az összes pénzed (kinullázással egyébként csak óvatosan, mert ha nullás egyenlegre terhelik a számlavezetési díjat, akkor abból lehet, hogy büntetés lesz kerettúlhívás miatt).

[ Szerkesztve ]

(#5057) kreator válasza vnorbi (#5056) üzenetére


kreator
csendes tag

Üdv!

Köszönöm szépen a választ! Abban még tudnál segíteni, hogy jól értem -e: mivel 13.-a nem munkanap, jövő hét hétfőn lenne számlazárás, ha mai nap veszek valamit a kártyával akkor az még a jelenlegi hitelkeretet csökkentené, hétfőn ezt kiegyenlítenék a túlfizetésből, és ismét rendelkezésre állna a teljes hitelkeret?

(#5058) vnorbi válasza kreator (#5057) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ez a könyvelés gyorsaságától függ, amiről nem tudok biztosat mondani a hétvége miatt, de az a valószínűbb, amit írsz, hogy hétfőre könyvelik, és még ehhez a ciklushoz fog tartozni. Az általában igaz, hogy a zárás napján indított vásárlás már csak előjegyzésbe kerül, és átcsúszik a következő napra. Más banknál a zárás előtti napi vásárlásról is láttam már olyat, hogy a következő hónapra könyvelték.

Szóval szerintem az a valószínűbb, hogy még beleférsz az aktuális hónapba, de van egy kis bizonytalanság.

Ja, a hétfői számlazárás alatt héfő éjszakát kell érteni. Kedden reggel derül ki, hogy hogyan zártak, de ha már hétfőn nap közben látod, hogy előjegyzett forgalomból átkerült a könyvelt tételek közé, amkor elvileg már nem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

(#5059) kreator válasza vnorbi (#5058) üzenetére


kreator
csendes tag

Köszi! :R

(#5060) Jhonny06 válasza kreator (#5055) üzenetére


Jhonny06
veterán

Milyen megfontolásból utaltál rá ennyi pénzt?

(#5061) MaciG


MaciG
addikt

üdv

Valaki esetleg emlékszik-e, hogy szólt az előz hónapban az a hirdetmény, amiben 10 000ft-ot jóváírnak ha új hitelkártyát igényel valaki? Meg volt határozva egy idő intervallum, ami most érdekel ,hogy az igényléstől számított x napon belül kétszer kell vásárolni. Csak ez mennyi volt? Mert én március végén megigényeltem, és mondta az ügyintéző hogy 4-5 nap és kész. Tegnap hívtam őket, még mindig nincs a bankban a kártya...

BANZAII

(#5062) vnorbi válasza MaciG (#5061) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Az archívumban megtalálod a rád vonatkozó hirdetményt.

Gondolom, ez lesz az az oldal közepe környékén:

Hirdetmény a Belépési Bónusz akcióról 2019.02.01-től 2019.03.31-ig

(#5063) kreator válasza Jhonny06 (#5060) üzenetére


kreator
csendes tag

Az Egyesült Államokba készülök két hétre, eleve ezért igényeltem a kártyát, hogy biztos, hogy elfogadják mindenhol. Kérdeztem az ügyintézőtől, hogy ha pluszban utalok rá pénzt, azt tudom -e használni, azt mondta igen... Mivel nem volt még hitelkártyám, nem tudtam, hogy csak a hitelkeret erejéig tudok vele fizetni. Mindegy, ha hazaértem megszüntetem, majd valamikor visszautalják, szerencsére nem hiányzik...

[ Szerkesztve ]

(#5064) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Direktbrókerrel akartam venni pénteken részvényt. Akkor írta, hogy új megbízás elfogadva, díja stb, de utána semmi visszajelzés.Pénzt nem vonta le, nyilván nem történt vásárlás. Nézem az információknál, de az ég világon semmi visszajelzés. Ez normális? Legalább a sikertelenek között lenne ott, de semmi.
Limit áras volt, nem ment feljebb a limitemnél, és úgy látom/láttam van eladó belőle rengeteg. (Mtelekom egyébként. 470-es limittel)
Megint írjak nekik, hogy mi bánat van?

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5065) vnorbi válasza Victoryus (#5064) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ha jól emlékszem, amikor a díjat írja, akkor még nincs véglegesítve a megbízás. Amikor a végére érsz, akkor már nincs semmi valódi adat a tranzakcióról a képernyőn, csak az, hogy elfogadták, és hogy mi a tranzakciós azonosító. Ilyenkor a kapcsolt számláról rögtön levonja a pénzt, és legfeljebb utólag visszautalja, ha a megadott érvényességi ideőn belül nem volt teljesíthető a megbízás (de a 470-es limit árfolyammal menni kellett volna neki).

Ha úgy érzed, hogy tőzsde nyitvatartási idejében teljesíthető megbízást adtál, ami végül nem teljesült, akkor meg kell kérdezni őket, hogy mi volt ennek az oka. Ha nem akarsz heteket várni az írásbeli válaszra, akkor telefonon lehet direkt olyan ügyintézőhöz navigálni, aki tőzsdei megbízásokkal foglalkozik (ügyintéző kapcsolása -> értékpapír -> tőzsdei megbízások, nem vagyok biztos benne, de talán 4 -> 3 -> 2 a menürendszerben az elérés).

(#5066) Victoryus válasza vnorbi (#5065) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Hát én azt látom, hogy sok probléma van amire nem kapok magyarázatot.
Másnap kapásból sikerült, mindent ugyanúgy csináltam. Még jobban is jártam, mert kicsit lejjebb volt éppen az ára. :)

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5067) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Jelenleg Net számlacsomagom van. Több csoportos beszedési megbízással, van állandó utalás is. Szerintetek megérné váltani, mondjuk smart csomagra, vagy kb ugyanaz lehet?

(#5068) dptrsk válasza Grande Ale (#5067) üzenetére


dptrsk
addikt

Számold ki, a hirdetmény elérhető, ez így elég kevés információ.

Smart csomag esetén nincs hívidíj, ha az utalási feltétel teljesül, Netnél kb. 600 forintról indulsz.

(#5069) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok. OTP Bonus hitelkrátyával fizettem egy 100ezer ft-os tételt amit utólagos részletfizetéssel 2 havi részletbe raktam az OTP direkt felületén.
A részletet hogy kell befizetni az alszámlára? Vagy automatikusan vonja, vagy nekem kell a hitelkártya számára utalni a részletet?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#5070) vnorbi


vnorbi
aktív tag

Tudja valaki, hogy honnan lehetne kideríteni a SmartBróker szolgáltatás díját? A direkt hirdetményben benne van a SmartBank meg a DirektBróker, de arra nem találtam utalást, hogy a SmartBrókernek van-e díja. Tegnap rákérdeztem náluk írásban, amire elég gyorsan rittyentettek egy sablon választ, miszerint ez banktitok, és nem hajlandóak leírni. Rákérdeztem persze újra, de arra már biztos nem jön gyors válasz. Addig is, esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, esetleg tudja is, hogy valamelyik hirdetményben ez benne van?

(#5071) dptrsk válasza vnorbi (#5070) üzenetére


dptrsk
addikt

OTP direkt üzletszabályzatot kéne megnézni, de én úgy tudom a smartbróker a direktbróker megléte esetén biztosítja a plusz szolgáltatásokat felár nélkül

(#5072) vnorbi válasza dptrsk (#5071) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Eddig én is így tudtam, de az értékpapíros hirdetmény elbizonytalanított. Abban két díjtétel van például BÉT megbízásokra SmartBróker csatornán. Az egyik akkor érvényes, ha van DirektBróker is, a másik meg a normál ár, amikor SmartBróker van, de DirektBróker nincs.

(#5073) Fandango válasza Grande Ale (#5067) üzenetére


Fandango
veterán

Én váltottam Net számlacsomagról Smartra, szerintem megéri, mert olcsóbb összességében nekem. Neked is érdemes lenne kiszámolni.
A csoportos beszedés "drágább" pár forinttal.
149 forintért van hozzá olyan kiegészítő csomag, hogy a 20.000 forint alatti utalások 1 milliós összeghatárig ingyenesek. De nézd meg miket lehet hozzá kérni és saját igényeid alapján rakd össze, ezek a kiegészítések tetszőlegesen igényelhetők és lemondhatók bármikor. A lemondás és igénylés mindig az aktuális hónap utáni hónapban aktiválódik.

(#5074) Grande Ale válasza Fandango (#5073) üzenetére


Grande Ale
őstag

Rendben, köszönöm!

(#5075) vidaila válasza vidaila (#5069) üzenetére


vidaila
aktív tag

Erre valaki?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#5076) dptrsk válasza vidaila (#5075) üzenetére


dptrsk
addikt

Nincs vele tapasztalatom, de a telefonos/chat csatornán a kérdésre azonnal választ kapsz

(#5077) Ryder1


Ryder1
senior tag

Sziasztok!

Hétfőn töltöttem a 24-et, úgyhogy Juniorból elvileg át kéne, hogy rakjanak Jumpba. Ez mikorra várható?
Illetve ha holnap bemennék, hogy inkább Smartra váltanék, akkor a váltásnak van bármilyen díja?

Köszönöm.

(#5078) vnorbi válasza Ryder1 (#5077) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A Smart egy önálló számlacsomag, elvileg nincs átjárás semelyik másik számlacsomag között, ezért erre nem lehet egyszerűen átváltani. Más kártya jár hozzá, kicsit más az otpdirekt funkcionalitása is a normál verzióhoz képest. Ez azt jelenti, hogy ha ez szimpatikus, akkor újonnan kell megnyitni (új számlaszám, új kártya, új direkt azonosító), és ha már működik minden, megvan az új kártya, akkor meg kell szüntetni a régi számlacsomagot és visszaadni a régi kártyát. Az új nyitásának és a régi megszüntetésének sincs díja.

[ Szerkesztve ]

(#5079) Ryder1 válasza vnorbi (#5078) üzenetére


Ryder1
senior tag

Megijesztettél, fel is hívtam az ügyfélszolgálatot. :DDD
Azt mondták, hogy át tudnak rakni Smartba, nem kell teljesen új számlát nyitni.
Holnap kiderül, mi az igazság, megyek elintézni.

(#5080) Handball94 válasza vnorbi (#5078) üzenetére


Handball94
aktív tag

Én simán átléptem Jumpból Smartba. :)

(#5081) vnorbi válasza Ryder1 (#5079) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Kíváncsi leszek :) Majd írd meg légyszi, hogy tényleg sima ügy-e, vagy az van, amit én is írtam. Mert akár működhetne is a számlaszám meg minden azonosító megtartása, de ez azért régebben nem működött.

A kártya viszont már más kérdés, a Jump-nál folyamatban van a MasterCard kártyák cseréje Visa-ra, a Smartnál viszont megtartják a MasterCardot és külön ki is van emelve, hogy számlához kizárólag "Mastercard Online Smart" kártya tartozhat, ez pedig elvileg nem lehet sem a régi junior kártya sem a sztenderd MasterCard Online. Szerintem ezt nem lehet megkerülni, új kártyát fognak adni.

[ Szerkesztve ]

(#5082) vnorbi válasza Handball94 (#5080) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Akkor ügyesebbek lettek a belsős folyamataikkal, mert régebben ez elég döcögősen ment fölöslegesnek tűnő körök beiktatásával.

(#5083) dptrsk válasza vnorbi (#5081) üzenetére


dptrsk
addikt

Csak az otpdirekt azonosító és a kártya változik. A számlaszám marad, ez kezdetek óta így van.

szabadon átjárható a smart - nem smart csomag

[ Szerkesztve ]

(#5084) vnorbi válasza dptrsk (#5083) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Jogos, az aktuálisan érvényes üzletszabályzatban már benne van, hogy lehet váltani Smart számlacsomagra is. Érdekes egyébként, hogy ez látszólag elég új dolog, idén április 12-én (alig két hete) került csak bele a szabályzatba, addig nem volt ott. Viszont ahogy írjátok, gondolom, hogy korábban is működött már, csak elfelejtették beleírni.

[ Szerkesztve ]

(#5085) Ryder1 válasza vnorbi (#5081) üzenetére


Ryder1
senior tag

Új kártya amúgy is esedékes lesz, a mostani júliusban járna le.
Írok majd mindenképpen, hogy mi volt.

(#5086) luciferk


luciferk
senior tag

Net számlacsomagban vagyok, a web számlámon 3 Ft volt. Az alap számlámról átutaltam 500Ft-ot a web számlámra amelyen 503Ft helyett 466Ft látható vagyis 37Ft-al kevesebb. Természetesen a tranzakcióknál, 500 Ft kártyafedezet biztosítás szerepel.Újabban már nem ingyenes az alap számláról a web számlára utalás? :F

[ Szerkesztve ]

(#5087) dptrsk válasza luciferk (#5086) üzenetére


dptrsk
addikt

Utalásnál x+jutalék vonódik le a forrás számláról, nem pedig x-jutalék érkezik meg a célszámlára.

Szerintem nálad más terhelés lehet a háttérben, pl. egy külföldi deviza tranzakcióra nem volt fedezet, így a maradékot akkor vonta le, amikor ráutaltál. A tranzakció napján deviza középárfolyamon terhel be a rendszer, de a könyveléskor deviza eladási árfolyamon terhelődik. Napok telnek el a terhelés és a könyvelés között, simán lehet kis összegnél is ekkora eltérés.
Én a helyedben megkérdezném az ügyfélszolgálattól, hogy pontos képet kapj.

(#5088) Kobe


Kobe
veterán

hello. Kéne kis egítség az OTP számlacsomagokat illetően
Perpill CIB Online számlám van, de érdekelne hogy OTP-nél van-e valami használhatóbb.
Mindent online intézek, eseti átutalással és rendszeres utalásokkal + 1-2 csoportos beszedés, bankfiókba nem járok. Az Online-ban fix 3-400HUF havidíj mellett ezeknek nincs külön díja (sem tranzakciós illeték, sem fix utalási díja), van esetleg olyan OTP-s ami ilyesmit tud? És mondjuk a csomag variálható, választható a multipontos bankkártyával ami évi 600K vásárlásnál szintén díjmentes

A számla "alapdíja" nem számítana, munkáltatói kedvezménnyel az is teljesen 0 lenne, inkább az utalások és egyebek díja lenne a fontos
Vagyis valami tényleg 0 ftos kombinációt keresek, ahol minden művelet + éves kártyadíj is kihozható 0 ra

(#5089) dptrsk válasza Kobe (#5088) üzenetére


dptrsk
addikt

A tranzakciós illetékkel minden esetben számolnod kell OTPnél.
havi 250.000 forint díjmentes utalása csomag létezik, de minden utalás 0 forint csomagról nem hallottam mostanában.

(#5090) scream


scream
veterán

Hali!

Egy olyan kérdésem volna, hogy esetleg tudjátok-e, hogy ha a nevemre igényleg egy hitelkártyát (OTP-s számlára érkezik rendszeres munkabér), akkor, ha a feleségemnek társkártyát igénylek, akkor a kártyára az én vagy az ő neve kerül? :F

Ez amiatt lenne fontos, mert Amerikába megy nyáron és autóbérlésnél a vezető személy nevére szóló hitelkártya kell, viszont ő nem kap rendszeres munkabért (PhD-t végzi).

(#5091) dptrsk válasza scream (#5090) üzenetére


dptrsk
addikt

A feleséged neve kerül rá.

(#5092) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Sziasztok!

Nem kifejezetten OTP Bank téma, de sajnos nem találtam ERSTE vagy általános banki topicot.

Meg tudjátok mondani nekem Erste Bank Hungary-nak a "8-digit bank number"-t?

Elküldtem Lufthansának a SWIFT kódot, mert az 8 digit, de azt mondták nem erre van szükségük.

⭐ Stella

(#5093) dptrsk válasza radi8tor (#5092) üzenetére


dptrsk
addikt

Az általános bankos/számlás topik: itt
Nem tudom pontosan, hogy mihez kell neked(nemzetközi utalás?), de talán itt szerepel a kért információ.

[ Szerkesztve ]

(#5094) scream válasza dptrsk (#5091) üzenetére


scream
veterán

Köszönöm szépen az infót! :R

(#5095) Oliverda válasza radi8tor (#5092) üzenetére


Oliverda
félisten

GIBAHUHB

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5096) radi8tor válasza Oliverda (#5095) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Tudom, én is pont ezt írtam meg nekik, de értetlenül visszahívtak telefonon, hogy nem ez kell.

⭐ Stella

(#5097) dptrsk válasza radi8tor (#5096) üzenetére


dptrsk
addikt

Talán a számlaszámod első 8 számjegye?
[link] - Azonosítja a bankot/bankfiókot.

Lehet jobban jársz, ha kérsz tőlük egy mintát, mi is kellene nekik?

(#5098) scream válasza dptrsk (#5091) üzenetére


scream
veterán

Még annyi kérdésem merült fel, hogy ezeknek a hitálkártyáknak van valamennyi kötelező idő, amit forgalomban kell tölteniük?

Mivel se idáig, se később nem lesz rá szükség, és csak az autóbérlés miatt kell - sajnos máshogy nem látom, hogyan tudnánk megoldani - így az a terv, hogy az utazása előtt megcsináltatnánk a kártyát nekem, és társkártyát neki, majd amikor hazaért, le is adnánk a kártyákat.

Ami miatt ez az egész fontos, hogy esetlegesen ne befolyásolja ennek a kártyának a megléte a hitelképességünket (másik topic-ban írtam bővebben erről).

(#5099) vnorbi válasza scream (#5098) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Nincs minimum idő, de ha a hitelkártyaszámla a nyitást követő 6 hónapon belül kerül megszüntetésre, akkor az 8350 forint plusz költséget jelent. 6 hónapon túl díjmentes a megszüntetés.

(#5100) dptrsk válasza scream (#5098) üzenetére


dptrsk
addikt

Ne legyen túl nagy a hitelkeret, s akkor nem lesz gond a hitelnél.
Hitelkeret 5%, mint törlesztőrészlet számol a bank hitelbírálat esetén a hitelkártyával, az nem számít, hogy ehhez a kerethez 1 vagy11 kártya kapcsolódik.
Ez azt jelenti, hogy a hitelfelvétel esetén a hitelkeret 5%a beleszámít a maximum törlesztőrészletbe.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.