Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
Ne legyen túl nagy a hitelkeret, s akkor nem lesz gond a hitelnél.
Hitelkeret 5%, mint törlesztőrészlet számol a bank hitelbírálat esetén a hitelkártyával, az nem számít, hogy ehhez a kerethez 1 vagy11 kártya kapcsolódik.
Ez azt jelenti, hogy a hitelfelvétel esetén a hitelkeret 5%a beleszámít a maximum törlesztőrészletbe. -
scream
veterán
Még annyi kérdésem merült fel, hogy ezeknek a hitálkártyáknak van valamennyi kötelező idő, amit forgalomban kell tölteniük?
Mivel se idáig, se később nem lesz rá szükség, és csak az autóbérlés miatt kell - sajnos máshogy nem látom, hogyan tudnánk megoldani - így az a terv, hogy az utazása előtt megcsináltatnánk a kártyát nekem, és társkártyát neki, majd amikor hazaért, le is adnánk a kártyákat.
Ami miatt ez az egész fontos, hogy esetlegesen ne befolyásolja ennek a kártyának a megléte a hitelképességünket (másik topic-ban írtam bővebben erről).
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Nem kifejezetten OTP Bank téma, de sajnos nem találtam ERSTE vagy általános banki topicot.
Meg tudjátok mondani nekem Erste Bank Hungary-nak a "8-digit bank number"-t?
Elküldtem Lufthansának a SWIFT kódot, mert az 8 digit, de azt mondták nem erre van szükségük.
-
scream
veterán
Hali!
Egy olyan kérdésem volna, hogy esetleg tudjátok-e, hogy ha a nevemre igényleg egy hitelkártyát (OTP-s számlára érkezik rendszeres munkabér), akkor, ha a feleségemnek társkártyát igénylek, akkor a kártyára az én vagy az ő neve kerül?
Ez amiatt lenne fontos, mert Amerikába megy nyáron és autóbérlésnél a vezető személy nevére szóló hitelkártya kell, viszont ő nem kap rendszeres munkabért (PhD-t végzi).
-
Kobe
veterán
hello. Kéne kis egítség az OTP számlacsomagokat illetően
Perpill CIB Online számlám van, de érdekelne hogy OTP-nél van-e valami használhatóbb.
Mindent online intézek, eseti átutalással és rendszeres utalásokkal + 1-2 csoportos beszedés, bankfiókba nem járok. Az Online-ban fix 3-400HUF havidíj mellett ezeknek nincs külön díja (sem tranzakciós illeték, sem fix utalási díja), van esetleg olyan OTP-s ami ilyesmit tud? És mondjuk a csomag variálható, választható a multipontos bankkártyával ami évi 600K vásárlásnál szintén díjmentesA számla "alapdíja" nem számítana, munkáltatói kedvezménnyel az is teljesen 0 lenne, inkább az utalások és egyebek díja lenne a fontos
Vagyis valami tényleg 0 ftos kombinációt keresek, ahol minden művelet + éves kártyadíj is kihozható 0 ra -
dptrsk
addikt
válasz
luciferk #5086 üzenetére
Utalásnál x+jutalék vonódik le a forrás számláról, nem pedig x-jutalék érkezik meg a célszámlára.
Szerintem nálad más terhelés lehet a háttérben, pl. egy külföldi deviza tranzakcióra nem volt fedezet, így a maradékot akkor vonta le, amikor ráutaltál. A tranzakció napján deviza középárfolyamon terhel be a rendszer, de a könyveléskor deviza eladási árfolyamon terhelődik. Napok telnek el a terhelés és a könyvelés között, simán lehet kis összegnél is ekkora eltérés.
Én a helyedben megkérdezném az ügyfélszolgálattól, hogy pontos képet kapj. -
luciferk
senior tag
Net számlacsomagban vagyok, a web számlámon 3 Ft volt. Az alap számlámról átutaltam 500Ft-ot a web számlámra amelyen 503Ft helyett 466Ft látható vagyis 37Ft-al kevesebb. Természetesen a tranzakcióknál, 500 Ft kártyafedezet biztosítás szerepel.Újabban már nem ingyenes az alap számláról a web számlára utalás?
-
vnorbi
aktív tag
Jogos, az aktuálisan érvényes üzletszabályzatban már benne van, hogy lehet váltani Smart számlacsomagra is. Érdekes egyébként, hogy ez látszólag elég új dolog, idén április 12-én (alig két hete) került csak bele a szabályzatba, addig nem volt ott. Viszont ahogy írjátok, gondolom, hogy korábban is működött már, csak elfelejtették beleírni.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Handball94 #5080 üzenetére
Akkor ügyesebbek lettek a belsős folyamataikkal, mert régebben ez elég döcögősen ment fölöslegesnek tűnő körök beiktatásával.
-
vnorbi
aktív tag
Kíváncsi leszek
Majd írd meg légyszi, hogy tényleg sima ügy-e, vagy az van, amit én is írtam. Mert akár működhetne is a számlaszám meg minden azonosító megtartása, de ez azért régebben nem működött.
A kártya viszont már más kérdés, a Jump-nál folyamatban van a MasterCard kártyák cseréje Visa-ra, a Smartnál viszont megtartják a MasterCardot és külön ki is van emelve, hogy számlához kizárólag "Mastercard Online Smart" kártya tartozhat, ez pedig elvileg nem lehet sem a régi junior kártya sem a sztenderd MasterCard Online. Szerintem ezt nem lehet megkerülni, új kártyát fognak adni.
-
vnorbi
aktív tag
A Smart egy önálló számlacsomag, elvileg nincs átjárás semelyik másik számlacsomag között, ezért erre nem lehet egyszerűen átváltani. Más kártya jár hozzá, kicsit más az otpdirekt funkcionalitása is a normál verzióhoz képest. Ez azt jelenti, hogy ha ez szimpatikus, akkor újonnan kell megnyitni (új számlaszám, új kártya, új direkt azonosító), és ha már működik minden, megvan az új kártya, akkor meg kell szüntetni a régi számlacsomagot és visszaadni a régi kártyát. Az új nyitásának és a régi megszüntetésének sincs díja.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Hétfőn töltöttem a 24-et, úgyhogy Juniorból elvileg át kéne, hogy rakjanak Jumpba. Ez mikorra várható?
Illetve ha holnap bemennék, hogy inkább Smartra váltanék, akkor a váltásnak van bármilyen díja?Köszönöm.
-
Fandango
veterán
válasz
Grande Ale #5067 üzenetére
Én váltottam Net számlacsomagról Smartra, szerintem megéri, mert olcsóbb összességében nekem. Neked is érdemes lenne kiszámolni.
A csoportos beszedés "drágább" pár forinttal.
149 forintért van hozzá olyan kiegészítő csomag, hogy a 20.000 forint alatti utalások 1 milliós összeghatárig ingyenesek. De nézd meg miket lehet hozzá kérni és saját igényeid alapján rakd össze, ezek a kiegészítések tetszőlegesen igényelhetők és lemondhatók bármikor. A lemondás és igénylés mindig az aktuális hónap utáni hónapban aktiválódik. -
vnorbi
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
Tudja valaki, hogy honnan lehetne kideríteni a SmartBróker szolgáltatás díját? A direkt hirdetményben benne van a SmartBank meg a DirektBróker, de arra nem találtam utalást, hogy a SmartBrókernek van-e díja. Tegnap rákérdeztem náluk írásban, amire elég gyorsan rittyentettek egy sablon választ, miszerint ez banktitok, és nem hajlandóak leírni. Rákérdeztem persze újra, de arra már biztos nem jön gyors válasz. Addig is, esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, esetleg tudja is, hogy valamelyik hirdetményben ez benne van?
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. OTP Bonus hitelkrátyával fizettem egy 100ezer ft-os tételt amit utólagos részletfizetéssel 2 havi részletbe raktam az OTP direkt felületén.
A részletet hogy kell befizetni az alszámlára? Vagy automatikusan vonja, vagy nekem kell a hitelkártya számára utalni a részletet? -
dptrsk
addikt
válasz
Grande Ale #5067 üzenetére
Számold ki, a hirdetmény elérhető, ez így elég kevés információ.
Smart csomag esetén nincs hívidíj, ha az utalási feltétel teljesül, Netnél kb. 600 forintról indulsz.
-
Grande Ale
őstag
Jelenleg Net számlacsomagom van. Több csoportos beszedési megbízással, van állandó utalás is. Szerintetek megérné váltani, mondjuk smart csomagra, vagy kb ugyanaz lehet?
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #5064 üzenetére
Ha jól emlékszem, amikor a díjat írja, akkor még nincs véglegesítve a megbízás. Amikor a végére érsz, akkor már nincs semmi valódi adat a tranzakcióról a képernyőn, csak az, hogy elfogadták, és hogy mi a tranzakciós azonosító. Ilyenkor a kapcsolt számláról rögtön levonja a pénzt, és legfeljebb utólag visszautalja, ha a megadott érvényességi ideőn belül nem volt teljesíthető a megbízás (de a 470-es limit árfolyammal menni kellett volna neki).
Ha úgy érzed, hogy tőzsde nyitvatartási idejében teljesíthető megbízást adtál, ami végül nem teljesült, akkor meg kell kérdezni őket, hogy mi volt ennek az oka. Ha nem akarsz heteket várni az írásbeli válaszra, akkor telefonon lehet direkt olyan ügyintézőhöz navigálni, aki tőzsdei megbízásokkal foglalkozik (ügyintéző kapcsolása -> értékpapír -> tőzsdei megbízások, nem vagyok biztos benne, de talán 4 -> 3 -> 2 a menürendszerben az elérés).
-
Direktbrókerrel akartam venni pénteken részvényt. Akkor írta, hogy új megbízás elfogadva, díja stb, de utána semmi visszajelzés.Pénzt nem vonta le, nyilván nem történt vásárlás. Nézem az információknál, de az ég világon semmi visszajelzés. Ez normális? Legalább a sikertelenek között lenne ott, de semmi.
Limit áras volt, nem ment feljebb a limitemnél, és úgy látom/láttam van eladó belőle rengeteg. (Mtelekom egyébként. 470-es limittel)
Megint írjak nekik, hogy mi bánat van? -
kreator
csendes tag
válasz
Jhonny06 #5060 üzenetére
Az Egyesült Államokba készülök két hétre, eleve ezért igényeltem a kártyát, hogy biztos, hogy elfogadják mindenhol. Kérdeztem az ügyintézőtől, hogy ha pluszban utalok rá pénzt, azt tudom -e használni, azt mondta igen... Mivel nem volt még hitelkártyám, nem tudtam, hogy csak a hitelkeret erejéig tudok vele fizetni. Mindegy, ha hazaértem megszüntetem, majd valamikor visszautalják, szerencsére nem hiányzik...
-
vnorbi
aktív tag
Az archívumban megtalálod a rád vonatkozó hirdetményt.
Gondolom, ez lesz az az oldal közepe környékén:
Hirdetmény a Belépési Bónusz akcióról 2019.02.01-től 2019.03.31-ig
-
MaciG
addikt
üdv
Valaki esetleg emlékszik-e, hogy szólt az előz hónapban az a hirdetmény, amiben 10 000ft-ot jóváírnak ha új hitelkártyát igényel valaki? Meg volt határozva egy idő intervallum, ami most érdekel ,hogy az igényléstől számított x napon belül kétszer kell vásárolni. Csak ez mennyi volt? Mert én március végén megigényeltem, és mondta az ügyintéző hogy 4-5 nap és kész. Tegnap hívtam őket, még mindig nincs a bankban a kártya...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
kreator #5057 üzenetére
Ez a könyvelés gyorsaságától függ, amiről nem tudok biztosat mondani a hétvége miatt, de az a valószínűbb, amit írsz, hogy hétfőre könyvelik, és még ehhez a ciklushoz fog tartozni. Az általában igaz, hogy a zárás napján indított vásárlás már csak előjegyzésbe kerül, és átcsúszik a következő napra. Más banknál a zárás előtti napi vásárlásról is láttam már olyat, hogy a következő hónapra könyvelték.
Szóval szerintem az a valószínűbb, hogy még beleférsz az aktuális hónapba, de van egy kis bizonytalanság.
Ja, a hétfői számlazárás alatt héfő éjszakát kell érteni. Kedden reggel derül ki, hogy hogyan zártak, de ha már hétfőn nap közben látod, hogy előjegyzett forgalomból átkerült a könyvelt tételek közé, amkor elvileg már nem lesz gond.
-
kreator
csendes tag
Üdv!
Köszönöm szépen a választ! Abban még tudnál segíteni, hogy jól értem -e: mivel 13.-a nem munkanap, jövő hét hétfőn lenne számlazárás, ha mai nap veszek valamit a kártyával akkor az még a jelenlegi hitelkeretet csökkentené, hétfőn ezt kiegyenlítenék a túlfizetésből, és ismét rendelkezésre állna a teljes hitelkeret?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
kreator #5055 üzenetére
A hitelkártyaszámláról nem lehet utalást indítani. Ha vissza akarod kapni a pénzed, akkor fel kell mondani a szerződést, és a számla zárása után visszautalják a túlfizetést (nem teljesen világos az üzletszabályzat a határidőkkel, lehet, hogy 40 nap múlva utalnak vissza, de lehet, hogy 70).
Ha inkább megtartod a hitelkártyát, akkor onnan el lehet költeni a pénzt, de csak apránként. Minden hónapban legfeljebb annyit költhetsz, amennyi a hitelkereted, hiába van rajta több pénz, azt elkülönítve kezelik. A havi számlazárásokkor elvileg a túlfizetésből visszatöltik a kereted automatikusan, így ha most 5-szörös túlfizetésed van, akkor ha minden hónapban kinullázod a kártyát, akkor 5 hónap múlva szabadul ki az összes pénzed (kinullázással egyébként csak óvatosan, mert ha nullás egyenlegre terhelik a számlavezetési díjat, akkor abból lehet, hogy büntetés lesz kerettúlhívás miatt).
-
kreator
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Mastercard Bonus hitelkártyám és ráutaltam egy elég nagy összeget (hitelkeret ötszöröse - még nem volt hitelkártyám, nem voltam tisztában a használatával...). Szóval ezt én vissza tudom utaltatni a folyószámlámra?
-
Jhonny06
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest