Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
EA Origin
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Outblast
üzenetére
Tegnapelőtt valami nagy karbantartás volt le is lőtték a szervereket, szóval lehet még nem minden úgy működik ahogy kellene. Bár engem most automatán loginolt. Mondjuk én mostanában nem használtam az Origin-t, szóval a karbantartásos mókáról csak itt olvastam a topikban
-
AtHoS
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Esetleg érdemes lenne átnézetni a gépet pl. kaspersky boot "lemezzel" [link] nehogy valami a háttérben működjön, aminek nem kellene
-
AtHoS
nagyúr
paypal fiókodban kellene szétnézni, mert valószínű bennhagytad vásárláskor a gyorsfizetés lehetőségét, így azt le kellene kapcsolnod PP fiókban, ha nem tetszik ez a fajta működés
Beugrasz paypal.com-ra, majd loginolsz, itt jobb felül fogaskerék ikon, az új oldalon felső sorban válaszd a payments fület és itt a Manage pre-approved payments linken már láthatod is hol van engedélyezve. Ott klikk a kereskedés nevére, majd felső részen Cancel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
donnie.d
üzenetére
Hát persze! Sőt ez még tetézve volt azzal, hogy a tartalékkódok sem lettek felírva, így ügyfélszolgálatot kellett hívni (téma összefoglalóban megtalálható a telszám), hogy helyrerakják a dolgokat. Minden esetre első kanyarban nem ártana ránézni keyloggerre azokon a gépeken, amelyeken korábban használták a kérdéses fiókot
-
AtHoS
nagyúr
válasz
rolcsi910
üzenetére
Gondban vagy!
Vissza kellene menned a bolt-ba ahol vetted reklamálni. Hogy ott mit kérnek majd a vásárlásod bizonyításához, majd megmondják, de szvsz. a vásárlást igazoló számla/dokumentum lesz az első körben. EA supportnál szintúgy igazolni kell, mert voltak és lesznek is visszaélések aktivációkkal kapcsolatban
Ha olyan a bolt és van egyedi gyári azonosító a termékhez (egyedi sorozatszám pl.), akkor azt is elfogadhatja az ottani vásárlás igazolásához, de erre ne nagyon alapozz. Próbáld előkeríteni a számlát/blokkot, stb...
A mostani állapothoz képest semmit nem veszítesz, ha beszélsz az üzlet munkatársaival akkor is, ha nem tudod papírral igazolni, hogy márpedig azt a terméket náluk vetted. Majd tájékoztatnak mit tudnak tenni
-
AtHoS
nagyúr
Az általad korábban kiválasztott fiókbiztonsági megoldást talán neked kellene tudnod (email, App authenticator, text messages álá sms), szóval emlékezz mit állítottál be.
Véletlenül nem írtad fel / mentetted el a fiókvédelmi kódokat, mikor módosítottad a fiókod biztonsági beállításait? Az mondjuk nálam 8 karakteres mind.
Ha nincs elmentve kódod, illetve nem sikerül rájönnöd melyik email címedre / telószámodra küldözgeti a kódokat, akkor lásd a topik összefoglalóban említett telefonszámot és beszélj velük az elérési időben. Helyrerakják a dolgokat gyorsan meglásd

-
AtHoS
nagyúr
válasz
mateo91
üzenetére
A levétel is hasonló időt igényel, de te ezt azért nem veszed észre, mivel kártyával fizetéskor a bankod zárolja összeget és igazolást küld róla az "eladó" oldal irányába, aki teljesíti ezen igazolás alapján az eladást, de maga a bankközi átfutás ideje hasonló időt vesz igénybe, tehát az eladó oldali bankszámlára sem egyből kerül a lovetta. De gondolom bankos topikban jobban és pontosabban le tudják vezetni a folyamatot

-
AtHoS
nagyúr
válasz
malacka87
üzenetére
Legalapvetőbb user error, hogy nem jó fiókba logol be. Ha ez nálad nem ül, akkor topik összefoglalóban ott a telefonszám, ahol tudnak érdemben segíteni számodra
Szerk.
De kiemelem, nehogy véletlenül ne találd meg

"Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-1-505-9550, amelyen hétfőtől péntekig 12 és 21 óra között érhető el."
-
AtHoS
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem a telefonos dologgal van a gond, hanem azzal, hogy ész nélkül kezdik el használni és a legalapvetőbb infót, amit kiír maga a program is figyelmen kívül hagyják (értsd: írd fel / jegyezd meg ezt a kódot, mert ezzel lehet új készülékre / szoftvercsere esetén újra használatba venni)
Szóval nem utólag kell gondolkodni, hanem előtte.
Én mondjuk nem használok extra hitelesítést, többlépcsős belépést, viszont nem is lépegetek be csak a saját eszközömről a fiókomba és nincs két helyen ugyanaz a név/jelszó páros használva. -
AtHoS
nagyúr
válasz
CityBoy007
üzenetére
Total Commander és copy máshová a játékok mappáját. Ha nem rendszer meghajtón volt, akkor nem is kell másolgatni sem, elég az új rendszernél a régi mappát megadni a kliensben
-
AtHoS
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Kicsit félvállról veszed ezt az authentikátoros ellenőrzést, mivel nem tudod hogyan is működik valójában.
Ilyen leven működnek az authentikátorok (bár ezt éppen bnet infóból sikerült kihalásznom, de pl. bankoknál és EA-nál is ugyanez a történet):
"Hogyan történik a kód generálása?
Az authentikátor fél percenként generál egy 6 számjegyű kódot. Ez valamilyen algoritmus szerint generálódik, de az authentikátor és a battle.net szerverei között ilyenkor nincs semmiféle kapcsolat. A Mobil authentikátornál van olyan lehetőség, hogy szinkronizáljon a szerverrel, ez azért szükséges, hogy ha a telefon hosszú ideig nem volt áram alatt, akkor a kód elcsúszik, és lehetetlen lesz az authentikátor használata."Az alkalmazást össze kell párosítani a "fiókkal/szerverrel". Ha telefont cserélsz, akkor azon szintén össze kell párosítani (sőt előbb a régit lehet el is kell távolítani a fiókról), szóval saját bőrödön tapasztalod a User error problémát.
-
AtHoS
nagyúr
Sok esetben a windows hosts fájlban kell kitörölni előzőleg "odakerült" sorokat, tehát érdemes vetni rá egy pillantást
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ryder62
üzenetére
PayPal közbeiktatásával nem látszódik honnan jön a pénz. PayPal-t látja csak, így nem kellene hogy probléma legyen. Gondolom a kártyát megfelelően megerősítetted paypalnál a hozzáadás után!
Biztos van megfelelő mennyiségű lóvé a webkártya mögött? Nehogy ilyen banánhéjon csússzon a történet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
Szerintem nem nézte meg, mivel fogalma nincs miről is beszélsz.
De végeredményben a win újrarakása is megoldja a HOSTS fájlban lévő "problémát", bár nagyságrendekkel több energiát és időt kell belefeccölni, viszont hátha ilyetén módon rávezetődik, hogy nem ész nélkül kell a különböző leírásokat követni, hanem átgondolni, hogy mit-miért KELL végrehajtani. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Tomdriver
üzenetére
Csak azért írtam le ezeket, mert ha pl. ilyen bagatel probléma miatt nem tudnék játszani, engem biztos szétvetne az ideg

Mondjuk általában ehhez szokott még az is hozzájönni, hogy mikor beüt egy ilyen probléma, akkor még rátetőz a szolgáltatói szerverek elérhetetlensége, nem érkezik ellenőrző mail, stb... Az ember meg nem tudja mi a fene van, később meg kiderül, mégsem volt marha, csak épp összejöttek a véletlenek

-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tomdriver
üzenetére
Origin kliensben nem kellett regelni a kulcsot? Nem ismerem a BF4-et (sőt egyik BF-et sem igazából), de ami Origines játék nekem van és játszottam is vele, azt az origin kliensből töltöttem le és a kliens is látja, hogy telepítve van.
Ha a kliensből indítod a játékot akkor is kéri a kódot? Kliens el van egyáltalán indítva nálad? Na meg persze az is probléma szokott lenni, hogy tizeniksz fiók van regelve és pont nem ahhoz lett hozzárendelve a játék, amivel a próbálkozás történik
Ha minden stimmel, akkor mehet a telefon természetesen
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
banhammer
üzenetére
Ilyen állevéllel szokták az adatokat ellopni a felhasználóktól, mert megijednek és rögtön kattintanak a linkre, mivel nem Ők kezdeményezték ezt a tevékenységet.
Az ilyen leveleket mindig fenntartásokkal kell fogadni, mert a kattintható linkek "hasonmás" oldalakra visznek, ahol beírva a belépési adatokat tudják azokat ellopni, tehát a levél tartalmára reagálva "magunk" adjuk ki a hozzáférési adatainkat és nem előzőleg kerültek azok mások birtokába. Persze kivételek mindig lehetnek
-
AtHoS
nagyúr
"Mondjuk a gépemre be is állítottam, hogy ne szekáljon állandóan, csak ha valaki máshonnan próbálkozna..."
Ilyet állítgatni kell? Nem találtam erre utaló beállítást, sőt írta is hogy:
"Biztonsági kódot küldünk neked, valahányszor egy fel nem ismert készülékről jelentkezel be."Szóval szvsz. alapértelmezetten így kellene működnie
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hova van telepítve nálad az Origin?
Nálam rendszerpartíciótól független helyre (e jelű meghajtó egyik alkönyvtárába) és nem találkoztam ilyen problémával. Lehet valami jogosultsági probléma miatt szórakozik nálad
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem használsz véletlenül ccleaner és társai féle takarító programot?
Ezek lekaphatják az azonosításhoz szükséges ideiglenes fájlokat az origin megfelelő mappáiból -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Szoktak ugye FREE játékokat "dobálni" Origin-en. Ezeket eddig hozzá kellett adni a "gyűjteményhez", amiről érkezett is utána megerősítő e-mail és a játék a promó lejártát követően is telepíthető maradt.
Most a Wing Commander III: Heart of the Tiger játékot lehet ingyenesen játszani, viszont ahogy beléptem az origin kliensbe, a játék már a gyűjteményben volt alapból. Az akció lejártával ez el fog tűnni (ugyanúgy ahogy megjelent) és ajánlott most szórakozni vele vagy hanyagolható és majd később, mikor lesz hozzá kedvem/hangulatom?
Szerk.
Bár lehet, hogy keresztfiam pakolta be a játékot, mert ahogy látom augusztus 7-én került be gyűjteménybe, szóval tárgytalan a kérdésem, mivel nem magától aktiválódhatott ez sem
jaja, most látom, hogy e-mail megerősítés is jött róla 
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Hegasus
üzenetére
A hosts fájlra azért kaptál tippet, mert itt át lehet irányítani ill. le lehet zárni netes elérés elől címeket. Pl. használják ismert reklámhelyek blokkolására is.
Ha mindössze ennyi volt a tartalma eddig:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhostTehát minden sor # -el kezdődött, akkor fölösleges matatnod vele, nem ott lesz a probléma forrása.
Itt nézelődj infóért:
Kapcsolódási problémák az Origin szoftverkliensben
vagy
Origin Errors and Connection Issues FAQ -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Itt megtalálod a megoldást a problémádra: [link]
-
AtHoS
nagyúr
Az asztalodon link van az Origin indító fájljára vagy magát az origin.exe-t sikerült oda pakolnod?
Jobb klikk az ikonon, amivel indítod az asztalról és a megjelenő ablakban van-e parancsikon fül?
Vagy az általános fülön a Fájltípus sor mellett milyen szöveg olvasható? Parancsikon vagy alkalmazás? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Na látod

EA, így szeretlek

-
AtHoS
nagyúr
válasz
hadogabi1
üzenetére
Nagyon OFF ez a téma itt, így igazából hanyagolnám, de amit írtál Te is, nem tudsz felmutatni bizonyítékot csak azt tudod elkérni ami alapján hozták a döntést.
pl. azt mondja a PB, hogy futott xy program a gépen. Én meg tudom, hogy nem futott ilyen program. Bár nem biztos, hogy ez a legjobb példa. Igazából azt sem tudom mit ellenőriz maga a PB.
Egyik jó barátom cod-ozott régen egy klánban. Játszottak hazai illetve európai klánok ellen. Ott pl. egy idő után bevett szokás volt, hogy a játékban résztvevő minden játékosnak videofelvételt kellett készítenie a saját játékáról. Kritikus helyzetekben ezeket a felvételeket bekérhették ellenőrzésre. Volt olyan esetük, mikor egy gyengébb játékos hirtelen elkezdte irtani őket. A vesztes meccset követően elkérték a kérdéses játékos felvételét, amely felvételből hiányzott nem kevés időszak felvétele. Maga a felvétel egyébként semmi érdekeset nem mutatott azon kívül, hogy nem a teljes meccs volt rajta (persze a hiányzó részen táltosodott meg), így akik felügyelték a szabályosságot 0-ra nekik adták a meccset emiatt.
Valami ilyesmi bizonyítékra tudnék gondolni, mikor valaki egy "indokolatlan" bant szeretne bizonyítani.
-
AtHoS
nagyúr
Közben "kézzel" megtaláltam és olvastam, hogy levették a PB fals ban-ját.
Nem ismerem a PB-t, de ha banolnak indokolatlanul, akkor milyen bizonyítási lehetősége van felhasználónak az igazát bizonyítania? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy bárminemű bizonyítékkal is tudjon szolgálni a ban jogossága ellen
-
AtHoS
nagyúr
Igazából 2008 május utáni játékokat említ az EA melyeknél lehet ilyen védelem. Illetőleg úgy fogalmaznak, hogy "machine"-hoz rendelődik egy játék "slot". Aztán, hogy a "machine" náluk mit takar az megint jó kérdés.
Viszont az Origin fejlesztésével/fejlődésével lehet, hogy lassan háttérbe szorul ez a fajta védelem?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
Normál eltávolítás esetén azért elvárható, hogy automatikusan megtegye és ne kelljen még külön ezzel foglalkozni. Így is elég összeszedni az infót, hogy mely játékoknál kell szigorúan venni
Mondjuk az a legtisztább, ha mindent normál módon leszedünk, bár a lustaság fél egészség

-
AtHoS
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
Win7 alatt még ment rendesen. Decemberben win8-ra költöztem és még nem telepítettem a klienst. Szóval fogalmam nincs
Csak érdekesnek találtam a linked és gondoltam megnézem nálam mit mutatSzerk
Hmm..IE alatt OK, Opera alatt a korábban írt szöveg. Érdekes, de ezek szerint rendben van a link -
AtHoS
nagyúr
válasz
JamesHun
üzenetére
Az uninstallokkal nem lőttél nagyon mellé, mert van pár játék, ami így "redeem"-eli a korlátozott telepítések számát, tehát az uninstall művelettel visszakaptál egy telepítési lehetőséget.
Legközelebb uninstall előtt átmásolod az origines játék mappát, majd ezt követően uninstall az összes játéknak, aztán a rendszer újrarakását követően origint telepíted, beállítgatod a könyvtár útvonalakat, kilépsz az origin kliensből, visszapakolod az elmentett játék mappát (oda ahová az előbb beállítottad az útvonalat az origin kliensben), majd ezt követően a kliensben rányomsz a visszamásolt játékok letöltésére. A kliens ellenőrizni fogja a játékokat (természetesen egyesével kézzel kell indítgatni a játékok letöltését egymás után) és csak a szükséges fájlokat fogja leszedni.
Nagyjából ennyi. Remélem nem hagytam ki semmit

A játékmentéseket pedig nem árt előbb elmenteni: SaveGameBackup
-
AtHoS
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
"Na, annak az accountnak az adataival kellene létrehozni az új Origin fiókodat"
Ezt a részt valahogy nem értem.
Nekem volt EA accom (EA Download Manager klienssel) még mielőtt Origin megjelent.
Originné alakuláskor automatikusan telepítette az új klienst és a régi hozzáférésemmel simán tudtam használni. Nem kellett semmilyen új Origin fiókot létrehozni. Legalábbis nem emlékszem, hogy ettől bonyolultabb lett volna
-
AtHoS
nagyúr
Azért elég gáz ez a történet

Remélem csak kirívó eset és nem lesz rendszeres a "digitális" világban.
Kíváncsian várom a fejleményeket, remélem megosztod majd velünk

Azt hiszem elég sok tapasztalattal fogod gazdagítani a fórumtársakat ilyen probléma esetére mind a bolt hozzáállásával kapcsolatban mind pedig a szoftver nagy-forgalmazójával kapcsolatban.
Ha minden eshetőséget számba veszünk elég érdekesnek tűnik 1-2 belőle azzal kapcsolatban hogyan is keletkezhetett ez a probléma.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam is elég intenzíven jövögetett lefelé, szóval nem kellett sokat várni rá.
Viszont vannak érdekes dolgok a Demóban.
Eléggé filmesített a történetvezetés, ami tök jó csak éppen el kellett volna mennem itthonról és szerettem volna kilépni a játékból, amire nincs ilyenkor lehetőség. Szépen meg kell várni míg végigmegy a történeti szál. Néha át lehet ugrani a mondókákat, de a nagyobb részét végig kell nézni ha tetszik, ha nem.
Na persze alt+f4 simán jó volt hozzá, de azért hogy ilyenre nem gondoltak a készítők.
Mondjuk szerencsére shift+f1-el lehet pause-olni a játékot ilyenkor is, szóval ha éppen ilyen történeti rész közben kell rókát kergetni, jól jöhet, hogy ne maradjon le az ember róla.Elsőre nekiugrottam akciós kivitelben, ami egész tűrhető is volt, bár kicsit szokni kellett a kezelést, így 0 perces ME tapasztalattal a hátam mögött.
Másodjára már story módot választottam, ahol lehetett pár dolgot állítgatni a karakterünkön. Igazából itt csak gyorsan belenéztem a játékba, hogy mi is változik, de nem igen vettem észre különösebb dolgot. Bármit választottam az "interaktív" két lehetőségből, ugyanaz történt, mint az akciós végigjátszásnál. Mondjuk a sok duma átugrálása közben pár ilyen "interaktív" választást sikerült úgy abszolválnom, hogy nem is tudtam mi lett kiválasztva, mert mire beadta a választást space-el szépen be is lőttem az alapértelmezett választ. Miért space-re tették a döntést nem értem?
Mindegy. Grafikára nem panaszkodom, egész szépen néz ki a játék. Esetleg néhol túl sok a csillogás, de ezt el lehet viselni.
Az akció benne jól összeáll, a csapattársak megfelelően küzdenek, nem kell őket folyton megmentegetni.
Összességében jó kis pörgős a játék, az átvezető történet, legalábbis amit a demóban lehet látni jó, az aláfestő zene pedig nagyon tetszett.
A karakterek arcjátéka is nagyon jól megvalósított
Spoiler ON
Mikor felugrik Shepard a hajóra és lelövik a másik két járművet, na akkor nagyon szépen eltalált aláfestő zene szól és Shepard arcról minden elkeseredettsége leolvasható.
Spoiler OFF -
AtHoS
nagyúr
Így 2700 napos reggel a hátad mögött lassan hozzászokhatnál, hogy a topikok legelső hozzászólását meglesed és ha nem találod ott amit keresel, csak akkor kérdezel

Most éppen megtaláltad volna, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel picit lépsz majd csak előre
No de, visszaolvasással is találhatsz ötletek a megoldáshoz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem Opera alatt szintén jó másodjára, bár előtte adatfrissítenem kellett, mert nem találta a fiókomat

Más:
GoodSpeed véletlenül nem tervezed ennek az ingyenes biztonsági szoftnak a tüzetesebb tesztelését? BufferZone Pro -
AtHoS
nagyúr
Amazonon 6 dollár most akcióban a DA2 [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Azért a durván 1600 Ft még mindig kevesebb, mint a 2890

Amúgy van egy eladó Battlefield: Bad Company 2 Digital Deluxe Edition-om. Ha érdekel valakit privizzen rám ajánlattal
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Akkor 23-án nézz fel a direct2drive-ra
Dragon Age II – £3.74lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erősítő, hangfalak
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)