Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Frissült az opera, (szép kék lett nekem) van benne pl a messenger, a facés, biztonságos neki megadni a facebook adataimat?
(csak tip, sajnos vannak beállítások amiket már nem lehet kezelni, sokszor krizmo is írta 1-1 kérdezőnek 1 adorr beállítás már úgy marad ahogy annó belőtte, lehet ez is ilyen... [ bár ezt nem hinném, hogy amit kérdeztél ne lehetne állítan i])
[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
Kicsit OFF
Tesztelte valaki mostanában 53.0.2 (64 bites ) Firefox-ot ,és az Opera 45.0.2552.812 (64 bites) verzióját sebesség (oldal-betöltési) ,és "hideg-indítás" szempontjából ? Melyik a fürgébb mostanában ?
(tudom kicsit hardver-függő a dolog ,de talán annyira nem releváns ha van bőven RAM ) -
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Új 45ös Operában látom van olyan lehetőség hogy saját reklámszűrő hozzáadása. Itt hogyan tudnám hozzáadni az szpeter80 féle hufiltert? Elég az itt található [link] oldal tetején található redirect címet hozzáadnom és kész is vagyok vele? Nem tudom érthetően írtam-e le a kérdésem.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
Köszi hogy megkéred őket Ha belekerül akkor nem lesz zavarodás hogy én már hozzáadtam egyszer? Vagy olyankor csak a hivatalos hufilter fog müködni nem az amit én kézzel hozzáadtam?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
Akkor válaszolok magamnak, nincs zavar, most vettem észre, hogy már a blokker is felkínál listákat. (értelemszerűen törlöm a sajátomat)
Az egyéb listáknál van olyan, hogy adblock figyelmeztetések eltávolítása, ha ezt bejelölöm mit jelent? köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz #27441408 #26958 üzenetére
Google-n utánanézve szerintem ez az a cookie elfogadós kis ablak eltüntetése lehet
-
dqdb
Topikgazda
válasz Lathronos #26961 üzenetére
Nem parasztvakítás, mert megy általában. Az általában azt jelenti, hogy például a fő profilomban az egyik gépen konstans ugyanazt a hibajelenséget produkálja egy ideje, mint nálad (valaha itt is ment), de másik portable telepítésnél vagy másik gépen a fő profilomban tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Dumi86
senior tag
Igen ugyanezt a címet használtam amit te Bár úgy gondolom lehet jobb a hivatalos megoldás hogyha Operások beleteszik? Vagy az egy és ugyanaz lesz a kézi megoldással?
-
dqdb
Topikgazda
válasz Pokesz007 #26966 üzenetére
Az Opera képes a Firefoxból importálni: ha az az alapértelmezett böngésződ, akkor első induláskor felajánlja a könyvjelzők importálását, ha nem vagy korábban kihagytad ezt a lépést, akkor az opera://settings/importData címen tudsz importálni több böngészőből is.
Ezután Ctrl+Shift+B, kijelölöd a kívánt elemeket a könyvjelzők/mappák bal felső sarkában megjelenő pipákra kattintva, az egyik könyvjelzőn az egérgombot lenyomva ráhúzod azt a bal oldalt látható Könyvjelzősáv elemre. Végül a bal felső sarokban található Opera menü > Könyvjelzők > Könyvjelzősáv megjelenítése.
-
B@ldrick
aktív tag
Hogyan tudok a 44-es verzión maradni? Nagyon szaggat a görgetés és nem tölti be az oldalakat a 45-ös céges gépen.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
dqdb
Topikgazda
válasz B@ldrick #26969 üzenetére
Az oldalbetöltést meg kellene nézni üres profillal is, ezt a legegyszerűbben egy ideiglenesen létrehozott hordozható telepítéssel tudod ellenőrizni. Ha ott jó az oldalbetöltés, akkor a profiloddal van nyűgje az Operának, ha nem, akkor valami külső szoftver szól bele.
Görgetés ügyében a videokártya driverfrissítésén kívül mást nem tudsz tenni sajnos.
Ha nem javulnak meg a problémáid, akkor azt tudom javasolni, váltsál másik böngészőre.
-
B@ldrick
aktív tag
Köszi, de tisztán telepítve se jön be proxy-n, talán módosítottak valamit a 44-hez képest. Céges gépen driver esélytelen. FF-et lehet még használni de indításkor nem friss lapokkal jön be hanem cache-ből ami idegesítő, nem tudod esetleg mit kéne állítani benne?
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
myke01
senior tag
válasz myke01 #26953 üzenetére
Csak pár indokot ,hogy miért inkább Opera ,mint FF ?
-
dqdb
Topikgazda
válasz myke01 #26972 üzenetére
Próbáld ki mindkettőt, és döntsél te, erre a kérdésre nincsen univerzálisan érvényes válasz.
Én például agybajt kapok a Firefox lassú felületétől és mikroakadásaitól, emiatt amikor olyan böngésző kell, ami nem Opera, akkor egy ideje inkább Edge-et indítok, így friss tapasztalatom nincsen a témában (a Firefox 53-ban megjelent Project Quantummal lehet, hogy változott a helyzet). Cserébe elnézem az Opera pár idegesítő hülyeségét, más pedig éppen fordítva lehet ezzel.
-
vlevi
nagyúr
"Én például agybajt kapok a Firefox lassú felületétől és mikroakadásaitól,"
Akkor cseréljünk, mert nekem éppen a Operával vannak ilyen bajaim, és a FF-ban semmi.
Többször írtam már, hogy pl. a gyorshívó csak kisebbnagyobb villódzás után hajlandó megjelenni, vagy, hogy lapváltásoknál előbb egy fehér oldal villan be, és csak utána töltődik az oldal. -
togvau
senior tag
háromszor rádörömböltem a a bal egérgombra, ezután bejött a win 8.1 csempés felülete, amit valahogy eltüntettem, de az operában minden megnőtt. Nagyobb a címsor, a fülek, és benne a betűk, és a weboldalak is megnőttek, amit visszaállítottam úgy hogy alap 80%-os nagyítást állítottam be, de a hagyományos felületek még mindig nagyok.
Hogy állítom vissza, és mi a franc történt?
hitler, sztálin, micro usb
-
pászka
tag
Sziasztok! Ős operás vagyok mondhatnám, de mostanában akadt egy problémám. Mégpedig hogy a külső linkek néha google-ből vagy esetleg innen a fórumból nem nyílnak meg. most pl az operában rákattintottam súgóra aminek az url-je ez: http://help.opera.com/?p= Aztán ennyi, nem tölt be semmi.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Probálgatom megint az Operát, viszont belefutottam egy olyan gondba, hogy a mobilos verzió (nem a mini, hanem a sima, androidos) nem hajlandó szinkronizálni az asztali alkalmazással a könyvjelzőket. Tény, hogy rengeteg könyvjelzőm van (10k+), de Chrome-ban és Firefox-ban sem okozott ez komoly problémát.
-
dqdb
Topikgazda
válasz leviske #26977 üzenetére
Próbáld meg esetleg az androidos Opera újratelepítését (vagy teszt jelleggel a béta felrakását, az üresen indul), hátha megjavul. Ha nem, akkor jelentsd be itt, mert ez nem az a probléma, amit rajtuk kívül más meg tud javítani.
-
dqdb
Topikgazda
válasz pászka #26976 üzenetére
Ezt sok minden okozhatja, és sajnos csak tippelni lehet, mitől van. Ötletek:
1. Opera Turbo és/vagy VPN kikapcsolása
2. valami elromlott a profilodban, nézd meg, hogy egy hordozható telepítés esetén is jelentkezik-e a probléma
3. vírusirtó vagy más védelmi szoftver szívat, nézd meg kikapcsolva is, hogy mi a helyzet
4. reklámblokkoló fogja meg az oldal betöltését, nézd meg kikapcsolva is, hogy mi a helyzet
5. hálózati probléma nálad, nézd meg másik böngészőt használva, hogy mi a helyzettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
válasz togvau #26975 üzenetére
Bekapcsoltad a high DPI módot és 125%-osra állítottad a nagyítást. Az Opera helyesen kezeli a high DPI beállítást, ezért nőtt meg minden a felületen és a weboldalakon, és 125% × 80% = 100%. A képernyőbeállítások felé keresgélj, többet nem tudok segíteni, mert fogalmam sincsen, hogy 8.1-ben magyarul milyen néven futott és hol ez a beállítás.
Azt, hogy pontosan mi történt, csak te tudhatod. Legközelebb ilyenkor érdemes elolvasni a képernyőn látható szövegeket, és nem pánikszerűen kattintgatni, mert abból sosem sül ki jó dolog.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Most kezdtem el használni az Operát és nagyon megtetszett. Szerintem ezentúl ez lesz az új böngészőm.
Viszont a helyesírás ellenőrzés nem működik benne sajnos, ami elég nagy gond. A beállításokban kiszedtem az angol nyelvet és hozzáadtam a magyart, be is pipáltam, hogy legyen ez az alapértelmezett és itt, miközben írok, ha jobb gomb "helyesírás ellenőrzése" részre megyek, ott is minden pipán és magyaron van. Még sem húz alá semmit. Mit lehetne ezzel kezdeni? Fontos lenne, mert sok hivatalos levelet írok."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
dqdb
Topikgazda
válasz AssAssynn #26981 üzenetére
[link]
Próba szerencse, sokszor érthetetlen módon nem akar működni.Ettől függetlenül azt mondom, ha helyesen szeretnél írni, akkor tanulj meg helyesen írni, és olvasd át elküldés előtt két-három alkalommal a szöveget. Ne a szoftveres helyesírás-ellenőrzésre hagyatkozzál, mert azokat jóindulattal is csak elütésdetektálásra lehet használni, és még abban sem túl erősek.
-
chab7
addikt
Sziasztok! Közel 2 év elpártolás után (Firefox) újra az Opera lett a böngészőm. Időközben op-remdszer is változott, mert családapaként már előnyben részesítem a felrakom-frissül magának-nem kell vele semmit sem csinálni állítgatni szoftvereket. Így a win10 lett az operációs rendszer (ez itt off így nem is taglalom tovább).
Egy ideje a FF elkezdett lassulgatni, így gondoltam megnézem mi van Chrome téren, de az meg eszi a nem túl széles erőforrásomat. Itt jött képbe az Opera, gondoltam megnézem hová jutott ennyi idő alatt. Azt kell mondjam egész jó lett. Chrome-nál mindenképp jobb.
Nem kicsit nyom a latban a visszaváltásnál az sem, hogy olyan böngészőt kerestem ami a telefonra is van és szinkronban tudnak lenni. Régi telefonon szinte minden nagy böngésző kiesett, mert kicsi hardver volt benne, de most új telefonom is van. Ezen viszont már mások a szempontok, kis energiafogyasztása legyen, gyors működés, funkciógazdagság. Emelett mikor megláttam, hogy még mindig csak az Opera tudja a sortördelést - és most már nem csak a Mini, hanem a sima Opera is - így nem lett kérdéses mi lesz az ami a laptopon és a gépen is a webböngészésért felel.Van persze olyan dolog is amit hiányolok benne, vagy csak nem találtam meg. Egyik ilyen, hogy megszoktam FF-on, hogy adott oldalakat ha lementek (pl a zenei slágerlistákat mentegetem le hetente) akkor megjegyezte, melyik oldalt melyik mappába mentettem és következőnek is azt a mappát ajánlotta fel, nem kellett újra betallózni.
Másik dolog, pedig a tabok csoportosítása. Vannak oldalak amiket ebben a zenei listás témában tartok nyitva egy csoportban kb 10-20, másik csoport a filmes dolgok, aztán van egy 20-25 oldal ami családkutatással kapcsolatban van megnyitva folyamatosan. Ezeket a csoportokat FF alatt egy "tab groups" kiegészítő szépen kezeli, és mindig csak azt a csoportot nyitom meg amelyikben dolgozok épp. Erre itt Operánál egyelőre a TabHamster a legközelebbi, de nem teljesen ugyanolyan, mert a megynitott csoportban ha veszek i oldalakat vagy teszek még hozzá akkor csak újra rámentve jegyzi meg. Plusz ide tartozik amit valószínűleg csak én nem találtam még meg, hogy ha egy ilyen csoportot megnyitok akkor ne töltse be az összes oldalt, csak amire rákattintok (előtérbe hozom).Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm a segítséget, ha nem is pontosan az amit írtál, de megoldotta a dolgot. A lényeg, hogy hozzáadtam újra az angol nyelvet, meg a németet, aztán letöröltem a magyart, újra hozzáadtam, bepipáltam, s akkor a jobb gombos résznél már a "minden nyelv" volt az alapértelmezett, itt áttettem a pipát a magyarra, s most jó.
Lehet az volt a baj, hogy csak a magyar nyelvet hagytam meg, vagy hogy a jobb gombos résznél nem tudtam változtatni a pipát, hiszen csak a magyar volt benne... na mindegy, a lényeg, hogy most jó.Igazad van, amit a helyesírásról mondasz, figyelek is rá, s nem is megy rosszul, de azért szeretem, ha látom az aláhúzásokat. Ha más nem, már csak a faces irkálások közepette is. Köszönöm még egyszer a segítséged!
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
chab7
addikt
Nem könyvjelzőnek mentés, hanem weblap mentés (ctrl+s) lenne a feladat Ebben az esetben is az utolsó mappát ajánlja fel, de pont nem ez kellene, hanem ha "A" oldalt mentem akkor "a" mappát ajánlja, ha pedig "B" oldalt mentem akkor a "b" mappát ajánlja fel. De mindez is csak azért mert a FF így viselkedett, és ez a funkció tetszett.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
pc360
addikt
Világos. Mondjuk ezen sokat segít a Win, a 10 meg pláne: a save ablak oldalpanelén a kedvencek közé tudod tűzni a fontos mappákat (drag & droppal simán átmaszatolható menet közben is), így egy klikkel lesz többb a folyamat.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
chab7
addikt
Ez igaz, ha nem megoldható másként akkor így lesz, bár ha mindegyik zenei listás oldalnak csinálok kedvenceket oda akkor már görgetni is kell - mégsem olyan kényelmes mintha eleve azt a mappát adná be. De hátha ez a kényelmi funkció is bekerül majd.
-
leviske
veterán
-
dqdb
Topikgazda
válasz leviske #26989 üzenetére
Ez a titkosítás* új feature, korábban a jelszavak kivételével mindent titkosítás nélkül tároltak. Kipróbáltam egy friss desktop és Android változattal, titkosítás nélkül szinkronizálta a könyvjelzőket, titkosítás nélkül nem. Lehet, hogy a mobil változat kissé le van maradva, próbáld ki belőle a bétát, lehet, hogy az már támogatja ezt (én nem használom a szinkronizálást biztonsági megfontolásból, ezért a teszthez desktopon egy üres portable telepítésben hoztam létre egy kamu profilt, míg mobilon csak a stabil változat állt rendelkezésre játszótérnek, az Androidon általam elsődlegesen használt bétában nem akarom bekapcsolni a szinkronizálást).
* a mappák nevei továbbra sincsenek titkosítva, erre nem árt figyelni
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
A Firefox fülek szintjén megjegyzi a mentés mappáját, ez plusz kódot jelent, az Opera nem foglalkozik ezzel.
De hátha ez a kényelmi funkció is bekerül majd.
Ha ezt a feature-t te saját magad belefejleszted a Blink motorba ,és beküldöd nekik a patchet, akkor is csak epszilon esélyét látom, hogy bekerüljön.Tab grouping támogatás nincsen, Opera 15 óta kérik, azóta is lepattan minden kérés. Némi workflow átszervezéssel egy gyorshívó mappa a leírásod alapján hellyel-közzel-kompromisszummal megfelelő lehetne a számodra.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Na sebaj, akkor egyelőre így kell megszokom a helyzetet. Én fejleszteni nem tudok, s ha tudnék sem lenne rá időm/energiám. A gyorshívós dolgon elgondolkozom, lehet valahogy megvalósítható - bár adott lapcsoportokkal mikor dolgozok akkor azok a munka befejeztével más állapotban vannak (kikerül valami, bekerül új, benne levő lapokon másik aloldalnál tartok, stb), tehát újra le kellene menteni, mielőtt egy másik lapcsoportra megyek át. Akkor már előrébb vagyok a tabhamster lapcsoport felül mentéssel.
Mindenesetre a kihagyott 2 év alatt egész jól összeszedte magát az Opera. Összességében jobbnak érzem, csak van egy-két dolog ami hiányzik. És ami érdekes, hogy előtte a Chrome-ot próbálva, annál nem éreztem ugyanezt, sőt, az nekem elég vánszorgósnak nézett ki mire megnyitottam a lapcsoportokat benne.
Vagy, ha a FF lenne mobilon kicsit pörgősebb, és tudna sortördelni, az is alternatíva lenne úgy. Mert elég fontos lett a mobilos böngészés is, van mikor mobilon többet olvasok, mint laptopon. A sync meg kell köztük, hogy tudjam adott oldalt ott folytatni ahol tartottam.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Orlin
addikt
Közben a Vivaldi-ban megjelent a Custom thumbnails for Speed Dial lehetőség.Elmentett képeket lehet beállítani.Régebben ezt hiányoltam náluk és egészen pofásra meg is lehet csinálni ,hasonlóan mint Opera-ban csak más megoldással.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
chab7
addikt
"kapcsold be a Háttérfülek betöltésének késleltetése beállítást, ennek hatására induláskor az Opera nem tölti be az összes fület, hanem csak azokat, amelyekre rákattintasz"
Ez be van nálam is kapcsolva, de valamiért nem csak azt a fület tölti be amelyik előtérben van induláskor, hanem egy jó párat. Bár igaz, nem mindet, de vagy 10-15 igen. Nekem is az lenne a jó beállítás, ha csak az épp aktuális 1-et töltené be + amikre rákattintok utána.
-
dqdb
Topikgazda
Valaha két flag létezett, amelyekkel be lehetett állítani azt a működést, amelyre te vágyol és azt is, amelyet mi hiányolunk. Később az egyik flagből beállítás lett, a másik megmaradt egy ideig, aztán megszűnt létezni. Ekkor neked már rossz volt, nekünk még jó. Végül megtörtént a fejlesztés, és most mindenkinek rossz
-
chab7
addikt
Egyébként, ha 64 bites Windowson a sima webes telepítővel telepítettem akkor 32 bites vagy 64 bites települt? Mert a névjegyben nem közli sem ezt sem azt, csak a verziószámot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest