Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
Azt megkérdezhetem, a uBlock milyen előnyökkel jár az Adblock-hoz képest? Eddig még nem mentem rá a dologra, de már sok helyen találkozom vele. Importálhatók az Adblock-ban eddig kialakított filtereim?
Illetve létezik most valami megoldás a Facebook idővolnalra csakazért is beerőltetett hirdetések kiiktatására?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
törölt tag
Én a chrome-ban pont tegnap váltottam le az ublock origin-t az adguard-ra sokkal jobb, és a guglis böngésző topikjába ketten is megköszönték, hogy ajánlottam mert javulást láttak a böngészőben.
Mielőtt kötözködnél, hogy ez opera topik tudom de benne volt a listámba és ránéztem gondoltam válaszolok,
"Azt megkérdezhetem, a uBlock milyen előnyökkel jár az Adblock-hoz képest? " Elvileg nem annyira izzasztja a gépet kíméletesebben bánik vele.
ui: az adguard-al nem igen látok hírdetést a facén.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz #27441408 #26102 üzenetére
Milyen javulás? Miben jobb? Pont ezekre lennék kíváncsi. A kisebb erőforrásigényt nem biztos, hogy észrevenném egy 8 magos szörny mellett.
Alapvetően én se látok hirdetéseket (sőt, az egész jobb oldali sávot letiltottam), de az üzenőfalra bizony bekúsznak a szponzorált posztok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor szerintem neked mindegy, nekem gyorsabb lett a Chrome ezzel az adguard-al (az adblock plus után meg az ublockal...) és ezt írták a többiek is, hogy gyorsabb lett a böngésző, kb ennyi. Röviden tehát az adblock után gyorsabb lett a böngésző az ublock-tól aminél meg még gyorsabb lett az adguard-al és nem látok reklámokat a facén, azt hiszem az ublock-al néha láttam.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
Tudomásom szerinte ugyanazt a formátumot használják a szűrőkre, szóval a kérdésedre igen a válasz.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
pc360
addikt
Rámegyek akkor a saját tesztre is, köszi!
-
pc360
addikt
Kösz a listákat! A két utolsót nálam nem engedi hozzáadni. Elfogadja a szokásos formátumokat is (pl.:
www.facebook.com##DIV[id="rightCol"]
), vagy azoknak csináljak egy TXT-t (akár saját szerveren), és adjam meg azt?[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
Van olyan lista pl.: az ajnász -féle, amit biztosan használ, mert ha be van rakva nem jelenik meg olyan reklám ami korábban volt.
De nem tudom hogy esetleg mi miatt használ vagy nem listákat. Mindenesetre nekem a korábban általam írt listák bele vannak téve. Túl sok reklámot nem látok sehol. A facebook jobb oldali oszlopa meg nem zavar. -
lck
senior tag
Értem - világos.
Ublock origin egyébként tökéletes megoldás, én csak azért erőltetem ezt, mert a natív szűrés miatt - elvileg - gyorsabb a szűrés és emiatt a weblap megjelenítés. Ami amúgy igaz is. Jelenleg a leggyorsabb böngésző nálam. ( Jó Edge is gyors, csak az nekem fapados )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
pc360
Én a linkeltekből tettem bele párat, már írtam alább én nekem bőven jó volt, én tuti nem tennék külső programot az operára.A beépített blokkoló bőven megtette a feladatát.
[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
Lámának tűnő kérdés lehet ,meg gondolom meg is található valahol,de mégis itt teszem fel kérdésemet.
Mi az alapvető különbség az Opera és az Opera Mini Androidos böngészők között? Az okè,ami látható külsőleg,de mi a működésbeli különbség? -
pc360
addikt
válasz myke01 #26121 üzenetére
A Mini az Opera szervereiről kapja az oldalak leegyszerűsített, statikus HTML verzióit, csökkentve ezzel a letöltendő adatmennyiséget (korlátolt mobilnetekhez jó lehet). Az egyszerűsítés viszont funkcióvesztéssel is jár, tehát az olyan oldal, aminek összetettebb működése van, az nem igazán fog funkcionálni rajta. A rendes Opera pedig elvileg ugyanarra képes, mint az asztali: minden oldalt teljes verziójában visz, működnek rajta a scriptes, AJAX-os dolgok, az újratöltés nélküli oldalváltások, és az egyéb funkciók.
[ Szerkesztve ]
-
attisx
addikt
Annyit fűznék hozzá, hogy a Mini-nek két üzemmódja van, az általad leirt statikus html-é butítás az "Extrém adatcsökkentő mód"-ra igaz, ha ezt kikapcsoljuk, akkor itt is működnek a különböző aktívtartalmak: animált menük, lebegő eszköztárak, anim gif-ek, izgő-mozgó (időnként hangoskodó) reklámok, stb.
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
F_Zolee
veterán
Azt nem tudja valaki, hogy ha pl facebookon nézek egy videot akkor miért áll be a kép pár mp múlva vagy 5-6mp-re, de közben a hang meg megy tovább majd visszajön a kép is? Megnéztem edge alatt pár videot de ott pl nem jelentkezett a jelenség. Mit lehetne tenni vele? (Nem mintha ezen lógnék, nagy ritkán megnéznék valamit aztán nem lehet rendesen)
[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
Köszönet mindkét kollégának a válaszért .
Akkor ,ha jól értelmezem : A Mini tud működni "butított üzemmódban" is ,meg ugyanúgy ,mint a "normál" Opera mobil verzió ? Vagy a Mini a kikapcsolt "extrém adatcsökkentő" üzemmód ellenére sem ugyanazt hozza ,mint a teljes verziós Opera mobil böngésző? -
attisx
addikt
válasz myke01 #26125 üzenetére
Nagyjából hozza ugyanazt. Azért találkoztam már olyan oldallal, ami Minivel sehogy se akart jól megjeleni, de az esetek túlnyomó többségében nincs ilyen gond. Szerintem a "normál" módú Mini legnagyobb hiányossága a normál Operával szemben az, hogy nem tud automatikus szöveg tördelést, ami asztali nézetű oldalaknál elég kényelmetlen: zoom nélkül olvashatatlanul picik a betűk (legalábbis nekem 5" 720p portré tájolás mellett az) bele zoomolva pedig "lelóg" a szöveg a kijelzőről. Ezt leszámítva én elgedett vagyok vele. Mondjuk az is igaz, hogy nekem fontosabb a 92 százalékos adat megtakarítás, mint a "felhasználói élmény", ezért ahol csak lehet extrém módban használom...
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
Tudom nem illik két topicba feltenni ugyanazt a kérdést, de hátha így hamarább kapok választ
Az asztali Opera hibátlanul szinkronizál oda-vissza Win10 és Linux között, de az Androidos változatát sehogy nem tudom rávenni az együttműködésre. Androidon hiába állítom be ugyanazt a sync accountot, semmilyen adatot nem mozgat az asztali verzióról/-ra.
Van ennek valami secret beállítása, hogy működjön?[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
pc360
addikt
Nem tudok backspace-t használni a címsorban. Mi a frász lelte ezt? Egy csomószor nem adja be a karaktertörlést, hanem visszalép helyette...
-
dqdb
Topikgazda
Ez attól van, hogy a backspace billentyű vissza funkciójának kinyírása után kézzel felvetted saját hotkey-ként. Nem csak ez nem megy a címsorban, több egy billentyűs shortcut sem.
Töröld a hozzárendelést, és meg fog javulni (vagy várjál vele pár buildet). Ha addig sem tudod nélkülözni, akkor előkotrom azt a bővítményemet, ami ezt content scripttel valósítja meg az egészet.
-
dqdb
Topikgazda
manifest.json
{
"name": "User JS and CSS",
"description": "File-based user JS and user CSS support",
"icons":
{
"128": "icons/icon128.png",
"16": "icons/icon16.png",
"48": "icons/icon48.png"
},
"content_scripts":
[
{
"matches": [ "<all_urls>" ],
"js": [ "js/backspace.js" ],
"run_at": "document_end"
} ],
"manifest_version": 2,
"version": "1.1.0"
}js/backspace.js
(function() {
window.addEventListener("keydown", function(e) {
if (e.keyCode == 8 && e.target && e.target.tagName != "INPUT" && e.target.tagName != "TEXTAREA")
window.history.back();
}, false);
})();Nevezd át a bővítményt tetszőleges névre, és kerítsél magadnak ikont hozzá (vagy töröld azokat a sorokat a manifest.json fájlból).
És lélekben készülj fel arra a hetek óta javítatlan hibára, hogy az oldal frissítésekor visszaugrok az Opera a lap tetejére ...
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
az opera egyre gyakrabban írja ki hogy pl:
"A(z) www.xe.com oldal nem működik
A(z) www.xe.com túl sokszor irányította át."
másik böngészőből pedig simán működik. Miért csinálja ezt?
Van hogy háromszor rá kell frissíteni és akkor bejön az oldal. -
Robokutya
senior tag
Srácok operánál van arra lehetőség hogy valami módon legyen a megjegyzett linkeknél megjegyzés menü mint foxban? Hiányzik mert én oda szoktam írni a jelszavaimat.
-
pc360
addikt
válasz Robokutya #26137 üzenetére
Nincs benne jegyzet, de amúgy is nagyon hülye ötlet lenne így tárolni a jelszavaid, főképp ha szinkronizálod is a könyvjelzőket. Ha bármi hibája adódik a könyvjelző fájlnak, vagy változik valami egy-egy új verzióval, akkor meg adott esetben lőheted a dolgot. Ilyenre offline, titkosított adatbázist használj, ami csinál automatikusan biztonsági másolatokat is, pl. KeePass vagy Password Safe. Ezeknek van Androidos / iOS-es variánsuk is, pluginek segítségével akár a PC és a teló között szinkronizációval. Vagy ott a LastPass, én ez utóbbi és a Password Safe kombinációját használom.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Robokutya #26139 üzenetére
Olvass vissza! Pont a könyvjelzők azok, amik nincsenek titkosítva tárolva az Operánál, és nemrég hozzá is jutottak hackerek egy jó adaghoz. Cseszheted az erős jelszavad, ha nem azt törik fel, hanem konkrétan a szervereken tárolt titkosítatlan adataid mazsolázzák... Ezért írtam, hogy ha még lenne is jegyzet lehetőség a linkjeidnél, oda nagyon nem kéne jelszavakat rakni.
Annál még az asztali TXT-vel is jobban jársz, de szofisztikáltabb megoldás a fenti programok valamelyike, ami a beállított mesterjelszó nélkül nem engedi a hozzáférést ezekhez az adatokhoz senki számára, akkor sem, ha hozzájut a jelszavakat tároló fájlhoz.
A jelszó-megjegyeztetéses kérdésed nem értem. Én az Operára nem bíznék semmi ilyet. Annyiban vagyok kivétel a teljesen elszeparálós, full paranoid módi alól, hogy LastPasst azért használok, de abban inkább csak fórumok stb, nem pedig banki adatokat jegyeztetek meg. Amellett a Password Safe-ben is megtalálható minden jelszavam, meg olyanok is, amit a LastPass-ra sem bíznék. Így tuti nem vész el semmi, és viszonylag minimális a biztonsági kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
Robokutya
senior tag
Akkor a szavaidból kinézve még mindig biztonságosabb a firefox?
Eddig azt használtam de mivel facebook játékok betöltésénél egy kicsit jobban teljesít így gondoltam áttérek rá.
Banki jelszót én se tárolok egyik böngészőben se. Amit nagyon nem szeretnék elveszteni azok a steam jelszavaim google fiókjaim meg az origin jelszó ami nálam felbecsülhetetlen veszteség lenne. Facebook jelszót fiókot még túlélem ha feltörik.
A jelszó megjegyzést úgy értem hogy ugye megkérdezi hogy megjegyezze e és a következőnél nem kell beírnod.
meglesem ezt a safety progit hogy műksik -
pc360
addikt
válasz Robokutya #26142 üzenetére
A Firefox mindig előrébb járt az adatvédelem terén, mint a konkurenciák, de ha a jelszó-tárolást amúgy sem a böngészőre bíznád, akkor mindegy.
A LastPass az, ami pótolja az automatikus kiegészítést, ott funkcióban nincs különbség a beépített jelszó-tárolóhoz képest, ellenben nem vesznek el a dolgaid egy újratelepítéskor. Ha ilyen fontosak, lokálisan mindenképp vezesd a jelszavakat! És amúgy is...
Létezik olyan megoldás is, hogy a lokálisan tárolt jelszavakat automatikus kiegészítésként tudod alkalmazni - tehát a kódjaid nem kerülnek felhőbe. Erre is jók az említett progik, ha sikerül jól beállítani őket. Ebben a KeePass a jobb. A Password Safe meg az egyszerűbb - én ezért használom az utóbbit (de auto-kiegészítés nélkül, mert annak a szerepét nálam ugye a LastPass tölti be).
Egyébként attól még, mert egy jelszót elhagysz / elfelejtesz, nem veszted el a fiókod, erre való a mindenhol megtalálható jelszó-emlékeztető. Még a Google fiókodba is vissza tudsz mászni jelszó híján, ha megfelelő mennyiségű adatot jól adsz meg neki (alapvető adataid, titkos kérdés, gyakori levelezőpartnerek email címe stb.).
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Tudtok valami titkos ládát, ahonnan továbbra is beszerezhetőek lennének a normális Flash telepítők így, hogy a distribution oldal megszűnt gyakorlatilag? Vagy van vajon esély az enterprise customer regisztrációra?
Egyáltalán, van még értelme? A nyomi Facebook még mindig azt használja a natív cuccok helyett, legalábbis Opera alatt..
-
Robokutya
senior tag
skacok egy kis segítsg kéne
hogyan tudok olyan menürendszert feldobni az operára mint amijen a foxnak van?A szokásos menű nevekre gondolok szerkesztés fájl meg satöbbi?
Illetve kicsit keveslem a gombsort azt hogy tudom okosítani teszem azt az uj oldal kérés a kisházikó esetleg nyomtatás ikon satöbbi?
illetve az nem stimmel hogy ha ezt a fórumot megnyitom rinyál a tanúsítványlapa miatt.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Robokutya #26145 üzenetére
hogyan tudok olyan menürendszert feldobni az operára mint amijen a foxnak van?A szokásos menű nevekre gondolok szerkesztés fájl meg satöbbi?
Sehogyan.Illetve kicsit keveslem a gombsort azt hogy tudom okosítani teszem azt az uj oldal kérés a kisházikó esetleg nyomtatás ikon satöbbi?
Legfeljebb olyan bővítménnyel, ami adott funkciót hívja meg, ha létezik egyáltalán olyan, de ekkor az ikon a címsor jobb oldalára kerül.illetve az nem stimmel hogy ha ezt a fórumot megnyitom rinyál a tanúsítványlapa miatt.
Ezt a PH szúrta el, nem újította meg időben a tanúsítványát, és az lejárt. Azonban sok szereplő cache-eli a tanúsítványok státuszát (Windows, böngésző, vírusirtó), az egyik lehet a bűnös. Az első két csoport már frissült volna ennyi idő elteltével, így a harmadikra tippelek, azaz az SSL kapcsolatba erőszakosan betolakodó vírusirtóra. Keressél a beállításainál olyasmi bekapcsolt opciót, hogy ellenőrizze-e a HTTPS/SSL/TLS/biztonságos kapcsolatokat, kapcsold ki, nézd meg, hogy megy-e a PH, aztán saját belátásod szerint kapcsold vissza vagy sem. Nekem Kaspersky telepítése után az első dolgom kiiktatni ezt, mert azonkívül, hogy kényelmetlenséget okozhat, mint most, sokszor egy vírusirtónak gyengébb az SSL/TLS implementációja, mint a böngészőé, és olyan is volt, amikor egyenesen sérülékenyek voltak, szóval a védelem erősítése felkiáltással a védelmet gyengíthetik.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Robokutya
senior tag
oksi köszi.
Ja most látom nem értelmeztem hirtelen az írásodÉs az megvalósítható hogy a kis plusz gomb megnyomására ne a gyorsmenü jöjjön be hanem a google oldala?
Mert ez esetben nem vágom az új oldal funkciót a menüben elvileg az van megadva hogy egy általam kért oldal nyíljon meg de mindig a gyorsmenü jön be[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs