Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet alapértelmezésbe tenni az Operát?“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
pethYeti
addikt
A telepített kieg ikonokat nem lehet rendezni valahogy? Sikerült úgy hogy letiltom majd engedélyezem az egyiket és az a végére kerül, de ez böngésző újraindításnál mindig visszaállítódik:S
-
Penge_4
veterán
Új előzetes 11.01 (b1160)
Javítva a mozdulatparancs érzékenység és még sok más. Aki problémákat tapasztalt a véglegessel, az tehet vele egy próbát.
-
ErosenZold
senior tag
Az miért van, hogy ha el akarom indítani az Opera-t időnként kivág egy olyan hibát, higy "Cannot start opera ....."
Meglesem feladatkezelőbe és 2 db opera.exe van, be kell zárni mindkettőt folyamat leállításával és utánna már indul.Ezt a hibát vhogy nem lehet megoldani? Kezd kurva idegesítő lenni amikor napo 5-6x előjön.
Win7 64 bit
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
pethYeti
addikt
válasz ErosenZold #12408 üzenetére
2 dolgot tudsz tenni:
1. nem zárod be fölöslegesen az operát
2. ha bezárod akkor csak 5-10 sec után indítsd újra -
kovaax
őstag
XP alatt is ott figyel még egy darabig az opera bezárás után, bár gondolom ez téged nem vigasztal.
-=- There's no place like /home -=-
-
erdoke
titán
Leálláskor még mentéseket csinál, illetve ha van aktív Opera Link, akkor azt is szinkronizálja. Naponta 5-6-szor indítod el bezárás után fél percen belül?
A legjobb aláírás a héten
-
kovaax
őstag
Ezt meg tudjátok nyitni operával?
http://flood.blog.hu/2011/01/09/harom_otlet_a_hazai_tevecsatornaknak
Nekem képtelen megnyitni, viszont a firefox és az ie simán megnyitja...
-
brd
nagyúr
válasz kovaax #12415 üzenetére
Valami a te Operádban lesz elkutyulva (valami bővítmény, vagy blokkolás nincs beállítva?), mert az USB-s/portable-s, alapbeállításos Operáimban is hibátlanul betöltődik (10.63 és 11.00). A topictárs által írt beállítás egyikben sincs bekapcsolva egyébként.
The only real valuable thing is intuition.
-
Penge_4
veterán
válasz kovaax #12421 üzenetére
1: Miután bezártad az Operát a profilodban lévő operaprefs.ini és cookies4.dat fájlokat valamint a pstorage mappát helyezd át egy másik helyre.
2: Indítsd el az Operát, nyisd meg az opera:config-ot, majd állítsd be ezt a beállítást, amit korábban írtam, hogy alul legyen az állapotsáv.
3: Most próbáld meg betölteni az oldalt, amit az előbb nem sikerült."Nincs amúgy elállítgatva nekem semmi, tök default beállításokat használok mindig, és csak stabil verziót."
És olyan szoftvered sincs, amivel "takarítod" a gépet? Beleértve a böngésző sütiket, Temp mappát és társait? CCleaner, vagy valami Registry buherátor?
Ha a fent leírt megoldástól nem javul meg, akkor Uninstall (ezután töröld a Roaming-ban, a Local-ban és a Program Files-ban hátramaradt Opera mappákat mindenestől (persze a profil számodra értékes fájljait, mint könyvjelzők, jegyzetek, stb. tartsd meg), ezután pedig telepítsd újra. Ennek már legvégső esetben is működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz Penge_4 #12422 üzenetére
1-3. Majd idővel megcsinálom.
Nincs, ez egy céges gép, nem nagyon telepítgethetek rá akármit. Az opera is az éppen megtűrt kategóriába esik... Mondjuk attól központilag buherálhatják a registrymet. Igazándiból én nem értek a vidózerhez egyáltalán, ha bajom van, kihívom a pc supportot, és megoldják a problémát...
-
brd
nagyúr
Esetleg a drasztikus megoldások előtt töltsd le ezt és ezzel nézd meg, hogy hogyan viselkedik az oldal. Ez nagyrészt független a géptől, amin futtatod, a beállításokat nem onnan szedi, és nem is oda menti (egy külön file-ba teszi az exe mellé, tehát írható médiáról futtasd).
The only real valuable thing is intuition.
-
Penge_4
veterán
válasz kovaax #12424 üzenetére
Mármint a C meghajtót? Az szép. Csak nem logikai partícióra húzott Windows XP-ről van szó?
Ha beírod a Start->Futtatás-ba (idézőjelek nélkül), hogy: "%appdata%" akkor hova dob?
(#12425) brd: Ettől a változattól inkább óvakodjunk, mert hajlamos a már telepített Operából beállításokat átvenni. 11-től viszont bárhová kicsomagolható a gyári telepítő, tehát minden trükközés nélkül készíthető a telepítőből hordozható változat.
Egyébként drasztikus megoldásokat elkerülendő írtam áthelyezést törlés helyett.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
Ez nálam is előfordul időnként. Találkoztam vele Xp-n, Win7 32 és 64 biten is. Nekem is előjön többször is egy nap ~nem azért, mert percenként be akarom zárni, hanem pl. azért, mert a 2. megnyitandó pdf-nél rendszeresen hanyat vágja magát (mert mindig elfelejtem, hogy a 2. megnyitandó pdf-nél rendszeresen hanyat vágja magát).
Sőt, ami a legidegesítőbb ilyenkor, hogy task managerben kilőve az operát, majd újra elindítva a legutóbb megnyitott oldalakkal együtt újra eldobja magát, mert újra megpróbálja megnyitni mindkét pdf fájlt és ettől újra bezáródik és újra ki kell lőni task managerben is...
... és még ezzel együtt is jobban szeretem, mint az összes többi böngészőt...
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
dqdb
Topikgazda
válasz kbalazsa #12430 üzenetére
Ha az Adobe Readert használod, akkor kapcsold ki, hogy a böngészőn belül nyissa meg a PDF-eket. Nálam angol nyelvű van fent belőle, itt az Edit > Preferences > Internet > Display PDF in browser opció a megoldás.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kbalazsa
senior tag
-
kovaax
őstag
válasz Penge_4 #12426 üzenetére
Nem tudom, hogy logikai particióra húzott xp-m van-e...
Az appdata jó helyre dobott, de már reggel bejött a link, szal nem értem, nem csináltam közben semmit. Vagyis de, kikapcsoltam az egész gépet éjszakára. No mindegy. Otthon linux alatt amúgy simán megnyílik a link.
-
HZoli87
veterán
Sziasztok!
Most ismerkedek a böngészővel, eddig Firefoxot használtam. Lenne pár kérdésem, remélem van megoldás rá:
1., Ki lehet kapcsolni a tálcán megjelenő ikonját a böngészőnek?
2., Ha a könyvjelzők között csinálok egy új mappát, akkor a mappán belül csak az odahelyezett könyvjelzőket szeretném látni, de jelenleg legfelül található még: Könyvjelző ehhez a laphoz és a Mappa összes elemének megnyitása. Ezek eltüntethetőek?
3., Külső programot (IDM) használok a letöltésekhez, kilehet kapcsolni, hogy a böngésző minden letöltéskor megnyisson egy új fület?
4., NoAds: telepítettem, de nem működik, nem csinál jelenleg semmit. Valaki részletesen leírhatná nekem, hogy kellene használni. Valahol olvastam, hogy kezeli a Firefoxos Adblock Plusos külső listákat, akár az egyénit is.Ezek közül az utolsó lenne a legfontosabb, az első három annyira nem zavar.
Szoftverbázist egyszerűen nem tudja megjeleníteni a böngésző nálam, gondolom másnál sem. Ezeket szokta orvosolni az Opera egy idő után?
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
válasz HZoli87 #12435 üzenetére
Hello !
3. ) Az IDM nagyon jól együtt működik az Operával . Telepítened kell a böngésző integrációt .
IDM - letöltések --beállítások -- bővített böngésző integrációnál pipa be - kicsit lejjebb pipa az Operához - majd újraindítást kér a program .
A Noads.nél át kell állítani a következő értéket 500-raopera:config#PersistentStorage|UserJSStorageQuota . Utána importálni a listát . Ez nem csak a reklámokat blokkolja , hanem a külső szkripteket is aminek 95 %-a reklám . Jobb alsó sarokban (az óra felett tudod feloldani a szkript blokkolást az egyes oldalakon - amennyiben problémát okoz a reklámszűrő )
[ Szerkesztve ]
There is a star
-
amadeus11
senior tag
válasz HZoli87 #12437 üzenetére
1 ) Ezt átállítod 500-ra ,
opera:config#PersistentStorage|UserJSStorageQuotamajd alul mentés , aztán klikk a noads ikonra . Itt Preferences (gyorshívón nem jön elő a menü , egy tetszőleges lapon nyisd meg ) - Subscriptions - kiválasztod a listát - Download suscription .
Jómagam nem vagyok híve a szkriptek blokkolásának , egyrészről az Opera elég gyorsan futtatja a szkripteket , másrészről van , hogy olyat blokkol amit nem kellene . Nem vagyok híve a nagy adblock filtereknek sem . A hosszú lista ugyan mindent kiszűr , de - és ez a személyes tapasztalatom - valamelyest lassítja az oldalbetöltődést . Legjobb megoldásnak az Opera beépített reklámszűrőjét tartom . Én egy 40-es filterlistát használok , ez kiszűri a reklámok 90 % -át - a villogó flash bannereket mind - és nem lassítja a böngészést .[ Szerkesztve ]
There is a star
-
Penge_4
veterán
Rengeteg levelezőt érintő javítással.
-
Penge_4
veterán
válasz HZoli87 #12435 üzenetére
2: [Bookmark Folder Menu]
Item, M_DOCUMENT_POPUP_MENU_BOOKMARK_PAGE = Add to bookmarks, -2, "hotlistid"
Item, SI_IDSTR_HL_OPENALLURLS = Open link, -2, "hotlistid"
--------------------2
Include, Internal Bookmark Folder
[Active Bookmark Folder Menu]
Item, M_DOCUMENT_POPUP_MENU_BOOKMARK_PAGE = Add to bookmarks, 0
Item, SI_IDSTR_HL_OPENALLURLS = Open link, -2, "hotlistid"
--------------------2
Include, Internal Bookmark FolderÍgy néz ki előtte. Ha létezik akkor töröld ki (opera:about oldalon megtalálod a profilod elérési útvonalát. Ott keress egy standard_menu(1).ini fájlt a \menu könyvtáron belül. Ha nincs, akkor hozz létre egy új szöveges fájlt .ini kiterjesztéssel (lehetőleg szóközök és ékezetek nélkül). Így nézzen ki a fájl tartalma:
Opera Preferences version 2.1
; Do not edit this file while Opera is running
; This file is stored in UTF-8 encoding
[INFO]
Author=HZoli87
NAME=Sajat Menu
[Bookmark Folder Menu]
Include, Internal Bookmark Folder
[Active Bookmark Folder Menu]
Include, Internal Bookmark FolderMentsd el, indítsd el az Operát, majd Ctrl+F12->Haladó->Eszköztáraknál alul kiválasztod a Sajat Menu nevűt és Ok.
A 4.-hez: Ne 500-ra állítsd, hanem attól függően, hogy mennyit akarsz blokkolni. Ha nagy listákkal nyomulsz, akkor nyugodtan lehet 1000 vagy 2000 is.
-
Penge_4
veterán
És így ér véget az MPEG-LA uralma...[link]... a Chrome kukázta a H.264-et.
-
scorpy02
aktív tag
Azt hogyan tudom elérni, hogy ha belépek mondjuk egy fórumra, ahol megadom a felhasználónevemet és a jelszavamat, ott rákérdezzen, hogy megjegyezze-e az adatokat? Kicsit idegesítő, hogy ha a fórum kiléptet, akkor mindig újra meg kell adnom ezeket. Vannak oldalak, ahol működik ez a dolog, viszont amelyik most fontos lenne, ott nem kérdez rá sosem.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Penge_4 #12446 üzenetére
Pff, pedig egy ideje szabad felhasználású a H.264.
BTW, ha már erre jártam. Másnak nincs gondja a Facebook-os Flash-es játékokkal? Otthon továbbra is Safarin nyomja a CityVille-t a család, mert sok esetben összedől a legfrissebb Opera 11.01 előzetes is, főleg amikor ajándékot akarnak küldeni.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
beers
addikt
Sziasztok!
Miért van az, hogy ha pl az outllokban rákattintok egy linkre, akkor 10-15 mp-re lefagy a bögésző és csak utána nyitja meg, ráadásul így:
file://localhost/C:/Users/XXX/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/LBWN2UFV/hsz_1149-1149[1].htmlEddig nem tapasztaltam ilyet :S!
Előre is köszönöm!M&N
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest