- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #11180 üzenetére
Szerintem nincs, mert jól kezeli a Linux a RAM-ot. Ha van szabad lehetőség akkor használja magától is. A page cache nem számít, mert az csak akkor foglalja, ha másnak épp nincs szüksége rá. Lassú mobilneten (3-4Mb/s) használva a Plex-et tökéletesen működött az automatikus átkódolás. Mobilon nézve a filmet egész jó minőségű kép lett a végeredmény.
Ja, és az én sokkal lassabb hardveremen! -
nemurea
aktív tag
válasz
szpeti40 #11174 üzenetére
Lovi jól mondja, illetve ha jól emlékszem, az rclone az rsync 'front-end'-je, vagyis az rsync-et használja, de kiegészíti ezekkel a felhős csatlakozási lehetőségekkel. Elég kényelmes tud lenni és nálam megbízhatóan működik. Én nem pluginként telepítettem (3-as OMV-nél nem volt, nem tudom, most lehet-e), hanem parancssorból.
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #11174 üzenetére
Úgy kérdezted, mintha egy plugin lenne és vágná mindenki...
Azért látom 1-2 emberke már említette. Ahogy nézem egyszerűen és jól használható kiegészítésnek tűnik. A beépített rsync is hasonló feladatokra való, bár lehet a különböző felhőkkel nem boldogulna el."utána csak rclone sync-ezek?" A válasz: igen. Nincs is más parancs erre a célra.
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #11086 üzenetére
Lehet ennek a chipnek a drivere is, de még bármi más is az ok. A nem reprodukálható, véletlen hibát a legnehezebb megtalálni. Legtöbbször csak kikövetkeztetni vagy ráhibázni lehet.
Én azt csinálnám, hogy a mostani partíciót elmenteném és feldobnék egy OMV-t vagy egy Debiant, hogy kiderüljön a hiba marad, megszűnik vagy más lesz. Persze, csak annyira kell belakni amennyi a hiba meghatározásához elég. Tudom, a következtetéshez idő és sziszifuszi munka kell, de amíg nincs mibe kapaszkodni... vagy marad a ráhibázás.Mivel ez nem OMV specifikus hiba, előtte még érdeklődhetsz hálózati szakfórumon is.
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #11084 üzenetére
Hát, ezért akartad a bp(o-t nem tudjuk mit jelent) kernelt!
Ahogy nézem ez a broadcom chip már nem egy mai darab, a drivere kiforrott lehet, így a backports nem gondolom hatással lenne rá. Elő tudod idézni a kimaradást, be tudnád mutatni, vagy véletlenszerű és nincs mihez kötni?
-
válasz
szpeti40 #11048 üzenetére
Hát erre nem birok rájönni, hogy mi lehet, már frissítettem bios-t a legfrissebbre, valakinek nincs esetleg egy pci-e hálókártyája tesztre kölcsönben Debrecenben?
Olvastam olyat hogy a debian másnál is rosszalkodott broadcom bcm5722 hálókártyával, de nem találtam rá megoldástnemtudom, hogy egy inteles hálókártya megoldás lehet-e.
-
-
válasz
szpeti40 #11039 üzenetére
Már megint nem megy a webui err_connection_refused hibát ír a chrome, mindenhol (pc, laptop, mobil) és ilyenkor semmilyen webes dolog nem megy pl tautulli, transmission webui, omv webui, de pl a transmissiont a külső ipről meg elérem és látom hogy seedel. De egyszer csak magától megjavul.
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #11013 üzenetére
Partíció mentés, nem tudok jobbról.
A Linux jól kezeli a hardver változásokat, ha megváltozik alatta a hardver, de arra nincs garancia, hogy mindenhol ugyanazokat a neveket osztja ki és a beállítások 100%-kosak maradnak. De majd oszd meg velünk a tapasztaltakat.Mi az új gép? Ha jól emlékszek eddig egy régebbi HP Microservered volt.
-
Dadan01
senior tag
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
szpeti40 #10897 üzenetére
Oh sorry, igen ezt megcsináltam, mert nem csak az OpenVPN-as-nek hanem a Plexnek is kell ha belefutnál a csak transcode hibába. (Én nem találkoztam vele, de inkább megcsináltam.)
sad_Vamp akkor gyorsan rácáfolnék, 2db OMV fut hibátlanul AMD HW-val (FX széria), ismerősnél pedig van Ryzen build, majd erre térnék át én is. Egyébként a fórumon konkrétan ennyi hibára csak te panaszkodsz azért kérdeztem, hogy nem e rossz valami amire azt hiszed, hogy 101%-os egészségen van.
PHP-t most nem használok, a monitoring alatt pedig az OMV sajátját érted? -
Kinsiinoo
senior tag
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
szpeti40 #10857 üzenetére
szpeti40, lovi27 OpenVPN-as fut dockerban, minden fainul beállítva TDL videója szerint. Androidon az OpenVPN client sikeresen csatlakozik és a szerveren pedig a felület mutatja, hogy csatlakozva vagyok. Na innentől nem tudom, hogy mi tévő legyek, nem érem el a duckdns-es címről a szervert de leginkább a samba kellene.
-
Nagymelák
senior tag
válasz
szpeti40 #10778 üzenetére
A nem Dockerben futtatott transmission, simán írja ezeket a könyvtárakat, az ACL-ben már a dockernek is adtam jogot. De abban a pillanatban hogy a dockeres transmission elkezd tölteni kiírja hogy permission denied. A vicc az hogy a transmission által létre hozott incomplet/downloads mappába vígan leszed bármit.
-
g0dl
addikt
válasz
szpeti40 #10709 üzenetére
Docker alá fel lehet csatolni hoston lévő könyvtárakat, így azokkal ha figyelsz, akkor nem lesz gond.
Szerintem akkor érdemes Dockerezni, ha a futtatandó program
- elszeparálása biztonsági okokból hasznos
- telepítési függőségei összevesznek a host rendszerrel
- konfigurálást meg akarjuk spórolni
- megbízunk a Docker készítőjében -
-
K@riK@
csendes tag
válasz
szpeti40 #10617 üzenetére
omv gép--10/100 switch--router---gb switch---tv,rádio, egyébb gépek = müködik 100mb de csak az omv
omv gép--ruoter--gb switc ---hassú mint az állat, minden egyébb helyen.kipróbáltam egy masik kábellel az omv és a switch között.
omv gép--10/100 sitch ( 1000mb kapcsolat lett), tökéletesen müködik.
Közvetlenül a routerre dugva az omv gépet lassu, de a router Gb kapcsolatot mutat.
asus ac68u a router.
Jó igy ,csak nem értem hol lehet a baj.remélem érthetően irtam.
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #10602 üzenetére
A legmagasabb számú, a legújabb kell. Valahogy az Extrák pluginban a Kernel fülön lehet, de már rég csináltam és most nincs felesleges...
Addig is amíg eszembe jut itt van egy leírás parancsokkal. -
-
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #10592 üzenetére
Az tényleg soknak tűnik. Valószínűleg letöltések, kernelek foglalják a helyet. Nálam több évi használat után 6GB-tot foglal a rendszer, de ebben benne van a SystemRescueCD és a GParted telepítése is. A tisztító parancsokat amit ajánlott a társ kipróbálhatod, nem ártanak, de az Extrák pluginban a Beállítások / Frissítések / apt clean lehetőséget is emiatt tették az OMV-be.
Más.
Semelyik operációs rendszer nem szereti a túl szoros helyhasználatot. A mostani kapacitási lehetőségek és árak mellett semmi nem indokolja, hogy 8GB-ba szorítsuk bele az OMV-t. Véleményem szerint megéri a legalább 16GB tárhely biztosítása, amit hosszútávon is stabil működéssel meghálál, nekünk meg alig több költség.Az OMV5 Extrák plugint már nem szükséges paranccsal telepíteni. Kijavították és már jól működik letöltéssel is.
-
stigma
addikt
válasz
szpeti40 #10592 üzenetére
Hát ez jó kérdés várd meg a többiek hozzászolását de nekem is arra van öletem, hogy:
- logok
- package frissíítéket ha manuálisan frissítettél
- Rendszerfrissítés ( ha mondjuk 4.1-ről újabbra frissítetél)Ezeket az alábbi parancsokkal fogod tudni eltávolítani:
- apt-get autoremove
- apt-get autocleanEzeket a parancsokat addig ne futtasd, míg nekik is ugyanez vagy hasonló tippjük van.
995 hogy galibát enm csinálsz mert ezzel a 2 paraccsala felesleges függőségi csomagokat törlög amiket régen leszedtél és mostmár nem használsz. -
doberman
senior tag
válasz
szpeti40 #10242 üzenetére
ez így kevés info.. ha hihető a grafikon akkor valami I/O művelettel van elfoglalva. végig kellene nézned a telepített pluginokat és szolgáltatásokat.
( kikapcsolsz minden plugint,szolgáltatást és figyelsz... illetve paraméterezel egy email értesítést, hogy ha pl cpu terhelés 80 fölé megy akkor szóljon... egyáltalán nem biztos de nagyon sokszor egy elfelejtett ütemezett mentés, egy nagyméretű sok filét tartalmazó könyvtár indexelése -dlna..- vagy akár egy windowsos gépnek felcsatolt meghajtóra indexelés van beállítva... de mindennek előtt ellenőrizd a hdd health-ot ) -
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #10119 üzenetére
Mert az update a 1.15.4.993 verziójút teszi fel. Most manuálisan meg a 1.15.4.994-et kéri feltenni. Lehet nem annyira fontos, ezért ajánlja fel a kihagyást. De töltsd le (kb. 70MB), másold a root könyvtárba, és mint root a deb kiterjesztésű fájlt a
dpkg -i fájlnév.deb
paranccsal telepítsd fel. Végül nekem is így kellett tenni. -
lovi27
addikt
válasz
szpeti40 #10116 üzenetére
De régebben nem a GUI, hanem mintha az OMV update csinálta volna meg a frissítést. Megnéztem, van plex repo fájl a sources.list.d könyvtárban, de ki van kommentezve és figyelmeztet, hogy nincs élesítve.
Én végül ez alapján élesítettem a repo-t és utána a szokásos update/upgrade utasítások frissítették a plex szervert.
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
válasz
szpeti40 #8414 üzenetére
Nem hala isten valoban a net szorakozott velem, azota jo, pedig az en gepem es az omw is fix ipn van.
A router netis wf2880
elotte meg: arris cm820b modem.
Marmint a tavoli asztal eleresre gondolsz ? -
qdak
addikt
válasz
szpeti40 #8411 üzenetére
Siman van egy vegtelen jel es akkor beteszi fixen a DHCP kliens listabol, a cim lefoglalas listaba, (oda kezzel is be lehet tenni.) Munkatarsam ajanlotta, mivel aramszunet utan, a .11 ipbol .9 es vegu ip lett, igy a mentett bongeszos dolgok nem mentek.
Elvileg, ha minden jo DHCP es a router csinalja a kapcsolatot.
Amit meg nem ertek, van az alap ip a routernek 192.168.1.1 de van a 100.64.76.16 is ugyanaz a menu jon beVszinu vihar lessz, szoval nem biztos a fix ip a baj
(Parom baratnojenel is hol van-nincs net)
-
fonok87
aktív tag
válasz
szpeti40 #8100 üzenetére
Hardveres témához.
Én most apróról raktam össze egy masinát a laptop helyett, kis fogyasztású (35W) Intel procival. Költségben ugyanaz lett vagy olcsóbb mint egy integrált lapos rendszer (járt pl SFF ház hozzá). ~30k lett a vége. Erejét tekintve kb ágyúval verebet, de a későbbiekben legalább 2 felhasználót kiszolgáló plex szerverként is működni fog. Sőt lehet hogy transzkódolnia is kell majd. Szóval ha egy nagyobb doboz elhelyezése megoldott, mATX irányba is érdemes nézelődni. Ami megdobhatja a költséget, ha mindezt halkan szeretné az ember -
Flowtation
őstag
-
vadkörte
addikt
válasz
szpeti40 #8000 üzenetére
60GB-os új A-DATA SSD HA-ról 1,5 éve, két marék inggombért. Partícionáltam. 8GB/maradék. 8GB rendszer, a maradák adatpartíció. A letöltésvezérlő dolgozik rá.
A lenti felhasználásra én nem erőltetném a RAID-et. Adatbiztonság szempontjából persze OK, de a tárolandó adatok a leírásod alapján nem olyan jellegűek, hogy igény lenne a fokozott adatbiztonságra.
Én simán külön-külön használnám a meghajtókat.
-SSD-re rendszer + adatpartíció (ha a méret lehetővé teszi, ha nem csak rendszer)
-1. 3TB egyik adattípus
-2. 3TB másik adattípus
Azt nem írtad, hogy az alaplapodon van-e RAID vezérlő, vagy kártyával oldod meg, esetleg szoftveres lenne-e a RAID?(#8004) KaiotEch:
Mire gondolsz? Ez egy NAS operációs rendszer. Egyszer összerakod, beröffented és elfelejted, max a frissítéseket telepíted fel. (vagy rosszul gondolom és értelmezem a NAS oprendszer fogalmát, mert magamból indulok ki?) -
-
doberman
senior tag
válasz
szpeti40 #8000 üzenetére
én egyben hagytam az ssd-t (rizsföldről importált - két marék rizsért..).
választanod kell: vagy rengeteg hely vagy adatbiztonság.... - egyébként ha csak seedelt "linux iso" -k akkor felesleges a raid. úgyis nyitva a "virágbolt", legfeljebb kikölcsönzöd újra.
ha több ezer családi fotó-video akkor persze más a szempont. -
-
vadkörte
addikt
válasz
szpeti40 #7547 üzenetére
Ha nem létkérdés a kompakt méret és a hot-swap, egy jobb (akár HA-s használt) ATX midtower-be is bele lehet merni akár 6-8 HDD-t + pár SSD-t és az nincs egy ilyen árának az 1/4-e. A hűtéssel is jobban lehet tervezni, szerelhetőbb is. Cserébe olyan szép, mint egy betonkocka...
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!