Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
-
divan
őstag
Meg lehet csinálni a Transmission Guival. Ha ilyet szeretnék, akkor beállítom, hogy ne indítsa el a letöltést amikor hozzáadom a torrentfájt, tehát nem kezdi letölteni. A guiban kiválasztom a torrentet, és a fájloknál kijelölöm, hogy melyikre van szükségem, majd elindítom a letöltést.
Transmission Gui[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Gondoltam, hogy ez a baj, ezért írtam, hogy telepítsd fel hozzá az Összefoglalóban ajánlott Remote GUI-t.
Ekkor utólag is lehet mazsolázni a fájlok közül, ahogy ajánlották, de mielőtt hozzáadódik a torrent kinyílik egy ablak, hogy milyen fájlokat fog letölteni és abban rögtön lehet választani a fájlok közül és így nincs szükség a késleltetett letöltésre se.
[ Szerkesztve ]
-
-
CheGhost
aktív tag
A torrent kliensek belső port ellenőrzése nem túl megbízható. Néha jól mutatja, néha nem. Egy külső port checker-rel megnézve az adott portot viszont biztos, hogy jól mutatja, hogy nyitva van-e.
Például a CanYouSeeMe.org egy egyszerű teszter. Beírod a kereset portot (jelen esetben 51413) és go.
Hazártnaknem nyitottnak jelöli, akkor a láncon valahol nincs megfelelően beállítva a port továbbítás.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
CheGhost
aktív tag
Ha error-t ír, akkor nincs valami rendesen megcsinálva.
Most már elvesztettem a fonalat, hogy hol mit állítottál be. Az OMV-n szerintem alapból megcsinál minden szükséges beállítást, én azt a saját esetemben nem állítgattam (mármint az OMV-s tűzfalat). A routerben kell egy port továbbítást beállítani (a router esetén nem portnyitás!):
- bejövő és cél port ugyanaz
- cél ip pedig az omv ip-je
- bejövő ip-t üresen lehet hagyni
- tcp/utp beállításban nem vagyok biztos, elsőnek ha mindkettőt beállítod, és ha működik és szeretnéd próbálgathatod, melyik szükséges csak*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
addikt
Igen az ilyen hálózati eszközöknek ajánlott fix ip címet rendelni (pl házi szerver, nyomtató, ilyenek), hogy a dhcp ne keverjen bele a levesbe. Elsőnek címütközésre gondoltam, de mivel azzal a címmel raktad be a listába amit amúgy is megkapott, így annak nem kéne lennie. Esetleg címfoglalás után router restart, ha még ez nem volt próbálva.
Milyen routered van?
A távoli elérés szerintem engedélyezve van, és azért jön be a publikus ip címedről is a router gui.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
Nem, a routernek van ugye a webes felülete. Ha be van kapcsolva a remote access angolul, magyarul távoli elérés akkor nem csak a privát ip címedről (192.x.x.x) éred el a router webes konfig oldalát, hanem a publikusról is.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
SwissAirplan
aktív tag
Igen, közbe rájöttem hogy felesleges 3 szor ugyan azt lementeni!
NAS megy egyfolytában net korlátlan ( mobil is) ugyhogy minden jó!TotalCommanderrel elérem énis külső hálózatból! de ezzel a hálózati meghajtó csatlakozóval nem sikerül!
Pedig az egy fokkal jobb lenne!
a WEBDav nak kell külön portot nyissak? vagy az ftp nek nyitott 21 es port elég?Tudom magát a webdav-ot konfigurálni ( illetve kell e) vagy az elég ha hozzáadom a megosztott mappát?Elérési útvonalat milyen formán adjam meg? mert már próbáltam ugy is hogy kiperezem teljesen a megosztott mappáig... de úgy sem ment!
-
qdak
addikt
Megint vegignyaltam minden bealitast, csinaltam felhasznalot, csoportot, a megosztasokat kizarolag adminal erem el, hiaba adtam a proba usernak isteni jogokat
Viszont torrentel is probalkoztam,
korlatok:
100
5
teljesitmenyigy gyorsabban seedel, ha kevesebb a peer, sok peer nel meg maxon.
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
lovi27
addikt
De, szívesen segítek Csak nem fogod elhinni...
Nem csináltam semmi mást, csak hozzáadtam egy felhasználót (bela=user name, bela=password), ugyanott a jogosultságnál az egyes könyvtáraknál a csak olvashatót pipáltam be. A samba már meg volt osztva, így azzal nem kellett semmit csinálni. Ahogy már írtam neked, hogy be tudjon lépni még hozzáadtam az SSH csoporthoz. Ennyi volt! Leírni sokkal tovább tartott.
A W10-el volt egy kis gond. Mivel el vannak mentve az eredeti felhasználóm adatai, hogy csak kattintani kelljen egyet, mindig azzal akart belépni. Törölni kellett a mentést, hogy új adatokért kiabáljon.
Szerintem te belebonyolódsz a fájlrendszer tulajdonságainak állításába (tulajdonos, stb.), amit nem kéne. Nincs szükség rá. A jogosultság állításainál sárga mezőben figyelmeztet is az OMV, hogy amit ott állítunk nem érinti a fájlrendszert, csak a különböző szolgáltatásokhoz adunk engedélyt. Vagy valami hasonlót. A kezdők valahol ezt gondolkozzák túl és vesznek el a részletekben.
-
lovi27
addikt
Na, előkerültem. Akkor fogod törölni tudni, amikor a mappára azt írja ki, hogy nincs használatban. Felhasználói hozzáféréseket, megosztásokat mindet meg kell először szüntetni. Kitartással mindet meg kell keresni! Csak ezért nem szabad újratelepíteni.
Egy felhasználód van és azzal nem tudsz belépni? SSH fut, engedélyezve?
(#8481) odrif
Meddig jutsz el? Vagy mi nem megy?[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Az eredeti belépéssel a böngésző és az admin belépést jelenti? És ha jól értem fájlkezelővel (szambával) nem tudsz belépni? Ott csak egy a lényeg, hogy azonos munkacsoportban legyenek, azaz a munkacsoportnév egyezzen. Ez alapesetben WORKGROUP.
Arra figyelsz, hogy a Linuxban a Windowszal ellentétben a kis- és nagybetűk különböző karaktereknek számítanak?!
-
lovi27
addikt
Ha betartod azt a keveset amiket írtam és még mindig nem tudsz belépni, meggyőződésem, hogy a Windows szívat. Próbáld meg a user-rel SSH terminálon (PuTTY) a belépést. Sikerülni fog. De az androidra is nagyon jó fájlkezelők vannak, amikkel egyszerű használni a samba (és más) megosztást.
-
lovi27
addikt
Biztos, hogy a Windows a hunyó, ha terminálról be tudsz lépni.
W10-ről beszélünk egyáltalán?"'Totalcmdn siman mukodik, mint a tobbi 2 pcn is."
Ezt a mondatod nem értem. TC-ről be tudsz lépni? Ő is Windows szolgáltatásokat használja.Ezt állítsd vissza a próbához.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Win7-ben nem tudok segíteni. Soha nem használtam. Az XP-t használtam végtelenségig, majd utána a Win 8-at.
Csak a W10-ben tiltotta a MS az SMB1-et, amit írtam az a W10-re igaz csak!! Biztos valamelyik szolgáltatás hiányzik neki, ahogy írtad. Itt a Win7 fórum a PH-en.
-
sad_Vamp
őstag
valamit talán segített, de nem tudom előrébb vagyok-e
lovi27 - ugyan arra amire eddig... vlmi AMD-s Asrock beépített procival.... az intel Jxxxx-nek felel meg csk ez olyan APU-s félig meddig... 2GB ram, meg ilyesmik.
A sima OMV image csont nélkül felmegy....
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
nagoyn jó nincs netstat és nem instalálja be mert nem találja az omv-extras-t
root@omv:~# apt install netstat
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: The package openmediavault-omvextrasorg needs to be reinstalled, but I can't find an archive for it.
root@omv:~#[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
sajnos nem megy, mert -ki nem találod- reinstallálni kéne a az omvextrasorg-ot.... (már restartoltam is, csk úgy mellesleg)
viszont, OMV fórumon találtam ezt, és próbáltam:
1 wget http://omv-extras.org/openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb
2 dpkg -i openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb
3 apt-get updatea 2esnél akadunk el... amit te is irtál...
root@omv:~# dpkg -i openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb
(Reading database ... 153406 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb ...
Unpacking openmediavault-omvextrasorg (2.13.9) over (4.1.12) ...
/var/lib/dpkg/info/openmediavault-omvextrasorg.postrm: 20: .: Can't open /etc/default/openmediavault
dpkg: warning: subprocess old post-removal script returned error exit status 2
dpkg: trying script from the new package instead ...
/var/lib/dpkg/tmp.ci/postrm: 24: .: Can't open /etc/default/openmediavault
dpkg: error processing archive openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb (--install):
subprocess new post-removal script returned error exit status 2
/var/lib/dpkg/tmp.ci/postrm: 24: .: Can't open /etc/default/openmediavault
dpkg: error while cleaning up:
subprocess new post-removal script returned error exit status 2
Errors were encountered while processing:
openmediavault-omvextrasorg_latest_all.debfolyik az agyam komolyan.
-
lovi27
addikt
Nem használok backupot, nem ismerem. Láttam a kérdésed, de ezért nem válaszoltam rá.
(#10495) ChD
Nem csak VM-en fut. Elvileg mennie kéne. 64 bites a CPU?
Az Összefoglalóban részletesen le van írva. Esetleg próbáld meg a Debiant minimális konfiggal telepíteni, hogy az megy-e. -
lovi27
addikt
Azért az igazán fontos tartalmakról ajánlott még valahol biztonsági másolat tárolni. Egy HDD - lehet akár vadonatúj is - bármikor hirtelen elromolhat. Sajnos ezzel mindig számolni kell.
Hirtelen elromlásom egy volt. Egyik napról a másikra nem lehetett írni rá. A kondíciója 10% körülire zuhant. Szerencsére még maradt benne annyi élet, hogy a tartalmát egy másikra át lehetett másolni, így az adatvesztést megúsztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest