- Okos Otthon kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
KaiotEch #17543 üzenetére
Bonyolultnak tűnik. Nem egyszerűbb lementeni a 4-es konfigját, és visszatölteni az 5-re? Esetleg helyben frissíted a 4-et 5-re?
Ugyanakkor, ha virtualbox, akkor .vhd lemezképre dolgoznék. Ezt ismeri a Windows, fel tudja csatolni, és csatolás után már le tudod másolni bármilyen meghajtóra, a kedvenc klónozó programoddal. pl. [link]
Plusz ha vmi spéci HW van a rendszerben (pl. hálókártya), amit a kernel alapból nem ismer, akkor még utólag ekecselni kell, hiszen a virtuális környezetben nem tudod ugyanazt a HW környezetet felépíteni. Ezért az összes hálózati beállítást bukni fogod (Network -» Interfaces), hiszen a másik(az igazi) hálókártyát egy új eszközként fogja felismerni.
---
A héten valami frissült, és minden bejelentkezésről kapok ímél értesítést, pedig a "Notification" lista nem változott, nem jelent meg új tétel, ami a login-t is jelentené. Ez így elég zavaró. Holt tudom kikapcsolni? -
válasz
KaiotEch #12322 üzenetére
Igazából de, olyan mint egy virtualbox, csak itt komplett operációs rendszerek helyett csak alkalmazásokat futtatsz benne. Nem kell foglalkoznod a csomagfüggőségekkel, sokkal egyszerűbb az alkamlazások kezelése, ami az adott app-hoz kell ott van neki 1 helyen, egy konténerben. Tudsz akár alkalmazásonként külön ip címet állítani ha akarsz, vagy külön port forwardokat, így nem probléma, ha 2 alkalmazás is a 443-as portot használja pl.
-
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #12322 üzenetére
Természetesen OMV-Extrák plugin van, hisz az csak újabb pluginokat add az OMV-hez. Ha rajtam múlna a rendszer része lenne, legfeljebb egy pipával tiltani lehetne ha valaki nem szeretné használni. De ilyen OMV használó még nem született!
TM és Plex plugin nincs, Flashmemory van. A Transmission telepítésére tegnap írtam egy egyszerű lehetőséget. Olvasd el! Vagy marad a Docker.
A Plex-et kénytelen leszel abban telepíteni, de ez nem egy rossz dolog. Először ismeretlen, lehet kicsit küzdeni fogsz vele, de megvannak az előnyei és ha ráérzel, rutinná válik egyszerű lesz más alkalmazást telepíteni. -
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10596 üzenetére
Nem adták meg a részletes működését a Flashmemory pluginnak, de könnyen lehet, hogy miatta maradt el néhány bejegyzés. De ha annyire hirtelen történt a leállás, hogy a memória tartalmat sem volt idő kiírni, akkor valószínűleg az okra sem lett volna, Csak az előtte történt utolsó bejegyzésből elég pontosan lehetne tudni a katasztrófa idejét és esetleg abból visszakövetkeztetni a miértre.
-
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10418 üzenetére
Szerintem igen. Megy a vita, hogy nem is olyan hamar mennek tönkre az SSD-k, mint ahogy várták, többet kibírnak, de az biztosan nem árt neki, ha kevesebbet írnak rá...
(#10419) rsf
Tehát nem GUID hanem GID = Group Identifier vagy Group ID.
Jogosultsággal összefüggő probléma. Hogy az egyiknél miért hiányzott, a másiknál meg miért nem? Egyszerű. A rejtélyes, megmagyarázhatatlan dolgok a kezdőkre jellemző. Később elmarad.(#10420) mrzed
A leírás szerintinek tűnik.
A root csatoláshoz hozzáírtad a két utasítást és kihagyod a swap partíció csatolását. -
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10367 üzenetére
Szerintem se, bár ott csak cache törlést találsz.
Hibánál azért úgy kell meggyőződni róla, hogy átállítod másra, elmented a beállítást, majd vissza shutdown-ra és újra mentés. Nehogy becsapjon a visszajelzés. A BIOS-t beállításokat is ellenőrizd, esetleg nem-e történt ott valami.
-
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10350 üzenetére
Valami ottmaradhatott, ami normál leállításkor nem keletkezne vagy törölne. A 10 mp-es kikapcsolásnak nincs köze az OMV-hez, az a tápegység vészkikapcsoló rutinja hibás esetekre. Semmit se figyelve lekapcsolja a tápegységet.
Próbáld kivárni? Hátha csak hosszan csinálna valamit és utána helyrejönne. (max. 10-15 perc)
Terminálból parancsra kikapcsol? Próbáld ki: shutdown now
Vagy webGUI-ból - Leállítás!
Vagy az omv-firstaid parancsban, vagy a GUI-ban minden ami cache töröld. Utána újraindítás! -
fonok87
aktív tag
válasz
KaiotEch #10290 üzenetére
Plugin vagy docker? Még nem volt cérnám tovább vacakolni vele (hétvégén újratelepítettem szegény NAS-t mert már agyon volt kókányolva a rendszer), de én olyanba futottam, hogy plex szerver docker image el se indul... Illetve elindul de a \\localhost:32400-on csak valami xml hiba tölt be. Plugin meg teljesen jól működik. Következő újratelepítésnél így nehezebb lesz újra konfigurálni, de az már lehet csak akkor lesz ha kirohad alóla a vas
-
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10284 üzenetére
Így érhető a kérdés, mert amúgy az ACL a fájl permission-ok vezérlési listája (Access Control List). A pontos értelmezése után olvasást igényel, mert összetett dologról van szó.
A privilege fő különbségére figyelmeztet az OMV, csak hajlamosak vagyunk elsiklani felette:
Tehát a privilegizált jogokat a szolgáltatások használják. -
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #10268 üzenetére
Mivel nem értünk annyira hozzá, hogy valós okokkal az ilyen lehetőségeket felülbíráljuk, szerintem bízzunk annyira a Linuxban, hogy nem kínál fel felesleges frissítéseket. Hasonló ok miatt nem vagyok híve a terminál ablakban végzett parancssoros vezérlésnek sem, amíg a webGUI által nyújtott lehetőségeket ki nem merítjük. De kivételként ezért ajánlom telepítés után rootként terminál ablakban az
apt update
apt full-upgrade -y
parancsok végrehajtását, mert akkor fel sem merül ez a kérdés. -
doberman
senior tag
válasz
KaiotEch #10236 üzenetére
pedig ez "csak" egy szimpla debian linux... csak van rá telepítve samba, ftpd,vpn,torren kliens... stb... az omv-t pedig tekintsd egy szkript gyűjteménynek amit webes felületen kapcsolgatsz és azon keresztül molesztálod a linuxot - és nem conf-okat szerkeszgetve terminálon... valljuk be így sokkal kényelmesebb...
de nem meggyőzni akarlak, ez az én véleményem. Persze az esxi is nagy kaland - persze egy zárt rendszerről beszélünk a maga előnyeivel és hátrányával együtt- 5-6 éve még üzemeltettem én is egyetemi környezetben kb 600 user, egy esxi-t. bevallom soha nem volt vele baj. (de hogy mit is csináltunk volna ha beüt a baj... azt nem is tudom..)
-
doberman
senior tag
válasz
KaiotEch #10226 üzenetére
Azért gondold végig.. ahogy előttem már javasolták, feltétlenül nézd meg. hogy mennyire támogatott a hw-ed..
(pl régebben csak 2-3 féle hálókártyát támogatott az esxi.)
egyébként az omv (debian) alatt futtatott VirtualBox sem rosszabb megoldás.. csak győzd memóriával.
A guest-ek pedig RDP-vel elérhetőek. -
vasszarvas
tag
-
vasszarvas
tag
válasz
KaiotEch #10063 üzenetére
A dune amikor keresem a megosztást, a tv-n a felhasználónevet már előre beírja, nekem csak a jelszót kellene. Azt a felhasználó és jelszó párost kéri, amit megosztásnál először kéri a win 10, hogy láthassa a megosztásomat a szervergépen, egy windowsos gép. De a windowsos gépnél, mikor látni akarom a megosztást elég egyszer beírni, és elfogadja, utána kipipáltam, hogy ezt mindíg tegye így. Viszont a dunének egyszerűen nem tudok jó jelszót beírni, mindig visszadob a "nem megfelelő jelszó, lehet hogy védett a hálózat" szöveggel. Nem is enged addig, hogy meglássam a megosztásomat a hálózaton. Cseréljek médialejátszót? Eddig a linux mint megosztásomat a dune minden további nélkül látta. A többi gép, egy laptop, win 8.1-el, egy win10-es laptop, és egy win 10-es asztali látja, először kért jelszót, utána soha többé. De a Dune nem enged tovább. Pont emiatt csinálom ezt az egészet, hogy dunéről nézzünk az User megosztott mabbából filmeket. (Ezt itt az összefoglaló szerint állítottam be: "Ha még nincs a plusz jellel hozzunk létre egy új mappát pl. Users néven".)
-
-
-
nemurea
aktív tag
válasz
KaiotEch #9725 üzenetére
Nem tuti megoldás, de nekem régebben hasonló esetben (konyhanyelven) a hálózati chip "telítődött". Nem jöttem rá a konkrét okára, egyre lassult az adatforgalom, majd a végén pingelni lehetett, de semmi más forgalmat nem tudtam kicsiholni belőle. Teljes áramtalanítás (kihúzni a konnektorból is pár percre) oldotta meg. Majd később a BIOS-ban állítgattam az alvó módokat és jelenleg jó. Hátha segít.
-
bvvitya
aktív tag
válasz
KaiotEch #9718 üzenetére
NA érdekes mert az OMV-t elérem kintről de a plex et nem
Plexbe saját portot állitottam be 54321 és ezt adtam be a routerbe, de nem működik. A plexbe is piros x van.
Vissza térve még a fedél-lecsukásra is azon is túl vagyok de nem működik, ha lehajtom ugyan úgy kikapcsol a merevlemez hallom hogy leáll és meg szűnik a távoli kapcsolat.
4. hosszá szólásban lévő kép alapján írtam át az adatokat és újra indítottam a rendszert. De sajna nem működik
-
bvvitya
aktív tag
válasz
KaiotEch #9714 üzenetére
Itthon hozzá férek csak távolról nem érem el.
netem rákeresek a IP címem re akkor pl https://whatismyipaddress.com/ ki írja az IP címem erre kattintva kíir minden féle adatot és ezt " Assignment: Static IP"
Nyilván azért szeretném kikapcsolni a kijelzőt mert nincsen rá szükségem.
Sehogy nem érem el távolról a gépet se omv webes felület se putty se plex,
NEm tudom mit nem állítottam beMúltkori konfigomnál tökéletesen elértem mindent csak annak mennie kellett.
AMit tudnod kell még hogy nagyon kezdő vagyok a témában. -
Core2duo6600
veterán
válasz
KaiotEch #9666 üzenetére
Újratelepítettem az egészet, sikerült a particiót is átméretezni, extra-t is feltenni.
Amit eddig akartam, azt meg tudtam csinálni.
Egy kérdés felmerült,
Feltettem a transmissiont, dolgozik is.
Csináltam egy megosztott mappát, és az abban lévő mappákat adtam neki meg.
Viszont,
Miért kell ilyen hosszú elérést beírni, a transmission remote gui ba, hogy jobb klkk el belépjen az adott torrent
mappájába/srv/dev-disk-by-id-ata-Samsung_SSD_850_PRO_256GB_S1SUNSAFA46664N-part3=\\atom\Torrent
És így néz ki mc alatt :
-
Core2duo6600
veterán
válasz
KaiotEch #9655 üzenetére
Lefutattam, és most már fel is települt.
A következő kérdés, a gparted live al kapcsolatos.
Át akarom méretezni a particiót, és egy újjat is akarok csinálni.
Na most valamilért az atomba dugott moni nem ad jelet, ha bootol a gép, akkor van kép, de amint betölt, eltünik.
Ilyenkor is tudom távolról használni a gparted-et vagy csak a konzolról ? -
válasz
KaiotEch #8190 üzenetére
Simán az OMV-t tettem rá.
Megpróbálom a fentieket köszi.Még egy kérdésem van.
Az Összefoglaló szerint a GParted programmal átméreteztem a rendszer partíciót ami sikerült is.
De az újonnan készült partíciót nem találom a lemezkezelésben.
Gondolom ezt is formázni kéne EXT4-re de nem tudom hol és hogy kell. -
nemurea
aktív tag
válasz
KaiotEch #8143 üzenetére
Azt érdemes fő rendszernek tartani, amelyiket gyakrabban használjátok - de igen, a NAS igényel némi stabilitást. Ha Win10 a fő rendszer, akkor a HDD-k elérését érdemes azért előtte átgondolni: a Win10 hogyan éri el pl. a filmes HDD-t? Rácsatlakozik SMB-n a virtuális OMV-re, ami viszont megkapja raw-ban a teljes adat HDD-t? Mert hogy nem kellene mindkettő rendszernek fullos hozzáféréssel rendelkeznie az adat HDD-n.
A fenti szerintem működik, de hogy mennyire stabil, azt nem tudom.
@predi32: Esetleg nézz körül az ESXi háza táján. Úgy minden rendszer virtuális lesz
De a Win10-nek oda tudod adni a teljes videókártyát, így elvileg nem okoz sebességcsökkenést. (Ezt csak elméletben tudom, nem próbáltam.)
-
válasz
KaiotEch #8099 üzenetére
Hát igen, én is eddig 20e körül nézegettem eddig
Mostani is elég igazából teljesítményben, igazából a fogyasztása lehetne kevesebb meg a hangja, bár szerintem a merevlemezeknek van jobban hangja, de 4tb-os ssd-t nem veszek ezért
Csak omv alá tényleg kicsit sok, max ha valaki rengeteg torrentet futtat, vagy(és) sok felhasználós plexe van annak nem lehet rossz. -
KaiotEch
nagyúr
válasz
KaiotEch #8086 üzenetére
Gyerekek itt valami kurvaérdekes a jogosultságkezeléssel kapcsolatosan. Megváltoztattam a userem jelszavát, de a W7 a régivel simán bemegy az újjal nem. 2: Most hányféle jogosultságkezelő felület van? Vagy egyszer a Shared Folderba mappára adható Privileges és ACL na most mi a különbség a 2 között, mert nemigazán értem. Aztán lehet a users-ba adni Privileges-nél, aminél rohadt érdekes, hogy pl itt az egyik mappára nincs adva jog mégis bármit csinálok benne, mert mappa szinten meg meg van adva. Nem kéne ez a 2 összefüggjön akkor?
-
kenand
veterán
válasz
KaiotEch #8074 üzenetére
Sokan így hivatkoznak rá még ha az egy protokol is
Mindegy minek nevezem (bár lehet nem vagyok pontos) a lényeg akkor is az hogy sok vele a probléma, csak akkor használom ha muszáj.
TV-boxok inkább samban látják a hálózati tartalmat. -
sad_Vamp
őstag
válasz
KaiotEch #8057 üzenetére
1 Pillanatig sem gondoltam készre
.... csak a PC NAS vs ARM NAS témára reagáltam...
szpeti40
Nekem is Proci-lappal cucc van AMD-s, szuperül működik és visz mindent (ami nkm kell egyelőre... bár a dockerrel most szenvedek, de nem performance miatt, hanem sokkal inkább a hozzáértés hiánya)! -
CheGhost
aktív tag
válasz
KaiotEch #8022 üzenetére
Nem akarok senkit védeni, de egy noname termék esetén, a garancia, support és a termék valódisága, és a tartóssága problémás. A valódiságát alatt azt értem, hogy olyan. tényleg eredeti, és nem átszitázott lapkákat tesznek bele, illetve mennyire marad el a teljesítménye a leírtakhoz képest stb...
-
vadkörte
addikt
válasz
KaiotEch #8020 üzenetére
Még mindig nem értem hová akarsz ezzel kilyukadni. Olvastam egy KingDian SSD tesztjét. Nem tűnt vészesen rosszabbnak, mint bármelyik konzumer SSD.
Attól, hogy nem nagy nevet szitáztak a tokozásra még nem feltétlenül hulladék. Egy NAS-nál nem is létkérdés a villámgyos működés, hisz általában rendszer lemeznek teszik be. (adattárolásra azért még kicsit húzós az SSD) -
doberman
senior tag
válasz
KaiotEch #8017 üzenetére
Fél éve fut OMV nálam egy pc-n 32 Gb-os Kingdian ssd-ről 7/24-ben, semmi probléma vele. Neked volt negatív tapasztalatod e tipussal? Oszd meg velem légyszíves! Lehet, hogy nem egy táltos, de viszont csak tizenegynéhány $ volt.
Egyébként a mai világban még a made in EU cimke is kínában készül... -
sad_Vamp
őstag
válasz
KaiotEch #7950 üzenetére
ellentétben a mágneses HDD-vel az SSD irási ciklus véges, ennyi a történet. Ezért döglöttek korán az első SDD-k, és ezért van most az sok "új technológia" bennük ami nem mást, mint az "össze-vissza irkálást" teszi lehetővé, hogy minél kevesebbszer legyen újra és újra pont ugyanabba a cellába írva.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
KaiotEch #7940 üzenetére
SSD tönkretételnél abból indultam ki, hogy sokan mondták akik USB-re rakták a rendszert, hogy az USB-t is pikkpakk, tönkreteszi.... az SSD valamivel időtálóbb, de az is csak flash chip(ek sokasága).
Ha nincs helyed, meg nagy probléma a meleg akkor érthető, de ő ezeket azt hiszem nem írta. Ha elfekvőben van az SSD az is más term. A kérdés annyi, volna e jobb helye, aztán ő már eldönti mi és hogyan kell neki.
Én is kinyirtam már egy 120GB-s Laptop HDD-t a NASban...de 1000éves volt, erre épp jó. Újra raktam a rendszert 1 másik öreg laptop HDD-re ezúttal 250GB, és megy tovább már 1-2 éve. Ha nem bírja, majd jön a kövi laptopos HDD (most épp egy 320as meg egy 500as van, ami SSDre lett cserélve). Mindenki máshogy csinálja.Nekem a ház többe került mint a komplett belseje. Fractal Design Node (nemtom hányas). 6drb HDD fér el benne, a lapon csak sata van, úgy hogy PCIe-s SATA csatlakozót fog kelleni beleraknom, ha több HDD-t akarok. ami lassan érik, mert mindegyik 100GB-nyi szabadhely alatt van.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
KaiotEch #7938 üzenetére
és őszintén mi értelme van SSD-nek egy olyan rendszerben amit jó havonta 1x kapcsolsz ki??!
Én pl SSD-t nem cseszném el torrentezésre, sőt a nagykapacitású drive-ot sem szenvedtetnék vele, de lehet, hogy ez csak én vagyok. Akárhogy is, azaz SSD, többet ér egy laptopban vagy rendes desktopban, az abból kiszedett hdd pedig rendszer+torrent particóként simán elfunkcionál.Meg amúgy is, pont az évi 1500forint fogja megmenteni a budget-et ugye?
Bár most látom csak 32GB-os? ....az még okés.
-
vadkörte
addikt
válasz
KaiotEch #7846 üzenetére
Nekem sosem sikerült.
(#7855) nemurea:
Nem vagy vele kissebbségben. A problémáit olvasva épp javasolni akartam.
Illetve C tervnek egy mobil optikai meghajtó beszerzését. Akár kölcsönkérve is. Ha mégis kellene grafikus környezet, OMV alá telepíthető egy nagyon minimális, végletekig lebutított XFCE felülettel, amit távoli asztallal lehet elérni. -
Patice
nagyúr
válasz
KaiotEch #7832 üzenetére
2018. május 8.-án jelentette be a fejlesztő a stabil OMV4-et.
-
g0dl
addikt
válasz
KaiotEch #7798 üzenetére
Nem kérdezget senki semmit, vannak megbízhatónak elfogadott kiállítók ( ilyen a letsencrypt) és a innentől egy bizalmi láncon keresztül el fogják fogadni a te certedet is.
-
doberman
senior tag
válasz
KaiotEch #7795 üzenetére
Mindennek előtt nézd csak....
egyébként az omv-ben Rendszer -> Tanusítványok -ban találod az eszközöket hozzá. -
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #7774 üzenetére
Régebben gond volt a plugin törlése utáni újratelepítéssel, ezért kellett még manuálisan is törölni, de akkor úgy látszik ezt már kijavították. Meg mintha magát a szervert is még manuálisan kellett volna frissíteni.
(#7775) eastsider
Most már több lehetőség közül választhat mindenki... -
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #7772 üzenetére
Uninstalláld a plex plugint és hogy újra tudd telepíteni, még töröld ezeket.
Lehet, hogy már nem kell minden lépés, de bajt nem csinál.sudo apt-get purge plexmediaserver
Remove bulk of plex files:
sudo rm -rf /var/lib/plexmediaserver
Remove plex user (very important!) - ha van
sudo userdel plex
Remove both /etc/init/plexmediaserver.conf and /etc/default/plexmediaserver
sudo rm /etc/init/plexmediaserver.conf
sudo rm /etc/default/plexmediaserverHa az adatbázist is újra akarod építtetni, akkor a plugin újra telepítése előtt a felhasználói plexmediaserver könyvtár tartalmát is törölheted.
-
lovi27
addikt
válasz
KaiotEch #7447 üzenetére
A három kérdésed közül kettő általános RAID kérdés és mivel itt a fórumon kevés RAID hozzáértő van (beleértve engem is), a kifejezetten RAID-del foglalkozó fórumon hamarabb megválaszolják azokat.
Az meg biztos, hogy OMV verzióváltás semmilyen adatvesztéssel nem járhat.
-
vadkörte
addikt
válasz
KaiotEch #6256 üzenetére
Én egy Dell Optiplex 160 USFF gépből "építettem" NAS-t. Ebben van 1db 60GB-os SSD rendszernek és egy 1TB-os 2,5"-es HDD adatnak. (legfőképp filmek)
EZ az inWin ház pl. egész jónak tűnik. Igaz ez sem olcsó.
A Syno-nap a hülyebiztossága a legfőbb erénye. Next-next-finish... Az OMV "munkásabb", de mókásabb. Egy Syno NAS árából jobb rendszert építesz. (vagy áldozol rá és megveszed a jobb Syno-t)
RPi-s KODI streamel a NAS-ról NFS megosztással. A NAS szinte észre sem veszi, volt, hogy a TR töltött fel és le, a KODI streamelt a NAS-ról én meg SSH-n másolgattam egy tableten keresztül vezérelve MC-vel ugyanarról a lemezről, ahonnan a stream ment. A CPU (dual Atom 330) ~30%-on ment, a RAM ~40%-on.(#6260) tnilabk:
Az igaz, hogy az EGÉSZ lemezt "megeszi" az OMV, de később egy ext4-kompatibilis lemezkezelő (pl. linux-os GParted) átméretezhető, a maradékból meg lehet adatpartíció.
A 60-as SSD-men 5-8GB-ot hagytam a z OMV-nek, a maradék data (oda tölt a TR) amit meg akarok tartani, azt átdobom a HDD-re. -
doberman
senior tag
válasz
KaiotEch #6256 üzenetére
én egy Chieftec-CI-01B cube-t szereztem be... ugyan még a projekt az elején van, de már szinte minden megvan hozzá, csak az idő kevés. Én mATX-ben gondolkodom - a túlárazott itx lapok elriasztanak. egyenlőre egy AM3-as alaplap egy "feloldható letiltott egymagú" Semptron LE140 proci és 2x4gb ddr3 van. a proci alul feszelhető - majd látjuk mi hoz jobb eredményt: a Cool 'n' Quiet, vagy az alulfeszelés... hdd-kből 2,5"-os lettek beszerezve...
-
nemurea
aktív tag
válasz
KaiotEch #6256 üzenetére
Nekem Cooler Master Elite 110-es házam van, miniITX, de a tápegység egy pico psu, mivel a korábbi passzív táp nagy felfűtötte a házat. Aktív tápot meg nem akartam, mert 1) a hálóban van és így is hangos a venti 2) olyan mini a fogyasztása az alaplapnak meg az 1 hdd-nek, hogy azért fenntartani egy 300W-os tápot nem tűnt optimálisnak. [PH cikk]
OK, egy belső hálózat, és a cél gépen milyen oprendszer fut? Gondolom, azon nem OMV. Ha mégis, akkor tényleg egyszerű lenne elkészíteni a backup-ot, de gondolom, Windows (esetleg Linux, már ekkor is könnyebb lenne).
Plex+Kodi: az OMV+Kodi első körben nem értelmezhető, mivel a Kodi (elsősorban) front-end, ahogy vampire17 ft is írja. (Nálam speciel van az OMV-s gépen Kodi is, de ez nem a standard felállás.) Ha rá akarod kötni az OMV-s gépedet a tévédre közvetlenül, hogy HDMI-n kiszolgálja azt, akkor eleve nem OMV-vel indul a telepítés, hanem Debiannal (és páran nem tanácsolják, hogy szervert HTPC-ként is használj).
-
vampire17
addikt
válasz
KaiotEch #6256 üzenetére
Cegnel nekunk is van ket Syno, par honapja vettuk, elotte en nem hasznaltam. En konfigoltam (biztonsagi rendszernek kellett tarhely) tenyleg pofonegyszeru, viszont nekem kicsit tul "out of the box". Jobban szeretem azt, ami kicsit jobban testre szabhato...
Masik kerdesed: Plex vs Kodi.Nos, egyben az igazi
A plex verhetetlen a "backend"-ben, nagyon jol rendszerezhetoek a filmek, viszont a frontendjei eleg benak... (a tv-s kliensek foleg...)
En kombinaltam a kettot. A backend a plex, (van egy plex szerver, ami fut localba) a player pedig egy Rpi2, LibreELEC-el(Kodi)+PlexKodiConnect
Igy mindket rendszer elonye megmarad, a hatranyok pedig ki vannak szurve.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!