Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#39401) kételkedem válasza BlacKSouL (#39396) üzenetére


kételkedem
addikt

Jelentem itt is jó idő van! Kerítést festettünk, kenőszappannal permeteztem a levéltetvek ellen és rántott karfiolt ettem. Se tenger, se kalmár, de azért kibírható! :K

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#39402) fokukac válasza BlacKSouL (#39396) üzenetére


fokukac
nagyúr

jön még Blekire dér... :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#39403) tope válasza fokukac (#39402) üzenetére


tope
addikt

Hát szerintem azt se bánná

(#39404) FehérHolló válasza DeFranco (#39400) üzenetére


FehérHolló
veterán

nekérdezdpolip és végetintahal.

BlacKSouL: Szép fogás. Bezzeg nekünk nem fizetett a főnök tegnap+ma.. :(

tope: Szerintem már elfelejtette, hogy mit kezdjen egy olyannal.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#39405) DeFranco válasza FehérHolló (#39404) üzenetére


DeFranco
nagyúr

filóztam a baconbe göngyölt csirkemellnyárs sült lilahagymával és a tengeri herkentyűk között...

(#39406) föccer válasza DeFranco (#39405) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha az előbbire teszed le a voksodat megyek át hozzád vacsira. :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#39407) tope válasza föccer (#39406) üzenetére


tope
addikt

Akkor már 2-en megyünk :D

További szép estét mindenkinek

(#39408) zolynet válasza BlacKSouL (#39396) üzenetére


zolynet
addikt

10nap múlva már mi is horvátban leszünk, Baška Voda :)

vágom a centit ... előtte azért rákészülünk 1hét gyenesdiási semmittevéssel :DDD

[ Szerkesztve ]

Life is too short to stay stock!

(#39409) föccer válasza tope (#39407) üzenetére


föccer
nagyúr

Egy pöttyett messze laksz nem?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#39410) tope válasza föccer (#39409) üzenetére


tope
addikt

Ugyan, a szomszédban találnék sofőrt :U

(#39411) föccer válasza tope (#39410) üzenetére


föccer
nagyúr

És akkor szó szerint leugrassz hozzánk :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#39412) tildy válasza Tim82 (#39395) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem erstes tapasztalatokat akartam cafolni, hanem altalanossagban, karyaelfogadassal kapcsolatban irtam. Bele lehet siman futni olyanba , hogy valahol ne tudj vele fizetni, mint irtam, nekem a nemeteknel sikerult. Megoldottam, igaz dragan, nem voltam tul boldog tole, de ez van. Jobb ha az ember felkeszul ra.

A Raiffeisenes dolog meg lehetett volna epp cib is, vagy erste is, vagy barmely mas egyeb bank, amely 2009-ben meg chip nelkuli kartyaval ment( es nem csereltette akkor kotelezoen) . Egyszeruen kizarolag magnescsikos kartyat itt akkor sem fogadtak el par helyen, ha konkretan debit volt, es a logo is kinn volt.
Amugy de, igazad van, ez a V pay logo volt.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39413) BlacKSouL válasza DeFranco (#39400) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Az. Grilled Calamari.

És Heni is jöhetne. Ismerős húgának lakótársa volt, kár hogy nem pörögtem rá a témára mikor még lehetett volna. Bár.. most is lehet..ne.

Ja, és sírjatok nyugodtan :P Én most végigtoltam két napot Karlovackoval, Pan-al, Lasko-val, barna Unionnal, illetve Horvátországot oda-vissza, meg most éppen ma is Szlovéniát egy szerb és két magyar sráccal. Ja, hogy ők az üzlet...hát ez van...valami szerencse is kell néha.
Ettem grillezett tintahalat, olaszos fagyit, és a mediterrán világ még mindig fergeteges. Most egy kétszer kétszemélyes tál után próbálok levegőt venni, sajnos sört már sehol nem kapunk, úgyhogy némi hazai házi pálinkával csapatjuk szét a kaját..Szlovéniával egy szerb sráccal nézzük a horvát 1-es tévét ahol angolul megy horvát felirattal a kétpasimegegykicsi, közben magyar HP-t iszunk.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#39414) Tim82 válasza tildy (#39412) üzenetére


Tim82
nagyúr

A V Pay-es eset minősítetten az, amikor olyan kártyával akarsz fizetni, amit egyértelműen jeleznek az elfogadóhelyen, hogy nem fogadnak el. (A többi eset, "itt", meg "egy Media Markt-ban" nekem nem tűnik elég konkrétnak ahhoz, hogy érdemben tudjak rájuk bármit írni.)

Azt is jelzem, hogy a négy évvel ezelőtti, ráadásul egy darab bank által kibocsátott mágnescsík-only Visa Electron kártyák alapján levonni azt a következtetést, hogy a most forgalomban lévő, magyarországi kibocsátású Visa Electron-ok elfogadásával gond van Németországban alle zusammen, szerintem elég merész dolog. (Ennyi erővel Neduddki 1998-as sikertelen Visa-kártyahasználata is releváns lenne most 2013-ban.) Nem véletlenül nyomták végig azóta a magyarországi bankok a chipesítést, hozzáteszem, így is megkésve az eredeti tervekhez képest. (Az Ersténél a VE legkésőbb 2010 óta chipes kibocsátású, vagyis legalább egy, de inkább másfél-két éve már nincs ügyfélkézben mágnescsík-only VE kártyájuk, mivel kétévente cserélik őket. Nekem 2010 áprilisa óta van VE kártyám, eleve chipeset kaptam, tudom, hogy akkor már csak chipeset bocsátottak ki, de nem emlékszem már ennél pontosabban a chipes kibocsátás kezdetének dátumára.)

A thread-ben, amire reagáltál, igazából három alapvetés van: az elfogadóhely elfogadja a VE kártyákat, kifejezetten Erstés VE kártyákról volt szó (DeFranco-nak az van, én is ezekkel kapcsolatban írtam, hogy nem volt olyan eset az én - 2009-2012 közötti - tapasztalatomban, hogy gond lett volna velük külföldön, ügyfélvisszajelzések alapján), valamint a jelenlegi, nem a négy évvel ezelőtti állapotokból indulunk ki. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#39415) tildy válasza Tim82 (#39414) üzenetére


tildy
nagyúr

Szerintem egyertelmuen leirtam pontosan hol ( Koln, Attendorn) , pontosan milyen uzletekben jartam ugy 2 honapja, hogy nem fogadtak el a kartyam. Konkretan ott alltam a kasszanal, es rakhattam mindent vissza, vagy fizethettem keszpenzzel.

De tessek akkor a lista ismet : Attendorn: Lidl, es a piac melletti etterem, Koln: Media MArkt, Lidl, Aldi , itt probaltam veluk fizetni, SIKERTELENUL. Tobb helyen meg sem probaltam,a legtobb uzleten csak maestro meg valami helyi kartyanak a matricaja volt.

"Azt is jelzem, hogy a négy évvel ezelőtti, ráadásul egy darab bank által kibocsátott mágnescsík-only Visa Electron kártyák alapján levonni azt a következtetést, hogy a most forgalomban lévő, magyarországi kibocsátású Visa Electron-ok elfogadásával gond van Németországban alle zusammen, szerintem elég merész dolog."
Eloszor is ket bank. Esmeinnek Cibes kartyaja volt, szinten chip nelkul, azt sem fogadtak el.
MAsreszt megemlitettem, hogy UK-ben is jartam mar igy regen, de ott is kiemeltem, hogy ez nem ma volt, es kulon irtam, hogy igen, az meg nem chipes kartya volt.

Az Ersténél a VE legkésőbb 2010 óta chipes kibocsátású, vagyis legalább egy, de inkább másfél-két éve már nincs ügyfélkézben mágnescsík-only VE kártyájuk

Hat ha bevontak mindenkinek, akkor valoban nincs, de nem tudom , mikor volt az utolso csak magnescsikos kibocsatas az erstenel, ha 2010 vegen, es 3 ev a lejarta, akkor meg siman lehet valakinek nem chipes.

KET HONAPJA az emlitett ket varosban jartam, es igen, gondom volt szinte a legtobb helyen a magyar visa debit kartyammal ( CIB) es a magyar mastercardommal is (Raiffeisen, szinten debit) , emelett persze a UK beli kartyaimmal is.

Akkor feltettem a facebookra is, es nem, nem egyedi szocproblema, mas is jart mar igy.

De tudod mit? teszek ra, menjetek csak 1 db visa kartyaval a nemetekhez, aztan ha nem tudtok majd fizetni valahol, (csak nagyon keves helyen) , akkor majd ne sirjatok . En szoltam.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39416) tildy válasza tildy (#39415) üzenetére


tildy
nagyúr

Oh, meg egy kimaradt: a Hauptbahnhof ( Koln) automatai sem fogadtak el egyiket sem. KP-val kellett fizetnem.

Integra: koszonom. Azaz, az EC , meg valami sparkasset emlegettek meg, meg maestro volt a legtobb helyen. Tok szar erzes volt, ott alltam 3 debit kartyaval, amit akkor is lecrediteztek, ha ra volt irva, hogy debit.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39417) Integra válasza Tim82 (#39414) üzenetére


Integra
titán

németországban nem az a lényeg, hogy milyen a kártya kibocsátó bank. az a lényeg, hogy EC Debit card legyen - ami az alap és minden bank készít belőle. ugyanis csak ez fogadják el mindenhol, még a sarki fűszeresnél is. a mastercard és visa dombornyomott kártyákkal a kis helyeken gond van, ahogy diners és egyéb t&e kártyákkal is. németország bankkártya rendszere merőben más mint a magyar vagy a többi országé. az EC Debit (amit amúgy most már Girocard-nak hívnak hivatalosan) a nevében is foglalja Debit card, tehát pénz van rajta. a 4 kártya kibocsát (ZKA) ezt a közös megállapodáson alapuló és működő girocard-ot használja és ennek a legkisebb a transzferdíja is, nem véletlen van ez mindenkinek. a credit card németországban is luxus a legtöbbeknek, illetve tudatosan nem használnak credit card-ot. a többiek jóval nagyobb sápot szednek le. ezért sem fogadják el sok helyen a drágább, nevesebb credit cardokat. az amex-től egyenesen vérszemet kapnak. amex kártyával taxist fogni felér egy kisebb csodával, ha nem tudod melyik céget hívd..
amúgy a nagyobb cégeknél a legtöbb esetben elfogadják a dombornyomott creditet is, de én pl csak végszükség esetén használom az ilyen dombor mastercardom mert hiába debit-ként használom, nem érdekli őket. van ec debit-em, azzal bármit bárhol. szóval igen, németeknél figyelni kell, mert bele lehet szaladni könnyen, hogy nem fogadják el a kártyád. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39418) Integra válasza Tim82 (#39414) üzenetére


Integra
titán

ez lemaradt: nem az a lényeg, hogy chip vagy magstripe, mai napig elkell fogadják a magstripe kártyákat is. németországban is mai napig forgalomban vannak magstripe kártyák, a chip-es átállás folyamatos. a terminálok, a pos rendszerek mindkettőt tudják folyamatosan, természetesen ha chipcard van, akkor azt fogja leolvasni elsőnek és nem engedi a magstripe-ot.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39419) NoLF válasza BlacKSouL (#39413) üzenetére


NoLF
addikt

Egeszsegetekre, s nagyon jo mulatast! :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#39420) bobsys válasza Integra (#39417) üzenetére


bobsys
addikt

AMEX eszak amerikan kivul szinte hasznalhatatlan, angliaban neztek ram, hogy ez mi :)
Nem tudom egyebkent mit rugoztok ezen a kerdesen, evekkel ezelott Berlinben, Franciaorszagban, Daniaban siman fizettem a credit kartyammal (nemtudom, hogy Visa vagy Mastercard volt) szinte mindent. amit meg nem tudtam arra ott volt 100 euro, de ez, hogy nem lehet semmit venni kicsit tulzasnak tartom.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#39421) Integra válasza bobsys (#39420) üzenetére


Integra
titán

amex kártyám csak céges volt, jó dolog, de néha bosszantó is tud lenni, nagyon. amire kell, szállodák, éttermek, repjegy etc, mindenhol elfogadják és ez a standard kártya. de a taxizás néha nagyon nehéz vele.
engem nem igazán érdekel az egész, csak gondoltam megosztom mi a valós helyzet, mivel ott is élek, így van oda is kártyám és igen, bele lehet futni abba, hogy nem fogadják el a kártyád (velem is megtörtént), mert ec-debit only a hely :) a kp-t nagyon nem szeretem.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39422) bobsys válasza Integra (#39421) üzenetére


bobsys
addikt

nekem is ceges az amex, az a jo, hogy ha nem is fogdjak el, pont nem erdekel mennyibe kerul felvenni vele kp-t az automatabol :)
Itt kp szinte csak azert van nalam, hogy tudjak par dollart hagyni a hotelban a takaritonak, kartyat mindenhol elfogadnak amerre jarok.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#39423) Integra válasza bobsys (#39422) üzenetére


Integra
titán

az cég policy, hogy felvehetsz e vagy sem, nálunk tiltott a kp felvétel - ezért tud szopó lenni néha. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39424) bobsys válasza Integra (#39423) üzenetére


bobsys
addikt

Hat az bizony szopas. Szerencsere tenyleg mindent fizetnek onnantol kezdve, hogy beulok a kocsiba es elindulok a repterre. Benzin, autopaya dij, a terminalnal levo repteri parkolot, hotelben adott borravalot, takaritot, a szallodai ruhamosast, ha kell kp felvetelt. Amin sporolnak az az, hogy mar nem lehet business class jegyet venni a 8 oranal hoszabb repulo utakra sem.
A kajat szoktam a sajat kartyammal venni, mert az nem visszateritendo es ugyis a per diembol megy.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#39425) tildy válasza bobsys (#39422) üzenetére


tildy
nagyúr

Az amexes creditem majd mindenhol elfogadjak itt Londonban. Van par kivetel ( pl. a Lidl itt sem fogadja el, meg meg par kisebb bolt) , de tobbnyire nem neznek ugy ram, mint aki a holdrol jott. Londonon kivul nem tudom.

@bobsys: Oke, de Skocia nem Anglia ;) Kicsit mas, de pl. a skot 100 fontos bankjegyet pl itt el se fogadjak, csak bankban tudod valtani.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39426) bobsys válasza tildy (#39425) üzenetére


bobsys
addikt

En csak Londonon kivul voltam, voltak is bajok, foleg Skociaban.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#39427) Integra válasza bobsys (#39424) üzenetére


Integra
titán

detto, mindent fizetnek, arany élet és nem kell csóróskodni, de kp felvétel tiltott, mindent kártyával kell megoldani. néha viccesidegtépő helyzetbe tudja hozni az embert, de annyi baj legyen, sose rosszabbat :) nálunk már per diem sincsen :DDD vagy amex, vagy out of pocket és visszafizetik a következő fizuban.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39428) bobsys válasza Integra (#39427) üzenetére


bobsys
addikt

es az out of pocketrol kell szamlat vinni?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#39429) Tim82 válasza tildy (#39415) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az még mindig nem a magyarországi VE kártya hibája, ha olyan helyen próbálsz fizetni vele külföldön, ahol eleve nincs kint a VE elfogadást jelző matrica -> ennek benézése user error. Alapvetésként ugyanis mi arról beszéltünk, ahol kint van... Az adott kártyatípus elfogadását pedig eléggé egyértelműen jelzi az elfogadóhelyen kitett matrica/logó, az elfogadás hiányát a matrica/logó hiánya. (Ha máshol nem, magán a POS terminálon rajta vannak a matricák, de az elfogadóhelyek általában az ajtó/kirakat üvegére is ki szokták tenni.) Hülye (vagy inkább óvatos) pénztárosok, akik nem mernek elfogadni külföldi kártyát, pedig minden országban vannak, ez nem német sajátosság.

Egy konkrét esetben említetted a matricát -> arról kiderült, hogy V Pay, ami nem azonos a "normál" Visa kártyával. Ezért nem tudok a többi esettel mit kezdeni, bár beszédes a mostani mondatod a "legtöbb üzleten" kitett matricákról. Valamint azt sem tudom, hogy "a Facebook-on más" nem pontosan úgy járt-e, mint te a V Pay-jel.

(Szerintem egyébként egyáltalán nem egyértelmű, amikor szemlátomást a friss németországi élményeidtől elszeparálva, jó pár bekezdéssel arrébb "itt"-et, majd egy másik hozzászólásban, ország/hely megjelölése nélkül "egy Media Markt-ot" emlegetsz.)

Én továbbra is egy konkrét bank által kibocsátott konkrét kártyatípusról beszélek (a kezdetektől fogva, ráadásul eléggé egyértelműen), amit külföldön minden olyan elfogadóhelyen gond nélkül el kell fogadjanak jelenleg, ahol ezt a kártyatípust elfogadják - ezzel kapcsolatban van évekre visszamenőleges tapasztalatom, ráadásul elég komoly ügyfélbázis alapján, hogy nincsen vele probléma. Az, hogy a Raiffeisen-es/CIB-es Visa Electron-jaitokat/MasterCard-jaitokat nem tudtátok használni olyan németországi elfogadóhelyeken, ahol - az általad írt információkból kiindulva - amúgy sem fogadják el az adott kártyafajtát, továbbra sem releváns információ/tapasztalat abból a szempontból, hogy az Erstés Visa Electront elfogadják-e azokon a külföldi elfogadóhelyeken, ahol elfogadják az ilyen típusú kártyákat. Figyelmedbe ajánlanám végül azt az információt DeFranco hozzászólásából, ami az OTP-s Visa Electron-ra (és annak "domestic only" voltára - régen az Ersténél a Posta brand-je alatt kibocsátott némelyik bankkártya volt ilyen, nem lehetett használni külföldön, hiába volt technikailag vésett MasterCard kártyatípusú) vonatkozik - pusztán azért, hogy rávilágítsak, az egyes bankok által kibocsátott bankkártyák között is komoly különbségek lehetnek, hiába ugyanolyan típusúak elvileg.

*
Integra: Sokkal egyszerűbb kérdés körül zajlik a vita, mint a németországi bankkártyaszisztéma sajátosságai vagy a mágnescsík + chip témaköre (ami eredetileg nem is nagyon került szóba, ha nem merül fel tildy kapcsán a 2009-ben használt bankkártyája és a V Pay témája):
- olyat tapasztaltál-e Németországban, hogy olyan elfogadóhelyen, ahol egyértelműen ki van jelezve, hogy X típusú bankkártyával tudsz fizetni, mégsem tudtál fizetni vele (visszautasította a POS terminál/ATM azzal, hogy nem támogatott kártya - és most tekintsünk el attól, hogy esetleg technikai probléma volt)?

Ugyanis erről volt szó eredetileg is, ezt kellene tisztázni, nem pedig azon morfondírozni, hogy miért nem tudunk olyan elfogadóhelyen fizetni X típusú bankkártyával, ahol bizony jelezve van, hogy nem tudunk X típusú bankkártyával fizetni. Az már egy teljesen más kérdés, hogy mennyire gyakran botlasz egy országon belül X típusú bankkártyát elfogadó elfogadóhelybe (valamint az adott országban mennyire elterjedt az X típusú bankkártya kibocsátása/elfogadása a helyi bankoknál), tildy hozzászólásáig ez nem volt a téma része.

Erre írva Erstés Visa Electronról volt szó eredetileg:

"Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa, ill. a Visa Electron embléma."
->
"A vicces, hogy a bolt ajtajan ott volt a visa V jele (ebbol a v betu [link]) , aztan meg sem fogadtak el."[link]
->
"Nem V Pay logó volt? Az nem jelenti azt, hogy minden Visa kártyával tudsz ott fizetni, csak V Pay-essel (amin nincs egyáltalán mágnescsík, csak chip). [link]" [link]
->
"Amugy de, igazad van, ez a V pay logo volt." [link]
+
"Tobb helyen meg sem probaltam,a legtobb uzleten csak maestro meg valami helyi kartyanak a matricaja volt." [link]

Szóval tök jó, hogy belekeverjük Ádámot és Évát is, nemhogy a németországi bankok kedvelt bankkártyatípusait, de az alapkérdés még mindig az volt, hogy az Erstés Visa Electron használható-e külföldön Visa Electront egyértelműen elfogadó POS-en/ATM-en, vagy csak "domestic only".

(Amúgy németországban nem az a lényeg, hogy milyen a kártya kibocsátó bank. -> valóban, ez azért számít, hogy a kártyát kibocsátó, esetünkben magyarországi bank rendszerében az adott kártya le van-e úgy paraméterezve, hogy a bank rendszere elfogadja a vele történő, külföldön zajló tranzakciót.)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#39430) tildy válasza Tim82 (#39429) üzenetére


tildy
nagyúr

Oke, akkor csak annyit, hogy minimalis mennyisegu helyen volt kinn a normal visa matrica ( egy ido utan vadasztam is ra) ,es ott tudtam is vele fizetni, Nemetorszagban.
Az " itt " UK-re vonatkozott, a Media markt ( szerintem egyertelmuen) pedig Nemetorszagra.

Egyebkent ezt a kis esszet mar az elejen rovidre zarhattad volna az utolso par mondatoddal, ahelyett, hogy itt kioktatsz, lehulyezelk. Erte en a szobol, nem kell hulyet csinalni belolem , meg ha esetleg el is vittem rossz iranyba a tarsalgast. Amiert utolag is elnezest kerek.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39431) NoLF


NoLF
addikt

errefelé (south-east england) semmi gond az amex-el, bárhol ahol jártam-dolgoztam stb. elfogadták. meg bárhol jártam a világban, az angol visa debitet is. németben pl. münchenben is, bármikor, vásárlásnál, étteremben, az olypmpia toronynál, bmw múzeum kocsmájában, mindenütt :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#39432) DeFranco válasza Tim82 (#39429) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Vitán kívül (mert azt már megbeszéltük) pusztán érdeklődésképpen:

akkor miért emelte ki külön a bankos kislány, hogy ez a kártya elsősorban belföldre van, és a külföldi használatot nem tudják és nem is fogják garantálni? lehet hogy működik, lehet hogy nem, de ne bízzam rá magam.

kétszer rákérdeztem, hogy ez komoly-e, de explicit ezt mondta... ez most milyen WTF akkor?

[ Szerkesztve ]

(#39433) Tim82 válasza tildy (#39430) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az elejétől fogva teljesen egyértelműen le volt írva ugyanaz, igazából önmagamat ismételtem jópárszor. Bocsánat, hogy ennyiszer kellett leírnom. A kioktatást amúgy nem én kezdtem, gondolom, átlátod, hogy annak tükrében, hogy pontosan mire reagáltál, ezt nehezen tudtam máshogy értelmezni.

DeFranco: szerintem azért, mert pont az azzal kapcsolatos esetleges panaszokat akarta megelőzni, hogy mindenhol (értsd: ott is, ahol nincs kint a Visa Electron embléma) lehet használni, aztán kiderül, hogy mégsem (ezért meg valóban nem fog a kibocsátó bank felelősséget vállalni). Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa Electron embléma.

Ráadásul a Visa Electron mindenhol debit kártyának minősül (biztosan van olyan bank, amelyiknek van Visa Electron hitelkártyája is, de én még nem találkoztam vele -> elvileg az is debitként lenne kezelve).

Egyébként az is lehet, hogy szimplán nem volt biztos benne, és ezt gondolta biztos válasznak.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#39434) qdak


qdak
addikt

Mi az a story amit Staline meg vmi uvegasztallal volt, mert balazsek ma feloraja huzzal a class on h elmondjak e v nem

ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#39435) concret_hp


concret_hp
addikt

no az időjárásra most sztem senkinek nem lehet panasza, van 30 fok, de nincs 35, és éjjel legalább hűvös van :) csak hogy a már vagy 1 hete nem emlegetett témához visszatérjünk :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#39436) DeFranco válasza qdak (#39434) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ez engem is érdekelne, csak annyira felhúztam magam a kocsin (megint nem találta el a szerelő, hogy mi baja) hogy inkább kikapcsoltam a rádiót is...

(#39437) qdak válasza DeFranco (#39436) üzenetére


qdak
addikt

Majd leirom ha elmondjak...
Mi gond vele, tunetek?

Az uj utdijakbol fejlesztik & javitjak az utakat, na ebbol mi sokat nem fogunk latni...

ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#39438) DeFranco válasza qdak (#39437) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha be van kapcsolva a klíma, akkor dugóban araszoláskor, fékezéskor, lassan parkoláskor, etc. tehát amikor szabadon esik a fordulat (kinyomott kuplung), beesik az alapjárat alá, 500, extrém esetben 300 rpm köré, a motor megremeg, és hallom a kis halk kattanást, hogy egy pillanatra ki is kapcsolja a klímát. Ez egy fél másodperc, majd feldobja 1000 köré, és utána jojózik az alapjárat körül, néha folyamatosan kapcsolgatva ki-be a klímát.

Csak akkor jön elő, ha be van kapcsolva a klíma, és ki van nyomva a kuplung. Úgy veszem észre, hogy akkor, ha még kap rá egy kis extra terhelést a fék- vagy a kormányszervótól. Másik tünet, de ez még új, ki kell tesztelni, hogy olyan, mintha rendes menetre "feltöltene" mert egyből nem ejti most már be, de ha tovább tötyögök, parkolok, akkor elkezdődik az ejtegetés.

Először állítottak a fojtószelepen, pár napig jó volt, majd megint nem. Most cseréltek alapjárati motort, egy ideig jó volt, aztán két napja elmentem tesztelni, akkor már lassú kanyarodáskor kinyomott kuplunggal kormányszervóra enyhén, de bepotyogott, ma reggel már (viszonylag hideg motorral, <10 km megtétele) fékezésre is, és nagyobb mértékben.

Nem kellett kifizetnem az alkatrészt még, tesztelésre kaptam, csak zavar, hogy nem találják el mi baja...

(#39439) qdak válasza DeFranco (#39436) üzenetére


qdak
addikt

Sly not meg uvegasztalt kert, sly az asztal alatt, no folotte, es a csaj elvileg magydolgot pakolt az asztalra (barnat) ennyit arult el :D

ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#39440) DeFranco válasza qdak (#39439) üzenetére


DeFranco
nagyúr

photoshop

(#39441) qdak válasza DeFranco (#39440) üzenetére


qdak
addikt

Nom tudom, en csakleirtam amit Balazs mondott.
Golf 3 nal volt ilyen alapjarati gond, egyik cimbie, ott szamitogeppel megoldottak, am en is alapjaratit irtam volna, ird be a kocsis topikunkba :)

Am annakidejen nem volt meg PS :)

ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#39442) DeFranco válasza qdak (#39441) üzenetére


DeFranco
nagyúr

igen, esélyes a szoftver a kocsis topicba már beírtam párszor... a következő szoftfrissítés lesz, csak Krakkó előtt már nem szeretném, ha piszkálnák...

lehet jobb ezzel az alapjárati cserével, ezt még tesztelnem kell, igazán rosszalkodni most kezdett először reggel, de meg nem szűnt a probléma, az biztos

[ Szerkesztve ]

(#39443) qdak válasza DeFranco (#39442) üzenetére


qdak
addikt

Jogos, hatha a frissites bekever vminek :/

[ Szerkesztve ]

ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#39444) tildy válasza Tim82 (#39433) üzenetére


tildy
nagyúr

Meglehet, hogy rossz helyen kattinttottam a valasz gombra, de a legeslegelso hozzaszolasaban ez nem volt ott, en meg altalanosan mondtam, hogy elofordulhat Europan belul is, hogy ne fogadjak el a kartyajat valahol .
A te hozzaszolasodnal pedig erre reagaltam : "soha nem merült fel, hogy a Visa Electron (vagy bármelyik másik Erstés elektronikus kártya - MC Unembossed, Maestro) "domestic only" lenne. Az ügyfélszolgálatos gyakorlatomban nem is találkoztam olyannal (vagy hallottam olyanról), hogy ügyfél Visa Electron kártyával szívott volna külföldön a kártya miatt. "
Legkozelebb ki fogom emelni, ha ennyire felreertheto, nekem total tiszta volt, mire reagalok.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#39445) Tim82 válasza tildy (#39444) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az általad most kiemelt rész is Erstés kártyákra vonatkozott egyértelműen, feketén-fehéren benne is van az idézett mondatban. Igen, ennyire félreérthető, ha rossz helyen kattintasz.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#39446) Integra válasza bobsys (#39428) üzenetére


Integra
titán

naná, hogy kell. olyan elszámolási rendszer van az egész mögött, hogy a füled ketté áll, mire kitöltöd.. :DDD és persze supervisor függő, hogy mit fogadnak el és mit nem. szerencsére nekem sosem volt magyar főnököm. nem is lesz :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39447) emvy


emvy
nagyúr

Eletem legstresszesebb kozlekedesi szituacioit elem meg: asszony tizeniksz eves jogsival, 0 tapasztalattal ujra tanul vezetni egy 1852 mm szeles autoban. :) Az automata valto azert jol jon..

while (!sleep) sheep++;

(#39448) Integra válasza emvy (#39447) üzenetére


Integra
titán

vegyél egy kis corsa-t, bagóért kapsz, aztán hadd menjen :) elmegy 3k km-t, aztán betolod a roncstelepre

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#39449) emvy válasza Integra (#39448) üzenetére


emvy
nagyúr

Egyelore ezt az egy kocsit se hasznaljuk tul sokat, meg vegulis van ra casco :), szoval a maximalis kar, amit okozhat, kisebb, mint amennyibe egy Corsa kerulne.

while (!sleep) sheep++;

(#39450) tbs válasza emvy (#39449) üzenetére


tbs
addikt

Hímsoviniszta. Így lekicsinyelni a nőfeled... :DDD ;]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.