Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#26851) lujó55 válasza tildy (#26849) üzenetére


lujó55
őstag

lenyűgöztél!!!
te sem vagy már mai gyerek :P ;] :C

(#26852) tildy válasza lujó55 (#26851) üzenetére


tildy
nagyúr

Ne is mondd, hamarosan krisztusi korba lepek :o
Hjam regi szep idok, unokatesom csak Pokolgepet hallgatott, mikro kb 5-6 eves voltam, par dallam megmaradt azert a fejemben:)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#26853) lujó55 válasza tildy (#26852) üzenetére


lujó55
őstag

5-6 évesen?
fú akkor még a süsü ment nálam meg a frakk meg mekk elek. te meg pokolgépet hallgattál.
Respect :R

(#26854) tildy válasza lujó55 (#26853) üzenetére


tildy
nagyúr

Akkoriban nem volt tul oszinte a mosolyom, ha epp az ment:D De vegulis elvoltam a femepitovel, ha belemelyedtem, szolhatott mellettem barmi.

Lenyeg, hogy ragadjon a belyeg, szoval nem az en dontesem volt, hogy azt hallgatok-e.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#26855) lujó55 válasza tildy (#26854) üzenetére


lujó55
őstag

de jó fej vagy!
nekem nem volt fémépítőm csak az oviban. de a szagára még emlékszek... :C :DD

(#26856) BlacKSouL válasza fokukac (#26850) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nem akarom elkiabálni, olyan, mintha utamba akadozna hamarosan egy. De most nem alulról, hanem felülről közelítek. Fura, mert amúgy nem én kezdtem neki a dolognak. Lassú víz, de nem bánom. No majd szólok ha van valami érdekes :)

Az idő meg bolond. 27 fok és napsütés, 85%-os páratartalom. Kicsit később 22 fok, eső, és 96%-os páratartalom. Fülledt, trópusi izé.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26857) lujó55 válasza BlacKSouL (#26856) üzenetére


lujó55
őstag

ha megvolt jöhetnek a szaftosabb fotók... :P ;]

(#26858) bobsys


bobsys
addikt

Haz kapcsan.
Mi konkretan $2172.6 fizetunk havonta egy ketszobas lakasert + villany. Kozos koltseget es a vizet a landlonrd fizeti.
Ha meg akarnank venni akkor ugy $600 000 kellene letennunk (es ez olcso). 50 000 indulvoal, $550 000, 25 evre 6.5% kamattal havi $3700 korul lenne (minimalber havi kb $2650). 300 ! honapon at.
Itt 99.99% az alberleteknek ugynokon keresztul megy. Tehat a landlord a heti $500-bol 50-et kifizet az ugynoknek + kb havi 80 a kozos koltseg+viz. Igaz a lakasarak minden evben (2-35) mennek fel, de egy lekotott betetre kapsz 5.5%-5.8% kamatot a bankban.
A lakast meg fennt kell tartani, most kellett bojlert cserelni, huppsz $800 amit ki kellett a tulajnak perkalni.

Megis sokan vesznek lakast/hazat 25-30 evre az alberlet helyett. Hogy miert? Itt nem volt lakas piac bedoles, mert szabalyozzak, hogy egy evben mennyi uj lakas epulhet es ez a szam mindig alacsonyabb, mint a bevandorlok szama. Nem latjak, hogy kipukkanhat a dolog. Ha pedig nem jon ossze es az egyik kereso elveszti az allasat akkor visszaadod a lakast a banknak, temreszetesen kinullazod a credit historydat, de nem kell eleted vegeig fizetned a semmit. Uj hitelt nem kapsz jo par evig, de alberlet az van eltudsz oda menni.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#26859) fokukac válasza bobsys (#26858) üzenetére


fokukac
nagyúr

na. nálunk meg 13% a forint hitelkamat, mert az elméletileg "kockázatmentes" államkötvényeink is 8-9%-ot fizetnek, annyira kockázatmentesek...

és ez a helyzet már régóta adott, a chf-hitelezés is ezért terjedt el.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#26860) bobsys válasza fokukac (#26859) üzenetére


bobsys
addikt

en se ott se itt nem veszek lakast, Magyarorszagon a kamat miatt (na meg mondjuk nem is akarok visszakoltozni :) itt meg az arak miatt + ugye most le is lepunk egy idore innen.
Ellenben USAkoknal 3,5% a hitelkamat es egy gyors lakas piaci kereses es szamolgatas utan ugy latom, hogy ott 10 ev alatt vissza tud jonni egy lakas ara. Ha mar kint leszunk jobban utanna nezek, de elsore nem tunik rossznak. Nem lakni, hanem megvenni es kiadni, megtartani, mert gondolni kell a nyugdijas evekre

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#26861) pohár válasza fokukac (#26859) üzenetére


pohár
félisten

a felsőoktatási szerződés a legjobb... mi van akkor, ha kihúzok innen a picsába, el Amerikába, és baszok visszajönni, majd csak 30 év múlva? (teszem azt veszek egy házat kerttel, és itthon töltöm nyugdíjaséveimet a feleségemmel)
azt mondták, hogy az adóhatóság figyeli ki dolgozta le itthon amennyit le kell, ha nincs semmi a nevemen, akkor mit csinálnak?

agyfaszt lehet kapni ezektől...

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#26862) tildy válasza bobsys (#26860) üzenetére


tildy
nagyúr

Mi viszont itt tuti veszunk . Eleve 5%ot az ugynoksegunk atvallal az arbol, aztan meg ha 5 evig itt lakunk, akkor kaphatunk max £75,000 fontnyi allami tamogatast is ra.
Families could receive a 35% discount after five years' residency, with an extra 1% for each additional year, up to a maximum of £75,000. It had previously been expected that the maximum would be set at £50,000.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#26863) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Megtöröm az átkot, mielőtt még a végén megint nem szól hozzá senki délig.
Akkor már inkább a sunaszaft ;]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26864) tope válasza BlacKSouL (#26863) üzenetére


tope
addikt

Péntek van, ez most elég 1 kis időre.
A szagokról nem tudok nyilatkozni, sajna idebent nem sok akad aki egyáltalán szóba jöhet :(

(#26865) BlacKSouL válasza tope (#26864) üzenetére


BlacKSouL
addikt

;] Tényleg nagyon péntek van. Nem szag... :)

De a szagról én viszont tudok nyilatkozni, mert 11 ember van egy 15 x 16 x 2,2 méteres irodában, meg ugyanennyi gép, meg 1 fénymásoló.
Ehhez képest van 4 kivezetéses elszívó szellőztető, amit lezárattak a 'hölgyek', mert szerintük jött belőlük a hideg és a büdös (ismétlem, központi ELSZÍVÓ berendezés) van egy irodaajtó, amit legtöbbször be kell zárni, mivel a szomszéd ajtó az üzemé, ami mindig nyitva van, és a gépek zaja kissé elnyom mindent. És van 2 azaz kettő darab 10 centire billenthető ablak a 11-ből (a többi fix), ami ha a legnagyobb szélviharban nyitva vannak is, körülbelül tőlük 1 méterre még érezhető a fuvallat, beljebb már áll a levegő (15 x 16 méteres iroda)
A levegőt (értsd 21%-nyi oxigént) semmi nem juttatja be, se a széndioxidot ki, tehát kb. ilyenkorra (11-12 óra) elfogy minden ami belélegezhető, ráadásul a reggeliknek, meg a diákmunkásoknak rendszeresen szállított, irodában tárolt rántotthúsos szendvicseknek a szaga egész nap itt áll. Délután 2-3 körül, mikor a nap is besüt, már kellemes dögszag van, pedig minden irodista kulturált ami a tisztálkodást illeti. Ekkor, nagy félve, nehogy a japánok lebasszanak miatta, kb. 28-29 fokban bekapcsoljuk a légkondit 1-2 órára, ami oxigént és friss levegőt ugyan nem juttat be, de legalább a konstans izzadást megakadályozza.

Na ilyen egy 21. századi, európai, japán cég adminisztrációs(központi) irodája. Büdös, meleg, oxigénhiányos. És mindenki üveges szemmel (vagy lehunyttal) mered maga elé, meg a monitorra.
Vagyis jobb, mint bármelyik nehézipari termelőüzem mint munkahely, de szarabb, mint az irodai nagyátlag.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26866) Lortech


Lortech
addikt

A tegnapi repülőút tök béna volt. Román oldalon megint ment valami bénázás, minden eddigi alkalommal fél órás vagy még több késéssel indultunk. Már a terminál - gép közötti transzfer buszon ültünk (régi Ikarus kinézetű csuklós busz :), de legalább tiszta és több az ülőhely, mint az újakon), mikor szóltak, hogy le kéne szállni, és visszamenni a terminálra.. Megvolt, negyed óra, aztán mehettünk vissza egy másik buszba. Aztán Ferihegyen (ahová késve érkeztünk) az történt, hogy megérkezett a transzfer busz a terminálhoz, de nem várt ott minket senki, aki beengedett volna a terminálra, emiatt a buszos sem nyitotta ki az ajtókat. Közel 10 percet vártunk így teljesen értelmetlenül, mint a heringek, nulla, de tényleg abszolút nulla levegőmozgással, fogyó oxigénnel. Izzott a levegőben a feszültség, az elején még nem akarták elhinni az emberek, hogy most tényleg ez van, de amikor már elteltek percek, olyan frusztráció és idegesség tört elő az emberekből, belőlem is, hogy az hihetetlen. Még néhány perc és lincselés lett volna, már néhány embernél már elszakadt a cérna. Azért figyelhetnének jobban erre az abszolút elkerülhetőnek tűnő, emberi bénázásra. Nem tudják, milyen frusztráló ez a dögmelegben, a késés, bénázások, a fárasztó, kényelmetlen utazás után? Próbálják ki.

Most újra Budapesten, jó volt autóba ülni végre és menni egy kicsit szabadon, egyedül.
3. héten túl az lett a határozott megfigyelésem, hogy - a jelenlévő kivételeket leszámítva - Bukarestben szebbek, főleg csinosabbak a nők, de legalábbis pariban vannak. A 20-30-as korosztály ritkábban van elhízva, valahogy jobban tartják magukat, többet mosolyognak, a hagyományosabb, "kevésbé pics@s"öltözködésük is tetszett.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#26867) nike_ válasza Lortech (#26866) üzenetére


nike_
addikt

Akkor én már meg se szólalok a 13 órás késésemmel még 2008-ban... :DDD

(#26868) kételkedem


kételkedem
addikt

Egyedül vagyok egy 27 négyzetméteres irodában. Légkondi, gázfűtés, ajtó, ablak, mikró, hűtőgép, rádió, internet. Ráadásul kérésre az íróasztalomon egyszerre le tudok fényképezni egy palack platina vizsgáló savat, egy üveg ezüst vizsgáló savat és két üveg különböző töménységű királyvizet (18 és 21,6 karát). Ezenkívül ma az okmányiroda kereskedelmi osztályán sorban állás nélkül 10 perc alatt elintéztem egy viszonylag összetett ügyet udvarias mosolygás közepette.
:K :C

Nyertem-e? :D

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26869) FehérHolló válasza kételkedem (#26868) üzenetére


FehérHolló
veterán

Taníts!

Skynet is real. It's called Google.

(#26870) tbs válasza kételkedem (#26868) üzenetére


tbs
addikt

Húbazze, jól nézd meg mit iszol..! :K

(#26871) fokukac válasza Lortech (#26866) üzenetére


fokukac
nagyúr

egyszer nézz el Lengyelországba is pár hét munkára.
Elképesztő, milyen csajok szaladgálnak náluk az utcán...
:)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#26872) nike_ válasza kételkedem (#26868) üzenetére


nike_
addikt

Bejött az élet... :)

(#26873) BlacKSouL válasza fokukac (#26871) üzenetére


BlacKSouL
addikt

:K :K :K

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26874) fokukac válasza BlacKSouL (#26873) üzenetére


fokukac
nagyúr

na mi van, vén kujin, hasonló tapasztalataid vannak..? :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#26875) kételkedem válasza kételkedem (#26868) üzenetére


kételkedem
addikt

Persze tudom még fokozni!

Görög gyümölcsleves és gyros tál volt az ebéd! ;)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26876) zolynet válasza kételkedem (#26875) üzenetére


zolynet
addikt

errefele pulykasteak csőben sütve volt krokettel :)
még szűk 1,5óra és jöhet a megérdemelt szabi :DD

Life is too short to stay stock!

(#26877) kételkedem válasza zolynet (#26876) üzenetére


kételkedem
addikt

Nekem még 3,5 óra van a munkahétből, de aztán hétvége! Szabi pedig 6-ától esedékes.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26878) lorcsi válasza zolynet (#26876) üzenetére


lorcsi
veterán

20 perc és kezdődik a hétvége :))
ráadásul a nap is kisütött...őrületes :DD
asszem jó lesz : :C

(#26879) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Tud valaki könnyen kezelhető, ingyenes, nyugat európai webtárhelyet php támogatással és lehetőleg .com végű fődomainnel?
Mint például itthon az ultraweb.

Skynet is real. It's called Google.

(#26880) fokukac válasza FehérHolló (#26879) üzenetére


fokukac
nagyúr

á, ott „a hanyatló nyugaton” biztos nincs ilyen... :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#26881) bandus válasza fokukac (#26871) üzenetére


bandus
veterán

és a metrón és a villamoson, és mindenhol :K és rendkívül közvetlenek. amikor novemberben voltam, elég hamar sikerült összebarátkoznom az aktuális miss varsóval :) ([link]), pedig nem nagyon csináltam mást, csak leültem mellé, és megszólítottam. utána együtt buliztunk, meg azóta is dumálunk néha :) itthon bezzeg, ha valaki már kicsit is jobb, szebb mint az átlag, neadjisten utolsó előtti lett egy tanyasi szépségversenyen, annak már hatalmas arca van, és bmw kulccsal indul...
persze lehet, hogy csak annak szólt, hogy külföldi vagyok, fenetudja. namindegy, aki teheti menjen és ismerje meg a lengyel csajokat :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26883) FehérHolló válasza bandus (#26881) üzenetére


FehérHolló
veterán

És a BMW kulcsot hova kell bele dugni? :F

Én a felvidéki lányokról tudom ugyanezt elmondani, mint ti a lengyelekről. :K

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#26884) lujó55


lujó55
őstag

A Hortobágyon úgy jöttünk keresztül, hogy csak foltokban esett az eső, de akkor nagyon, amúgy verőfényes napsütés. Kocsi hőmérője meg fel-le-fel-le 29.5 és 20 között. Érdekes volt, lehetett látni éles sávokat ahol az eső esett, előtte és utána tök száraz uútszakaszok :U

(#26885) BlacKSouL válasza bandus (#26881) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ez nagyjából bárhol a világon normálisan van, kivéve ezt a magyar vagy milyen országot.
Barcelonában egy térképpel a kezemben bolyongtam a belvárosban és kerestem nagyjából egy környéket estefelé, hogy majd vacsorázok, és a találomra utcán séta közben leszólított 3 lányból mindhárom nagyon szép volt, valamennyire+kézzellábbal tudott angolul, mosolygott, segített, közvetlen volt, pedig csak azt kérdeztem hogy ez meg ez merre van. Romániában (Temesvár) dettó, Horvátországról is jó emlékeim vannak, de sorolhatnám szinte az összeset ahol jártam.

Itthon meg a "Szia, ne haragudj, tudsz nekem segíteni egy kicsit?" kérdésre általában a "Bocs, nem", vagy a "Nem", vagy a szó nélkül elsétálás, vagy a látványosan fejet elfordítás a reakció. Az átlagos, vagy nem különösebben feltűnő szépségű lányoknál. Akik meg egy kicsit is jobban néznek ki, vagy akik annyira nem, de azt hiszik magukról, azok meg igyekeznek nem a pórnéppel vegyülni, egyáltalán fáj nekik, hogy nem egy külön emelt járdán közlekedhetnek. Buszon leüléskor bedugják a fülhallgatót, mint megtudtam azért, nehogy egy faszi (nem egy konkrét, akármelyik) megszólítsa őket, és beszélgetniük kelljen.

[Moderálva]

[ Módosította: #65675776 ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26886) kételkedem válasza lujó55 (#26884) üzenetére


kételkedem
addikt

Tavaly, mikor mentünk Poroszlóra, ugyan ezt tapasztaltuk! Foltokban esett az eső, de ott annyira, hogy szinte le kellett állnunk, aztán semmi, majd ismét zuhé.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#26887) lujó55 válasza kételkedem (#26886) üzenetére


lujó55
őstag

front wiper system durable testing ON

(#26888) BlacKSouL válasza lujó55 (#26887) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Jaja, megy már 6 napja itt hátul a tesztszobában. De honnan tudod? :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#26889) zolynet válasza lorcsi (#26878) üzenetére


zolynet
addikt

goto Gyenesdiás, Vonyarcvashegy (borfeszt), ...

Life is too short to stay stock!

(#26896) Tothgera30 válasza zolynet (#26876) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Még szombaton is menni kell :U .

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#26900) lujó55


lujó55
őstag

még jó, hogy ki nem törölték az egész topikot!
ekkora snittet :Y

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.