Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
csarlifirpo #3194 üzenetére
Aki meg nem, az erősen korlátozza a lehetőségeit...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3195 üzenetére
"meg nem is indokolná az esküvőfotó a vakut"
Ezt azért gondold még át egy kicsit. Nem kis hasznát lehet venni egy vakunak verőfényes napsütésben is. A megoldás a derítő vakuzásban rejlik, csak baromi nagy gyakorlat kell összehozni a megvilágítás arányait, hogy ne üssön el a környezeti fénytől.
Erősen a próbálkozós stádiumban vagyok én is.
Van itt ilyen, de kereshetsz Metzet is nyugodt lélekkel, nekem is az van, teljesen okés a cucc. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3195 üzenetére
Legyen kültéren a polgári
Szerk: van az mindenütt, nekünk itt az Alföldön is kint lesz, mert borzalmasan szocreál a helyi házasságkötő terem
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Ez meg miféle mondás?
Sose hallottam..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
madgie akkor inkább maradok a házibarkács derítőlap + lámpa kombónál
valahogy olcsóbban kijövök...meg nem is indokolná az esküvőfotó a vakut.(megpróbálom úgy rendezni
)
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3192 üzenetére
Nincs wireless vakuzásra lehetőség. Azon kívül asszem tud az mindent, amit kell, csak főleg gépvázra való használatra való. Ha a gépvázad képes a wireless vezérlésre, akkor inkább addig figyelném az aprót, míg szembe nem jön egy olyan XY vaku, ami képes a vezeték nélküli vakuzásra. Anno Konica-Minoltám volt Sigma rendszervakuval, az tudta, jó móka volt, csak én eleve nem vagyok egy vaku-ász
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3189 üzenetére
Ööö, nemtom, írjanak olyanok, akik vakut használnak
Öcsémnek sima FL-36 van ,az már mai szemmel kicsit fapados. Az utódja (FL-36R) jó választás lenne, de most nézem, majd' 70 ezer darabja, nem olcsó ez sem
(öcsémnek 30 ezerért vettem anno használtan FL-36-ot)
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3189 üzenetére
Nekem ilyen van, teljesen korrekt..
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3187 üzenetére
Konyhanyelven: sima középérintkezős a nevéhez méltóan csak a középső érintkezőn kommunikál. Ez annyit jelent, hogy megkapja ott, mikor kell villanni és pont. Azt nem, hogy mekkorát, meg mennyi elővillantással tegye. Egyszer villant, olyat, amilyet a valun beállítasz neki. Tehát középérintkezőst akkor ajánlunk maximum, ha a gépen van a vaku, és van türelmed belőni mindig, hogy milyen érzékenységen, milyen rekeszértéken van a géped és akkor talán jól fog villanni. Előnye: olcsó és a gyors belepislogósoknak sincs ideje pislogni.
A rendszervaku minden infót megkap a váztól, fejlettségi szinttől függően wireless is elvezérelhető, elővillant a piros szemek ellen, ilyesmi. Előny: kényelem, vezeték nélküli használhatóság, több vaku egyszerű használhatósága/vezérlése, stb.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3185 üzenetére
Ez nem rendszervaku hanem sima kozeperintkezos.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
csarlifirpo #3173 üzenetére
Ha csak a vázat veszed, Én egy 14-42-vel hozzá tudok járulni, éppen akad egy eladó
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3179 üzenetére
Abban az árban inkább egy Metz MB-48 használtan, vagy az utódja újonnan, Metz MB50. Természetesen Oly verzióban. Ezek ugyanúgy támogatnak minden funkciót.
Minek neked vezetékes távvezérlés??? Élvezd a szabadságot vezeték nélkül.
Ez egy Metz MB-48-cal, meg egy FL50-R-rel készült, távvezérelve. -
csarlifirpo
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #3174 üzenetére
Köszönöm, de ez sajnos duplakit, nekem meg inkább csak a váz kellene...
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3179 üzenetére
Az FL-36 jó cucc, bár a két elem miatt kicsit lassabban töltődik, mint a böszme négyelemesek (annyira nem vészes, öcsém ezzel bulifotózik). Vezetékes távirányítás tudtommal Canon e-TTL kábellel is megy (valaki ebben erősítsen meg
), az meg relatív olcsó ebay-ezhető.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3177 üzenetére
Egy jó rendszervaku nélkül el se menj, de inkább kettő nélkül.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #3176 üzenetére
sz. idő. off.
muszáj rágyúrnom az ilyenekre, a nyár végén lesz egy esküvői fotózásom, ami egy "visszautasíthatatlan ajánlat", szóval addigra kellene tudnom valamit
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3171 üzenetére
Rendszervakud van? Ha akad és elég kreatívnak érzed magad, akkor akár neki is állhatsz barkácsolni egy kicsit. Az anyagköltség elhanyagolható. Bővebben: itt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
csarlifirpo #3173 üzenetére
index 4/3 topicban asszem van egy.
[link] -
csarlifirpo
csendes tag
Sziasztok!
E-520-as vázat keresek (természetesen olcsón)...
Sajnos a minap lemaradtam egyről 55000-ért.
Leginkább objektívek nélkül kellene...esetleg 14-42-essel...
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3171 üzenetére
Jól gondolod
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3167 üzenetére
vannak nagyon jo regi vakuk is, ill van talpfesz atalikto aramkor hazilag olcson...
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3165 üzenetére
Regi vakut ne rakd ra digit vazra, elobb merd meg talpfeszt, 6v korul jo .
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3161 üzenetére
Nem véletlenül, az olcsó LED akkor használható max, ha két három fajta, különböző színhőmérsékletű pilácsot kevernek össze, hogy ne legyen annyira szűk gamutú a fénye. Bár nem tudom, ez-e a jó szó rá, mindegy, én koncerteknél is utálom az új LED-trendet, elhiszem, hogy a gitáros kevésbé fő meg a színpadon, de fotó- és videoügyileg egy borzalom a végeredmény, vörös és kék fényeknél különösen
-
nesa
veterán
válasz
esetleg ilyesmi
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
[link] 3828-tól
-
tzimash
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3154 üzenetére
Eredeti makró vakuk valami horror áron vannak tényleg.
Ezt láttad már? kompatibilitásról nem tudok, az eladó szerint mindenféle vakupapuccsal működik. Ezt azért nem ártana biztosan tudni. Mondjuk, hogy te veszel egyet és kipróbálod -
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3155 üzenetére
ja...építgetem a cuccokat, vezetékes távkioldót rendeltem a múltkor, a szűrők után
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #3152 üzenetére
Akkor úgy érzed jelenleg, hogy egy E-5 semmiképp sem lenne előrelépés?
3154 Mr.Csizmás
Nagyon ráálltál erre a makrózásra, de nem baj legalább én is informálódok
-
-Shadow-
aktív tag
Örülök, hogy tetszik.
Rávenni nem volt nehéz, ez a suliban készült stúdiófotózáson. Ha több képet szeretnétek a hölgyről, akkor ajánlom figyelmetekbe EZT itt. Csak nehogy baj legyen a szívműködéssel.Nekem is azért kéne az E-3, mert még mindig egy nagyon eltalált cucc az, és sokkal olcsóbban jönnék ki így, mintha elkezdenék egy új rendszerben gondolkodni. Ja, azért sürgős, mert még a végén elköltöm a keretet bringára...nem is tudom melyik kéne most jobban.
-
sebgutkopf
őstag
-
-Shadow-
aktív tag
Legyen kép is, ha már ennyit pofázunk.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3145 üzenetére
Ezt adom.
Persze, hogy szórakoztató technózni, én csak azokat nem szoktam szeretni amikor valaki a a "saját" márkáján kívül gyakorlatilag minden mást fikáz. Főleg akkor szeretem, ha értelmes érveket meg nem tud mondani. Mondjuk nagy kedvenceim még mindig a képeket sokszoros nagyításban nézegető pixelvadászok, meg akik a dpreview százalékaival jönnek. Értem én csak mihez képest jönnek ki a százalékok? -
-Shadow-
aktív tag
válasz
asthring #3142 üzenetére
Nekem ilyenkor mindig egyik tanárom mondata ugrik be a fotósuliból: - Nem feltétlen a jobb technikára kell vágyakozni, hanem abból kell kihozni a maximumot ami van. -
Vannak olyan területek ahol igen is sokat számít a technika, de szinte mindennel lehet maradandót alkotni. -
asthring
tag
Az ilyen izomból fikázások nagyrésze úgytapasztaltam legtöbbször önigazolás, hogy megérte háromhavi fizetést rákölteni a gépre, ami de facto jobb mint a random fórumtársé hiszen.. és akkor jönnek a táblázatok, specifikációk, mért értékek ésatöbbi, és ez nem csak fotózással van így.
Művészi oldalról nézve egy lyukkamerával is lehet maradandót alkotni, professzionális oldalról nézve pedig akkor jó a fotó, ha kifizetik. Függetlenül a zajtól, beégett csúcsfényektől meg mindentől. A kettő között elhelyezkedve a saját véleményem az, hogy nekem akkor jó egy fényképező, ha azt látom a fotón amit szeretnék, ha pedig mégsem akkor én vagyok a szűk keresztmetszet. 2005ben vettem az első dslr-t azóta volt 4, az esetek 90%-ában ez utóbbi volt a probléma. -
zolka78
senior tag
válasz
Szten Márs #3134 üzenetére
Ez már csak kákán csomó
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szten Márs #3137 üzenetére
"esetleg valami trópusi betegségre"
Most ezt így nagyhirtelen elképzeltem..
ez kegyetlen jó -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Szten Márs #3137 üzenetére
ilyenből nem szabad problémát csinálni
mondjuk amikor először hallottam a pentaxról, valami öttusa féleségre gondoltam
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3136 üzenetére
Ja értem, a gúnyos hangvétel nem jött át az írásból
Mondjuk Pentaxosként szerencsére engem még nem néztek hülyének, hogy miért azt a gépet vettem, amelyiket... olyan gyakran előfordul, hogy ha kérdezik, hogy milyen gépem van, és mondom, hogy Pentax K10D, akkor látom, hogy fogalmuk sincs, mi a túró az a Pentax, és leginkább valami egzotikus ételre gondolnak, esetleg valami trópusi betegségre
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szerk idő elfogyott.
csak egy pillanatképet ragadtam ki egy réteghobbiból.
itt a PH-n szoktam nézegetni a más (ca, ni, pana stb.) topicokban a képeket, és azt tudom mondani, hogy tényleg nem a géptől függ, hogy mit alkotsz.(#3135) Rubbi ezen felröhögtem
-
SpongyaBob
veterán
válasz
"Mondjuk (ha vágatlan a kép) gyanús lehet a 4:3 oldalarány
"
Ez igaz, de lehet olyan profik, hogy fel sem tűnik nekik
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
zolka78 #3129 üzenetére
Mondjuk (ha vágatlan a kép) gyanús lehet a 4:3 oldalarány
MrCsizmás: erre a canonbajnok "ja hát pentax a király!"
Canonbajnok és Pentax a királyozás? Ez hogy jön össze, meg ez most mit is támaszt alá, pontosabban mit illusztrál? Mert itt nem volt fikázás sehol ebben a képzelt idézetben
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3132 üzenetére
igen, a legtöbb ortodox így kezdik, hogy klikk, kép megnéz (esetleg thumbban), jobbklikk, exif, húúú ez nem nikon/canon, ez értékelhetetlen!
indeksz.hu fórumán a vasútfotózással foglalkozó topicokban vannak ilyen dicső lovagok, pl. jó kép, -> exif - pentax k10d - erre a canonbajnok "ja hát pentax a király!"
(#3134) Szten Márs gúnyos hangvétellel, az illető mindent lenéz, ami nem az ő hitvallásával készült, nem beszélve a rengeteg ps utómunkáról és agyonhúzott kontrasztról, esős takony időben hófehéren vírit a fehér tartálykocsi messze a tájban, és ilyen finomságok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf #3130 üzenetére
igen, őszerintük lesz@roztam a nikont, mikor kijelentettem, hogy alsókategóriás üvegek azért jobbak ZD-ből, mint a nikon 3rd p.féle általad említett üvegcséi...
amúgy az ex-E410 épp most vesz D300s-t. (E410-gariztatás-D40-most D300s)
ha már itt tartunk leírom miért is vettem olyt. kezdődött úgy, hogy komolyabban érdekelt a fotózás, gyűjtögetés dslr-re, és hirdetések nézegetése. nikon/canonból ami jó áron volt abban sok volt az expo, és/vagy öreg volt, végül esélyesnek maradt a sonyból egy friss gép, pentax, amit elvittek, meg a mostani E-520-am, ami majdnem nullkilométeresm 50k-ért volt a váz, 14-42 meg nesa-tól.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3124 üzenetére
Inkább a képeket mutasd meg az mindig többet ér.
Nikon azért nagyon erős versenyző. Ha veszed a d300s-t már az is szigetelt (croppos) váz és már tudja az AF trackinget, ami jóval kifinomultabb mint a sima követő fókuszok. A gond az, hogy egy ilyen vázra én biztosan nem raknék simga, tamron stb 70-200-at, hanem a nikon 70-200/2.8-at akarnám csak az meg 600k. Mondhatom azt is, hogy nehogy már azért legyen valakinek egy szuper félprofi váza, hogy egy gyengébb 3rd party obival sárgás ködöt adjon a képekhez, vagy kevésbé legyen éles és agyon kelljen rekeszelni.
-
zolka78
senior tag
válasz
SpongyaBob #3125 üzenetére
Fénykép alapján nem tudja senki eldönteni, hogy milyen géppel lőtték a képet. A legtöbb fikázó meg sosem tapasztalt ki egy Oly-t. Két filmes kompakt, és két digi kompakt Oly után, számomra egyértelmű volt az Olympus Dslr, de mire oda jutottam már nem lehetett megbízható helyen venni új E520-t vagy E620-t, így maradt a Canon. Hiányzik is, hogy egyből jpg-re mentsek, és az tuti is legyen. A hétvégén volt a kezembe egy E10, hát volt áhítat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tzimash #3126 üzenetére
+Rubbi
ja, nem a gépet nézik le, hanem engem, mert olyt használok....
volt vita erről, mondom hogy nekem legalább van beépített stabilizátor, nem kell minden ojjektívbe belerakni, erre olyat mond, hogy ő lesz@rja, mert csak meg kell tudni tartani a gépet
ja, ahogy Rubbi mondja, ortodoxok....gyűlölöm zsigerből az ilyet, tiszta fotorasszizmus
mod. 3.
és a vita után még őnekik áll feljebb, hogy mennyire nagyképű lettem az új gépemmel, meg elszálltam, meg lenézem őket.....(persze az egyik visszakérdezett egyszer, hogy CPL szűrőn kívül minek kellene másféle? no comment)
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #3121 üzenetére
Dzsááá
-
tzimash
őstag
válasz
Most mikor vettem a Sigmát, az eladón kívül volt ott még 2 másik tag. Mikor elővettem az e520 vázat a próbához, az egyik nem tudta megállni, hogy ne szóljon be..
- Olympus? úgy hallottam fényképezőgépeket is gyártanak...Rubbi: Ez azért elég gáz, azt nézik mivel készült és nem a végeredményt...pfff.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Sajnos az a baj, hogy akár a Nikon vagy a Canon fanoknak hiába mutatod az Oly-val készült képeket, azok számukra értékelhetetlenek lesznek. (Két Nikonos ismerősömön is tapasztalom)
De ez engem nem érdekel -
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf #3123 üzenetére
most azon gondolkozok, hogy ezt a két hsz.-t megmutassam-e a nikon hívő haverjaimnak, állandóan fikázzák az olyt, hogy jaj így meg úgy (az egyik pana kompakttal tolja, a másiknak meg régen kb. 1 hétig volt egy E410-ese)
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #3122 üzenetére
Köszi!
Egy ilyen strapát nem sok gép bír ki, ezért kell a szigetelt váz, meg a gyors AF. Azért a ZD obik még mindig ütnek. Tegnap amikor hazaértem és monitoron megnéztem a képeket mellbe vágott, hogy bakker a színek.... ezeket szerettem mindig az Olyban. A pro obik persze megint bizonyítottak.
Erre mondjuk egy 5d mk2 nem használható, de hivatásos zöld wrc mellényes haverom d3-a bizony nagyon ütős. Az egészen pazar. Valamint egy 7d szintén jól teljesítene hasonló körülmények között. -
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #3121 üzenetére
Ez egyszerűen pazar ..
Aztán jössz itt állandóan az FF-el
Gratulálok! -
sebgutkopf
őstag
Azért még jó gép ez az E3. Amíg ilyeneket tudok vele lőni nincs okom panaszra:
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Ma kaptam meg az "új" ZD 35-ös macro obimat. Meló helyen septiben készítettem pár képet. 4db kép teljes méretben, semmi módosítás nem történt rajtuk csak kihúztam őket RAW-ból.
Éles a kicsike
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3118 üzenetére
kit
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3117 üzenetére
De melyik obidhoz kellett ND8 szűrő?
-
Mr.Csizmás
titán
megjött az ND8 szűrőm. evés után megyek csinálni tesztképeket
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3115 üzenetére
Köszi, de nem pia, annál rosszabb.
Nő... -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3112 üzenetére
Nyugi, nem felejtettem el, csak tegnap nem voltam a csúcson, hogy válaszoljak....
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3112 üzenetére
Én tzimash
kollégától vásárolok
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3111 üzenetére
nem, elvileg -Shadow- úr boltol velem, csak nyomatékosításból kiírtam ide
de a 70-300 áll
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3110 üzenetére
Beelőztelek
Lecsaptam egy 35mm macro-ra..
Vagy csak bolondozol itt április elseje eljövendölő alkalmából?
-
Mr.Csizmás
titán
akkor kiírom én is:
35mm makrót, és 70-300 telét keresek április elejétől megvételre
-
deanka2
csendes tag
Sziasztok, Olympus ME -1 nagyító szemkagyló eladó, ha érdekel vkit esetleg.
-
tzimash
őstag
Ha volna egy eladó 35mm Macro obim, érdekelne valakit?
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3104 üzenetére
Pedig ha jól láttam, akkor csak ma, csak itt, csak most, csak neked "akció" volt.
-
nesa
veterán
Az indexen van egy 70-300 60k-er ha valakit erdekel
-
Messer22
senior tag
válasz
csarlifirpo #3100 üzenetére
HI
igen, de ha az obi hátsó lencsetagja túlméretes (OM) akkor a fénytöbblet( kósza fénysugarak) miatt nem lesz tökéletes a fénymérés, korrigálni kell.
M42-nél nem nem tapasztaltam hasonlót, bár nyitott rekesznél lehet túlexpo, csak azt meg nem szokás régi obinál.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Egérpad topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest