- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
-
-Shadow-
aktív tag
Hova tűnt az E-30 az üzletekből? Nincs egy eladó valakinek
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy új OLYMPUS E-420 BODY + Zuiko Digital 17,5-45mm szettet gyorsan?
Németországba szóló garival. Nem forintra pontosan, hanem csak úgy nagyságrendileg kérdezem.
Köszi. -
nesa
veterán
válasz
ricardo1109 #2586 üzenetére
Olcsobban jon ki ha vazat cserelsz , ez van ill van meg 1 hasznaltan nemigen talalni, ennek is valami 500k volt az ara...
Nekem van nemstabis 40-150 jobbik fajtabol, ha erdekel dobj privit.
-
ricardo1109
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt a fórumon, és persze a fotózásban is kezdő....
)
Olympus E-500-as géphez szeretnék valami képstabilizátoros középtele objektívet, akár használtan is. Tudnátok nekem ajánlani pár márkát?
Üdv: Ricardo
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2583 üzenetére
EPL 1 en probaltam ki az 50-200SWD obit, belterben semmi kulonbseget nem vettem eszre, piff puff azonnal odatekert megis lepodtem, m4/3 os kepeket azert nem hoztam mert nemvolt nalam SD kartya kicsit bankodtam is hogy miert nem vittem de mar mind1 ,viszont szamomra baromi kenyelmetlen volt a kis vaz nagy obi kombo, ellenben korabbi tiltakozasom ellenere ha ezt beletoljak 1 rendes E510 koruli vazba (lenyeg a baromi jo fogason van) beepitett EVF el akkor az tuti jo lehet.
Az EVF brutalissan nagy szoval jo aron nemlehet rossz vonal ez se....
Sajnos ezt igy belterben nemvettem eszre hogy gyorsabb-e a fokusz az E5 be, meg az E510 hez se...
Igazabol az obik jobban izgattak mint maga az E5Mas ez szerintem tok jo vetel.
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2583 üzenetére
Valami olyasmit maygarazott az olympusos csoka hogy most felfele fog menni es janurban esik az ara valami 3 honapos kesesel ingadozik.
Erdemes kulfoldi beszerzesen gondolkozni, itthon kb semmit nem eri meg venni a tejen kenyeren kivul...
B&H nal nezd meg PL a 300 f:2,8 kozel 1 millioval olcsobb mint nalunk az E-5 is 1699 dodo az E-3 meg olcsobb mint itthon a hasznalt... 50 /f2 is csak 100k korul van......
-
sebgutkopf
őstag
Örülök, hogy te elmentél próbálgatni. Én dacból nem mentem el, ilyen drágán nem veszem meg, tovább meg nem fájdítom a szívem. Majd ha gyengül a yen, vagy észbekapnak, akkor visszatérek a témára.
Amúgy a tesztképeket nézve (tiéd és máshonnan jöttek) valóban elég jól dolgozik az e5, nekem az iso 1600 sőt a 3200 is egész jónak tűnik. 6400-nál azért a részletek erősen megcsappannak. Összességében már ez is fantasztikus eredmény.
Van aki azt mondja, hogy az e5 AF-e hiába azonos alapon van, de mégis gyorsabb mint az e3-é. Ilyen irányú tapasztalatod van, vagy nincs viszonyítási alapod?Mesélhetnél még a rendes ZD obik adapterrel a PEN-eken történő működéséről. Elsősorban az AF sebessége és pontossága érdekelne, hogyan tudják a kis gépek a nagy obikat csavargatni?
-
nesa
veterán
Az E-5 bemutaton kaptam egy komoly olympus pent
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2578 üzenetére
Nem káárcol?
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a lencséket mivel célszerő tisztítani, hogy ne karistolja össze az emberfia?
Köszi! -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2573 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2571 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2569 üzenetére
Es ez tok nyitva volt f:2, durva ez az obi nagyon...
Van meg kepem ha valakit erdekel valami, E5-nel iso 6400-ra is aztmondom lehet hasznalni
viszont eleg jo az 50 f:2 is.
Karvolt kiprobalni ezt a 150 f:2 obit mer az ember nagyon akarja ,erdekes hasznaltan enmeg ilyet nemis lattam
-
Degeczi
nagyúr
a helyével bármikor megbarátkoztam volna - ha stabilan látom egyáltalán mi van ott...
ez nyilván a betekintési távolság értéke miatt lehet, ami a nagyobb modelleknél (akár Olympusnál maradva is) 18-20 mm körüli, a 510-520 szériánál azonban extrém közelről, 14 mm-ről kell belenézni
-
Degeczi
nagyúr
válasz
-Shadow- #2560 üzenetére
amikor nemrégiben próbálgattam egy 510-est, azon nem is a kereső mérete zavart (a belépőszintű modellek más márkáknál sem nagyobbak, csak a képarány miatt vmivel szélesebbek),
de az oldalra tett infókijelzést nem tudtam megszokni, nem a helye, hanem amiatt, h gyakran egyszerűen nem láttam (különösen portré állásban), csak ha másként tettem a szememhez a keresőt -
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2561 üzenetére
Voltam kiprobalni az E-5 masinat
tulzott lazba nemhozott lotem par kepet vele, kiprobaltam az E-3, E-30,E620 +mikrogepeket hmmmm az EVF valoban baromi nagy kepet mutat + kiprobaltam par elerhetetlen uveget sajat vazon 14-35 ,14-54, 50 ,35-100, 50-200 ,150 ,.....
Probaltak eroltetni hogy 90-250 vigyem mar ki de nemakartam ra feltekerni, faj a karom ...Ja EP1 re felraktam a fix 300 at eleg jol fokuszalt de kb hasznalhatatlan kombinacio eszmeletlenul kenyelmetlen,meg 70-300 al is.
Kb minden obi kintvolt 70-300 tol felfele,ennek kiprobalasat kihagytam
Szemelyes kedvenc a 150 f:2 az baromira bejott
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow- #2557 üzenetére
A fene tudja, hogy a legjobb-e a zd obik ára/teljesítménye, de az tuti, hogy a pro zd-k tudnak valamit, amit nehéz pótolni. a top pro az más, ha azt nézzük a nikkor 70-200 VR II (full frame vázon) az igazából a 35-100 F2-nek az ellenfele árban és átfogásban is. Ezzel azért nehéz összevetni az 50-200-at, mert nem egészen egy kategória. Izagából nikonnál nincs vele egy ár kategóriás obi, a régi 80-200 valahogy nem szimpi. Kéne bele az az ultrahangmotor. Mindegy is ezen már nem rágódom a nikont félretettem, sigmát pedig nem akarózna rácsavarni.
520-ról amúgy még egy használt e3 is jó ugrás, van néhány eladó így hirtelenjében az e5-re vágyók közül és nem vészes az áruk. Nem tudom, használtál-e már e3-at, nagyon más vele dolgozni, a két tárcsa, a nagy világos kereső és abból a 11 AF pontból már nem csak a középsőt használja az ember. A feldolgozó rendszere más mint az 520-nak. Ha ezt kellő előrelépésnek tartod, akkor van hova előrelépned, mert az e5 valóban nagyon távoli árat célzott meg.
Amíg nincs valamelyik nagyobb oldalon teszt, addig amúgy se lehet rendesen megítélni, hogy érdmes-e az e3 -> e5 váltás. Mekkora fej fej mellett a képminőség javulás és az megér-e ennyit. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
aldebaran #2559 üzenetére
Ezzel egyetértek, kivéve az első pontot, ugyanis a Sony és a Pentax is a vázba építi a stabilizátort.
Mondjuk a legnagyobb bánatom az E-520-nál, a kereső igen vicces mérete. Az, hogy csak 3 fókuszpont van, az annyira nem zavar, 95%-ban úgyis a középsőt használom, azt max újrakomponálom a képet, ha megvolt az élességállítás.
-
aldebaran
addikt
Amikor az Oly E-520 mellett döntöttem az amiatt volt, mert:
1. Stabi a vázban van.
A többi gyártónál ennyi pénzért nincs a vázban stabi.2. Portisztító rendszer a legjobb
És valljuk be, ez igen fontos.3. Az alapobik is szuper minőségűek és ha van olyan bátor valaki, mint nesa, akár a canon obit is rá tudja húzni.
4. jpg feldolgozó rendszer legjobb
Tehát ha valaki innen vált, igencsak a zsebébe kell nyúlnia és még a fentiek közül egy pár dologról le kell mondania.
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2556 üzenetére
Szerintem a 70-200SWD nemtudod minosegben cserelni semmire hacsak nem akarsz sokszoros aron venni.
Ezert mondom en hogy ugy teljes a rendszer ha van Nikon meg Oly , most en egyszerubb helyzetben vagyok nincs PRO ovegem sokkal konyebben megbirnek pattanni de a 600mm mas markanal draga buli [/plane stabilizalvaB].
(#2557) -Shadow-
Az a baj hogy a nikkor 80-200 nemugyanaz az atfogas, a vegen van 100mm kulonbseg ami baromisok
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #2556 üzenetére
Az biztos, hogy minőség/ár arányban a Zuiko tán a legjobb. Ha egyszer a váltás mellett döntök, az biztos, hogy ez nagyon fog hiányozni. Amivel nem vagyok kibékülve azok a vázak.
Gondolkodtam, hogy le kéne cserélni az E-520-at, csak hát mire?
A 620 kényelmetlen fogásra, ezért kiesett, meg sok értelme nincs is. Az E-30 nagyon szimpi lenne, csak hát eltűnt a kínálatból. Használtan meg ritka, mint a fehér holló. E-3-at inkább kihagyom, ha már itt az E-5. Csak hát ki a rohadás akar ennyit kiadni egy vázért??? Ami valljuk be, hogy nem egy rossz cucc, de legyen már annyi az ára, mint egy D300s-nek, de még a Canon 5d is csak 50 ezerrel drágább jelenlegi állapotok szerint.U.i.: a 70-200 Nikkornak azért akad egy alternatívája a 80-200 2.8. Az kevesebb, mint a fele árban.
-
sebgutkopf
őstag
Valami hasonló tántorított el engem is a nikontól. Egész pontosan a fényerős tele (70-200 2.8 VR laza 600k) ára, ami használtan fél áron is baromi sok. Ez eldöntötte, hogy a további keresés max a canonnál lehet, mert ott legalább van 70-200 F4L IS emberi áron és használtan is kapni. Ez még talán elfogadható kompromisszum egy 50-200 swd kiváltására, bár nem teljesen egyenértékű.
A végén addig várok, míg kiadnak ezekből a tükörnélküli rendszerekben is rendes nagylátó zoomos kitet, aztán inkább azt veszek alulra.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow- #2529 üzenetére
A medikeres előrendelő ár olcsóbb, de az is 500
Fejben már sokszor játszottam a rendszerváltás gondolatával. A kisebb márkákat mindig kilőttem az obi választékaik miatt, úgymond csöbörből vödörbe nem, akkor a ZD lencsék mégis kimagaslóan jók. Így igazi lépés csak a két nagy felé lehetne, de ott is elakadtam jellemzően, hogy hiába lenne jobb a váz, az obiból nem tudnék ilyen minőségű sort összerakni a rászánt keretből. Ha meg gyengébb az obi a mostaninál, akkor meg nem lépek előrébb, hiába a nagy cé-có.
Most úgy érzem, hogy inkább használom ami van, mert szeretem, örömmel használom, aztán majd az idő megválaszolja, hogy mi legyen.
-
Messer22
senior tag
legyen már kép is -
-Shadow-
aktív tag
Részemről nincs szükségem 600 mm-re. Most, hogy járok suliba, kezd körvonalazódni, hogy mi az, ami érdekel. Ahhoz meg nem kell a 600, de még 300 se feltétlen.
Azért mondom, hogy RAW+JPG. Ami olyan, ott előveszed a RAW-ot, többinél meg marad a JPG.
Azért a raw-nak vastagon van előnye a jpg-hez képest. -
-Shadow-
aktív tag
Na, itt van bajom a dologgal. Ne attól legyen már teljes egy rendszer, hogy veszek mellé egy másik fajtát is. Nekem legyen önmagában teljes.
Nikonnal szimpatizálok én is, csak, nem Oly mellé, hanem helyett. Bár ez még erősen a jövő zenéje...
Fenntartani meg egyet is nehéz, nem, hogy kettőt. -
-Shadow-
aktív tag
Maradjunk annyiban, hogy tudnának, csak ez nem az az ország.
A nagyobb problémát abban látom, hogy az ár mögött rejlő szolgáltatás rohadtul nem versenyképes. Nem a fotózásból élek, viszont szeretnék fejleszteni, úgy, hogy nem egy vázra költöm el többhavi fizetésem. Ismétlem, hogy szeretem az Olympust, de nem esküdtem neki örök hűséget. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #2527 üzenetére
Nem tudom, hogy máshol is ennyi lesz e, de ha igen, akkor a beteg, még igen enyhe kifejezés. Nagyon szeretem az Olympust, de kezdek erősen elgondolkodni... Ha hosszabb távon is foglalkoztat a fotózás, egyre kevésbe érzem úgy, hogy ez az a rendszer ami alkalmas erre. Ennyi pénzért bőven találok más alternatívát, még akár úgy is, hogy nem csak gépre, meg obira futja ebből az árból, hanem marad kiegészítőkre is...
Hogy ne csak Nikon, meg Canon vonalon mozogjunk, ott van példának a Pentax K-5 18-55 +55-200 duplakitben ami vígan az E-5 váz alatt marad árban, és nem egy rossz konstrukció.
Az igazság az, hogy szomorú vagyok...nagyon... -
sebgutkopf
őstag
Shadow infója alapján lehet inkább nem megyek el megnézni az e5-öt, csak fölöslegesen bosszantanám magam az árával. Ezzel már az a bajom, hogy nem azon múlik, hogy van-e rá pénzem, mert meg tudnám venni, hanem ennyit egyszerűen nem ér és ennyiért nem akarom és nem fogom megvenni. Ennyi pénzből már egy rendszerváltás is megoldható.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow- #2526 üzenetére
Betegek!
Ennyiért nem fogom az e3-at upgradelni. Eleve óriási egy ilyen váz érékvesztése és ezt egy még magasabb árral tovább fokozzák. Ráadásul khmmm, mondtam már máshol ettől olcsóbban lehet venni egy D300s + 16-85 VR kittet. Ennek a váznak max 380-ba volna szabad kerülnie, de igazából annyiért se versenyképes. Ez nem más mint a váltani vágyó e3 tulajok lehúzása. -
-Shadow-
aktív tag
Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de ez azért, egy kicsit durva...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2523 üzenetére
Örülj neki, így sokkal kevésbé fájdítod a szívedet miatta...
Szerencsés majd akkor leszek, ha egyszer befigyelnek a fotós tatyómba. -
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2522 üzenetére
Csutortokon pécsen lesz ha minden kerek
Osszekotom a kellemest a hasznossal ,hasznos lesz a E-5 kiprobalasa a tobbi nem publikus
-
-Shadow-
aktív tag
Valahol a kettő közt van az igazság, nekem így már egy kicsit világos.
Természetesen a 40-150-nel készült. Igen jól rajzol az, na.
Ha egyszer lesz 50-200-as obim, vagyok olyan genyó, hogy lefotózom, azt berakom ide, mint új szerzeményt.
De úgy néz ki, hogy az nem mostanában lesz.... -
-Shadow-
aktív tag
Sasmadár
-
Játékos
addikt
válasz
Degeczi #2502 üzenetére
Azért amit Te linkeltél, jócskán izmosabb kivitel, ha csak a méreteit nézzük!
Gondolom, 2 infra led vann benne, a többiben meg egy. (Persze nem tudom, csak gondolom.)
Valamelyikből rendelek holnap, az tuti, de még nem döntöttem el, melyik lesz az.Sanyi! Ha gondolod, akkor összedolgozhatunk.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2501 üzenetére
a gyári RM-1 az 5 m, a $2-os kínai linked szintén 10 m-t ír
aztán persze kérdés, ezek ténylegesen erősebbek-e, vagy csak a noname gyártó szeret nagyobbat mondani, hiszen úgysem kérheti rajta számon senki - de úgysem valószínű, h messzebbről lenne rá szükséged (föltéve, h nappal, kültérben is tudnak legalább pár métert, mert infra távok hatótávolsága napfényben érthető módon alaposan romlik)
ha viszont csak éjszakai képekhez kellene, akkor tökmindegy, azt úgysem messziről fogod ellőni
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO