- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
Ez a bejáratás egy legenda, ezt valaki ki találta azt azóta ez terjed itt. Hdr nyugodtan mehet, nem lesz baja a tvnek. Oled fény sdr nél valóban 35 ös nél jobban nem szokták, fel tekerni. De az újabb oled tvknél, kisebb a fényerő így van akinél ez lehet, több is. Egyéni ízlés kérdése! Nem muszáj 4 óránként ki kapcsolni, ha 6 órát megy akkor utána kompenzálja a pixeleket. Hdr nél 100 on lévő oled fényt, is hagyni lehet mert olyankor a tv másképp működik.
-
wallace 234
őstag
Semmi se lehet, tökéletes. Panasonicnak vannak fura dolgai, japán cégek amúgy is tudnak meglepit, okozni.
BusinessGuy #57153
Képminőség sok mindenen múlik, panel egy dolog a másik az elektronika, Panasonic e téren elég jól áll. Sok gyártó használja a videó chipjeit pl Denon is. Oled és oled közt bőven van különbség, egyrészt szándékosan is mivel, ha egy szinten lennének, ki venne drágább tvt? Senki, pár éve az Lg b7 és a felsőbb kategória közt, gyakorlatilag nem volt különbség. De az nem volt biznisz ezért lett, több széria. Itt is meg van az a különbség, ahogy lcd és lcd közt van. Ilyen a technológia. -
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #57118 üzenetére
de elvileg, az A1 alatta van és nehogy már 100 fontot ér a 120Hz es frissítés. Mégha nem is forintban nézzük, akkor is érdekes árak. Vagy nem így látod? Kíváncsi leszek mennyit, esik az áruk. Forint az meg tragikus.
-
wallace 234
őstag
Nos az Lg azt mondta, hogy idén jönnek az olcsó oled tvk, nos az 55 collos A1 induló ára 1400 font B1 1500 font. Kíváncsi leszek, mire ide jut mennyi lesz? De ha 100 font a különbség, hogy valaki 60 hz es oledet vegyen vagy 120hz est,akkor szerintem nem sokat fog, agyalni. [link]
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
válasz
CptAdamica #57054 üzenetére
Japán cégek, fogtak össze nyomtatással készülő oled panelt, gyártanak. [link] j betű a Japánt jelenti
És RGB oled. -
wallace 234
őstag
Talán az egyetlen még megoldásra váró probléma az OLED kijelző élettartama. A fénykibocsátó anyag stabilitása bizonyos színek (főleg a kék) esetében még nem éri el a kívánt néhányszor tízezer órát."
Ezt a problémát, úgy oldották meg ahogy már fentebb, lett írva Színszűrőkkel és fehér oled adja a fényt. Amit írnak az a fajta oled annak idején bukta lett, pont a kék szín miatt. Így nem is lett olcsóbb, mert közbe jött az Lg és megváltoztatta, ügyes húzással így jött a Woled. Ami azóta is töretlen. (Kodak ötlete volt ez a woled). -
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose #57045 üzenetére
Ismerem az lcd technológiát, hogy működik! Ahogy ezt a fajta oledet. Pixelek előtt van a fényszürő. Igazi oled akkor lesz ha az alpixelek RGB színeit oled fogja adni. Erre értettem az igazit. Micro led ha egyszer emberi áron lesz, akkor az már ilyen lesz! Addig marad ez a woled, ill most jön az Evo amibe van plusz réteg, hogy jobb legyen a fényerő! Ha lcd be oledet, használnának akkor ott lenne a tökéletes fekete, mivel pixeleket egyenként zárja. Local dimming lényege is ez csak kevés hozzá a led, így átszűrődik a fény. Mini ledeket, próbálják de 8 millió zónával nehéz szembe menni.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #57036 üzenetére
Írtam is, hogy egyenként lehet kapcsolni. Fehér pixel a fényerőt segíti, hogy jobb legyen. Igen RGB oledre gondoltam, az lenne az igazi. Micro led elvileg az lenne, de elég lassan alakul. Bár idén már jön a 76 collos verzió, igaz még aranyárba! Kíváncsi leszek az Evo ra, hogy mennyivel lesz jobb
-
wallace 234
őstag
válasz
Pelican #57024 üzenetére
Hogy legyen igazibb az oled? , hogy a 3 alap színt oled adná, mert jelenleg woled van. Igen a fehér pixelekket, egyenkét ki tudják kapcsolni ezért jobb, mint bármi más. Annak idején, volt igazi oled de a kék szín miatt, bukta lett. Így jött az Lg ezzel a zseniális dologgal, hogy Színszűrőkkel oldja meg a problémát.
-
wallace 234
őstag
válasz
snpetit #56786 üzenetére
Olvasd el a tesztet! Elég jókat írnak! Valóban sok marketing, dolog miatt bizalmatlan az ember, de ha tényleg hozza azt amit kell, akkor az lg gyúrhat, nem véletlenül hozza be az A szériát! Mert muszáj olcsóbban adni, ha ezek a mini ledes tvk, jobb fényerővel lesznek és a fekete is olyan, amit a cikk írója is írt. Akkor izgalmas év lesz!
-
wallace 234
őstag
válasz
F-ECT$ #56713 üzenetére
Azt írja "Miután kipróbáltam a GX-et képminőségben nem látok szignifikáns különbséget" képminőség miatt nem lenne értelme, cserélni. Amibe meg pluszt tudna, a GX nem nagyon lenne ki használva. De valóban sajnos 4-5 éves cuccok, már ki tudja meddig bírják még, elég szomorú, hogy egy 5-6 száz ezres tvt alig pár év után már cserélni kell, mert ki tudja mikor adja meg magát. De majd eldönti, hogy neki mi a jó. Pro kontra. Ha jó a kép a plusz dolgokat, nem nagyon használnám ki biztos, hogy nem cserélném. De ha lenne ilyen lehetőség, hogy 120 ezer pluszért, jobb tudású tvm lehetne, én is elgondolkodnék.
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #56641 üzenetére
Elég baj ez, hogy ennyi hulladék van! Mert azt mondja az ember nah veszek, egy hibátlan oled tvt, mert prémium kategória! Erre ott tartunk, hogy már csak az ára prémium, tv már nem biztos. Ezért van tele mindkét topik, hibás tvkkel. Itt már a darab számít, minőség az másodlagos lett. LG jobban vigyázhatna mert, így sokan meginognak a technológiába vetet bizalmuk. De itt látszik egyre több darabot, adnak úgy jön elő a hiba. Lcd tvből kb 250 millió darabot adnak el világszerte! Így ott is több a hulladék!
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #56206 üzenetére
Így van azt a 200 ezer ft-os tv mégse lesz, olcsó ha el zavarják azzal a garanciával. Olednél sose tudni, mikor kell a garancia. Persze másnál se de inkább, új tv még mindig jobb, vagy használt és gyári garival inkább.
-
wallace 234
őstag
válasz
korpicschess #56200 üzenetére
Ki tudja, hogy a használt panelnál mennyi ciklus ment le, meddig bírja még. Új panel meg ha hibátlan akkor jobb mint egy használt, panel. Jobb az új szerintem.
-
wallace 234
őstag
válasz
korpicschess #56198 üzenetére
Bármi miatt, cserélhettek panelt de inkább újat vegyél, ki tudja mennyi garancia maradt még.
-
wallace 234
őstag
válasz
xedamen #56172 üzenetére
Nem kell le takarnod a szemed, elég jó a feketéje a Q80T nek, tettem fel korábban képeket. De persze ki tudja milyen panelt, kapsz, ez a panel lutri mindenhol jelen van. De ha cserélik a panelt, és jó lesz az oled akkor nem lesz azzal se gond. Nehéz ilyenkor és bosszantó, hogy ennyi pénzért küszködés egy tv. Mindegy oled vagy más.
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #56002 üzenetére
Akkor aki Sony, vagy Panasonic oled tvt vett az nem küzd lcd elvonási tünetekkel? Nem az lehet, hogy az lg kép beállításai érdekesek? Pl eco kép módba 80as oled fény. Eleve a gyári értékek, fel vannak húzva. Mire a felhasználó be állítja, van aki gyorsan van aki nem. Míg a Sony, Panasonic nál, kicsit jobban oda figyeltek a kép módra. Az más kérdés, ha egy rosszul be állított lcd képét akarja oledre, mert annak semmi értelme.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #55970 üzenetére
Panasonicnak több a fényereje, mint az lg nek, így már érhető az elégedettséged! Én már a Qled+oled üdvösséggel is ki békülnék. Elvileg jövőre ez be is következik. Plazmából annak idején, Kurot láttam, hát az elképesztő volt, kár érte az irreális ára miatt, kampó lett neki.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #55962 üzenetére
Volt oled tvm, látom a különbséget és elhiheted, már minimális. Én tudom oled topikba, nem is lehet mást írni, csak azt, hogy pocsék az lcd. De nem a szem kiégetés a lényeg, hanem a jó színmegjelenités. Sötétbe szoktam filmet, nézni és nincs sírhatnékom, mert lcd hez képest nagyon is jó lett a kép. Jó pár tvt láttam. Oled is egy jó dolog, de nem szabad elvakultan azt mondani, hogy nah ez mindentől jobb! Mert ez akkor lenne igaz, hogyha hibátlan lenne de egyik se az! De mint már írtam, kíváncsian várom az Evo panelal szerelt, oled tvt. Ill mi lesz az oled jövője! Jah és a feliratokat is jól kezeli, nem villog, nem virágzik a felirat körül. Ami korábban jellemző volt a Qlednél. Bőven van fényereje? Melyik típusra gondolsz? Mert a B9 nem éppen vitézkedik fényerővel! CX lehet, hogy nappal is bőven elég, gondolom neked Cx van? Bocsi ha nem emlékszem, melyik típus van neked.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak #55945 üzenetére
Hát sötétbe miért is ront a kontraszton? Magas fényerőn a színeket, jól meg tudja tartani! Qled egyik előnye ez, míg az olednél se véletlen, jönnek ki nagyobb fényerejü panelal! Mert az a fránya fényerő mégis csak kell! Persze nem észnélkül!
-
wallace 234
őstag
válasz
blaca83 #55937 üzenetére
BX nek nincs olyan fényereje, ill nincs egyforma panel, a beállításokat úgy kell kezelni. Előre lépés inkább a CX lett volna a B7 hez képest! True Motiont ki kapcsoltad? Próbáld meg úgy a Planet Earth öt. Hdmi beállításokat nézd át, lehet Arc funkció nem működik. Energia gazdálkodást nincs be kapcsolva? AI fényerő?
-
wallace 234
őstag
válasz
Farkassacred #55879 üzenetére
55 collost is meg lehet fogni, fém keret azért tart, de valóban oda figyelősebb mint más tv.
-
wallace 234
őstag
válasz
Farkassacred #55877 üzenetére
Egy így van ! Ki mit fog ki! És ha nem lett kellemes a találkozás, mindegy melyik oldalon akkor utána nem egyszerű a döntés! Az lenne a legjobb ha nem orosz rulett lenne egy tv vétel.
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #55875 üzenetére
És ha azt tenné? Össze omlana a Galaxys
? Ilyen oled élmény után nem egyszerű!
De szerintem ha újabb jó lesz, ne aggódj nem cseréli Q80T re -
wallace 234
őstag
válasz
Blageza #55843 üzenetére
Általában az ír ide akinek, gondja van a legtöbb embernek nincs gondja az oled tvvel! Amúgy igen valóban, vannak gondok. De az elenyésző ahhoz képest, hogy mennyi oled tv van eladva! Nyugodtan vegyél, de ha nem szimpatikus a Lg van Sony, Panasonic, Philips. igaz lg panelal de jobb elekronikával. Nyugodtan vágj bele!
-
wallace 234
őstag
válasz
alaves #55783 üzenetére
Igen olvastam, hogy mit ajánlottál de majd egyszer, meg lesem. Igen egybe vettem, oledet nem is külön.de aki át vette a B9 et, neki is előtte B7 volt, rögtön jött a színekkel, hogy nem olyan, meg a fényerővel. Szóval nem csak nekem szúrt szemet.
Igen a kék fény kibocsátás, tisztába vagyok vele. Hát most várok, hogy mire jutnak az idei oleddel! Addig meg jó a Q80T! -
wallace 234
őstag
válasz
Keksz03 #55775 üzenetére
Amit emlitesz a feliratoknál villog a kép, ill a csillagokat.Én is felirattal nézek mindent filmet, Nos nálam nincs gond a feliratokkal még sötét jeleneteknél sem jó pár tv volt nálam, és idegesítő volt ahogy a feliratok miatt, változott a fényerő! Ennél a típusnál,elég jól sikerült a local dimming vezérlése! Mandaloriant nézve ott vannak csillagos részek és meglepően jó! Local dimminges tvtöl még ilyen jót nem láttam. CX et nem láttam így nem tudom hozzá hasonlítani, de B9 sla hát csalódást okozott. Amúgy C9 et akartam mert az nagyon jól sikerült, de gondoltam B9 jó lesz. Sok idegen nyelvű tesztet olvastam ill olvasok, és ott is elismerően írnak a Q80T röl. Néztem az idei oled nyitó árait, hát nem nagyon estek. Oled saját fényével előnybe van, de ez az előny szűkebb lett. Jövőre ha lejjebb jön az Evo változhat a helyzet! Én így látom sok kinti cikk, is feszegeti a témát, hogy a mini ledes tvk mennyire fogják meg szorongatni az oledet. Kíváncsi vagyok mennyire sikerül vagy nem.
-
wallace 234
őstag
Senki nem mondta, hogy Qled jobb vagy dobd el az oled tvt. CX valóban egy jó tv és lehet ha valaki, most mellé tenné Q80T mellé nálam, lehet azt mondanám, hogy nah igen! De mint írtam B9 nél nem így jártam! E topikba meg pont az a lényeg, hogy ész érvekkel, meg vitatni mi a jobb vagy mi a gyengébb. Te ki fogtál egy olyan tvt amit vissza kellet küldeni, mert nem volt jó! De ha nálad lett volna 2 egyszerre akkor képpekel, érvelhettél volna! Én is hibáztam, hogy nem csináltam képeket egymás mellett! Így már nem lehet, úgy érvelni! De egy biztos, ahogy írtam többször is oled se hibátlan Qled se az! Kinek mik az igényei! Neked lett egy jó Cx ez tök jó! De ha valaki pont azzal jár pórul, annak is más a véleménye! Szerintem se sok értelme ennek a témának! Zártam is majd tavasszal meg látjuk mini ledes tv vs oled mit produkál! Hajrá oled
-
wallace 234
őstag
Hát elhiheted, hogy tisztába vagyok vele! Mi is a jó fekete, ha rosszabb lett volna a Q80T biztos hogy nem maradt, volna! b9 pla valahogy nem volt az igazi, B7 jobb volt. Szerintem jó pár ember meg lepődne egy ilyen teszten. De ha majd részt veszel egy ilyenen, írd meg mennyi idő alatt vetted észre, hogy mit nézel!
-
wallace 234
őstag
válasz
blakey #55722 üzenetére
Mert több részlet van pusztán csak azért! Elhiszem nehéz elfogadni, eléggé közel vannak az oledhez, de én mind kettőt tvt láttam otthon. Annak idején a B7 és Q7 is járt nálam, akkor valóban meg volt az oled előnye! Egyértelműen! Nah de most? Hát lehet meg köveztek, de bőven ott a fekete. Persze ha képet, teszek akkor meg fejezem be! Ez egy fórum ahol meg lehet beszélni, hogy minek mi az erőssége és gyengesége! Mert valljuk be van, olednek is! Qled ha jó a panel akkor elég jó tud lenni!
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #55704 üzenetére
Ajánlom az Rtings et, hogy nézz szét. Mielőtt badarságot írsz
-
wallace 234
őstag
válasz
alaves #55701 üzenetére
Nézd már meg a tesztet, [link] Cx vs Q80T mi az a minden paraméterbe gyengébb? Még a natív fekete egyenleteségbe is elég közel áll! (Ez még a gyengébb Qled) Plusz az európai modelnél a kontraszt is jobb. Egy a lényeg elég közel vannak egymáshoz. Fényerő meg azért kell, nem véletlenül jön az Evo plusz 20%al CX valóban egy jó tv, de a pontok alapján annyira azért nem ordító a különbség. Ha szerinted nincs értelme a nagyobb fényerőnek, akkor felesleges az lg nek erőltetni a nagyobb fényerejü panelt. Hisz jó az ami most van! Jah és majd ha oled nem küzd majd a betegségeivel, nah akkor lehet azt mondani, hogy a Qled alul maradt. Mindkét technológiának van előnye meg hátránya. Nálam járt mindkét technológia.
-
wallace 234
őstag
Meg jelenetek az idei oled tvk nyitó árai! 48" os oled 590 ezren indul. Nyitó árak nem sokat estek, kivéve a 77 collos árat. [link]
-
wallace 234
őstag
Energia gazdálkodást, ki kapcsoltad? Itt a prohardveren is volt, teszt [link] van képbeállitás próbáld azt ki! Oled fénye már nem olyan mint, korábban de attól a uj634 töl, jobbat tud azért az oled. Igazából oled fény mehet fentebb is mint 30, korábbi oledeknél még jó volt, de az újabbaknál azért mehet, fentebb is teszt alapján 60 as oled fényt ajánlanak.probálgasd azért! Ill még egyszer írom, rtings be állításokat is nézd át amit küldtem!
-
wallace 234
őstag
válasz
nozs23 #55412 üzenetére
Automatikus energia módba szabályozza az oled fényt a környezeti viszonyokhoz! Fel és le , ezért nem lehet állítani ilyenkor az oled fényt! A másik a jelentekbe szabályozza a fényerőt! Ahol sötétebb ott kicsit meg emeli, hogy a részleteket jobban lehet látni! 2 külön dolog!
-
-
wallace 234
őstag
Különbség az lesz! Oled javára! Ezen ne aggódj! Beégés normál esetben, eléggé minimális már az esélye! De ha véletlenül meg történik, az LG minden gond nélkül cserél. Oledre elég sok beállítási lehetőségek vannak! [link] itt tudsz nézelődni, ki indulási alapnak jó! Nincs egyforma panel, de arra jó, hogy legyen Valami alap!
-
wallace 234
őstag
válasz
Keksz03 #55277 üzenetére
4 óra után automatikusan elindul a frissítés, mindegy ott mit állítasz! Egy a lényeg ha baja van szerviz! Nincs értelme reménykedni, hogy jobb lesz! Szóval használd nyugodtan! Erről meg oszlanak a vélemények, hogy érdemes e kimélni vagy nem! Hdr be nyugodtan tolhatod! Ott úgy is másképp dolgozik, mint sdr be!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Egyedi ékszerdobozka
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest