Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20709) janos666 válasza daneel_hu (#20695) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Tegnap este megitattak velem némi szeszt és passzív-dohányoztam, biztos ettől.

Jah, Tecni minden alap (kivéve sharpness=0), Dinamikus Kontraszt KI, felirat áttetsző és/vagy szürke (vagy KI), aztán ha még mindig erős, akkor esetleg valami kis fény a szoba TV mögötti falára (de ne bele a képernyőbe).

Végső esetben még hazudhatod magasabbnak a HDR metaadatot, az eltompítja a tetejét (pl. 1000-ről 4000-re, vagy 4000-ről 10000-re), ha tud ilyet a lejátszód (PC-n egyszerű nVidia kártyával).

Nekem HDR filmeknél inkább arra van ingerem, hogy lekapcsoljam a halovány kis fényt, amit netezéshez/játékhoz használok. Akkor jön ki legszebben a fekete közeli árnyalás, amit egyébként letompít a szoba háttérvilágítása.
Persze ez is más egy lensflare-mániás sci-fi filmben, és ellenpéldaként tekerj bele a lent említett Blood Wars-ba, amiben szinte nincs is semmi vakító képelem (ettől még határozottan szebben néz ki a HDR kiadás). És nem láttam még így, de állítólag a régi Blade Runner új kiadása is úgy készült, hogy nem nagyon lépi túl az SDR tartományt. A Mátrix már kicsit tolakodóbb, ott sokszor fel van húzni nagy homogén paca is úgy, hogy látni amint "beég".

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.