Hirdetés
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit boltban árulnak "desztillált víz"-ként, az szinte mindig ioncserélt víz. Mindkettő tiszta, a desztillált víz "laboratóriumi" körülmények között szükséges, elvileg monitor tisztításhoz bőven elég az ioncserélt, mert abban sincs már semmi, ami vízkövet vagy foltot hagyna.
Megvárom mindenképp az új generációs matt Gigabyte monitort. A TFTCentral úgy ítélte meg, hogy az RWBG --> RGWB elrendezés-váltás sokat javított a szöveg olvashatóságon

-
Azt problémaként vetik fel a QD OLED-nél, hogy nagyon érzékeny a felület, "normál" mikroszálassal nem érdemes tisztítani stb. Ezt el is vetném, maradna a WOLED, azon belül is a matt/kevésbé fényes felületű monitorok, mint egyedüli opció. Kérdés: ezeket ioncseréltó víz + mikroszálas ruhával simán és karcmentesen lehet tisztítani?
-
Azt néztem, 300k körül kezdődnek a 27"-es 4K OLED-ek, annyit nem igazán szánnék rá. És nem szimpatikus a 4K-ban való játék. Mivel gaming alatt még "sok" is kb az 1440p, annyira tűéles minden, 30-40% teljesítményt nem akarok bukni a 4K miatt. Persze DLSS4 meg FG, de akkor se. 4K-t egyelőre semmiképp. Az meg végképp nem tűnik jónak, hogy 4K monitoron 1440p-ben játszani. Jó lenne élőben látni egy jobb fajta 27" 1440p OLED monitoron egy szövegszerkesztőt, akár csak weblapokat olvasgatni. Kb 5 perc alatt eldönteném, hogy ez jó-e nekem vagy fárasztó olvasni

ALZA-n a vásárlástól való elállás két kattintás, de irtó nagy csalódás lenne egy ilyen felesleges kört futni az itthoni "setupban", ha amúgy irtóra bejönne a monitor, de az a része nem tetszene. Macera is, és fájna a szívem megválni tőle
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ezt sosem értettem: egy képernyő akkora, amilyen távolról nézzük. Lényegében egy 75".-os TV is irtó kicsi, ha 30m-ről nézzük. Egy 27"-es monitor pedig túl nagy, ha 20cm-ről. Kizárólag a távolság számít, és nekem az asztalom mélységéhez és a hely lehetőségeihez mérten a 27" a tökéletes méret, mert azt tudom ideális távolságról nézni.
A felbontás 27"-hez szerintem ideális. Ha egy 6 colos okostelefonon FULLHD+ van, akkor ne nevezzük a 27"-es méretet kicsinek a WQHD-hez
Mondjuk úgy, épphogy nem látszanak nagyon a pixelek, kicsit azért látszanak. -
Media Markt és egyéb áruházakban már láttam több tucat OLED-et. Az arra kiélezett OLED 4K videokkal gyönyörű. Viszont a bátyámnak OLED TV-je van, szerintem a jobbik fajtából, átlagos fogyasztásra szánt HD/FHD/4K műsorokkal alig vettem észre, hogy nem hagyományos LED/LCD. Ezt őszintén mondom. Viszont monitornál gaming alatt biztos vagyok benne, hogy akár látványos is lehet a különbség, adott helyzetekben.
Sajnos nekem nagyon fontos a szövegek megfelelő olvashatósága, mert programozó vagyok. Ha megjelent a monitor az ALZA-n, megveszem és 1-2 órányi használat után beszámolok itt, milyennek látom
Hátha másnak is tanulságos lehet, aki ugyancsak nem kizárólag gamingra, film nézésre használja. Bízom benne, hogy f*sza lesz 
-
-
Pontosan ezt a két fajta, szögesen ellentétes véleményt találom minden fórumon: #2538 és #2539
Ezért kell kipróbálnom. Nem számítok olyan tűélesre, mint a mostani 27" IPS-emen, amin ez a része a képnek szerintem 100/100. Elég ha csak közelíti. De ha zavaróan gyenge lesz az olvashatóság, az gáz és számomra kizáró ok 
-
Jelenleg matt 240Hz-es IPS-em van. Amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak az OLED váltás már egy ideje foglalkoztat
ALZA-tól fogom venni. Egyetlen dolog érdekel, hogy a szövegek olvashatósága mennyivel rosszabb / kényelmetlenebb. Mert a szebb színek és szebb fekete fantasztikus, de ha pl nem lehet rajta szöveget szerkeszteni, csak fejfájás mellett, akkor azért az nem jó kompromisszum. De mindenképp meg fogom venni, máshogy nem derül ki. ALZA-n az elállás 2 kattintás, ha nagyon nem jön be ez a része. -
Ha a lenti Gigabyte monitor megjelenését nem akarom megvárni, van "best-buy" vétel a 27" 1440p kategóriában? Érdekel a fekete "mélysége" is, de a szöveg olvashatósága is, és a fehér is minél kevésbé legyen elszínezett. Előre is köszi!
-
Sziasztok, gondolkozom IPS --> OLED cserén. Szövegszerkesztő / böngészés / single-player game-ek mennek a gépen.
Beszélgettem a Gemini és ChatGPT-vel is, eléggé nyugtalanító volt a konklúzió, amit leszűrtem a beszélgetésekből.
Eredetileg a beégés problémáját kérdeztem, mennyire valós veszély.
Mindkettő azt "ígérte", hogy minden OLED CARE funkciót használva, sötét módot használva mindenhol, nem várható hogy 2-3 éven belül látható beégést tapasztalok.
Nálam a sötét mód kizárt, és a Pixel elmozgatós védelem is, az végtelenül zavart korábbi Philips monitoron. A 100mp-enként elsötétedés, sarkokban kicsit sötétítés, világosabb részek elsötétítése, pixel reset meg hasonlók nem tudom mennyire zavaróak, azokkal szerintem megbékélnék.
Ami viszont borzalmasan hangzik: 10.000- 15.000 órára lövik be azt az élettartamot, ha a fentieket betartja az ember, nem látható elhasználódás / öregedés lesz a pixelekben. Ez szerintem borzalmasan kevés, évi 4000-5000 órát használom a monitort.
Kérdés: szabad-e világos módban, kb úgy használni a monitort ahogy az IPS-t, vagy az felejtős mert hamar öregedés vagy beégés lesz a vége 1-2 éven belül?
Konkrétan ezt szemeltem ki: Gigabyte MO27Q28G
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Redmi 15C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
És akkor DM-ből desztillált vizet. 
Légyszi írd le a pontos típusát
Skynet258