- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
Frorika1972 #1256 üzenetére
Szerintem nem állna vissza régire. Maradna amire frissítetted.
Ugyanúgy mint egy telefonnál. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1206 üzenetére
Szerencsére ma már minden mérhető.
Framerate, 1% és 0.1% Framerate
Frametime
input lag minden hardverrészen
késleltetésekG-sync modulos korszakban nem voltak 360Hz és 480Hz monitorok OLED gyorsaságú RGB váltással
Egyébként aki Multiplayer-t nyom és egérrántást érez az nem használ VRR-t mert 2-3ms késleltetést visz az egész rendszerbe. Ugye ekkor a VGA és Kijelző megbeszéli mennyi FPS renderelődött és mi megy ki. Na ez is időbe kerül.
Szóval mire itt mindent összeadok, hogy input lag + RGB változás ideje + mai 360Hz 2.3ms frissítési idő + Renderelési késleltetés + bekapcsolt VRR késleltetési idő -->
teszek egy jópofa mosolyt a G-sync modul érezhető de nem mérhető előnyéreSzerk: Megnéztem az Nvidia oldalát.
1db OLED van G-sync modullal és az is 175Hz max. Tehát a ms(frametime) 2x több mint a 360Hz.IPS panel pedig megint lassabb mint az OLED. így azokat nem is nézem már tovább
Plusz a VRR miatt a monitor frissítés (frametime) az alacsonyabb GPU általi framrate (FPS) által növelt értékre áll be.
-
ACE-
addikt
válasz
Frorika1972 #1200 üzenetére
Ezt úgy hívják, placebo...
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1107 üzenetére
Frisitettem már az első héten. A pixel refresh időtartam 30 percre nő vele. Ez egy jó előny az OLED care bővítésnek.
De ha elégedett vagy ne frissíts. Fallout4 esetén én minden verzióban tapasztaltam VRR flickert de még a Cyberpunk 2077 betöltő képernyő alatt is -
Stormrider
tag
válasz
Frorika1972 #1102 üzenetére
Ugyan ezt néztem. Ott a linken.
-
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Semennyire, told a gamet egész nap, aztán a gépet kapcsold ki, a monitor elintézi magának a refresht standby mód alatt.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Nyugodtan használd ameddig kell és ha tartasz egy szünetet akkor mehet 30 perc mert annyi kell a refresh-re
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1053 üzenetére
Ugyanez volt Nekem is. Visszaküldtem és megrendeltem
ujra. A második G6 vált be.
RGB közül az egyik subpixel nem megy. Nekem a zöld adta meg magát. Ugye a fekete nem gond mert azt jelenti minden subpixel kikapcsol, fehérnél minden be és ha egy nem tud akkor nincs fehéred meg egy másik szín amit 3 egyvelegből állít elő.Szallitas közben is előidőzhet a hiba. Eladtam egy VA monitort majd a vevő szólt az ország másik végén hogy 2 pixel hiba van. Szerencsére nyomás hatására megjavult de itt nincs ilyen lehetőség. Ha pixel Refreshre nem
éled fel akkor halott marad vagy ha feléled 2 hét és megint nem fog , ilyen az OLED, TV-n több méter távolságból nem látod de monitor 50-80cm
táv van -
válasz
Frorika1972 #1048 üzenetére
30+14 napod van, indoklás nélküli elállás, nem kell ezt túlgondolni.
-
shotika
őstag
válasz
Nem biztos, hogy hiba.
Nekem a 240hz-es változatán voltak szürkés apró pöttyök. Először azt hittem, vmi pixel hiba, de aztán letöröltemValami lerakódás.
-
válasz
Azt hiszem ilyen hibára hivatkozva nem is cserélik a monitort, mert benne van, hogy x darab subpixel hiba lehetséges.
Simán elállással visszaküldheted, aztán vehetsz új monitort addig, amíg tökéletesen pixelhibamentes monitort kapsz.
Én használnám simán. Tavaly megnéztem az OLED monitoromat egyszer az EIZO képekkel, akkor nem láttam brutálisan világító pixelt, azóta használom normálisan. Nem néztem egyszer sem azóta, van-e újabb pixelhiba vagy ilyesmi.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1036 üzenetére
Pixelek vannak itt is szóval igen, az első fólia lehúzás előtt érdemes végig vinni az Eizo monitort testet és az is tartalmazza ezeket.
Nekem az első SUXEN600 1db zöld subpixel hiba volt pont középen. Szépen látszott teszt alatt. Pixel Refresh sem oldotta meg --> elálltam a vásárlástól és megrendeltem újra, igaz akkor már SUEX602 volt készleten.
Beégésre a szürke árnyalatokat szokták vagy fehér. Youtube-on biztos lesz sok teszt. Nem tudok semmit kiemelni mert 3 hónapja van OLED-em. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1032 üzenetére
Nem offolsz és nyugodtan oszd meg a véleményt. Redditen hasonlókat olvastam én is ahogy írod. Persze én nem tapasztalom
de Reddit is egyöntetűen azt mondja hogy a HDR Win11 kell. De lehet igaz maradt hogy a Win10 lag oldalról jobbSem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom mert a leírt játékokat nem játszom
-
sixpak
nagyúr
válasz
Na, ez 100%, hogy nem a W11 miatt volt.
-
Csandi
őstag
válasz
Modern hardvereken a friss win 11 buildek már jobban viszik a gameket mint win 10. 2 éve azért nem ma volt.
HDR kezelése meg ég és föld.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
De miért fut nálad egész nap, én ezt nem értem?
Ne ess bele abba a hibába, hogy annyira az fps-re meg egyéb adatra koncentrálsz, hogy közben a játék el is sikkad.
Nekem a "Home" gombra van téve a megjelenítés/elrejtés, ha épp a beállításokkal molyolok akkor bekapcsolom, egy gomb kikapcsolni, azon kívül meg nem kell, hogy ott legyen. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
Érdemes Win11-re váltanod, a HDR sokat javult Win11-en.
Sokan nem használjuk a tálca elrejtést, mert egyszerűen akkor SDR-ben vagyunk, nem csúcsfényerőn járatva a monitort.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1002 üzenetére
Az Afterburner OSD-t úgyis csak addig kapcsolod be normál esetben, amíg monitorozod a dolgokat, azalatt meg beégni nem fog. Én mondjuk nem szeretem az alap kinézetet, a múltkor találtam egy tök jó videót és meg is csináltam, így nekem jobban tetszik.
-
Grampy
aktív tag
válasz
A manuális pixelfrissítőt csak panel egyenletlenség során érdemes alkalmazni, egyébként az elektronika számolja az üzemórákat, így 4 összegyűjtött üzemóra után automatikus pixel frissítést csinál, de csak ha standby mode-ban van, ez pár perc szokott lenni. Ha a monitor használatban van, nem kezdi el, max figyelmeztet, hogy itt az ideje lefuttatni. Írtad, hogy egész nap megy a monitor, így néha majd kapcsold ki, hogy lefusson az automata pixelfrissítő.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Az Afterburner-ben beállíthatsz hotkey-t az osd be-kikapcsolására.
Nálam a bill. jobb felső sarkára (vakon is eltalálom) van állítva az ON/OFF, néha rácsapsz, megnézed mi az ábra, majd kinyomod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest