Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• chopin42

addikt

válasz chopin42 #4096 üzenetére

Üdv!
    Nem lesz rövid, kérem, aki tapasztalt a kérdéseimmel kapcsolatos dolgokat, írjon, akár privátban! (A lehető legjobbra szeretném költeni a pénzem, és sokáig, sok mindenre használni).
    Ezeket néztem ki első sorban:
    QD 3.gen: Asus ROG Strix OLED XG27AQDMES ~215k
    W 4.gen tandem: Giga MO27Q28G ~250k
    Amit keresek: matt, mert ilyen a cuccom, és tuti tükröződne benne minden másképp: [kép] [kép] Ráadásul mögöttem fehér fal, és ugyan balra van egy sötétítés az ablak miatt, de mögöttem már nincs, így nyáron olykor még a matt ipsél is necces nappal. Az asztal alatt van egy led szalag, szóval az esti világítás megoldva úgy, hogy a monitort ne bántsa.
    2 dolog miatt nagyon nehéz a döntés: egyik a panel dimming qd esetén, a másik a piszkos szürke/grey banding a tandemnél (eléggé jelentős az előfordulása, sokan panaszkodnak rá, lottó kb).
    A kérdés tehát: aki tapasztalta már a grey bandingot w olednél, vagy panel dimminget qd esetén, meg tudott-e vele barátkozni, mennyire zavaró? Váltott-e a másikra emiatt?
    Nem szeretnék postázgatva tesztelni, hogy kapok-e végre egy jót. :W
    Ami a 4.gen tandem mellett szól nekem az az elvileg +60% élettartam, elléne a bizonytalan kis fényerősségnél jelentkező egyenetlen csíkos kép (vagy használom 2 és fél évig, majd eladom fél év garival, de nem bánnám, ha nem kéne).
    Ami a qd mellett szól az a színek, betűk, ellene a kék fény, meg a fényerő állítgatás nagyobb fényességnél (nem tudom, mennyire zavarna).
    Hdr nem nagyon izgat, a mostani monitorom egy 165hz ips, max 250 nit, kalibráltattam, bedugom, használom. Szóval a hdr 400 bőven elég lenne látatlanban, így egy érv a tandem mellett máris kiesik.
    A felhaszálás pedig erősen munka orientált is, hobbi, de sok tesztet nézegetek/egyéb cuccot youtube-on, gépen fórumozok, exbelben vezetem a költségeim, thiefet moddolok az unreal editorban, photoshopban texturákat szerkesztek (tipikus szürke hátteres alkalmazás), ha pedig játszok, akkor thief, deus ex, cyberpunk tervben, hasonló világok stb, tipikus sötét, szürkés világok.
    Zárásként: a kinézett monitorok szolgáltatásai nagyon tetszenek papíron.
    Van-e esetleg alternatíva, ami élettartamra, képminőségre ugyanazt hozza mint ezek, nincs idegesítő bloatware, megfelelőek és fejlettek az "oled care" funkciók, de olcsóbb és matt? Egy normális állvány jó lenne, mert a mostani acer eléggé gatya, mióta megvettem nem vagyok érte oda.
    Nagyon köszönöm, és elnézést a hosszért, számomra fontos döntést kell meghoznom vagy elhalasztanom :R

Új hozzászólás Aktív témák