- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
biker
nagyúr
még jobb:
egy srácnak adva a feladat, javaban (builder 5.0-val) megírni olyan tesztet, amit az iiskolában kitöltenek hálózatban a diákok, jelszó védelem, adatbázis kezelés, stb.
a serveren meg legyen a tábla, amiből véletlen generálja atesztet, stb.
a lényeg, hogy nem ment.
megkeres engem, mondom, nem értek én sem annyira a javahoz, de miért nem segít a tanárod?
azt mondta, ő sem ért hozzá, de azt mondta, ha kész, szívesen áttanulmányozza, legalább megismeri a javat... :)) -
Satan-Claus
senior tag
Én csak idén diplomázok, és először egy ''céges'' melót szeretnék némi tőke-és piaci ismeretszerzés céljából.
De ha komolyan gondoljátok, akkor szívesen segítek, és be-bedolgozhatok a mendzsmentbe, vagy mondjuk mint java fejlesztő.( Bár ha nem muszáj akkor a programozást kihagynám, egyrész mert ismerem a korlátaimat ezen a téren, másrész pedig jobb vagyok humán és gazdasági ügyekben, lévén mint gazdasági informatikus fogok végezni.) -
Don Vittorio
őstag
Én ezt csinálom folyamatosan (igen, természetes a folyamatos társulásra gondolok), és azé' nem olyan könnyű ám az. Programozási, vagy inkább úgy mondom rendszerszervezési és kivitelezési munkát _csak_ bizalmi alapon lehet szerezni, és akkor még túl is kell élni. Megszerezni és megtartani a melót csak a ''mindig egy kicsit feljebb'' elv alapján lehet, mert a szakma itthon kicsi, ha bux, akkor index. :-) Szóval mindenki tudni fogja, és kerülni fognak. Már nem az van, mint 10 éve, hogy mindenki könyvelő meg számlázó programot írt...
Ha mégis belefognátok, néhány tapasztalati alapon nyugvó jótanács:
1. nem szabad bevállalni akkora melót, ahol akár csak az esélyét is érzed annak, hogy belebukhatsz.
2. Nem szabad alapos specifikálás és aláírt _specifikáció_ nélkül elkezdened a fejlesztést.
3. Nem szabad azt az árat mondani, amennyit számolsz, minimum 50% tartalékot kell az árba beépítened. (Az is el fog menni.)
4. Nem szabad azt a határidőt mondanod, amit számolsz, minimum 50% tartalékot kell a fejlesztési időbe kalkulálnod. (Az sem lesz elég.)
5. Mindent le kell írnod (én palmot és diktafont használok), mert ha pénzről van szó, a dörzsölt palik mindent megpróbálnak. Ha fenti eszközök a megfelelő mondatban megemlíttetnek (hű de fenkölt vagyok!), okos megrendelő bácsi nem próbálkozik feleslegesen.
6. Ne a megrendelő írja a szerződést, vagy ha igen, megér annyit a dolog, hogy 20 eFt-ért megnézesd egy ügyvéddel. (Legjobb, ha egyből Te íratod az ügyvéddel.)
7. És a legfontosabb: nem kell mindenáron Neked az a munka, hidd el! Nem ér meg annyit, hogy minden hülyeségbe belemenj! Légy önmagad! :-))) -
Satan-Claus
senior tag
Én is ezt mondom. Ezeket a hexás trükközéseket bárki megcsinálhatja, de erre távolról sem lehet mondani, hogy ''belenyúltam a progiba'', urambocsá hackerkedtem...
Figyi SM, lécci fejtsd már vissza nekem a WinXp-t is :)! ha kell fizetek is érte :D
Vagy inkább nyissunk egy közös boltot. Te visszafejtesz, én meg kaszálom a lóvét mint Tom Krúz, és Dasztin Hoffman a Rain Man-ben. :D:D:D -
Nimrod
addikt
Én a freemailes levlistán kapok sűrűn vírust, amit ki is szűr a központ (I-worm). Az ilyeneket sohasem tekintették hackernek, hanem warez kiddienek (azok a tizenévesek, akik kevés tudással nekiálnak mindenfélének-pl. bankártyacsalás, vírusküldés, SMS-bombázás (ami nekik köszönhetően meg is halt), stb.
-
cookiemonster
csendes tag
Hööö..jelenleg egy IT cégnél dolgozok, úgy, hogy 0 papírom van bármilyen szt. ismeretből. Van egy közgázos diplomám, tudok angolul és előadtam, hogy miket csináltam eddig (csak szerényen), illetve hogy bármit várnak, azt meg tudom tanulni. ennyi. októberben lesz 10 hónapja, hogy felvettek. bár lehet, hogy csak mákom volt...
de szerintem érdemes megpróbálni. az olyan cégeknél, ahol tényleg értelmes munkát kell végezni, az esetek 99%-ban csak a HR-es liba aggódik a papír miatt. ha beszélsz egy szakértővel, és érted a dolgod, már felvettek. -
Nimrod
addikt
Most nem az volt a téma, hogy ki mennyit játszik egy játékkal! Én is sokat játszottam egy-két játékkal (napi 4-5 órát sokszor): pl. Diablo, UFO 1-2, Red Alert vagy Starcraft. De ott volt pl. a CyClones neű FPS amit egy év alatt tudtam csak végignyomni, olyan nehéz volt egy-két pálya (még kóddal is idegölő)!
Visszatérve, most már sok helyen nem nyelvvizsgát, hanem nyelvtudást kérnek a munkáltatók. Nekem meg hiába van komoly tudásom az informatika terén, ha egy munkahelyen így fogadnak: ''Milyen szakképesítési vannak? Tudás? Az kevés. Papír van róla? Nincs? Akkor sajnálom.'' :O
Aktív témák
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- Eladó billentyűzet csomag!
- WD Red Pro 6TB (WD6003FFBX, 7200rpm, 256MB, CMR) 353 nap futásidő - garancia: 2028.02.29ig
- MacBook Pro Retina 13" M2 Chip 16GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- GAMER SZÁMÍTÓGÉPEK GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, AKCIÓS ÁRON!!! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest