Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
Aktív témák
-
PeliScan
addikt
-
I_Am
veterán
Most takarítottam meg a monitorom........azóta látom az offokat is.:DDD
-
PeliScan
addikt
Van egy oldal, ami elvileg archíválja a webet... egy részt. Mi is a címe?
-
Loretto
veterán
vayg azért mondtad mert azok alulmérnek?
-
Loretto
veterán
halho ki láttot 96 fokos p4-et? én ma igen.
-
MUŁĐER
addikt
izé,helló,a hónap végén mennék Erdélybe,csak az lenne a kérdésem,hogy ha jól tudom,ugyebár valamit kell a szolgáltatómnál kérni hogy tudjak hazatalefonálni?(mobil):F
-
jeges
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
nem teljesen értem, miben segíthetnék, én személy szerint nem igazán tehetek többet kérdésfelvetési ötleteken túl, ugyanis a konkrét témát nem mondhatnám, hogy ismerem sajna...
viszont adatsorok mindig jól mutatnak dolgozatba', főleg ha értelmes eredményt is tudnak adni (de ha nem, akkor is látszik, hogy dolgoztál rajt')
2 lehetőség adatbányászatra:
1. könyvtárba' fellelhetők ugy-e mindenféle adatok
2. olyasvalaki, aki ksh-ba' dógozik (elárulom, van ilyen itt a ph-n is :) ) rengeteget segíthet -
jeges
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
''a 200 óra meg valóban úgy jött ki, h a nemdolgozókat, a tanulókat, mindenkit belevettek. Célszerűbb így, mert nem csak a dolgozók körében mutatkozó csökkentést jelzi, hanem a társadalom munkával töltött idejének csökenését is''
ezzel egyetlen baj van sztem: éppen azt fedi el, hogy a munkával töltött idő az egyes korosztályok között hogyan oszlik meg. csak annyit akarok ezzel mondani, hogy ha a kutatás kicsit mélyebb lenne (korcsoportos, demográfiai bontások és egyebek), akkor sokkal több mindent lehetne belőle leszűrni, ami éppen a témához tartozik, azaz sokkal értékesebb lehet(ne) számodra, mint amennyit leírtál róla. ettől függetlenül ha van rá időd, a helyedben mindenképp keresnék ilyen kutatási eredményeket (statisztikai évkönyvben pl. nagyon jó kis számsorok szoktak lenni) :) -
PeliScan
addikt
Cathfaern, #1354 > pontosan nem értem; mit nem fogok megúszni könnyen? Azt a félmondatot? Szerintem nem gáz... v igen?
jeges, köszönöm a kérdéseket, figyelembe veszem, és beleírkálom. káming szún!
atus, egy pár órát szivesen átengedem, foglalkozhatsz vele amennyit csak szeretnél. :D Csak oszt meg az eredményeket! :P
a 200 óra meg valóban úgy jött ki, h a nemdolgozókat, a tanulókat, mindenkit belevettek. Célszerűbb így, mert nem csak a dolgozók körében mutatkozó csökkentést jelzi, hanem a társadalom munkával töltött idejének csökenését is! -
Som@
őstag
Már a Digitális képeim topicban is feltettem a kérdést, de ott mindenki elsiklott felette.
Mi a módja annak, hogy egy Fuji s602es digitális fényképezőgépre valamilyen szűröt tegyek? Kell egy közgyűrű, ha igen, milyen? Amennyiben nem, akkor milyen méretű szűrő megy rá? -
anaqer
veterán
''Új rovatunk július 10-én, szombaton indul!'' --- Erről (''hazai pálya'') tudunk már valami közelebbit, vagy nem csak én vagyok lemaradva?
-
[amne]
senior tag
Nincs hőmérőm :) de alaplap 31 fokos szal 25-nél nem lehet több, légkodni sincs :)
-
atus
senior tag
Nagyon tetszik a témaleírás, érdekes területet találtál. Ilyenkor kedvem lenne ilyennel foglalkozni, mondjuk a közgázzal is így voltam amíg fel nem vettek. :)
-
gery03
senior tag
Basszus nálatok milyen meleg van a szobában? Nálam a hőmérő 35 foknál kiakadt. Komoly. Én meg majd megfulladok itt.
-
jeges
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
hirtelen a köv. kérdések fogalmazódtak meg bennem:
milyen felmérés az, amire hivatkozol? magyar, európai, nemzetközi, stb. vonatkozású? a munkára, ill. létfenntartásra fordított idő csökkenése kizárólag annak a hatásnak köszönhető, hogy intenzívebb lett a munkaidő kihasználása? nincsenek emögött egyéb indokok (pl. társadalom öregedési folyamata, másod-, harmad-, stb. állások esetleges hatásai) ? ha nem csak magyar adatokon alapszik a statisztika, akkor a magyar társadalomban hogy néz ez ki? van különbség a nemzetközi és a magyar tendenciák között?
de a gondolati ív (hogy fellengzős legyek ;]) nagyon tetszik :) -
twollah
nagyúr
Ma kezdodik a valoperem 14 orakor.
A frasz kerulget. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Olyan szép ez a (fél)mondat: ''Maslow motivációs piramisa szerint a kognitív vágyak és az önkiteljesítés...'' :D Egyébként a helyedben vigyáznék, mert szvsz ezt nem fogod ilyen egyszerűen megúszni :P
Végezetül:
Ezt rog kedvéért: :F
Ezt Emvy kedvéért: :C
Ezt pedig amne kedvéért: :C -
PeliScan
addikt
Valóban, ezt nem is említettem, mert buta vagyok. :D
Témameghatározás; válaszottam ezt (gereráviók közti blablabla) s témát, és ezt kell minnél pontosabban körülhatárolni... h mi tartozik ide, és mi nem. Tehát nem kutatás, v elemzés, csupán a téma meghatározása köll. Pl mint egy diplomamunka pár oldalas bevezetője.
Mondjuk, most h mondod, lehet h télleg csak én tudom megcsinálni, de hátha. -
PeliScan
addikt
Télleg... aki épp nagyon érdeklődő, és van egy fölös 6 perce, nincs kedve elolvasni, és véleményezni eme két oldalas témameghatározásaomat? Fél éve dolgozom rajta. :U Mondjuk nem látszik. :D
[[[[[[[ > ] [L]http://peliscan.fpn.hu/LT.doc[/L] [ < ]]]]]]]]]
köszönöm ám előre is :) megcsinálom ígyisúgyis, meg siekrülni is fog, de több okos ember többre jut ugye :)
(a kékkel írtak a tanárbácsi jóindulatú megjegyzései, amit még ki kellene javítanom, holnapig)
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Na itt leírom mert más topicban pofátlanság. Annyira utálom a tapsolós szmájlit hogy szavakat találni nehéz. Ilyenkor még elmegy mikor mást dícsérsz vagy valami, de amikor saját hozzászólását tapsolja a delikvens én attól a falra tudok mászni. Broáááá, nem lehetne kivenni?
-
PeliScan
addikt
Nagyon ködzönöm, szerencsére megérkezett, pont időben, így Kant-ot húztam, a nap legjobb vizsgázója címet érdemelve mostam le őket a paldóról. :)
Utána azért mégicsak belekérezgettek másba is, h nehogymá pótvizsgán ötös legyek, tehát csak négyes kaptam, de jó ez is.
Szóval juhhé. :D
Már csak egy témameghatározást kell elküldenem a Generációk közti szórakozási szokások változásai-ról és már nyár is van. :) -
Loretto
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
ááááááááálat :)
-
Loretto
veterán
nesztek alkesz banda :D [L]http://www.wagenschenke.ch/HomeRun.swf[/L]
-
jeges
senior tag
no jóó regggggelt :DDD
plusz soxerencsét minden vizsgázónak és diploma-védőnek :) -
Loretto
veterán
Jó reggelt mindenkinek. :D
-
zfarkas
senior tag
Na én is megyek diplomát védeni.
-
PeliScan
addikt
No, megpróbálom még1x a filozófiát. Wish me luck! :)
-
anaqer
veterán
Na most alighanem előre kitöltöttem a para-kvótámat egy időre. :(
Az előbb vihar volt a környéken és a gép nem jött vissza standbyból. -
a portugál-görögöt nyugodtan letörölheted... ma megnéztem az összefoglalóját 50 percben, (meg akartam bizonyosodni, hogy tényleg olyan szar meccs volt?) és az összefoglaló is dögunalom volt, kár rá pocsékolni a szalagot... :O
viszont a portugál-spanyol jöhet! :D
---------------------------------
nade most megyek csucsukálni, mert reggel 8-kor diplomát kell védenem... (majd mondom, hogy ''ne tessék bántani'' :D ) -
LOTR
addikt
válasz
Wolverine
üzenetére
viasaton a Hetedik Mennyország, az Űrbalekok és a Kaliforniába jöttem nagyon üt
a Farscape szintén jó, a tv2 -n ment már néhányszor csak mindnig kb a 20. részig, és az volt a bosszantó, hogy egy olyan résszel hagyták abba aminek a végén ott a felirat: To be continued...
anno ez volt a Csillagkapuval is, de szerencsére azt pár hónap után folytatták, nem kellet várni 5-6 évet, hogy egy másik csatorna a műsorára tűzze
hogy a Quantum Leap -ről már ne is beszéljek, csak sajnos az nem megy sehol
csak az itt a baj, hogy nem mindig tudom ezeket megnézni, ezért felveszem őket, itt meg az a baj, hogy azokat meg nincs időm megnézni, eért csak gyűlik a kazettahalom (szó szerint)
ördögi kör! -
LOTR
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
na látod jókor szólsz
cseh-hollandot a múlt héten töröltem le (vagy a portugál-hollandot, mindegy végülis letöröltem)
ahogy a portugál-angolt is (sztem ez volt a legjobb mérkőzés)
most megvan spanyol-portugál
és portugál-görög ha esetleg érdekel vkit még nem törlöm le egy ideig -
LOTR
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ha a portugáloknak ment volna a játék, úgy mint a hollandok ellen, akkor nem lett volna gond, de így sajnos az a szögletgól nem jöt jókor
mivel felvettem videóra ezért pont ma néztem részleteket a spanyol-portugál mérkőzésről
érdekes adat, hogy a portugálok pont az 57. percben rúgtak gólt a spanyoloknak, és pont az 57. percben kaptak gólt a görögöktől -
jeges
senior tag
újragondolva egyébként: a legtöbb, a tv2-n meg a zertéelen sugárzott sorozatnak van egy olyan - többé-kevésbé jól azonosítható - pontja, ahol már ezeket a ''nagy'' kérdéseket kezdik feszegetni, és már nem tunnak mit kitalálni, hogy érdekesebbé tegyék a dógot. a legtöbb ilyen hétvége délutáni izé erre a sorsra jut... :O
vagy lehet, hogy ez a ''nagy kérdéseket feszegető'' stratégia egy időben igen divatos és népszerű vót valahol? :U
vagy csak én láttam régen ezeket a sorozatokat? :F
ehh, mindenesetre ezek a részek rendszerint már szombat délutáni szuszka közbeni hallgatásra sem alkalmasak :(((
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest