Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz DeathAdder #17526 üzenetére
Szerintem 1080 - 300 körül nyit, "remélhetőleg" a nem refek.
Eköré pedig belövik +- 50-ért a 70-et és a Ti-t.
Legalábbis itthon. Ezesetben a 1060 is legalább 150 lesz.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Ren Hoek
veterán
válasz DeathAdder #17529 üzenetére
1170-et (1080 Ti körül) én olyan 250 körülre vízionálom első körben.
... de itt még készletkisöprés - Founders - készlethiány - Custom ... folyamatot végig kéne várnunk... Nagyon az elején vagyunk a szülésnek. Sőt még csak 6-7 hónapos a zöld baba, és lehet fejjel lefelé császár lesz belőle, ismeretlen dátummal. Amire először kezedben tarthatod és felsír a ventilátor, még sok idő van, nagyon...(...bocs, munkahelyi stressz, túlórák és inf kv...)
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz DeathAdder #17566 üzenetére
Ez megint csak olyan, hogy ha nélkülözni tudod, vagy akarod...
Más különben vehetsz sokkal olcsóbban valamit, vagy IGP.
Az új széria meg nagyon drága lesz, ez száz százalék, az xx80 300.000ft-os ára borítékolható.Sok értelme nincs eladni, mert az új kártyák novembernél előbb nem igen lesznek tippre. Lehet jön októberben már valami, de FE lesz az első úgyis, aztán pár hétig csak az, várni kell mire választék is lesz.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dyingsoul
veterán
válasz DeathAdder #17568 üzenetére
Én anno gtx 770-1070 váltáskor eladtam a 770-et és vga nélkül voltam 2-3 hónapot. Kibírtam, az államvizsga segített múlattatni az időt. Viszont ha az ember viszonylag jó helyen melózik szerintem nem éri meg azt a 10-20 ezret vga nélkül lenni hónapokig. Én legalább is igénylem azt, hogy ha már melózok és a héten van 1-2 órám játszani akkor azt tehessem teljes bedobással. De persze kinek mi.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Puma K
nagyúr
válasz DeathAdder #17568 üzenetére
8 hónapig IGP-vel toltam közben Overwatch és GTA V/Online ment 720p-ben... nem volt vészes. A konzolos élmény megvolt
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Dyingsoul
veterán
válasz DeathAdder #17579 üzenetére
Többiek nem értik, de igen, elsősorban erre gondoltam. Azóta már lecsengett a bányászroham, de az árak ott ragadtak ahol a bányászroham által elidézett vga hiány volt. Eközben a használt piacon 110-120-ért repkednek a jobbnál jobb garanciális 1070-ek. A Forint gyengült ugyan de a dollár sem szárnyal annyira... Pascal Launchkor 285 körül volt az USD, ha jól emlékszem, most az usd deviza eladási van 275-280 környékén. Szerintem a memóriák és hdd-khez hasonló helyzet állt elő a vga-k árazása kapcsán is: ha egyszer felmegy az áruk és úgy is megveszik akkor ott marad.
Vagy ti mivel magyarázzátok a jelenlegi árazást a next gen pletykái mellet ami ráadásul azt is indukálná, hogy a jelenlegi készleteket ki kellene szórni?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Qtya123
őstag
válasz DeathAdder #31584 üzenetére
Én váltottam. Egyrészt nem akartam béta biost a lapra (ráadásul szerintem annyira nem is fognak kapkodni vele a 450-re), illetve elvileg az lesz a "büntetés", hogy utána visszafelé nem lehet már frissíteni és onnantól csak a 4000-es szériát eszi. Ha komponensenként adnám el később, akkor a lapnál ez hátrányos lehet.
Másrészt már az x470 lapok ára is erősen csökken, gyakorlatilag b450 szintre: [link] [link] Időben eladtam ezért a b450et.
Harmadrészt nagy előrelépés a b550 Toma vrm-je és hűtése. Húzott 3950x-el sem lehet zavarba hozni. Olyan lapot akartam, amibe minden erős procit nyugodtan be lehet tenni, az érkező szériából is. A PCIe 4.0 is jól jöhet, látva milyen bivaly kártyák jönnek a jövőben és nincs heroin áron. Szóval szerintem megéri, mert a maximumot ki lehet belőle hozni cpu és vga téren a jövőben. Ki akarom így húzni ezzel a lappal 3-4 évig.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz DeathAdder #31634 üzenetére
Eleve október volt a 3070 érkezése, csak tegnap pontos dátumot is adtak mellé (okt. 15)
EA: It's in the crate!
-
EXA
aktív tag
válasz DeathAdder #31634 üzenetére
3080-at tudsz majd venni
Ha tippelnem kéne szerintem nyers erőben nem lesz 2080 Ti szinten, már ha bármi is igaz a kiszivárgott adatokból a 3080-ról.
-
keIdor
titán
válasz DeathAdder #31664 üzenetére
2 éve a 1080Ti-t még a 2080 sem igazán fogta be.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
2xar
tag
"nem emlékszem már, akkor is azzal promózta a 2070-et a NV, hogy 1080ti killer?"
Nem. Jensen úgy reklámozta, hogy a 2070 gyorsabb mint a Titan Xp, ami még az 1080TI-nél is 10%-al gyorsabb kártya volt... -
EXA
aktív tag
Pedig benne van a pakliban, de én már megvárok mindent, aztán majd november elején eldöntöm mit veszek, bár nekem mindegy, mert a 290-hez képest egy 3070 vagy egy navi kártya is hatalmas ugrás lesz majd, csak hát procit is kellene majd cserélnem, mert ez a 4790K kevés lesz, mint térdkalácsban a mazsola.
-
snecy20
nagyúr
válasz DeathAdder #31951 üzenetére
Szerintetek a szerdai 3080 tesztekből nagyjából le lehet majd szűrni, hogy hány kilós lesz a 3070?
Három kiló 20 deka lesz.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Peace
nagyúr
válasz DeathAdder #32250 üzenetére
Én arra számítok, hogy 2080 Super felett egy hangyányival. Esélytelen, hogy a 2080 Ti közelébe legyen, ahogyan azt a bőrkabis állította.....
-
sakal83
addikt
válasz DeathAdder #32250 üzenetére
Szerintem a 2080ti max 170
-180ig lesz erdemi vetel a 2080s meg 130ig.En is ezen agyalok fullhdra. De a 3070 a cpu miatt valószínű limites lesz ha a cpu kozepkategoria. A 1080ti lehet erdekes ha garis 100 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DeathAdder #32205 üzenetére
jó lenne nem CPU limites FHD eredményt nézni hanem 4 K-t.
nem is tudom ezt iolyen CPu val kell tesztelni, hogy kifussa magát,de az biztos hogy 4 K-n.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DeathAdder #32320 üzenetére
Mevették az ARM-et, úgyhogy hamarosan fognak. 500FPS-sel fut majd 4K-ban a CandyCrush.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Chalez
őstag
2560x1080-ban nyomom én is, azt hiszem marad a 2080-as karim... Megvárom az új radeont, megvárom a CP2077-et, hogy melyik vga-n hogy fut, esetleg megvárom a PS5-öt, aztán újragondolom az egészet
-
Devid_81
félisten
Nem teljesen CPU bottleneck van a dolgok mogott:
We've looked deeper at the RTX 3080's performance at 1440p, so we want to comment on that. As far as we can tell, CPU bottlenecking alone is not the explanation. The reason comes down to Ampere's architecture and the change to the SM configuration that we mentioned in the introduction. The 2x FP32 design can only be fully utilized at 4K and beyond. This is because at 4K the portion of the render time per frame is heavier on FP32 shaders. At lower resolutions like 1440p, the vertice and triangle load is identical to what we see at 4K, but at the higher resolution pixel shaders and compute effect shaders are more intensive and take longer and therefore can fill the SMs FP32 ALUs better.
Tehat 4K-ban jon ki a 2x FP szam a regiekhez kepest a tobbi kisebb felbontason meg nem.
Oke ettol a FHD mar CPU bottleneck tobb esetben, de az 1440p nem feltetlenul[ Szerkesztve ]
...
-
félisten
szerintem a jelenlegi illetve a tesztelt játékok zömében 1440 P-n is CPu limites a 3080 ez jön le nekem illetve nem tudja magát kifuti a kártya talán eza megfelelő kifejezés.
persze ez mondjuk arra bítztató lehet, hogy magasabb szintű grafikával és RT vel a késöbbi játékokkal is elboldogul 1440P-n.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
yagami01
aktív tag
válasz DeathAdder #32513 üzenetére
Uh tényleg, csak sose a vezércikket nézem, hanem oldalt. Köszi!
-
keIdor
titán
válasz DeathAdder #32513 üzenetére
Hát az alapján a 2080Ti-t aki szaré-hugyé dobálta, annak jár a keksz.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DeathAdder #33120 üzenetére
Ezek nem a jobb hűtésűek.. Ezek az olcsóbb hűtésűek... A gyári FE a legjobb hűtési megoldás a piacon, csak nagyon drága gyártani.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hokuszpk
nagyúr
válasz DeathAdder #33120 üzenetére
szvsz a 3070 indulas jobb lesz, ha mindenigaz sima gddr6, szoval a memoriachipek hianya nem lehet akadaly, es +1 honap van a gyartasra, szallitasra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
nagyúr
válasz DeathAdder #33139 üzenetére
Ebayről is eltűntek az "olcsó" Ti-ok.
Tőlem kérdés nélkül vitték el 200-ért a 2080S-t, ha még várok 1-2 hetet lehet 210-220-ért is elment volnaÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Yodamest
veterán
válasz DeathAdder #33197 üzenetére
na pont ezt írtam én is... így nem lesz értelme 3070-et venni kb, akkor csak nem én vagyok vak
-
Mumee
őstag
válasz DeathAdder #33197 üzenetére
2080ti és 2080 között van ~30% difi 4K-ban.
2080ti és 2080S között ~20% difi 4K-ban.
Ha 3060 = 2080 és 3070 = 2080ti - 5-10% , akkor 3060 vs 3070 az 20-25% difi 4K-ban.
A 20-25% difi pedig általános, pl. 2070S vs 2080S is csak 15%.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz DeathAdder #34535 üzenetére
Mindenkinek más az igénye. Nektek már uncsi a 2080 Ti és váltanátok. Nekem a tegnapi napon volt pontosan 4 éves a GTX 1060, nekem most ez is egy szinte elképzelhetetlenül nagy ugrás lesz, amivel belekóstolhatok olyan technológiákba, amire 2 éve csorgatom a nyálamat.
-
VoltanIgor
tag
válasz DeathAdder #38643 üzenetére
MÉG nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest