Hirdetés
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
synthattik
aktív tag
válasz Yodamest #12909 üzenetére
Jó tudomásom szerint az fx-ben valóban 8 fizikai mag van.de ott modulos felépítés van,és modulonként 2 mag található,tehát 4 modulos,8 maggal,csak az a baj vele,hogy magonként nem közelíti meg az intel teljesítményét,pedig az jó lenne,mert akkor lenne szorosabb árverseny.
De ez itt már nagyon off,mert ez a nvidia találgatós topik,szóval várom az új kártyák tesztjét,már volt lehetőségem kipróbálni a 750ti-t aminek valóban kellemes teljesítménye van,a legújabb játékokat is képes high felbontáson,élsimítás nélkül 1920x1200-ban vinni legalább 50fps-el 128bit-en. -
KillerKollar
őstag
Pont ezt írtam hogy az 590 meg a 690 is drága volt,de a Titan Z már vicc,pedig ugyan az a kategória...És az AMD meg nem X ezerrel olcsóbb hanem fele annyi és gyorsabb+vízhűtés.Itt már nem arról van szó hogy meg kell fizetni azt a prémiumot hogy ez egy presztízs kártya,ha ez a prémium 1500 dollár!Értem én hogy nem minden kategóriában áraz ennyire pofátlanul az Nvidia,de a 980 esetében is,ez egy butított chip amit valószínűleg olcsó gyártani,mégis elkérik majd érte azt az árat amit 1 éve még egy teljes értékű csúcskártyáért kértek volna.
-
Televan74
nagyúr
VGA fronton nincs lemaradva az AMD.CPU téren sincs oly nagy probléma.Tény hogy vannak mikrolaggok, de az régen is volt.Sokan nem emlékeznek vagy nem is emlékezhetnek,volt egy Athlon XP -s korszak, amikor bőven játszottuk az AMD processzorival kis lagg mellett jóval olcsóbban.A Pentium simább teljesítményt nyújtott jóval magasabb áron.Ez nem új keletű probléma az AMD -nél.
A Maxwell nagyon jó,de az alacsony fogyasztáson kívül,semmi forradalmian új nincs benne. A tesztekben a teljesítmény/fogyasztás mutató biztos hogy az egekben lesz.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
sakal83
addikt
válasz Yodamest #29579 üzenetére
Gyakorlatilag ha csak a 2080Ti- sebességét érné el, akkor még megvenni sem érdemes egy 2070S-sel szemben, ha valaki fullhd környékén játszogat, nemhogy cserélni...
ha ezek az árak lesznek, akkor piszok drága széria lesz. Akkor talán megvenném, ha a 2070s+50% lenne, de ez scifi kategória.
Fájó szívvel fogom megrendelni holnap a 2070S-et...
Az a szánalmas, hogy - ha jól emlékszem - másfél éve 105k-ért vettem sima 2060-at németországban
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Yodamest #30141 üzenetére
Szeretni szeretnék csak logikátlan döntés ezzel az árazással
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz Yodamest #30147 üzenetére
Akkor legyen 3085. Tökmindegy a neve. A hangsúly azon van hogy a 3800 és a 3900 közé jönne. A 3800-asnak "jó" az ára, de kevés a memória, míg a 3900 as pont az ellentéte. A legtutibb egy 1000 dollár körüli 20 gigás picit emelt órajelű kártya lehetne a 2 között, de amíg nincs rá szükség addig hülye lesz kiadni az nvidia. Ha kell a több memória vedd a 3900-at.
Szerintem nagyjából már tudhatják hogy a big navi a 3700 és a 3800 közé fog érkezni és az ellen jön majd a 3700 Ti. Ebben az esetben viszont nincs értelme kapkodni a 3080Ti-vel. Viszont ha mégis jól sikerülne az amd vga akkor meg simán ki lehet adni a Ti verziót a 3080-ból.
A lényeg mindkét verzióra van megoldás.
Az én véleményem az hogy idén a 3070Ti jön a big navi ellen mert elég lesz az is, ha meg jövőre jön egy 3080 verő amd vga akkor csak ki kell adni a 3080Ti-t ellene. Addig meg beszedni az extra profitot a 3900-ason.[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
warcat
veterán
válasz Yodamest #30147 üzenetére
Nem találták fel a spanyolviaszt Nvidiánál, csak kisebbre lett méretezve és 2 'nagy' csatit összeolvasztották.
Jár a kártya mellé átalakító tartozékként (amelyik használja).Pár dolláros tétel lehet.Jelenleg amcsiknál legalábbis komoly probléma van a tápegységek készletezésével, hatalmas ön-tökönszúrás lett volna Nvidiának ezzel játszadozni Na de a lényeg, nem kell új táp.
EA: It's in the crate!
-
KRoy19
őstag
válasz Yodamest #30508 üzenetére
"Addigra legalább a piac is beáll, kint lesznek a custom kártyák szépen, mindenhol lehet majd kapni, egymás alá licitálnak a boltok."
Nem tudom...
Én megjelenéskor rárepültem egy Palit Gamerock 2070 Superre 189k ért és azóta sem lett olcsóbb, sőt drágább lett.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
"8GB vs 16GB témához: aki nem 4K-ban játszik és a jövőben sem tervezi, annak elég rámenni a 8GB kártyákra."
Pár éve ugyan ezt mondták a 3-4GB-os kártyákra, most meg van olyan játék ami már 1080p-ben köhög a 6-8GB kártyákhoz képest."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Alogonomus
őstag
"aki nem 4K-ban játszik és a jövőben sem tervezi, annak elég rámenni a 8GB kártyákra."
Azért már most is van játék, ami közel annyit eszik alacsony felbontáson is, és innen csak növekedni fognak az igények. Aki most vesz egy kártyát, az valószínűleg nem szeretne pár évig új kártyát venni.
-
carl18
addikt
válasz Yodamest #30842 üzenetére
Talán a TI/inkább Super lesz szerintem. Hát szerintem mindegyik széria kap egy bővitett memóriás ráncfelvarást.
A 192 Bit miatt valszeg biztosan csak 6 gigás lesz a RTX 3060, de ha jön egy Super X60 12 giga vramal az igen jó választás lehet.
RTX 3070 16 gigával kerülhet frissitésre, a RTX 3080 meg 20 giga update jön valszeg a Super elnevezéssel. + Még jöhet egy kis Performance update is.
Ezeket csak jövőre lépik meg mikor nyomást gyakorolnak rájuk, nyilván most itt van az olcsóbb 500 dolcsis X70. De A VRAM miatt majd többet is rákényszerülhetnek arra hogy a régi vásárlok cseréljenek.
Most azért lesz az új kártyákra kereslet, mert nem csak a touring tulajok váltanak ha nem a pascalosok is akik kihagytak egy generációt.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz Yodamest #30847 üzenetére
"tegyük fel egy 70-es kártya erősebb legyen, mint egy 80-as"
Nem lesz erősebb csak több lesz a Vram , biztosan jön a super verzió bővitett memóriával. A cégek üzletpolitikája profit órientált, még a hülye is tudja ehhez a teljesitmény szinthez kevés a 8-10 giga, főleg hogy 2 évig ebből kell most gazdálkodni.
Ha a konkurencia azonos áron többet adna (16gb például) akkor az+ Túl nagy az átmenet is a 24 gigás X90 és a 10 gigás X80-as között.
Az X70 és X90 között meg 3X a szorzó 8 vs 24 giga.(#30880) Zoltn
Ez Anime, kettö között mi az átmenet? Baj ha valaki rajongó?
Amit akartam avatarnak éppen foglalt volt, igy akartam valamit egyedit. Dragon ballosat akartam, de nagy részük foglalt volt.
Ranma egy nagyon vicces shounen anime, az öreg haposain égtem ki mindig![ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Peace
nagyúr
válasz Yodamest #31001 üzenetére
Kicsit félek tőle, mert szeretem, ha csendes a gép. 3 venti van a Cooler Master CM 690 II Advanced házban, de mind leszabályozva 5V-ra, hogy alig legyen hangja. Ráadásul a 1060-as is le van korlátozva 60%-os venti fordulatszámra. Elég kellemesen meleg szokott lenni a gépház teteje játék alatt. Azért lenne sokkal szimpatikusabb a 3070, mert tuti halkabb és hűvösebb...
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Yodamest #31014 üzenetére
bár lehet én számolok rosszl valamit, a 700$ msrp-t nálunk hogyan kell érteni? gondolom 1:1-ben euróban szóval benyaltuk, mert úgy + 27% akkor az alap ref ár is 310K körülre jön ki, akkor így nézve reális az asus 350K-s ára sajnos.... így nagyon magas most, hogy 360 felett van a juró.... örülök, ha 3 kiló alatt kapok majd 3070-et még a végén...
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz Yodamest #31016 üzenetére
Nvidia esetében:
700 az amcsi nettó ár, jellemezően ilyen 8 % körüli adókat fizetnek, a számlájuk ~756 usd környékén végződik.Ebből a nettó árból csinálnak nálunk már ÁFÁval (VAT) terheltet, úgy, hogy az Nvidia zsebében az utolsó fillér is bennemaradjon(dollárban számolva). Az 1.2-es árfolyamkülönbség szerencsére lenyeli ennek a nagyját.
Az utolsó fillér jól látszik azon,hogy a német aloldalon 699€ a 3080 FE, míg EU többi részében,ahol magasabb a VAT kapásból drágább (osztrákoknál 719€ ahogy láttuk korábban,szerintem spanyoloknál is annyi).
Ha hozzánk szállítanának, akkor véleményem szerint még ránkterhelnék a kb +5-7% adókülönbséget.
A legalapabb modellek 270e forintos ára megalapozott normális árukészlet esetén .EA: It's in the crate!
-
MPowerPH
félisten
válasz Yodamest #31023 üzenetére
Mar miert tennek? NV gyari hutessel sincs valszeg problema, mert ha lenne, ki sem adtak volna. Annyi van, hogy lehetseges, aki leghutessel szenved, az az OC -t hanyagolni fogja.
Ez egy netto butasag, amit irtal.Egyedul akkor lesz gond, ha lesz olyan gyarto, aki kiadja blower hutessel a kartyat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz Yodamest #31016 üzenetére
Mivel ismertek arak pl nalam svedben, Zotac Trinity 7825 korona ez napi arfolyamon 271900 forint, az afa itt is magas 25% tehat elvben erre 2% jon ra, es otthon alacsonyabb arak szoktak lenni, na nem nyito arnal mert ott el szokott gurulni a gyogyszer, itt meg nem.
Tehat ez az ar 271900+2% egyebkent ennyibe kerul svedben az FE fillerre. -
Dyingsoul
veterán
válasz Yodamest #31054 üzenetére
Nem. Azt jelenti, hogy "buktál" 50k-t. Pontosabban azért fizettél 50k-t, hogy x ideig játszhass az adott kártyával. A másik +50k felárat egy konkrét kártyához képest akkor is kifizeted, ha nem veszel előtte semmit, nem gondolod? De ha drágállja valaki akkor eleve nem is érdemes a drágábbik kártyában gondolkozni.
Én is (#31050) Peace véleményét osztom. +150$-t a dupla VRAM simán megérne. Nekem. Másnak meg lehet, hogy nem de nem ugyanarra használjuk ezeket a kártyákat, ez itt a lényeg, hogy mindenki igénye le legyen fedve egy idő után.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Alwares
aktív tag
válasz Yodamest #31179 üzenetére
Nem tudom ugyanazt nézzük, de a 30-as szériából szerintem mindegyik kártya olyan ronda hogy gondolkozom azon hogy majd lefedem a gépház üveges oldalát hogy ezeket a szörnyetegeket ne lássam (természtesen nem lesz sokáig nézve egyik se, mert amint lehet rakok rájuk vizet)
A Giga Eagle még a letisztultabbak között van. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Yodamest #31200 üzenetére
2080S-hez képest. Írtam korábban, hogy ez a dizájn hasonlóan viselkedik az R600-hoz. Valahol elég hasznos a 16+16 co-issue, valahol pedig nem annyira, és eszerint fluktuál a tipikus teljesítményelőny a 2080S-hez képes 40 és 60 százalék között.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kutya topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok