Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 13:32:02

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7951) gbors válasza TTomax (#7949) üzenetére


gbors
nagyúr

na látom, nem csak engem zavar a metroban, hogy a halálba van scriptelve. pedig kár érte, mert az atmoszférát nagyon eltalálták...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#7952) TomiLi válasza TTomax (#7949) üzenetére


TomiLi
addikt

Én ezért szeretem a bugjai ellenére az armed assault-ot.... Ott aztán nincs csőben szaladás :N

Bogyóka

(#7953) smkb


smkb
őstag

"In the quarter ended Oct. 31, the Santa Clara, Calif. company's earnings fell to $84.9 million, or 15 cents per share, from $107.6 million, or 19 cents per share, during the same period last year. The results were sharply higher, though, from a second-quarter loss of $141.0 million, or 25 cents per share."

Újabb érdekesség ahhoz, hogy kinek mennyibe is kerülhet előállítani a vga-t és mi mennyire nyeresléges... ne feledjük, amd -118m el zárta a negyedévét, vga üzemi szinten 1m usd nyereséggel.

NV $843.9 million bevétel, 84.9 m profit

Amd VGA üzletág Q3 300m$ bevétel, 1m profit

[ Szerkesztve ]

(#7954) Abu85 válasza smkb (#7953) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az NV-nél mennyi volt a VGA üzletág?

Vagy a kínai übergép után a Tesla illetve a Quadro utáni profit ilyen brutálisan visszaesett. :Y

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7955) smkb válasza Abu85 (#7954) üzenetére


smkb
őstag

Nem tudom Abu :) A jelentésben David White nem a Tesla ágat emelte ki, hanem a diszkrét VGA-t, hogy sikerült erősen csökkenteni az üzemi költségeket a GF104,GF106 nagyon jó kihozatalai miatt. De ugye ha már a jelentésnek sem akarunk hinni...

Amúgy meg az AMD-nek ott a CPU üzletág... segítsen rá azzal... ja hogy az is totál veszteség ... arról meg ki tehet ?.

Ez van... AMD Q3 = -118m vs NV Q3 = 84,9m profit... sokat ezen nincs mit magyarázni.

[ Szerkesztve ]

(#7956) Abu85 válasza smkb (#7955) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Engem csak érdekel, hogy a Tesla, Quadro, Tegra, Ion eladások mellett, amik mind benne vannak az összesítésben, mennyi a GeForce eladásokból származó rész. Mert ugye ez nincs külön részletezve. Ennek megfelelően az összehasonlítás is fals, mert az AMD-ből csak a VGA-t nézted, míg az NV-ből az összeset. Ez nem baj, csak apró csúsztatásnak tűnik. :))

Az NV elsősorban a Tegrát emelte ki, hogy mennyire nagy jövő előtt áll. Mondjuk ha a GPU üzletág sínen van, akkor most már tényleg nem értem, hogy az NV minek hozta ki a saját márkáját, és mitől mehetett tönkre a BFG, vagy miért ment el az XFX. Na meg az is nagy kérdés, hogy az új generációs Tesla és Quadro minden szempontból elérhető, tényleg ennyire szarul termel, amikor már most összeraktak a cuccal egy übergépet, plusz futotta még egy szuperszámítógépre nyáron. Persze ezek csak kérdések. Akkor lennénk okosabbak, ha az NV közölni a GeForce üzletágból származó eredményeket, gondolom erre várhatunk. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7957) DemonDani válasza Abu85 (#7956) üzenetére


DemonDani
addikt

Tegra eladásoknak külön tudnák örülni, lehetne látni hogy milyen készülékfelhozatalra lehet majd számítani, mivel jelenleg elég szerény ez a réteg, az nem különösebben zavarna bele.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#7958) smkb válasza Abu85 (#7956) üzenetére


smkb
őstag

Fura párhuzam, hogy Q2-ben gyenge volt az NV portfóliója, részesedéscsökkenése volt, kevés eladás, Q3 ban maszívan javultak asztali diszkrétben 58:42 arányban adtak el többet mint az AMD csipszet IGP-ben is többet adtak el mint az AMD... és furamód ebben a negyedévben lett is nyereség.

AMD Q2 ban, nagyobb részesedéssel bírt, nagyobb eladásokkal, fura mód akkor nem 1m volt a vga részleg profitja. Q3 ban csökkentek az eldások, a részesedé és csökkent a profit.

Nem érzel valami összefüggést?

A Q4 mégdurvább lehet, szerintem asztali VGA ban 60:40 fölé fog menni újra az NV.

ui.: XFX lehet, bánja már azt a húzását... lehet nem a legjobb neki az, hogy folyamatos kapacitás meg készlethiánnyal kell kűzdenie és kisebb eladásokkal, mint NV oldalon most tehetné. Tudod, minden egyes darab, amivel kevesebbet ad el a piacon, az kevesebb bevételt termel. XFX meg dszkrét asztali VGA eladásokban érdekelt... és ott nem fényes annyira a helyzet jelenleg az AMD oldalon. A HD69xx ek késése dec.13-ra meg nangyon necces értékesítési szempontból...igazából nincs 2 hete sem egy jó forgalomhoz, mert a karácsonyi időszakban leáll minden... a gyárak a szállítás az értékesítés... a HD68xx meg már most készlethiánnal kűzd.

Q4 nem lesz egy győzelmi menet AMD VGA részesedésre tekintettel.

[ Szerkesztve ]

(#7959) Abu85 válasza smkb (#7958) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az a gond, hogy a diszkrét kártyákon a legkisebb a haszon (ha van), míg a chipset IGP-ben az NV-nek egyedül az MCP61-et árulja, ami nagyságrendekkel olcsóbb, minden AMD-s lapkakészletnél. Az IGP-nél még kérdés, hogy mibe számít az Ion 2. Elméletileg noti GPU, de kérdés, hogy az NV is ide számolja-e.

Az AMD-nek azért csökkent a profitja, mert a notieladások visszaestek, és ez kihat a noti GPU-k eladására is. Mivel a VGA-piacról származó nyereség nagyon nagy része a noti GPU-kon van, így természetes, hogy visszaesik az összesített nyereség. Biztos nem az az ok, hogy változott a VGA-piac felállása, mert alig történt százalékos eltérés az eladásokban. Az állás 50,3:49,6 az AMD javára, csupán a tizedesszinten volt eltérés, de ez minimális tényező. A mobilnál ugye 62:38 az állás az AMD-nek, vagyis az NV még kevesebbet kapott a nyereség szempontjából fontos piacból.
Ez meg is látszik a nyereségen, mert ilyen jó negyedév után, durva lenne hogy a Tesla és a Quadro nem termelt 100 milla felett (a 150 is kevés lenne). Ha nem, akkor valamit nagyon elbasztak, mert az az elmúlt évek legnagyobb visszaesése.

Az XFX nem a VGA-kért ment át az AMD-hez. Őket a Fusion érdekli. A VGA-k nem számítanak, mert az asztali szinten elhanyagolható a profit, a szükséges befektetés nagyságához képest. Az, hogy az NV-vel szakítottak az természetes, csak negatív balansz volt. Egy drágábban gyártható terméket sosem jobb olcsóbban adni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7960) Abu85 válasza DemonDani (#7957) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Valszeg az a bevételekre jó hatással lesz, tehát jövőre újra hozható a két évvel ezelőtti 1 milliárd fölötti szint.
Lehet, hogy majd külön is beszámolnak a részleg eredményéről.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7961) smkb válasza Abu85 (#7959) üzenetére


smkb
őstag

"Az a gond, hogy a diszkrét kártyákon a legkisebb a haszon (ha van), míg a chipset IGP-ben az NV-nek egyedül az MCP61-et árulja, ami nagyságrendekkel olcsóbb, minden AMD-s lapkakészletnél. Az IGP-nél még kérdés, hogy mibe számít az Ion 2. Elméletileg noti GPU, de kérdés, hogy az NV is ide számolja-e."

Aha...meg kimaradt a képletből az Apple... ott az asztali gépeket kivéve mindben NV csipszet van és IGP, nemkell ideszámolni az ION2-őt. Lényeg a lényeg, fura mód a cpu val nem rendelkező nv is több igp-t értékesített mint az AMD.

Utána számoltál netán a kínia teslás biznisznek? Ha már felhoztad... Akkor csak egy apróság: valami 7160db teslát tettek bele, amiknek, ha jól emlékszem 2500 usd/db az ára listán. Ez ekkora tételben tuti nem listaáron megy, de legyünk nagyon rendesek legyen 2000 usd/db.

Vagyis az egész kínai szerveres tesla hókuszpókuszon lett 14.3 m usd árbevétel... a 849-ből :). Mivel a Teslához azért szép szoftveres support is tartozik, meg egyéb szoftveres támogatás ami nem ingyen áll elő, mondjuk hogy fele nettó profit ennek a bevételnek. Ekkor az 7m usd

Akkor Abu... áruld el nekem, ha a diszkrét asztali vga-ból nincs haszon, diszkrét mobil vga-ból felét adták csak el, mint az AMD, amiből szerinted a nagy haszon van (vagyis innen sem jöhetett, ha z AMD-nek kétszer annyi eladott mobil gpu esetén sem lett), a teslából látszik hogy nem sok jön be, a tegra2 ennyit képtelen kitermelni... akkor honnan lett az NV-nek 849m usd árbevétele és 84m nettó profitja?

Továbbra is úgy néz ki, hogy biza a VGA üzletágból, bárhogy is próbálod az ellenkzőjét igazolni. Azt meg nem vagy hajlandó elfogadni, hogy valami oknál fogva, az AMD képtelen ebben szegmensben rendes profitot termelni. Nekem továbbra is az a tippem, hogy az AMD vga-k marhára nem olcsón állíthatók elő. TSMC nagyon úgy néz ki, NV-nek nagyon kedvező áron nyomja a GPU-kat. Ami nem is csoda ugye, mivel a TSMC nem számít az AMD-re hosszútávon, mert a konkurrenciához húz, és ott kíván gyártatni idővel. Ismerős neked a hűség fogalma ? Valszeg a TSMC NV-vel hosszútávon számol, így nagyon más árakat szab neki, mint az AMD-nek, aki meg a konkurrencciához vándorol.

[ Szerkesztve ]

(#7962) Abu85 válasza smkb (#7961) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Apple gépe most jött ki az NV új lapkakészletével. Az aligha szólt még bele az eladásokba. A Q4-ben forg érződni.

A kínai gép egy a sok közül ráadásul a Quadro is ott van, amit sokkal nagyobb nagyjából 30-szoros vagy nagyobb mennyiségben értékesítenek.

Két lehetőség van. A Quadro és a Tesla eladások nagyon visszaestek és azért van ilyen kevés nettó profit az előző negyedévekhez képest, vagy a VGA-kon nagyobb a bukta mint gondoltuk.

Annyit nem nyersz a kedvező TSMC árazáson, hogy a bonyolultabb nyomtatott áramköri elemeket ellensúlyozd vele. Biztos nem adja a TSMC 50%-kal olcsóbban a wafert az NV-nek. Az AMD-nek meg mindegy, hogy ki a bérgyártó. A TSMC-re rá van mindenki kényszerítve, mert másnak nincs meg a gyártókapacitása. Az a gond, hogy az NV nem jelzi külön a VGA eladásokat, amit én nem csodálok, de abból látható, hogy nincs minden rendben, hogy az elmúlt fél évben a második és a harmadik legnagyobb partnerük kihullott. Ha ez nem bizonyíték, akkor semmi. Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy az NV a saját partnerei ellen megy saját márkajelzéssel a dobozos piacon. Én nem örülnék neki, ha NV GPU-kkal gyártanék kártyát, mert jelentősen csökkennek az esélyeim a fogyasztónál.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7963) TTomax válasza Abu85 (#7962) üzenetére


TTomax
nagyúr

Ejj de szépen csúsztatsz.... :DDD

(#7964) rumkola
Én már nem is írok ezekre semmit,Abu 5éve temeti az NV-t... ;] kb... amióta az R600 jött azóta figyelem amit írogat... mint látjuk ez nem történt meg,reméljük nem is fog mert akkor aztán lehet menni nintendoért ha játszani akarsz... ;]

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#7964) rumkola válasza smkb (#7961) üzenetére


rumkola
veterán

nem unod még? :DDD

(#7965) Abu85 válasza TTomax (#7963) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mivel kapcsolatban? Tényleg, ha annyira jó NV GPU-t gyártani, akkor az XFX és a BFG most hol van? Lehet mondogatni, hogy minden rendben van, de valójában semmi sincs rendben. Az már nagyon gáz, ha a korábbi három legnagyobb partneredből kettő már nem áll melletted.

Sose mondtam, hogy az NV csődbe fog menni. Azt mondtam, hogy a PC nem felel meg nekik, mert nem tudnak platformot kínálni. Erre lett a válasz a Tegra, ami az NV platformja az integrációra. Az meg látszik, hogy a részesedésük csökken a GPU-piacon. Most állnak 21,2%-on, míg két éve, amikor ment a szekér 10%-kal több részesedésük volt. Egy éve 5%-kal több volt nekik. Ez azért eléggé beszédes nem? :) Játszhatjuk azt, hogy mondjuk az ellenkezőjét, de a számok nem hazudnak.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7966) rumkola válasza Abu85 (#7965) üzenetére


rumkola
veterán

:DD
Ezt a bgf és xfx dolgot meddig kevergetjük még? Az, hogy nem bírtak ki egy fél ill. egy évet csúcs ill. nagyobb hasznot hozó nv nélkül, ez a rossz üzletpolitikájukra utal.
Mellesleg az eladások nagyon durván megfordultak nálunk is. Nemrégen 5 az 1-hez volt az amd javára, mára ez megfordult 1 a 10-hez az nv javára.

(#7967) TTomax válasza Abu85 (#7965) üzenetére


TTomax
nagyúr

Miért hol van a Radeon Gainward? :DDD A BFG-t nem tudhatjuk mi tette tönkre,azt úgy leírni hogy az Nv az nagy marhaság... az XFX meg hálaistennek AMD oldalon gyártja a fapados cuccait.. látjuk milyen sikerrel,csinált ö GTX260-at is azt is kerülni kellett.. mint ahogy most pl a 6850-et...ez már régen nem az az XFX ... play hard mi?Hát inkább s@ck hard,már elnézést...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#7968) Abu85 válasza rumkola (#7966) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert az XFX elvörösödése, és a BFG csődje eléggé beszédes. Az NV legnagyobb partnerei voltak. Lehet figyelmen kívül hagyni, de nem érdemes.
Én mást hallok a nagykerektől, de mindegy. :)

(#7967) TTomax: A Gainwardot az AMD nem engedte be az amcsi piacra, és nem tetszett nekik, hogy a Sapphire-ral kivételez az AMD, vagyis az a szabály a partnerek között, hogy aki éves szinten a legtöbbet rendeli, az készítheti el, mindig az első tuningos Radeont egy referenciakártyára. Neked lehet, hogy nem számít, de a BFG és az XFX azért volt kiemelt NV partner, mert az EVGA mögött ők rendelték a legtöbb terméket. Egyértelműen probléma, hogy már nem rendelnek, amit az NV egyelőre úgy old meg, hogy saját branddel jött be a piacra. Ha meglenne a kívánt rendelés, akkor ilyenre senki sem vállalkozna, mert a partnerek ellen versenyezni, nem a legjobb.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7969) rumkola válasza TTomax (#7963) üzenetére


rumkola
veterán

hülye, én már halál komolyan benintendóztam :DD

(#7970) TTomax válasza Abu85 (#7968) üzenetére


TTomax
nagyúr

Ó te nagyon sok mindent hallasz,és sok mindent el is hiszel...a két általad leírt dolog,és a Q3-as jelentés nem nagyon fedi egymást..."Lehet figyelmen kívül hagyni, de nem érdemes." :DDD

(#7969) rumkola
:DDD

(#7971) Abu85
Arra tippelek,hogy feleáron adták ha jól emlékszem a Tesla-t...
Na de akkor vesézzük már ki a másik oldalt is az általad marha olcsóan gyártható HD5XXX-ek haszna mikor csapódik le?Ja tudom elnyeli a CPU...na de hogy amikor már kis tulzással szinte ingyen adják?Azt elhiheted nekem,hogy a kapitalista olyat nem gyárt amin nincs haszon,még CPU-t sem... akkor hova lett az a marha nagy haszon amit kaszálni kellett volna?Vagy akkor az nem is volt?Mit mondanak a nagykeresek? :)

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#7971) Abu85 válasza TTomax (#7970) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

De mennyi a Q3-ből a VGA-piac eredménye? Erre adj választ. Mert az látszik, hogy a nettó profit az előző negyedévekhez képest csökkent ... de miért? Vagy nagyon szarul megy a Tesla és a Quadro, vagy nagy a veszteség a VGA-kon. Melyikre tippelsz?

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7972) rumkola válasza Abu85 (#7968) üzenetére


rumkola
veterán

szerinted ha megszűnik mondjuk az xfx, akkor az nv annyival kevesebb chip-et fog eladni mint amennyit az xfx-en keresztül eladott volna (nem mellékesen az xfx részére olcsóbban) ? ugyanmár....

mondok én valami olyan víziót ami a te szokásod:
az nv elküldte a búsba az xfx-et, mert rájött, hogy ugyanúgy eladja a chipjeit másoknak és ráadásként nem bukja el azt a pénzt sem, amirőlaz xfx kedvezménye miatt lemondhattak volna
sőt, hogy még tovább növeljék a hasznukat, saját néven is elkezdenek forgalmazni

én is tudok elméleteket gyártani :DD

[ Szerkesztve ]

(#7973) proci985 válasza Crytek (#7918) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

néztél már GPU terhelést Stalker közben? ha nem, érdemes ;) .

annyit segítek, hogy nem csak a SC2 menüje és a furmark tud stabil 99.5%os terhelést rakni a videokártyákra folyamatosan;] én konkrétan avval teszteltem vidkari stabilitást: hiába mondta az ATI beépített tesztje, hogy stabil, ha a kártya azonnal nekiállt szemetelni Stalker:SoC alatt.

ja igen, a CoPnak meg minden featuret bekapcsolva nagyon kell a vidkari, nálam a 3870es 1280ban AA és AF nélkül dx10.1es effektekkel 10-12 frameket ment átlagosan. szóval talán egy 4890már elég lett volna a célra 30fpsre. innentől magasabb felbontásban kb csak a csúcskategóriás kártyáknak van esélye. más kérdés, hogy szerintem bőven van annyira szép, mint amennyire magas a gépigénye. sima Stalker:SoChez elég egy 8800gt/3870 is (1280ra, AAt nem tud full dynamic mellett), cserébe modokkal megintcsak gyönyörű (Particle Enchanted és Weather Overhauled a két legismertebb mod).

szerk: ez inkább off, annyira nem kapcsolódik szervesen a témához.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#7974) siriq válasza TTomax (#7967) üzenetére


siriq
őstag

Nalam is megfordult az XFX. Meg egy olyan tragya kartyat. A sajat hutesuk egy nagy nulla. Sosem ertettem mit szeretnek az emberek rajta.

Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.

(#7975) Abu85 válasza rumkola (#7972) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Azért érdemes olyan elméletekkel előállni, amik reálisak. Az XFX az amcsi VGA-piac egyik legnagyobb brandje. Ha őket elküldik, akkor az XFX-hez hű vásárlókról mondanak le. A helyükre nyilván kerül valaki, aki ugyanúgy exkluzív lesz, és azért, hogy átveszi az XFX rendelési kötelezettségeit, legalább elvárja az ugyanolyan jó árazást a GPU-kra.

Ha ugyanúgy eladná a chipeket másoknak, akkor minek a saját brand? Csak úgy mutatóba létrehozták, hogy legyen? :) Azzal, hogy saját brandet csinálsz nekimész a partnereknek. [link] - Ezt a [H] kielemezte, hogy nem éppen a legjobb ötlet.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7976) TTomax válasza siriq (#7974) üzenetére


TTomax
nagyúr

Sajnos az xfx nagyon elfordult a gagyik felé,lehet ezért zavarta el az NV... már a 88GT-nél látszott hogy valami nem stimmel,spóroltak ahol tudtak...most is ezt teszik,csak radeonon úgy látszik jobban lehet... :DDD

Az XFX az amcsi VGA-piac egyik legnagyobb brandje.
A francokat... az bizony az EVGA!!!!

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#7977) rumkola válasza Abu85 (#7975) üzenetére


rumkola
veterán

igazad van :R
:DDD

(#7978) Abu85 válasza TTomax (#7976) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az EVGA is az amcsi piac egyik legnagyobb brandje.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7979) proci985 válasza TTomax (#7976) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

"Az XFX az amcsi VGA-piac egyik legnagyobb brandje.
A francokat... az bizony az EVGA!!!!"
mmint az EVGA az egyedüli egyik legnagyobb brand?:)

szerintem itt jött el az ideje annak, hogy elkezdjünk kimutatásokat keresgélni, gyártott darabszámmal és eladásokkal, és az alapján mondani véleményt. gaggyizás helyeztt meg van a mérhető meghibásodási arány és DOA.

szóval maradjunk objektívek szerintem, és ne abból induljunk ki, hogy a 6850esek gyengék. ahogy láttam, eddig kb minden gyártónak voltak jobb és gyengébb szériái.

általánosságban (tehát ez nem erre a hozzászólásra válasz) maradjunk szakmai szempontoknál.

ja, másik dolog, hamár az EVGA: mintha a komplett alaplapi részlegük átment volna egy másik céghez pár hónapja. kérdés már csak az, hogy lesz e Sapphire Classified:).

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#7980) smkb válasza rumkola (#7964) üzenetére


smkb
őstag

... reménykedem, hogy néha valaki elolvassa azt is, amit én írok, és az urban legendeket amik itt készülnek ezen a portálon tán csökkentheti egy egy hozzászólásom, de veszett fejsze nyele, úgyhogy igen néha már unom ....

Pedig annyit kellene, hogy nem benyalni a sok itt gyártott uban legendet, hanem hogy többen is olvassanak nemzetközi gazdasági és it portálokat, jelentéseket számokat...

(#7981) smkb válasza rumkola (#7969) üzenetére


smkb
őstag

Egyébként én is benintendóztam! Budira a DSi isteni!!! (halk, hűvös, kicsi, alig fogyaszt... isteni ! :) Nem tudsz leszállni tőle a budiról úgy leköt, tv mellett meg megfér a Wii az XBoxszal...

[ Szerkesztve ]

(#7982) Abu85 válasza proci985 (#7979) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Azt az EVGA-s részlegmozgást mintha cáfolták volna. Nem emlékszem, hogy hol, de maga az EVGA bigboss mondta, hogy nem igaz. Az persze igaz, hogy a Sapphire jövőre komolyabban veszi az alaplapgyártást, de szinte minden VGA-gyártó így tesz, mert a procis IGP-ktől komoly kiesést várnak, így kényszerűen be kell lépni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7983) DeckardCain


DeckardCain
senior tag

Mekkora teljesítmény különbség lehet a most megjelenő Gtx 460 SE és az 1gb verzió között, azonos órajelen? Mennyit számíthat az a 48 cuda mag?

(#7984) Abu85 válasza DeckardCain (#7983) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Számításaim szerint a GeForce GTX 768 és az 1 GB-os modell között helyezkedik el az új SE verzió. Magasabb felbontáson valószínűleg közel van az 1 GB-os GTX 460-hoz, míg alacsonyabb felbontásnál a 768 MB-os modell körüli eredmény valószínű. Helyenként lassabb is lehet, de ahhoz nagyon alacsony felbontás kell.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7985) rumkola válasza DeckardCain (#7983) üzenetére


rumkola
veterán

szerintem nem észrevehető

(#7986) smkb válasza Abu85 (#7984) üzenetére


smkb
őstag

Hogy jön ki, hogy az SE gyorsabb lesz a 768-asnál ha
-4%-al alacsonyabb lesz a gpu órajel,
-16%-al kevesebb lesz a shader
ugyan 256 bites lesz a mem sávszél, de ez még a 336 shaderes 256 bites 1GB GTX460 esetén is 5-8% sebességkülönbséget hoz 768-assal szemben, vagyis alacsonyabb gpu sebesség és kevsebb shader mellett mégkevésbé fog számítani?

(#7987) DeckardCain válasza Abu85 (#7984) üzenetére


DeckardCain
senior tag

Kíváncsi leszek mekkora tuning lehetőség lesz a kártyákban. A gyártok gondolom már eleve OC verziókkal kezdenek, ritka lesz a ref órajelken járó példány.

(#7988) Abu85 válasza smkb (#7986) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Magasabb felbontásban jobban számít a ROP. A sávszélesség mellett a blending teljesítmény is megnő, tehát összességében csak alacsonyabb felbontásokban várható kisebb teljesítmény. Magasabb felbontáson nagyobb a különbség az 1 GB-os javára. Túl sok a Full HD-s monitor manapság, így ez standard felbontásnak számít, a vásárlók legtöbbször úgy döntenek, hogy melyik a gyors Full HD-ben, és ott biztos előnye lesz az SE-nek. Nem kell nagyra számítani, de jobb FPS-eket fog tudni. Persze a 768 MB-os verzió lényegtelen lesz, le fogják állítani a gyártását. Egyrészt túl közel van a GTS 450-hez, másrészt a 768 MB elriasztó tényező. Még mindig a memória mennyisége a legfőbb vásárlási szempont a többségnél, és ez sajnos aligha fog megváltozni.

(#7987) DeckardCain: Szerintem annyira nem fognak tuningolni. Az SE-t a 768 MB-os túl alacsony árazása szülte. Most, hogy lesz egy új kártya az új árcédulát kaphat, és megoldódik a 768 MB-os modellből származó probléma. Meg úgyis lesz GF114 Q1-ben kihozzák, és akkor a GF104 karrierjének vége. Nagyon nem érdemes már erre építeni a gyártóknak.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7989) smkb válasza Abu85 (#7988) üzenetére


smkb
őstag

"Most, hogy lesz egy új kártya az új árcédulát kaphat, és megoldódik a 768 MB-os modellből származó probléma."

:) Hát pár dologgal továbbra sem értek egyet, de főleg az árazásossal... azért azt áruld már el, hogy ha most ennyibe kerül a 768-as, akkor a kb ugyanerre képes SE miért lehet drágább, ha a 768-as ára a HD6850-ek miatt esett le ide ahova? De most komolyan... ez már megint valami egészen elborult gondolatod, ami a fejedben született és terjeszted ezerrel, hogy a gecó NV most majd jól árat emelhet végre mert, hogy új vga...közben meg eltűnnek mellőle HD6850/70-ek? Vagy ez most hogyan? Magyarázd már el légyszíves...

(#7990) Abu85 válasza smkb (#7989) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert a GTX 460 768 ilyen ár mellett kicsinálja a GTS 450-et. Egyszerűen állnak a raktárakban, és ez nem jó. Nagyobb rés kell az árba, hogy a GTS 450-ből több menjen el.

Az új Radeonok ellen egy új chip kell. A GF106 mérete akkora, mint a Bartsé. A GF104 ide már nem elég. Túl költséges. Mellesleg az áremelés amúgy sem árt, mert a GTX 460 768 MB már az előállítási költség határán van. Ezekre a problémákra a GTX 460 SE úgy ahogy megoldást jelent. Ezért vezetik be.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7991) smkb válasza Abu85 (#7990) üzenetére


smkb
őstag

Tehát továbbra is ott tartunk, hogy urban legend, amit írtál, nem tudod észszerűen megmagyarázni. Ennyi. Megint irtál egy rakat saját fejedben készült agyszüleményt. Még mindig nem értem, hogy lehet majd drágább, egy nem gyorsabb vga, ha közben ott a konkurrencia... látom nem tudod megmagyarázni a kitalációdat. Továbbra is ugyanazt a fikciódat szajkózod újra és újra, mintha előre megírt sablonjaidból kopiznád be...

"Az új Radeonok ellen egy új chip kell. A GF106 mérete akkora, mint a Bartsé. A GF104 ide már nem elég. Túl költséges. "

Kérlek dobj ide a fórumra most már tényleg egy pontos adatot, mennyiért nyomja a TSMC a GF106-ot /db az NV-nek és mennyiért a Bartsot /db az AMD-nek. Plíz. Ne kitalációt, amit te számolgatsz ki fals ismeretlen adataidból, hanem tényleges pontos árat. Sejtésed sincs... mert marhára nem tudod milyen árak szerepelnek a TSMC és a 2 gyártató közti szerződésekben... csak fikció fikció fikció és urban legendek...

(#7992) Abu85 válasza smkb (#7991) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A GTX 460 SE gyorsabb lesz a 768 MB-nál. Konkurenciája pedig nem lesz, mert a GTX 460 1 GB megy a HD 6850 ellen, míg a HD 6870 ellen a GTX 470 van. Ezt a tesztünkből látszik, hogy miért. Egyszerűen ilyen a teljesítménye. A GTX 460 768 MB ellen nincs semmilyen Radeon, az a kártya csak arra jó, hogy kannibálízalja a GTS 450 eladásait. Nem viccből érkezik az SE modell. Oka van annak, hogy ezt meg kell lépni.

Nem a lapkákat ad el a TSMC, hanem a waffert. Egy wafferen pedig le lehet számolni a GPU-k számát. Olyan esetlben persze nem kell fizetni, ha a TSMC alkalmatlan chipet chinál, de mivel a 40 nm-es technológiával a TSMC szerint olyan kevis hiba van, mint a 65 nm-esen, így ilyen probléma nagyon ritkán áll fent.

Mivel a TSMC-nek is költség a waferek gyártása, 10%-nál nagyobb árkülönbség nem lehet. Ezt nem engedheti meg a bárgyártó, hiszen a kapacitás szempontjából az NV nem használ sokkal többet, mint az AMD. Sőt az AMD már többet használ, hiszen már készülnek a 40-es LP-n a Bobcat magok. Ezért számolnak az elemzők 5000-5500 dolláros waferrállal, mert sok különbség nem lehet. Ahhoz, hogy az NV annyira olcsón gyártson, mint az AMD 60%-kkal olcsóbban kell kapnia a wafereket. Ha te ezt komolyan gondolod, hogy reális, akkor nincs miről beszélni. :)

Egyébként az 5000 dolláros waferárral 100%-os kihozatal mellett az egyéb komponenseket beszámolva 120 dollárra jön ki a GTX 460 768 MB. Ha 60%-kal kisebb lenne a waferár, akkor az NV termékekként 20 dollárt nyerne, vagyis tök felesleges lenne a terméket lecserélni az SE modellel, mert csak a fejlesztési költség áll benne. Sőt a GTS 450 árát is 100 dollár alá lehetne vinni, így az még jobb alternatíva lehetne, de ezt valamiért nem játsszák meg. Talán azért, mert nem kapják meg a wafereket 60%-kal olcsóbban. :) Jelen esetben az a fikció, hogy a TSMC sokkal olcsóbban gyártat az NV-nek. A 10%-kal pedig sokra nem lehet menni, az maximum 2-3 dolláros csökkenés termékeként.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7993) rumkola válasza Abu85 (#7990) üzenetére


rumkola
veterán

tény hogy a legdrágább gts450-es 160dolcsi, ugyanúgy, mint a legolcsóbb gtx460
nagy általánosságban 20dodo van köztük

(#7994) FireGL válasza smkb (#7991) üzenetére


FireGL
aktív tag

"mert marhára nem tudod milyen árak szerepelnek a TSMC és a 2 gyártató közti szerződésekben..."

Kisbarátom Te meg marhára nem tudod miről beszélsz. Gondolom (remélem) hallottál már a chipek tokozásáról, ezt valahogy nem a TSMC csinálja ott Taiwanon. De ez éppúgy igaz az Intel/AMD processzorokra is. Nem véletlenül van rajtuk a Malay felirat, mivel a processzorok tokozását ott készítik. Az egy teljesen más dolog hogy az Intel és az AMD melyik FAB gyáraiban készülnek a processzorokhoz a szilícium szeletek.

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#7995) Abu85 válasza rumkola (#7993) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Igen, sajnos ez a probléma. És az is, hogy nagy általánosságban a +20 dodónál több teljesítményt is kapsz. Ez nekünk nem rossz dolog, de a gyártónak az.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7996) smkb válasza Abu85 (#7992) üzenetére


smkb
őstag

Egyetlen tényadat sem szerepelt megint ...

Másrészt a GTX460/GB-t árát is emeli? Vagy hogy lesz ez? Ott lesznek 3$ eltéréssel egymás mellett? Főleg ha mégsem lesz gyorsabb mint a 768-as...

"Nem viccből érkezik az SE modell. Oka van annak, hogy ezt meg kell lépni."

Persze, ki kell szórni a selejt GF106-okat. Nincs ebben semmiféle hátsó fondorlat...

2011 Q1-ben visszatérhetünk a Q4-es számok láttán arra, hogy hogy is alakult... van egy olyan érzésem, sok tanulság lesz abban is.

(#7997) smkb válasza FireGL (#7994) üzenetére


smkb
őstag

? kit érdekel a tokozás? arról van szó mennyibe kerül egységni sziliciumcsip egyik meg másik cégnek...

(#7998) Abu85 válasza smkb (#7996) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert te milyen tényre építed, hogy az NV 60%-kal olcsóbban kapja a wafert?

[link] - van pletyka az áremelésről. Aki egy kicsit is ért hozzá tudja, hogy ez az árazás így nem jó az NV-nek.

Selejt nincs. Már mondta a TSMC, hogy a hibák száma a 40 nm-es gyártósorokon annyi, mint a 65 nm-eseken. Egyébként a GTX 460 SE-n nem GF106-os van. :)

(#7997) smkb: A tokozás szerves része a chipek gyártásának (ezt azért illene tudni, mert így elég komolytalan a mondandód). Szintén nem olcsó dolog. A komplexebb lapkákhoz természetesen a tokozás is drágább.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#7999) proci985 válasza smkb (#7996) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

indirekte bizonyítva van.

pontos tényeket meg nem fogsz kapni magánemberként szerintem, ezek az adatok nekem üzleti titok gyanúsnak tűnnek. legalábbis ha az én cégem lenne, akkor nem írnám ki az ajtóra.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#8000) DeckardCain válasza Abu85 (#7998) üzenetére


DeckardCain
senior tag

'van pletyka az áremelésről. Aki egy kicsit is ért hozzá tudja, hogy ez az árazás így nem jó az NV-nek.'

Akkor gyakorlatilag lehet igaz lesz az a pletyka ami volt a Barts megjelenése környékén, hogy az árcsökkentés csak ideiglenes lesz. Vissza a 219$-os msrp-hez. Éljen...

Mondjuk a másik oldalt se kell félteni(készlet és alkatrész hiány és már el is felejthetjük a 179$-os illetve 239$-os induló árat. Érdemes megnézni ezt: Radeon HD 6850, 6870 prices climb skyward

Ezek után nem elképzeletlen a 460 SE számára a 180$ körüli vagy esetleg 190$-os induló ár.
Mindkét oldalnak jó vagy jobb, csak a user-ek szívnak.

Mondjuk tőlünk nyugatabbra akinek ilyen kell, az le se sz*rja azt a 15-20 dollárt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.