Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elite.cs11
senior tag
Ha valaki rendelt a foramaxtól, nálatok se voltak a túl gyorsak?
Biztos nagy a raktáruk, nehéz megtalálni azt az 1 darab 3080at -
Shivi
tag
nem a fogyasztás a kulcsa mindennek, csak úgy látom mindenki azt hiszi hogy architektúra tervező tanfolyamot végzett, csak egy ellenpélda amit nem is rég hoztak ki mint fogyasztás összevetése a performanciával => apple új M1 (silicon) processzora
ott aztán egymásnak lehet állítani a görbét hogy mennyit fogyaszt és milyen teljesítménye van és milyen hűtés mellett. majdnem hogy totál ellentétes pl az amper kártyával.
és az egész performance/watt onnan indult hogy "úristen, azokon lehet látni milyen halk meg csendes"A felhők felett mindig süt a nap....kivéve ha este van :)
-
adakiller
senior tag
válasz elite.cs11 #12504 üzenetére
nálam a rendelés másnapján feladták, köv nap meg már átvehető volt az átvételi ponton.
-
arn
félisten
nem a fogyasztas, hanem az azzal osszefuggo skalazhatosag. egy 300 wattos kartyat te mar nem fogsz sehova se skalazni... egy 200 wattosat igen. lsd amd 5700 vs 6800.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
CoolMan
MODERÁTOR
Nyugalom Uraim!
-
GAbre
veterán
Úgy látszik nem lesz evga-m.DodiRyzen sajnos nem tudta a hétre beszerezni,így visszakaptam zsét.
Asus tuf is egyre lassabban akar jönni.
Viszont sikerült beintéznem 1 palitot.
De eléggé melegszik 3070-hez képest.
0.9V-on 1935Mhz körül talán stabil.(kb ezen órajelen ment alapból is).
Valakinek esetleg tapasztalat undervoltage-al?Avatar
-
kevike576
senior tag
válasz elite.cs11 #12508 üzenetére
nosztalgiáztam kicsit a szept 17 launch day-el.....amikor az aqua 3 hétig hitegetett a 310k-s sima tuf-al
lesz*rom már az egészet, mert úgy néz ki egy hibátlan oc-s darabot fogtam ki, de ilyenkor még mindig elkap a röhögőgörcs, meg a sírás egyszerre
https://aqua.hu/videokartya/asus-geforce-rtx-3080-10gb-tuf-gaming-videokartya-tuf-rtx3080-10g-gaming-t939185
és ez egy leárazott NONE OC tuf, kikezek móónika?[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
FTW3-nál ez a 3x8 "megtápolás" nyílván külön ágakról javallott? Kötelező a 3-at bekötni? A Seasonic Focus Plus Gold 750 modular táp tud 3 önálló tápolást adni a VGA-nak? Akkor amit írtatok ezen VGA felsőház? Monitorom miatt AMD kilőve! Kösz a választ valaki(k)nek!
-
Segal
veterán
válasz Werkly #12515 üzenetére
Nekem 2 ágról van bekötve. (egyik ágról 2x8 pin)
Igen muszáj mind a hármat bekötni.
Passz"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
Sziasztok,
Nem biztos, h ez a legjobb topik rá, de nem volt más ötletem. Pár napja vettem észre egy új jelenséget (nem volt nehéz), neveztessen h az új AC-ben elég gyakoriak az ilyen képhibák:Függőleges, többnyire fekete csíkok jelennek meg a képen bizonyos kameraállásoknál. Próbálkoztam más beállításokkal, de a hibát nem sikerült orvosolni. Más játékkal szerencsére nincs semmilyen problémám. Mi okozhatja ezt szerintetek?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
válasz elite.cs11 #12504 üzenetére
En csutortokon rendeltem toluk es hetfo hozta a futar a kartyat.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Gomez1984
aktív tag
válasz bulikavagyok #12519 üzenetére
Ilyen képhibával még nem találkoztam.
Próbáltad az Uplay fájlok ellenőrzését?
Hátha valamelyik file hibás.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Pug
veterán
Ugralnak a csikok, vagy fix a helyzetuk?
Ha ugralnak, akkor az nagy valoszinuseggel GPU/VRAM artifact (alacsonyabb orajellel ki tudod tesztelni, hogy mikor tunnek el).Ha fix pozicioban vannak, akkor passzpiros, mert olyat meg nem lattam.
-
Puma K
nagyúr
Én anno ilyet-hasonlót 6800GT és 7900GT-nél láttam amikor a VRAM döglött meg a kártyákon...
Ha valóban VRAM mint amire tippelek akkor egy ideig még működni fog a kártya, de fokozatosan fog romlani a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz Gomez1984 #12522 üzenetére
Korábban még nem, de most megcsináltam. Sajnos nincs változás. Köszi azért!
Pug: Fix helyen vannak, ahogy látom. GPU Tweak-kel próbáltam pár beállítást, de nem lett jobb. Köszi Neked is!
Az az érdekes, h korábban hibátlanul futott több mit tíz órát.
Puma K: Ez jól hangzik! Más játékkal nincs gond - ez talán biztató.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz bulikavagyok #12526 üzenetére
Akkor lehet csak driver és vagy játék frissítés kérdése és eltűnik az a megjelenítésbeli hiba.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
proci985
MODERÁTOR
tulmelegedo VRam pl
en Far Cry 4 alatt lattam ilyet anno egy elegtelen hutesu 290Xel par eve. nekem az volt a megoldasom, hogy levizeztem, utana evekig ment problema nelkul. elso korben 100%ra allitanam a ventit levett oldallap mellett, hatha. minden engine maskepp terhel, anno az emlitett 290X is csak Far Cry 4 alatt fozte el a memoriat, de ott nagyon.
esetleg meg egy driver updatet is megneznek, hasonlo artifact attol is lehet
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz proci985 #12528 üzenetére
Köszi Neked is!
De ahogy elindítom a játékot azonnal jelentkezik, így is lehet túlmelegedés? Illetve alap órajelen használom a kártyát, nincs bekapcsolva az OC mód (soha nem is volt).Szerk.: Mindjárt kipróbálom amit javasoltál.
Szerk.2.: 100%-os hűtés mellett sincs változás. Minden driver a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #12529 üzenetére
ha azonnal jelentkezik akkor en megvarnam a kovetkezo drivert vagy a kovetkezo patchet, esetleg lehuznam highra (es kilonem a post processt). a piros csikozas az jellemzoen memoria, a fekete viszont siman lehet driveres artifact problema.
szerk: ok, akkor huzd le a post processt, ahogy nezem az artifactok alapjan ott lehet valami implementacios hiba. ubi elso hetekben jellemzoen haromnaponta ad ki major patchet, remelhetoleg hamar megoldodik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
senior tag
válasz bulikavagyok #12531 üzenetére
Ha a forrasztás gyenge, akkor kis terhelésre is előfog jönni... Ez kártya csere lesz... Ha driver hiba lenne akkor másnak is előjönne
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
nagyúr
válasz Varázslóó #12532 üzenetére
Ez nem hangzik jól. Holnap valószínűleg amúgy is viszem szervizbe a gépet, mert viszonylag gyakran kékhalálozik. Viszont nem gondolnám, h ez a két hiba összefügg, mert már az előző videokártyámmal is csinálta. A Win10 saját memóriatesztje hardver hibát jelzett.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz bulikavagyok #12533 üzenetére
Reméljük nem az árammal van ott is gond Hallottam ilyet hogy minden tönkre ment valakinél egy rövid időn belül. Más elektromos dologgal nincs gond ?
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
nagyúr
-
senior tag
válasz bulikavagyok #12535 üzenetére
Akkor biztos csak 1 véletlen, hogy 2 baj is van a géppel. Érdekes hogy gép memoria és a VGA-memoriával is gond van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Volt hasonló hibám, vagy a kábel csere, vagy átdugtam másik dp portba, de megoldódott.
-
Danex
addikt
válasz bulikavagyok #12533 üzenetére
Nekem a 1080Ti csinált cyberpunkot a warzonebol, minden neon világításos lett es minél tovább voltam életben annál tobb textúra bugolt be. Neten májusi hibának írták 1-2 embernek jott csak elő... Vga halálra gyanakodtak.
De mondom undervoltoltva van a kártya, nem is meleg illetve 2 nappal ezelőttig 0 hiba volt.
Szóval újra raktam a játékot es visszaraktam egy eggyel régebbi drivert mert ez ugrott be hogy mindkettő frissített pont. Azóta nincs hiba.
Tldr: próbálj régebbi drivert
-
gabor0928
tag
Meg tudná mondani valaki hogy miért 1 hónap egy szénné égett videókártya garanciáztatása? Tegnap visszajutott a Palit a boltba, ők meg a HRP-től vették. Csak nem értem mit kell ennyit ülni felette...
-
nagyúr
-
Chris1983107
tag
válasz gabor0928 #12539 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy cége válogatja. Nekem volt egy MSI kártyám kelepelő ventilátorral, ugyan XY-n intézte nekem a garit, mert tőle vettem, de cirka 2 hónap volt mire visszakerült hozzám. Van viszont ellenpéldám is, ALZA nagyobb értékű füles, kontakthibás hangerő szabályzó, 3 napon belül visszakaptam a pénzt miután átvették a terméket, ja és csere lehetőséget is kínáltak. Gondolom a Te helyzeted még speciálisabb, mert nem nagyon van készlet amire cserélnék. Nem ajánlottak pénz visszafizetést?
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #12540 üzenetére
Semeddig nem tart átdugni egy másik portba, és ki is tudod zárni, a kékhalál valószínű a cpu alulfeszelése miatt van, amit mindenképp megpróbálnék az egy ugyanolyan motorral rendelkező játék!
-
Wade0303
aktív tag
válasz gabor0928 #12539 üzenetére
Ebben az országban akármelyik webshopban veszed, az estek többségében - főleg ha drágább cuccról van szó - hónapokig fognak hülyíteni gariztatáskor. És minden alkalommal az ilyenkor a szövegük, hogy "a beszállítónknál van bevizsgáláson". Soha sem a gyártónak küldik vissza ezek a simlik boltok, hanem mindig a nagykerüknek.
Én emiatt már évek óta a gyártónak küldöm saját költségen ha bármi baj van. Küldtem már a Seasonicnak tápot, Corsairnek RAM-ot, mindkét esetben pár napon belül küldték is a cserét. Amikor a Phanteks házam összeszerelt egyedi vízhűtéssel nem indult a bekapcsológombbal mert hibás volt a házon a gomb elektronikája akkor csak írtam a Phanteksnek egy emailt és pár nap alatt küldtek nekem ingyen egy új bekapcsoló gombot az elektronikával, plusz ajándék harisnyázott kábeleket és matricákat. Ha a bolttal intéztem volna bonthatom le az egész hűtést és cipelhetem be a házat, aztán vártam volna 2-3 hónapot.
Korábban amíg a boltnál próbálkoztam mindig ugyanaz a hónapokig való szívás ment, iponnál, aquánál stb. elvileg a legjobb üzletek. Egyébként ezeknek a helyeknek kb 1-2 kivétellel mindnek ugyanaz a beszállítójuk tehát nem is lehet különbséget várni köztük. -
nagyúr
-
arn
félisten
válasz Wade0303 #12544 üzenetére
Teljesen szetcsesztek a fogyaszzovedelmet. Korabban volt 2-4 hetuk gondolkodni.
Ausztriaban sem jobb... A ceg harom honapot ult a routeremen (reg vettem egy masikat), a vegen az asus kuldott egyet helyette, amit en leveleztem le.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #12545 üzenetére
Az alsó pcie -ben próbáltad?
-
nagyúr
válasz #15779328 #12547 üzenetére
Azt még nem próbáltam, de szerelésbe nem szívesen mennék bele (soha nem csináltam még). Viszont most felfedeztem egy újabb "változást". A kártyán lévő három piros LED folyamatosan villog, még kikapcsolt állapotban is. Ez szerintem új - de nem vennék rá mérget.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #12548 üzenetére
nezd meg a manualjat ez mit jelent, de nekem ez gyanus, hogy vagy kabel, vagy tap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- E-roller topik
- Minden ami hőszivattyú
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kupon kunyeráló
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest