Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
Kis segítséget kérnék Urak
Adott az elvárásom: 1440p-ben szeretnék játszani, 100-144hzes monitoron majdan. 3070-est néztem, javasolták rutinos kollégák a 3070ti-t is. Elegenedő ez manapság erre amire szeretném használni?
(bocsi ha kissé bugyuta kérdés volt, nem követtem a vga dolgokat az eddigi áruk miatt)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Van ennek a tuningnak bármi értelme amúgy? Az aláfeszelés oké, de hoz ez az órajeltuning annyit? Én amit láttam 100 fpsnél kb +4fps. Vagy lemaradtam?
Holnap érkezik ti gaming x, azért kérdem.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz s.bala31 #12211 üzenetére
No pontosan ez jött le nekem is. Amennyiben minden komponens garantáltan szakszerűen aktív hűtést kapna még azt mondom hogy miért ne, de ahogy elnéztem a ddr-ek pont nem kapnak a legtöbb kártyán normális hűtést. Ugye cpunál sincs ma már akkora értelme tuningolni mint régen, de ott a kockázat elenyésző lévén hogy azt az egy dolgot és azt aktívan hűtöd. (bocsi a pongyola megfogalmazásért)
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz Benhill #12214 üzenetére
Igen, azt mindenképp meglépem. Csak azt hittem én olvastam félre valamit, mert itt láttam röpködni a bencsmárk számokat, de nem értettem a gyakorlatban az a része miért éri meg. Köszi a megerősítést Urak, egy undervoltra majd benevezek azért!
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12243 üzenetére
Alapon
Core 2000mhz@950mv, memóriát én nem buzerálom szóval alapon. (nem volt időm még játszani vele, nem tudom mennyire stabil)
Elsőre havernak tűnik, Gaming X Trio gyakorlatilag abszolúte némaságos.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12246 üzenetére
Bakker, azt elfeledtem engedélyezni bioszba
Köszi!Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12250 üzenetére
106%-ra tudnám, de köll az nekem?
Amúgy gyári ventiprofillal megy, 30% volt kb eddig a max.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12254 üzenetére
Fhdb-en így is szotyizik a kártya Már amit próbáltam játékot legalábbis... Egyedül bench alatt ment 2000-es órajelen, fsync miatt div2-ben minden maxon 1200mhz
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12258 üzenetére
Izéh, átlőttem 106%-ra a power limitet, de azért magyarázzátok el légyszi miért is kell ez.
Tuti nem jól gondolkodom, de adott egy nem húzott memó, egy aláfeszelt gpu és egy 260w-ot csúcsfogyi (hwinfo kép), ezzel hogy tudnám átlépni az asszem 310W-os gyári tdp keretet? Szóval minek kell kitolni ezt 106-ra ha nem akarok feljebb menni corefrekiben?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12254 üzenetére
Háde mé kapcsoljam ki, ha egyszer tök fölös. Csóri Eizo nem bír többet megmutatni ha fejreáll sem
nyul105: én értem azt node ha 100% terhelésnél volt 260w akkor hogy fogom tudni 125%-ra terhelni a kártyát hogy úgyis beleférjek a 310wos tdp keretbe?
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz nyul105 #12264 üzenetére
Téves volt a szorzásom párdon. 260w x 125% terhelés = 325w no itt már szükség lenne a +6% power limitre.(gyári 310w meglestem) De hogy fogom tudni 100% fölé terhelni?
Vagy itt is tud vmi spéci kódot kapni mint a procinál, ahol meglódul az áramfelvétele?
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12263 üzenetére
A 2. kép a hwinfo miatt, nem tekertem le a lényeges részhez a bench végén.
Meglesem a 0.950v mellett, hátha megy ez magasabbra is. Amúgy ugye erre írtad, ha ezt túléli akkor "elvileg" stabil?[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12267 üzenetére
Nemvan. De nem is értem miért gyanakodsz 260w-nál hogy onnan hirtelen a semmitől eléri a 310w-os tdpt amit ráadásul 330w-ra kitoltam Ezt magyarázd már meg, hogy ilyen lehet? Cpunál vágom hogy igen, itt talán az rtx rúgja meg az áramfelvételt?
2025mhz megy neki, 2050 már nem 0.95v mellett.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12270 üzenetére
Na azt is letoltam, 2025mhz elhasalt, 2010mhz 0.95v megyen. Asszem ez gyorsan meglett mint optimum, innentől benchek uninstall és használ. Köszönet mindenkinek!
-
fudi2002
veterán
válasz ricpet #12294 üzenetére
ÖÖ, javítsatok ki ha tévedek biza a tápod lesz a ludas.
Tessék a weboldala, 12v-on 4db rail van. Kösd szépen külön rail-re a két 8pines csatit. Fejlettebb tápoknál 1db 12v-os rail van, de a Tied nem ilyen. (én az 1200w-os seasonicomnál is csípőből külön ágra kötöttem pedig ez 1railes, a madzagoknak is jobb így ahogy a kolléga is írta)UI: ha tutira akarsz menni a 3. és 4. railre kötöd, azok tudnak 24A-t.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz Rebelf #12301 üzenetére
Már hogyne lehetne? 12v 300w-os videokari csúcsfogyasztással biza 25A. Namost ha 20A-es ágon csücsül már kapásból nem fog stimmelni. (bár látatlanban a 24A-es ág lesz a pcie csatiknak) De a 24A-es ág sem feltétlen fogja kiszolgálni hibamentesen egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Még vmi, nem ismerem ezt a csodaprogit. Enyém mivel a monitor fhd-s 1920x1200ban futott. Nemtom ennek számít-e, de a Tiéd 2560x1440.
Egy nyamvad benchmark szaros pontjaiért? Nemá. Simán kihajtja az 5600x. Játékok alatt láttál olyat, hogy a gpu terhelés beesik 97%-alá persze kikapcsolt vsynccel vagy fps limit kikapcsolás mellett? Ha nem, akkor semmit sem fogsz előrelépni.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12327 üzenetére
Köszi eme tippet, túlélte szerencsére a beállításom
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12337 üzenetére
Annyit büntetés ezzel játszani....
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12339 üzenetére
Ahogy öregszem napról napra finnyásabb vagyok játékok terén. Is.
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12346 üzenetére
Nincs időm bolyongani. Minőségi játékidőre is limitáltan, hát még ilyenre. Bár elég gyér a felhozatal, most hogy vettem videokártyát. Gr wildlands nagyon tetszett, ez a breakpoint egy nagy fos hozzá képest. Cyberpunkon majdnem elaludtam, Red R 2 végre vmi ami jónak tűnik. Azt hittem a gtx970el lemaradtam sok jó dologról, aztán nagyot tévedtem. Vagy csak közben felnőttem
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #12361 üzenetére
Vetté vóna normálist, nem kéne húzogatni
-
fudi2002
veterán
No lecserélődött a 3070ti gaming x (pénzügyi malőr miatt) egy tuf 3070ti-ra, nem mondom hogy annyira el vagyok dobva tőle, mint amennyire ajánlottátok a topikban. Tudom, nincs két egyforma chip, de a gaming 2010mhz 0.975v sima liba, ez kb 2mp alatt még div2-ben is kifagy eme beállításon, ami ugye nem is akkora kártyaizzasztó. Gyáril beállításokon 1820-1900mhzeket láttam ennél, gaming 1920++ majdhogy stabilan. Majd még nézegetem mit tud, de egyetlen előnye jelenleg, hogy spóroltam 24e Huf-ot.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #12434 üzenetére
Nos 3070TI Tuf, Coil Whine is van, nomeg a hűtésről már pár nap viszonylatában tudok nyilatkozni, egy vicc a gaming trio X-hez képest. A gaming 1300rpm-en hotspot és memót tudott 80 fok körül megtartani, ennek kell hozzá majd 2000rpm. Hiába, a 1,5kg az nem 1,2kg. Szóval csalódás. Remélem lesz kis árcsökkenés még, mert sztem ez megy vissza a feladónak...
-
fudi2002
veterán
Köszi Urak. Nem mindenáron, de ha lehetőségem lesz akkor megy vissza és szerzek vmi mást. Gaming x újra ha jobb áron lesz, esetleg supreme. A felvázolt esetem a full terhelésre vonatkozik, nem a normál használatomra, de 350e ftért azért egy cws darabhoz nem annyira ragaszkodok, még ha annyira nem is zavar.
-
fudi2002
veterán
válasz BerserkGuts #12486 üzenetére
Amúgy is korlátozni fogom ha megjön az új monitorom 141fps-re, de a lent említett extrém tesztnél(Chernobylite tesztek) amúgy 60-120fps közt ment, szóval amúgy sem hinném hogy eme példánynál bármi ilyen használna.
-
fudi2002
veterán
válasz Találtgyerek #12488 üzenetére
RR2-ben is csinálja. 1.0v@1995mhz gpu beállítással, szóval a gyári alatt vagyok. 280w fogyival. Memóriát meg alapból nem is piszkálom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest