Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz fudi2002 #12055 üzenetére
Nekem a FHD 3070 szinte kompromisszum mentes. Maradtam ezen a felbontáson az 1440p helyett, tavaly kipróbáltam azt is. [AOC 24G2U 75k]
Amikor én vettem 60k-ért hozzá jutottam, g-sync kompatibilis. Smooth érzés van 70-140FPS között. Tearing-et megérzem 50FPS alatt, de ha valami beesik 60 alá akkor a beállításokat Ultra-ról High-ra veszem.
60Hz monitort nem választanék amikor 75k-ért van 144Hz elfogadható IPS technológiával és állíthatod minden irányba[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz fudi2002 #12042 üzenetére
A 8GB vram nem elég már minden játékban 1440p-ben ha ultra max.-on akarod tolni, én speciál azokkal a játékokkal nem játszom, amivel Te, de pl. Far Cry 6-ban vagy akár Doom Eternalban is elfogy a 8GB. Vagyis most még talán elég a 8GB, de 2 év múlva már biztos nem lesz. Ez persze az fps-t nem érinti, csak a részletességet.
Let’s go Brandon!
-
addikt
válasz fudi2002 #12207 üzenetére
Van értelme kicsit optimalizálni.
Mert pikk-pakk megvan. És vagy a fogyasztást meg a hőt csökkented azonos teljesítmény mellett, vagy a gyári fogyasztásból egy kicsivel nagyobb teljesítményt elérsz.
Amikor már a fogyasztás is elszáll akkor egyre kevesebb értelme lesz a tuningnak. Mert elér oda az ember ,hogy +10% fogyasztás kell +1%-nyi teljesítményhez.
Egy sima 3070-es már 270-290W felett szarul skálázódik.
3080-as úgy 380-400W felett.Kinek hol van a sweetspot. Ha a ház hűtése és a kártya hűtése jó akkor jobban lehet terhelni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
s.bala31
őstag
válasz fudi2002 #12209 üzenetére
Program függő hogy mennyit hoz a vram tuning van olyan játék ahol semmit. 3dmark Timespy-ban pl jó hatással van a pontszámra, de ez ugye egy tesztprogram, meg epénisz növelő alkalmazás A 3070Ti-ken gddr6x ramok vannak ezek alapból jobban melegszenek, ha még rájuk dobsz +1000-et biztos észre veszed majd a hőfokokban. Szerintem nem éri meg benchmarkokon kívül nagyon megizzasztani a vramokat.
-
-
ScomComputer
veterán
válasz fudi2002 #12244 üzenetére
Nem tűnik rossznak,de egy hwinfo,vagy egy gpu-z sensors (maxra beállítva) jó lett volna látni,hogy mennyi az annyi,hőfokok órajelek...mert nem hiszek neked..
A cherno-t átküldöm pü-ben...
De hogy tud a "sam-rebar" nem müxik az nvidia alatt minden játéknál csak egy pár támogatja, a többi le van tiltva,de meglehet próbálni,mert pl a ForzaH-5 is hoz jó pár +fps-t..
Itt írtam róla ha buherálni akarsz: [link] -
ScomComputer
veterán
válasz fudi2002 #12251 üzenetére
Köll bizony...tedd fel a gpu-z-t -sensors-max-ra és figyeld perfcap r-t..ha ilyen szürke végig a tesztek alatt akkor nincs power limit,ha zőőd akkor van,úgy játsz a vcore és mhz-el hogy ne legyen limitbe ütközés...
#12255fudi2002: még jó,hogy szotyizik fsync ON-60mhz-nél...kapcsoljad ki és úgy nézzed !
[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz fudi2002 #12265 üzenetére
tensormagokat külön veszi úgy tudom, azokat dlss-sel tudod terhelni, de fogalmam sincs az áramfelvételre.
vagy futtatsz közben pytorch/tf valami jó kis tanítást.de a legegyszerűbb, ha felteszed a remedy’s controlt, feltolod maxra a grafikát és dlss ray tracing.
+++ azt se tudom hogy a hwinfo általu fogyasztás és a dobozon levő max fogyasztás pariban van e, értem ez alatt a hatásfokot. de valószinuleg összeegyeztethető a kettő, szóval nem hinnem, hogy tdp limited van!
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz fudi2002 #12312 üzenetére
Nem a Bench miatt, Warzoneba ha nincs bekapcsolva az RT akkor nem igazán van kihajtva emlékeim szerint.. De majd mai nap folyamán meglesem.
Meg amúgy se tetszik ez az 5600X túlzottan ami most van, vagy csak én vagyok béna hogy hogyan kellene rendesen belőni az OC-t. Ezért is gondolkodom platform váltson.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
ScomComputer
veterán
válasz fudi2002 #12338 üzenetére
Vannak UE5 tech demo-k azzal 5 perc alatt kijön...anno tettem be ide is linket róla keresd meg és próbáld ki...
#12340fudi2002:
Én is így vagyok vele...még meg nem jelent játék magyarításokat is szoktam tesztelni,régen bármi jöhetett, mostanában erősen válogatok,pedig lenne meló....[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz fudi2002 #12357 üzenetére
Úgy ahogy írod,sz@r a game....nekem is az van, csak 90%-on megy most vennem kell procit...megint...
Milyetmá KS-t vagy húzzam meg 5.5ghz-re,mert az is megy...[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #12434 üzenetére
Nos 3070TI Tuf, Coil Whine is van, nomeg a hűtésről már pár nap viszonylatában tudok nyilatkozni, egy vicc a gaming trio X-hez képest. A gaming 1300rpm-en hotspot és memót tudott 80 fok körül megtartani, ennek kell hozzá majd 2000rpm. Hiába, a 1,5kg az nem 1,2kg. Szóval csalódás. Remélem lesz kis árcsökkenés még, mert sztem ez megy vissza a feladónak...
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Benhill
senior tag
válasz fudi2002 #12482 üzenetére
volt nálam asus 3070, be lehet finomhangolni azt; ha jo aron volt, ne adj tul rajta ilyen hamar.
Homérséklet ugyben ha ventit belovöd úgy hogy hotspot 90 körül, a vga pedig 75felé megálljon, akkor nem lesz gondod, és baja sem lesz.
Nekem 3080inno x4 alap venti profil, iszonyatos fos volt 54%-on forgatta a ventit,
most be van lőve 88fokon megáll a hotspot, vga pedig 74, a ventit pedig csak 43%on forgatom, igy már halk. -
-
Puma K
nagyúr
válasz fudi2002 #12487 üzenetére
Új a kártya vagy használtan vetted?
A CW el tud tűnni, de az FPS korlátozás mindenképpen segít. Én CW-t akkor hallok ha több száz-ezer FPS-t tol ki magából a kártya (teljesen feleslegesen).
165 Hz-es monitorom van és vagy játékon belül ha van rá opció vagy driver-ből korlátozom az FPS-t 162-re.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Raidon
őstag
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12645 üzenetére
Hogy ha abba a házban van a konfigod ami az adatlapodon van. Vagy az nem az az a HAF X-?
Az kicsit kevés lenne légáramlás tekintetében nem? Vagy hülyeséget beszélek?!
Csak mert említetted, hogy a TUF hűtése nem nyűgözött le. Az nem csak a kártya hibája lehet... 3070Ti tekintetében nem tudom mik a határok és tapasztalatok hűtésben.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz fudi2002 #12649 üzenetére
Így már más a dolog... Azért kérdeztem. Amit én láttam gépházról képet. Ott elől csak egy ventit láttam. Nem ismerem a szerelést meg te tudod, hogy milyen hőfokokat hoz.
Így mondhatjuk, hogy a TUF nál valami nem jó. Ha a Gaming X jobb értékeket produkált.
Az is 3070Ti volt?"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest