- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Nálam semmi gixer eddig szerencsére. GTX 570 után azt hittem, a HD 7950-nel még jobb lesz minden. Aztán South Coast és Higway kijózanított. Utána javult a helyzet némileg, de GTX 660-nál állt helyre újra a lelkivilágom. Nem véletlenül éreztem, hogy nVidia-n nálam jobban szaladt ez a játék, mint AMD-n.
-
otto1
tag
A fiam is lehúzta a bétát, szerinte ez egy xar.
Meg akarta venni, de most már inkább más játékot vesz.
Mondtam neki, hogy egy béta alapján ne ítéljen meg egy játékot.
Szerintem várjuk meg a megjelenést, végleges verziót, mielőtt ítéletet mondunk felette.
Ez vonatkozik a konzolokra is. Már sokan temetik, pedig meg sem jelent. -
energy4ever
addikt
Megvan, tenyleg a TV-n kellet beallitani, gepen az Nvidia beallitasain belul nem lehetett...
A kep klonozasakor lassul valami? FPS eses elofordulhat, vagy barmi ilyesmi?
Az HDMI hasznalatakor belehet allitani, hogy az alaplapi hangkartyat ne tiltsa le? Ugy szeretnem hogy az alaplapra kotott hangszorok, es a TV hangszoroi is szoljanak. Ezt betudom valahogy allitani? -
lowzor
veterán
Én azóta foglalkozom a burkolattal, mióta 4-ből 3 Sapphire kártyám zörgött. Ismerősnél a giga is zörög, meg rengeteg helyen is olvasni, hogy zörög, meg csapágyas. A minőséggel meg azóta, mióta a Giga 6870 Soc-om egyik ventilapátja letörött. Az Asus heatpipe-járól elég gagyi ez a kép, de csak ezt találtam, igazából azért jóval komolyabb. Hosszabb és szélesebb is, mint a gigáé. A gigáé is jó, az tény.
-
szasanyi
félisten
Hiába kérsz, mert ha Te leírhatod a véleményed, akkor asszem ez a jog itt és most engem ugyanúgy megillet! És nem, nem általánosságban mondtam, hanem a saját példámat ahol rendkívül nagy volt az árkülönbség. [link]Nem azt mondtam, hogy ilyet és ennyiért kell venni másik VGA helyet, bár az sem baj ha nincs, vagy már nem ennyi.
Asbee: dehogy tudod...
Azt mondtam, én miért vettem Gigát, és miért nem ASUS-t vagy mást (amit akkor ~25k plusz árán tehettem volna csak). Bár mind1 mit mondok, mert szeretsz beleokoskodni olyat is ami nincs benne.
asdxv: nem, valóban nem szsz volt, de új volt nem használt.
No, most már valóban nem OFF-olok tovább mert ez már gumicsont kategória. Ti úgyis csak mondjátok a magatokét, én meg az igazat.
-
szasanyi
félisten
Mint ahogyan te is! Olvass vissza, és láthatod a lényeget, de segítek: én azt mondtam, én mennyiért vettem és azt, hogy többért semmilyen 660-Ti kártyát sem vennék (nem is ér többet, és azon az sem változtat, hogy nem adják olcsóbban). Valamint azt is, hogy bizony, bizony nekem ez a mérvadó! Nem másnak, nekem! Érted...?
Asbee: csak szerinted, mert félreértetted és hát ugye helyeselni (még ha hülyeség is) mindig könnyű. Értem én, csak tudjad miről beszélsz, mit helyeselsz.
-
marcusa
addikt
Persze, engem sem érdekel, csak arra gyanakszom, hogy elöregedett a paszta a kártyán, vagy ilyesmi... Novemberben mikor megvettem 74 fok volt a teteje, most 86 fokos volt takarítás és plusz 2 12cm-s házventi előtt... oké, hogy 5-6 fokkal melegebb van a lakásban, de ez ennyit indokolna?
-
Nekem is rengeteg AMD és CF rendszerem volt..., de szeretem, hogy az elfogult emberek csak úgy leszólják a driveres topik alapján, mikor az nvidia-val is voltak elég rendesen gondok az elmúlt fél évben /mióta próbáltak boostolni a Kepleren még/, azt sem szabad kihagyni, hogy sok ember balf@szkodik.NVIDIA 4EVER!
-
-
taknyi
aktív tag
Félre ne érts,tartom magam az általad írt értékek alapján 660 szint. FaTHI állította játékokban, hogy közel sem olyan gyors. Rendezzétek egymásközt a tapasztalataitokat. Nekem 41k-ba került az ASUS GTX660-om, szerintem annyit megért, nem beszélve a te karidról...
-
taknyi
aktív tag
Mióta követed a tuningolást? Azt vágod, hogy csabika0001 elterjesztette a biosban való feszemelés vírusát?
Annyit pluszba, hogy az első parancsot követően nvflash --protectoff majd utána a másodok parancs -
szasanyi
félisten
Engem?
De nem is az a lényeg, hogy téged érdekel-e vagy sem! Mint ahogy engem sem érdekel most mennyi az ASUS. A lényeg, amiből indult az egész nem ez.
asdxv: a lényeg az, hogy ki és miből, valamint milyen áron tud)ott) vásárolni az dott időpontban. Az, hogy mi volt vagy mi van utána nem igazán lényeges már. Én csak azt mondtam, hogy én mit és miért vettem, illetve hogy nem fizetek azért mert ez vagy az van a dobozra írva.
-
fsb1000
nagyúr
Persze... de konkrétan melyik alkatrészről lehet elmondani, hogy a Gigán gyengébb minőségű, és az mire alapozható azonkívül hogy egy fórumozó ezt állítja?
Van alkatrészlistája valakinek, van dokumentációja az adott kártyáról? Vannak eredményei a dedikált mérési pontokról?Vagy maradunk annál az érvrendszernél, hogy itt olvastuk.
-
szasanyi
félisten
Egy - sztem elég jelentős - részét az AMD és az NV kapja, mivel a GPU-t ők fejlesztették. Ezen kívül - tekintettel a 2-3 éve kiváltképp nem gyenge VGA árakra - én idézőjelbe tenném a kártya árának csak "kis" része haszon. Nyilván én sem tudok pontos adatokat, de nem hinném, hogy sajnálni kéne akár az AMD-t akár az NV-t (ezt különösen, mivel általánosságban ezek voltak, és nagyjából jelenleg is a legdrágább kártyák) vagy akármelyik gyártót. Igazából úgy tűnik nekem a profit az Istenük és mindenek feletti, minden más csak sokadlagos (a gamer is).
-
fsb1000
nagyúr
Természetesen. Ez csak a végfelhasználói árból számított br. bevétel.
Mert Abu adataiból ezt lehetett kihozni.De saccoljuk meg hogy ebből menyi jut az NVIDIA/ATI párosnak levonva a kereskedelmi lánc, a összeszerelők és gyártók (átcímkézők, áthűtőzők) hasznát. Legyen 33%? (szerintem több)
Akkor még mindig 400 Milliárd forintos biznisz.
Ezt sem fogják lepasszolni a sarki trafikosnak. Csak ha kikopik alóluk a felhasználói igény, ami szerintem 3 éven belül nem fog bekövetkezni. Legfeljebb majd emelkedik a dVGA ára a szükülő piac miatt, de ezt sem tapasztaltuk meg eddig, hiába szűkült. Most ugyanannyiért tudok venni GTX660-at mint 3 éve GTX460-at. Kb. azonos a poziciójuk a megjelenésük idejében. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hova máshova. A Windows RT-t fel kell okosítani és kész az alap (esetleg Linux). Innentől kezdve az alkalmazást lefordítják ARM-ra és megy. Ez NVIDIA ugyanúgy követni tudja a konzolos fejlesztéseket, csak nem x86-tal, hanem ARM-mal, de a működés ettől biztosított.
(#3248) fsb1000: Konkrét számokba öntve 2012-ben 473 millió GPU-t adtak el. Részesedésben nagyjából az Intel vezet 61%-kal, az AMD-nek van 20%-a, míg az NV-nek 16%-a. Az eladott GPU-k 23%-a volt dedikált, vagyis 108 millió. Ebből 82 millió kelt el 100 dollár alatt. Vagyis a 100 dollár feletti áron árult VGA-k éves piaca 26 millió. Csak úgy viszonyításképpen: 2010-ben 165 millió VGA kelt el, és ebből 40 millió volt 100 dollárnál drágább. Kezdenek átalakulni az igények sajnos, és ezt láthatóan lekövetik a gyártók is azzal, hogy nem egy, hanem két évente frissítenek generációt.
Szerintem azért nem érted a problémát, mert azt hiszed, hogy a user saját magának rakja össze a PC-t. Nem, az már a múlt. A user ma bemegy a tecsóba és leveszi a polcról az összerakott gépet. Ez a legfőbb baja a VGA-k eladásának, mert a vásárlási szokások a sarki PC-s boltot elhagyták, és mennek a nagyáruházakba. Senkit sem érdekel már, hogy te elméletben mit tudsz összerakni, ha az nem található meg a nagyáruház polcain.
-
joysefke
veterán
Hmmm.
Mondjuk én csak single playert nyomtam eddig, hatalmas csatában, ahol supply limiten voltam, és azok a gombák tólták kifelé a Locustokat, az ellenfél meg csak jött-jött, na ott éreztem, hogy beesett az FPS. Gondolom lesznek még ilyen jelenetek a kampányban.Gondolom más újabb játékok is kérni fognak (single playerben) egy a G850-nél erősebb CPU-t...
J.
-
persze, lehet, csak
a) mennyire lesz tartós (RAM-ok nem viselik annyira jól a túltekerést, mint a GPU-k)
b) lutri, erre még annyi garancia sincs, mint a GPU-ranekem is mennek 1700MHz felett a memóriáim, és 15% tuninggal mindkét domainben stabil a kártya - most ebből mit vonjak le?
@Peat: furcsamód az a pont, amikor az nVidia kártyák teljesítménye varázslatosan bezuhan az AMD-k alá, valahogy mindig 3 hónappal a jelen után van
-
marcusa
addikt
Igen, proci upgrade-ben én is gondolkodom, mert sajnos még 1db 660 mellett is vannak - persze csak nagyon ritkán - limites helyzetek... Gondolkodom, hogy ivy-re váltsak, vagy elég lenne csak egy tuningos lap, és akkor az +500Mhz... de akkor már lehet kellene hűtő... szóval végtelen körforgás ez, inkább maradok a seggemen
Viszont a te 2db 7870-edet irigylem, elfogadnék én is ekkora teljesítményt -
marcusa
addikt
Könnyen lehet hogy 7850 volt, nem kerestem vissza
Én tuningra akkor se merek építeni, a korábbi tapasztalatom, hogy ilyen téren nem sikerül jót kifognom...
Annó Droidmester fogadkozott hogy 7950-eknél garantáltan megvan egytől egyig legalább 40% tuning, gbors rákérdezett, hogy ki garantálja?Aztán jött egy srác, hogy az övé még fesz emeléssel is csak 880Mhz-et megy...
-
Def26
félisten
Igen tényleg, benéztem.
facebook -ot már nem tudom hol olvastam, de a csalásokhoz volt köze, vagyis annak kijátszása miatt.
Pár hete már "nyertem" egy hp nyomtatót, az jól jött mert anyósnak pont kellett egy darab, így hát neki ajándékoztuk. Remélem beférek a szerencsések közé.
-
batt
aktív tag
-
-
Attix82
addikt
Néztem GPU 1100-on is a Far Cry 3-ba de 5 fpset hozott. De direkt nem mértem tuningba, így is a 2 VGA gyárilag OCs volt . Meg a felhasználók 95% csak beteszi a VGA-t és játszik. Azt se tudja mit hova állítson.
Marcusa: :
de van ott video egyenként is....csak gondoltam 1 képernyőn jobban látszódik és érdekesebb is.
-
Attix82
addikt
Nekem speciál nem nyerte el a tetszésemet az AMD, saját mérés: [link]
Nem csak a sebesség, driver ügyileg nekem kicsit labilisnak tűnt. Far Cray 3 : [link]
Ami nincs AMD -re írva ott azért nem hozza a várt eredményt. Legalábbis amit éreztem egy 7950 VGA-nál.
Meg persze imádtam amikor jobb lent megjelent, hogy VGA helyreállítás megtörtént
vagy valami hasonlót írt.
+ lágyabbnak tűnik a mozgás NV-vel a játék. De lehet csak én érzem ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Stellar Blade
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Facebook és Messenger
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest