Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bird
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Végre ez jó hír. Árában is konszolidálódott nagyjából, ennyi felárat már megérhet.
De hol a Z? 
Ja itt, egy vidéki nagyváros webshopjában.

-
keIdor
titán
válasz
deicide
üzenetére
Ez nem megoldható. Vagy GDDR5X vagy HBM2, az Interposer és más memóriavezérlő miatt a GPU nem lehet ugyanolyan, át kell tervezni hogyha egyikről akarsz átmenni a másik memóriafajtára. A GP102 meg GDDR5X-es.
GP100-ban nincs grafikára alkalmas rész, monitort se tudnál rákötni elvileg. A HBM2-es Titan mindig is kacsa volt... marad a 384bit/GDDR5X.
-
mlinus
őstag
válasz
deicide
üzenetére
nálam konkrétan néha recsegett a hang desktopon, és latencymonnal szépen látszódott, hogy az nv driver elég durván belaggol, elég gyakran. Bár a játékok simák voltak nálam , volt akinél stuttert is okozott, hiába volt teljesen jó a framerate.
egyébként nem hiszem hogy mindenkinél előjött, illetve lehet hogy sokan észre se vették.
-
Landon
addikt
válasz
deicide
üzenetére
A TitanX launch-bol kiindulva mennyi ido mig nalunk TitanP lesz Augusztusban a Gamescom utan? Az meg gyengebb launch lesz? En most ott tartok, hogy inkabb megvarom most mar azt es akkor nem veszek Ti-t Decemberben mert ami meg a sima 1080-bol kene az itthon sose lesz elerheto...

-
Bird
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Mélyen hallgat az NV erről, csak a fórumokon lehet elcsípni ezt-azt amit persze fenntartásokkal kell kezelni... Mi lett volna, ha az NV FE reklámkampánya a válogatott GPU-kra épül?
Gyanítom kevesebb lenne a "kosztümös" fan- fan.
Persze ez a vicc része....Szóval akkor újra hiányra lehet felkészülni? Azt nem tudod, hogy FE változatok még készülnek vagy azokból ennyi volt?
-
Bird
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Érdekes és számomra hiteles a Te tolladból olvasni a kész tényeket.
Méltatlan amit az FE-vel csináltak, globálisan húzták le mindenhol. Pedig, ha igaz, hogy direkt válogatta a GPU-kat az NV a saját megoldásához, és egyes fanatikus teszterek szerint az FE változattal szerelt 1070-1080 ref. kártyák arányaiban sokkal jobban húzhatók (ha jól emlékszem 60 kártyát teszteltek egyszerre). Erről hallottál, vagy van valami hiteles infód?Mennyivel több ref kártyát adtatok el, mik az arányok?
-
ImpersonatoR
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Na jó ez meg full hd monitoron is marha jól néz ki igy 3840x2160 -ba renderelve.
El tudom képzelni rendes 4k s monitoron mi durva lehet.
De nem megyünk bele ebbe a játékba tuti nem fogok venni 250 ért 4k s monitort.
Szépen eladom a 1080 -at és veszek egy 1070 et aztán visszatérek az én kis fullHD világomba. -
ImpersonatoR
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Nem tudom nekem az erosito csinalt erdekes dolgokat. Hiaba volt passtrough ra allitva. Meg a kepbe is belenyult hdmi fekete szintbe tuti. Pedig Harman kardon. Msi n csak egy hdmi van de ezt ugy is eladom es veszek egy asus 1070 strixet eleg a 1070 meg nem vesznek ossze input lag is kevesebb lesz

-
BiP
nagyúr
válasz
deicide
üzenetére
Én 2011 óta használtam ugyanazt a Win7-et, és 4,5 évig használtam, mielőtt felraktam a Win10-et, nálam is megjárt alatta néhány platform. Nem hittem, hogy más is így csinálja

(#7188) deicide: Én amikor vettem új monitort, és DP-vel kötöttem össze, akkor futottam bele ugyanebbe a problémába. (Előtte HDMI TV + DVI monitorral nem volt semmi gond).
Sőt, elsőre az tűnt fel, hogy amíg be van dugva a tévébe a HDMI, addig a bootolás közben ill. BIOSban nem ad képet a DP-s monitor.
Úgyhogy én is arra jutottam, hogy ki van húzva a tévéből a HDMI, és amikor kell, akkor bedugom. Problem solved.
Mostanában egyre ritkábban kell, ha havonta 1x nézünk valamit sz.gépről, azt most már megoldjuk monitorról.(#7194) Bird: Fura, hogy már pénteken híreztek erről a kártyáról, és itt a topicban is volt már (#6931), de PH-ra és Iponhoz csak ma jutott el a hír, és ide is újra bekerül, mint új hír

-
-
szallasi007
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Nekem tegnap kezdte el csinálni megspékelve azzal hogy film nézése közben elment a hang a hdmi-n keresztül. Cseréltem kábelt, próbáltam másik hdmi csatlakozón a tv-n de nem javult a helyzet. Ha letiltottam a több kijelzőt majd újra endelyeztem akkor kép és hang is volt kb 20 percig aztán kezdte elölről. Nem tudom oprendszer vagy driver okozza de vmi nem kerek.
-
.LnB
titán
válasz
deicide
üzenetére
Én kicsit le vagyok maradva. Ezért tisztelettel megkérdezném, hogy te hol dolgozol?! Csak mert látom, hogy mindig előre írod, hogy mi fog érkezni. Ha nem akarod ilyen nyilvánosan akkor privátba is leírhatod. Ha nem akarod egyáltalán akkor nem. Csak kíváncsiságból kérdem, hogy tudjam hova tenni ezeket a "jön pár darab" kommenteket.
Köszi. -
Hubba12
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
A custom árak is emelkednek?
(#6125) GeneraL_XTX: Csak megerősítésképpen kérdeztem... Hátha azt írja van isten és nem...
(#6126) netguru10: Ne haragudj de így is ki számoltam a lovémat mert most vettem skylake konfigot.. Igen is számít az a 10 ezer forint... De ha neked nem akkor küldhetsz és akkor nekem sem fog.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Mind1 is, mert marha nagy a felára.... 25k egy játékvíz ezekre a kártyákra iponon, és az még dupla radis is, nemcsak single

Eredetileg olyat akartam (max 180-ig) de már látom h tök felesleges.... MSI Gaminget se hallod ki a házból, a GPU meg sehogy se megy 2,1ghz közelébe tök mind1 mivel hajtod. Látszik, hogy egy Gaminget se lehet jobban tuningolni mint egy FE-t hiába a 10-15 fok különbség a Gaming javára.
-
Cole86
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Így már korrektebb ,valóban, de az árazás érdekli a jó népet szerintem eléggé, amúgy pedig azért olcsóbb az árszabás pl lengyelországból sokszor, a magyar nagyobb nagykerekhez viszonyítva, hogy miért ez már egy másik kérdés.
Ezzel rá is világítottál ,h nektek miért kell a nagyobb boltokat előnyben részesíteni (ami valahol érthető is mert amúgy nem lenne forgalmatok nagyon, legalábbis ilyen szegmensben).
-
Cole86
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Te most eléggé a másik irányba mentél el, pontosan tudod te is hogy működik a rendszer és idehaza csak fordított áfával lehetséges a vásárlás már csak nagykerektől. Én itt arra céloztam ,hogy a nagykereknek is van hazai leosztása és ezt nem az nv döntötte el, ez kő kemény lobby volt (és biznisz)..
(135-159.9 szerintem ez szép intervallum amúgy ,értelmezni tudni kell..
)Amúgy pedig a hazai kiskerek nagy mennyiségben vásárolnak külföldi nagykerektől, szerinted ez is véletlen?

Peace!
-
-
Cole86
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
No offense, de még szerencse ,h nem csak idehaza vannak nagykerek, amúgy tényleg siralmasul nézne ki a piac.. abszolút prioritás 2 helyre, abszolút árazással... Ismerős helyzetek, a nagyok megvásárolják a készleteket, hogy más ne rúgjon labdába, se árba ,h lejeb szorítsa..
-
Gazs
tag
válasz
deicide
üzenetére
Melyik kettőt ? Aqua meg ipon? ASUS GeForce ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-re kaptam hétfőn választ aquaból , hogy : "Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendelésben olyan terméket választott, amely a rendelés leadásakor nem volt készleten a kiválasztott üzletünkben.
A hiányzó terméket berendeltük Önnek, most érkezett információ szerint a beérkezés 1-3 munkanapon belül várható a hazai disztribúciótól, ezt követően fogjuk tájékoztatni az átvételről.
Addig is szíves türelmét kérjük!"Szerinted mennyi az esély , hogy jövőhétre megkapom ? Köszi a választ előre is, ha tudsz valamit.
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
deicide
üzenetére
A 45-50% nagyon mágikusan hangzik, szerintem több lesz az, persze sosem volt a közelemben FE, csak előző genekből kiindulva saccolom. Az marha jó lenne, ha ennyin tartaná a kártyát, 45-50% körül pedig a legtöbb kártyának nagyon lágy (szinte semmi) hangja van még.
(#5620) deicide: Na azokból kéne lőnöm egyet!

-
KorbiAniko
csendes tag
válasz
deicide
üzenetére
Szia!
1080 Asus Strix-ről van valami használható infó? Csak mert 1-3 napos idővel rendeltük meg szerdán, azóta semmi előrelépés Aqua fronton. Írtak, hogy a disztribúciótól 1-3 munkanapot mondtak nekik, de ez ugye lejárt... Ha van esetleg valami kézzelfogható információd, megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De hol a Z? 

Soha nem lesz Pascal VGA-m...
Gyanítom kevesebb lenne a "kosztümös" fan- fan.