Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bélanéni
őstag
Ízlések pofonok, szerintem meg ez az ASUS kicsivel szebb és bizalomgerjesztőbb, mint az MSI, de nekem is ez a kettő top, ezek közül választok majd. Csak azok a k**va LED izék ne lennének rajtuk, akkor tetszene igazán.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
A használt 980Ti-k ára lassan mélyrepülésbe kezd. Ha 160-170e lesz egy 8GB-os, 150W TDP-s +10% teljesítményű 1070, ki fog venni 160.000-ért használt 980Ti-t, ami fűt mint egy kazán? Most nem irigylem a 980Ti tulajokat. A 970 ha más nem, 75.000-ért tuti elsüthető.
Ja és valaki kurva okos volt június 1. körül, hogy senki ne álmodjon 200.000 alatti 1070-ről, nem fog az nVidia saját magával kib*szni
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Engem az érdekelne, hogy egy izzasztóbb játék (Witcher3, Doom, Metro Redux....) alatt milyen a zajszint. Az egyik tesztben azt mondta a srác, hogy nem hallotta halkabbnak a FE változatnál.
-
bélanéni
őstag
Erre itt sokan kíváncsiak, de talán senki nem tud biztosat. 2-3 héten belül talán lesz. Szerintem első körben MSI és ASUS lesz, nekem pont ez a kettő a legszimpibb.
-
bélanéni
őstag
válasz gainwardgs #4520 üzenetére
Kb 20.000 ráfizetéssel szerintem megéri. 8GB RAM, 150W TDP (250 helyett). Halkabb, hűvösebb.
-
bélanéni
őstag
Jó, de a későbbi eladhatóságot még befolyásolhatja. Ha mondjuk ki kell dörzsölnöm egy részt a díszdobozon nedves szivaccsal
Biztos csak bennem élnek utópisztikus elképzelések arra vonatkozóan, hogy hogy tárolnak/kezelnek egy-egy negyedmilliós hardvert. Egy világ omlott össze bennem
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz Dare2Live #4535 üzenetére
Korábban le voltak szólva az ehhez hasonló hsz-ek és emberek, de szerintem is irtózatosan irreális az a 150-160ezres hirdetett 980Ti. Ha valaki ennyiért megveszi, k**vára tájékozatlan lehet A bolti árhoz képest persze tök jó vétel!
-
bélanéni
őstag
válasz gainwardgs #4562 üzenetére
Ha az 1080 újonnan 190k, akkor a 980Ti használtan 110k
-
bélanéni
őstag
válasz ImpersonatoR #4576 üzenetére
1070-et?
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Ezt rövidre lehet zárni: megjelenés napján vettem a 970-esem, Ft pontosan 110e volt. Most is pont ugyanennyi 20 hónappal később, néha lemegy 105e-re, néha 115e.
-
bélanéni
őstag
Ez k*rva nagy túlzás. Úgy tudom, max 5% az infláció, sőt az elmúlt 1-2 évben annyi se volt. Ha megnézed, minden külföldi 1070/1080 teszt egyetlen negatívumként a baromi magas árat nevezi meg. És nem 140.000, egy jobb 1070 170.000 lesz. Ez nem infláció, hanem monopol helyzet!!
-
bélanéni
őstag
Kezdődik a raktár söprés, a 980Ti tulajoknak nem lesz ez jó
170-180W-os TDP mellett még el is lehetne gondolkodni a megvételén... Engem a baromi nagy hőtermelés zavar.
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz bombibmw #4735 üzenetére
Pár napot nem éri meg várni, aztán >1.5 évig elégedettnek lenni?
Én most már ott tartok, hogy összegezve az eddigi 10-15 tesztet, csak MSI Gaming X!
Az ASUS Strix se rossz, de idén nem sikerült olyan jól...[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz cyberkind #4738 üzenetére
Ha nem jó a ház szellőzése, ebben az egy esetben oké lehet. Egyébként szerintem nem lehet egy lapon említeni a Gaming X-el és ha tényleg vásárolható lesz az MSI, nem kis bukóval fogod tudni eladni. Persze teljesen a te dolgod, ha te FE-t veszel, nekünk hamarabb jut MSI
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz kenwood #4750 üzenetére
Idézem a srác első reakcióját: "-3k?! woow"
Ebből én azt éreztem ki, hogy nagyon magabiztos, tudja mit beszél. Először igyekeztem türelmes lenni. Szerintem trollkodik, és nem úgy érzem, hogy velem volt a gond.SSJPeter: nem hangzik jól, reméljük ez alatt a tömeges érkezést értik
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz tome.jr #4752 üzenetére
Szerintem 160-170ezres áron még meg lehet majd venni 1-2 hónapig, aztán leveszik a polcról, gyakorlatilag az 1070 váltja.
Nem tudom, nem-e mesterségesen van visszatartva az 1070-es kártya. Ha tényleg 2-3 hét múlva kezdenek szállíngózni az első példányok, akkor ez tudatos dolog. Először még kiszórnak annyi 980Ti-t a türelmetlen embereknek, amennyit csak tudnak. Utána már a kutya sem veszi meg.
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz KAMELOT #4770 üzenetére
Nem tudom miért van ennyi ember rágerjedve a 4k-ra. FullHD 24" bőven tökéletes. Sokkal többet számít a grafikai kidolgozottság, mint a felbontás. Értem ezalatt hogy pl. egy Battlefield 1 FHD-ban 10x jobb, mint egy CSGO 4k-ban.
-
bélanéni
őstag
válasz deicide #4772 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy baromi nagy képernyő mérethez kell, és hogy ez a jövő, meg majd a 8k 16k stb... Amire rá akartam világítani, hogy szerintem egy FullHD-n megjelenített baromi jó grafika, tükörsima 60fps mellett ezerszer jobb, mint a 4k-ra gyúrni egy szem 1080-as kártyával pl.
-
bélanéni
őstag
Ezt a témát is zárom, de még 1 gondolat. Szerintem a mondanivalóm lényege nem jött át. Engem nem érdekel, ki mit engedhet meg magának. A mondanivalóm lényege: valaki a 4k-t sokkal fontosabbnak tartja - mivel ezt sulykolja minden oldal/magazin stb... - , mint azt, hogy a saját konfigurációja mellett az a 4k hogy fog muzsikálni. Ennyit akartam mondani se többet se kevesebbet. 4k-s jó nagy monitoron 2db 1080-al 60fps-el biztos szebben néz ki majd a BF1, mint az én szerény 24"-es fullHD monitoromon, ezt szerintem csak a hülye próbálja cáfolni. De nem a 4k a lényeg, hanem szerintem a maximális grafika mellett a tükör sima játékmenet, és ha ezt valaki FHD-nál nagyobb felbontásban tudja megvalósítani, az nyilván jobb. RESPECT
Szerk.: elismerem, az első hsz-em eléggé másképp volt megfogalmazva, pedig erre gondoltam. És ugyanez volt a véleményem anno a kisebb felbontás ---> FullHD kapcsán is, amikor a FHD még csak a jövő volt. A nagyobb felbontás jóval nagyobb "vasat" követel, és ezt sokan nem veszik kellően figyelembe.
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Ha valaki 130.000-ért ad nekem egy használt, még legalább 1 éves garanciás Zotac Omega 980Ti-t, megveszem Nekem azért +40.000-et nem ér az 1070
De most már nézzük a magyar meccset
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
Hajrá magyarok! Csodálatos volt hallgatni a magyar himnuszt!!
-
bélanéni
őstag
válasz tome.jr #4870 üzenetére
Alakul. 95%-ra gondolom, hogy az 1070 nem véletlen nem jön még 2-3 hétig. Először eladják nyomott áron a 980Ti-k egy jó részét. Sokan türelmetlenek. Ez szívás 120.000-ért már én is elgondolkoznék. Se a 6GB ram, se az a -5-10% teljesítmény nem érdekelne, de az a 250W-os TDP, fűthet mint a kazán. Nekem akár 180.000-ért is jobban kellene egy MSI GAming X 1070
[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz GeneraL_XTX #4872 üzenetére
Ez pontosan így van, de ezt vállalja mindenki aki csúcs karit vesz. Szerintem nem azt mérlegelik hogy mennyibe kerül, hanem a legjobb kell és kész.
-
bélanéni
őstag
válasz GeneraL_XTX #4877 üzenetére
Nálam 120.000 a lélektani határ, tekintve, hogy 155.000 már egy zsír új. És csak MSI vagy Zotac. Ennyiért megveszem, szerintem még 3-4 hét mire lesz 1070
-
bélanéni
őstag
Én megrendeltem egy ilyet. Szerintem árban baromi jó.
Remélem tényleg 3 nap és itt lesz. Amint megvan, beszámolok. 3 hét múlva meg majd cserélem MSI Gaming X-re
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- Proxmox VE
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest