- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
tm5
tag
az Árukeresőn is úgy láttam, hogy bár nem félpasszív az általam említett MSI kártya, azért még elég jól működik.
Még egy láma kérdés: a geforce drivert honnan érdemesebb letölteni, az nvidia vagy a kártya gyártójának (nálam továbbra is valszeg MSI) oldaláról? Szóval van-e lényeges különbség köztük? Általában nem szoktam tuningolni a PC-m alkatrészeit és emiatt nem szoktam minden programot felrakni amit egy driver CD-n talál az ember.
-
fogtunder
nagyúr
mit értünk legjobb alatt? teljesítményre nincs baj a Gainward bordával, de a hang az egy másik kérdés, a Giga hűtse is nagyon jó, de ez nem vigasztalja azokat, akik hangoskodó ventivel kapták.
szerintem a Gaming X és a Strix a legjobb hűtés 1060/1070 vonalon, mert a megfelelő teljesítmény mellett még halkak is. ha annyira jó az a hűtés, akkor vajon miért adták 10%-al olcsóbban, mint ezt a kettőt? ráadásul az a GS hűtés RGB nélkül jóval olcsóbb kártyákon is szerepelt, ha jól rémlik Palit név alatt is.
-
fogtunder
nagyúr
a háztól nem fog rezonálni a VGA venti, max fordítva, a venti rezgését veszi át a ház. én egyébként ezért nem vagyok már hajlandó párezreket spórolni a VGA hűtésen, régebben mindig rámondtam, hogy á jó lesz az, és olyan értelemben jók is voltak az ilyen kártyáim, hogy nem melegedtek túl, viszont a zaj az egy másik kérdés volt.
szerencsére még év elején vettem nettó 65-ért 3GB-os Gaming X-et, ez olyan néma, hogy Witcher 3 alatt nem hallom, pedig én tényleg érzékeny vagyok rá.
-
fogtunder
nagyúr
alapvetően nem sok a 72 fok egy VGA-nak. az az én saját betegségem, hogy legyen terhelésen is néma a gép, nyilván nem ez a normális és az átlagos, de nekem megér 10K felárat, hogy Witcher 3 alatt szinte nem hallok működési zajt.
de ezek a mérések így, ebben a formában nem mérvadóak. mondjuk egy Phanteks P400-ban mérve gyári ventikkel, amik nem üvöltve tekernek valószínűleg minden kártya annyi fokos lesz terhelésen, amennyit a BIOS enged neki. ha nagyobb fordulatot adunk a ventiknek, akkor egy gyengébb hűtés is tud úgy teljesíteni, mint egy erősebb, csak az halkabban megoldja. ez egy ennél sokkal komplexebb kérdés teljesítmény-zaj-hőfok háromszög van, olyan szempontból közel az összes 1060 hűtése megfelelő, hogy tudják throttling alatt tartani a hőmérsékletet. a kérdés, hogy ezt milyen zaj mellett fogod tudni elérni és mennyire kell a háznak jól szellőznie hozzá.
-
BaLee
addikt
-
-
MrCsiT
addikt
Ne felejtsük el, hogy az csak egy alapprobléma, ha 80 fokra vagy fölé melegszik egy VGA. A következmények érdekesebbek, ha figyelembe vesszük, hogy sokan használják pl. Socket 1155-ös konfiggal, ahol az alkatrészek már azért esélyes, hogy nem garanciálisak. A VGA által rosszul vagy sehogy sem elvezetett hőt pedig megkapja a PC összes komponense, kezdve az alaplappal, folytatva a hangkártyával meg mindennel ami a házban van. A jól szellőző ház is csak valamennyit segít, hiszen ha eleve el sem kell vezetni a plusz hőt, máris minden komponensnek egyszerűbb, kezdve az alacsonyabb fordulatú házventikkel (már, ha léghűtésről beszélünk a házban.)
Én inkább fizetek plusz pénzt egy minőségibb hűtésért, ami mindenre ki fog hatni szerintem. Az már csak az én szempontom, hogy a kifejezetten halk megoldásokat szeretem. Innen vizsgálva a félpasszív kártyák határozottan előnyt élveznek, hiszen az a venti ami nem forog, nehezebben lesz csapágyas.
Hokunda: Ha usd-ért veszed akkor USA-ból fog jönni, ami jó nagy eséllyel vámköteles lesz. Az is egy szép kis plusz költség, és a posta sincs ingyen. Garinál is postázgathatod. Ezeket mérlegelni kell szerintem az itthoni magasabb árú de kiskergaris termékekkel szemben. Magam részéről mindig is a "teljes gari - pár hónapos VGA-t apróból kisker garral, olcsóbban" megoldást választottam, eddig nem is nyúltam mellé ezzel.
Igaz, a magas 1060 árak miatt csak 3GB-s változatot vettem, mert nemigen játszok olyannal aminek annyira kellene a 6GB-s verzió, és azért a pl. 85 vs. 115e áreltérés jóval felette van százalékosan a 6GB-s modell teljesítmény előnyének a 3GB-s modellel szemben, ami talán 10-15% átlagosan - már, ha nem kell a +3GB ram.
1 ventis VGA-t pedig én nem vennék, de ez szintén egyéni döntés.
-
mypeople
csendes tag
-
törölt tag
Ha az extra hűtéses alatt pl. egy MSI Gaming-et vagy egy Asus Strix-et értesz, akkor azok bőven megérik az említett +10-15ezer Ft-os felárat mind megbízhatóság, mind későbbi eladhatóság, mind hűtés szempontjából.
Sehol nem írtam, hogy egy egyventis kártya ne lehetne jó. Ha egyventis, de legalább rendes hőcsöves hűtéssel állunk szemben, az még oké, volt már szinte az összes gyártótól ilyen kártyám, tökéletesen meg voltam elégedve velük a méretükhöz képest.
Viszont én személy szerint egy hőcső nélküli gagyi hűtéssel rendelkező kártyáért nem adnék ki annyi pénzt, mint amennyibe egy 1060-as kerül.
Márpedig az említett kártyán lévő hűtés finoman szólva sem túl bizalomgerjesztő: LinkEmellé társul még pluszban a Palitokra adott mindössze 2 év garancia, ami szintén nem egy túl erős eresztés, szóval igazából én semmilyen téren sem tudnám azt a kártyát ajánlani sajnos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 3060 12gb
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest