Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoxo
csendes tag
Köszi szépen lestem, de itt még nem szerepel a c2d t5600 proci, csak az erősebb E sorozat.
Itt a teszteket ugyanazokkal a beálításokkal végzik, vagyis korrekt dolog összehasonlítani az egy évvel ezelőtti proci eredményét a mostani teszt valamelyik procijának eredményével?
a noti saját panelje nem számít annyira, a fő munkáknál csak másodlagos képernyőként használnám, az elsődleges egy külső kalibrált crt.
Tényleg, írják a notiknál, hogy külső monitor felbontásokat mit tud, de csak pár fajta felbontást írnak ki. Ezek csak ilyen felbontásokat tudnak, vagy normálisan választható, mint asztali gépnél? Az én esetemben 1280x960 32bit 85Hz a fontos. -
zoxo
csendes tag
''Ugyanakkor a leggyengébb CORE 2 DUO-is jobb mint a te régebbi procid!'' -ez nagyon biztató, és remélem nem csak a procisebesség, hanem a teljes vas is többet nyújt. Csak érdekességképpen az én 4 éves asztali gépem 2 éve verte a 2-3-szor többe kerülő MAC rendszereket (természetesen azért nem a 2magos G5-öt)- itt Photoshop filterezésekkel teszteltük őket, mivel erre használjuk főleg.
Agyonkerestem már a netet, de sajnos még konkrét összehasonlítási pontot nem kaptam.
Amiben tutira biztos lehetek, az hogy grafikai teljesítmény-számításban jobb a ASUS F3JC-AP025, mivel a mostanimban egy matroxG450-van. Itt csak az a kérdés, hogy egy Nvidia 7300 tud-e olyan pontos lenni, mint az én kis ketyerém (nyomdászati grafikára színhűség kell, nagy felbontás 2 monitorra, nem 3D+csilivili mozgó fényefektek)
''Baromira félreértesz valamit...
A HT-s proci csak virtuálissan 2magos!!!!!!
Nincs olyan, hogy a felét hajtja ki!!!!''
- De bizony, a SuperPi csak a felét hajtja ki a procinak, méghozzá az egyik virtuális felét. Vagyis a SuperPi nincs felkészítve a többprocis kihajtásra (lásd. futtatás közben a Feladatkezelőt/task manager/). Az, hogy valójában egy proci van, az ilyen szempontból lényegtelen, mivel a rendszer két procisként használja, így ossza meg a feladatokat. Amelyik program támogatja, az ki tudja használni mind a két felét egyszerre (pl. rengeteg videokonvertáló), de sok progi csak egy szálon tud futni. A kétmagos procik pont ez végett nem szerepelnek olyan jól ezeknél az egyszálas programoknál. Ilyenkor csak úgy jön elő az előnye, ha több progit futtatunk egyszerre, mert az oprendszer ossza szét a programok közt, hogy melyik procin (esetemben virtuális procin) fusson.
Ezért is van, hogy a legújabb négymagos procin nem igazán csillognak egyes új játékok, mivel nincsenek felkészítve a többszálas futtatásra, nem tudják kihasználni egyszerre az összes egységet. Amelyik pedig tudja, az bizony szakít mint állat! -
parandroid
félisten
Amolyan házi szervert. Meg szeretném kipróbálni az Obliviont és a Heroes 5-öt, a notimról pedig nem vagyok hajlandó lemondani.
No de elég az offból, sorry azért is mindenkitől, amit eddig elejtettünk.
Szépek a házak amúgy, de én is ugyanarra jutottam, mint te, csak más kárából.
Már ki is néztem egy szimpatikus kis Chieftec mATX mini tornyot táppal 16e-ért.
p -
parandroid
félisten
Hogyne néznénk el. Sőt, rögtön emgosztanám veled az új Dothan-es konfigom hasonló adatait is.

Super Pi:
1M : 0:40
2M: 1:39
PCMark2002: 6802 --- 11928 --- 1699
Everest Home 220: 2810 ---- 693 --- 105,2
2,0GHz / 533 FSB / 2MB L2 Dothan, 1GB RAM 333MHz-en, Asus P4P800-VM mATX alaplap és CT479 átalakító. A VGA-ról inkább hallgatok, mert egyelőre csak az integrált alaplapi cucc van benne.
p -
Chili7
őstag
Ezúttal 2GHz-en az ACER Aspire 5045wlmi

Mobile AMD Turion 64 ML-37, 2000MHz;
ATI Mobility Radeon X1300 128/512 MB hypermemory
ATI Radeon Xpress 200, AMD Hammer
2x512MB (PC2700 DDR400 SDRAM), HDD: 120GB 5400rpm 8M
Everest home 2.2: olvasás : 2490 MB/s
írás : 912 MB/s
késleltetés : 64,6ns
PCmark02: CPU : 6418
memory : 7194
HDD : 863
SuperPi (2M) : 1:49
köszi: xedos, bobace (legalább tudjuk 800MHz-en is)
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
No igen, xedos 1:48-a a T20-on a másik bug.
De ezek szerint sikerült lefuttatni ilyen eredménnyel?
Az újratelepítést az egész winre értettem, de közben jó sok idő is eltelt, bármi lehetett, nem foglalkoztam vele, egyszer csak jó lett. Amúgy valóban nem kizárt, hogy ennyi és kész. Azt hiszem a processzorcache elég sokat számít ennél a tesztnél, abban pedig a PentiumM-ek sokkal jobbak.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Túlságosan sokrétű lesz akkor már. Maradjunk a legnépszerűbbeknél egyelőre, aztán majd meglátjuk.
Elkészült a táblázat egyébként, ami még eszembe jutott, hogy a chipset és a RAM típusát adja meg mindenki légyszi.
xls: Bővebben: link
html: Bővebben: link
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus GL703VM i7-7700HQ 2.8Ghz up 3.8Ghz GTX 1060 (6GB) Gaming Laptop
- DELL LATITUDE E5310 10GEN CORE I5 10310U HUN LAPTOP 8GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 12 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ezek szerint sikerült lefuttatni ilyen eredménnyel?