- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
Engedelmeddel kicsit korrigálnék (más passzióim miatt viszonylag elmélyült tudásom van elemekről-akkukról):
-a litium elem belső ellenállása kicsi, de ahogy helyesen irtad az önkisülése is kicsi. Két egymástól független dolog, mert például a NiCd belső ellenállása is kicsi, de az önkisülése igen magas. Illetve vannak speckó 3,7 voltos elemek (nem akkuk) amiknek a belső ellenállása relative nagy, de az önkisülése rendkivül kicsi (na ezek a drága cuccok, speciális helyeken használják őket)
-az elem-akku fogalmak helytelen használata az angol nyelvből adódhat, ugyanis ott mindkettő "battery" néven szalad.
- A "sima" 2032 litium elem nem olyan drága (200-400Ft körül már kapható). Ez az asztali gépekbe való verzió (meg manapság használják ezer más készülékbe, például a lázmérőnk meg a konyhai mérlegünk is erről megy, hogy csak gyorsan konkrét példákat emlitsek). A laptopba való az már viszont méregdrága, pedig ugyanaz az elem, csak van rá hegesztve két kis fül, meg a kábel a csatival. Forrasztani sajnos nem lehet (a melegtől azonnal purcan ki az elem-személyes tapasztalat), viszont van egy nem túl elegáns, de működő módszerem: a selejt elemről fülestől letépem a kis kábeleket és ezt jól hozzászigetelőszalagozom egy sima 2032 elemhez. A laptopba való csatlakozós 2032 elemek ugyanis 20 dollár körül vannak.
- nem tudom mi inspirálta a gyártókat, hogy egyes (főleg régebbi) modellekbe nikkel akku került, de számomra nyilvánvaló, hogy nem az olcsóbbik utat választották (ugyanis drágább, mint a litium gombelem). Szerintem nem akarták az asztali alaplapokban használt "bepattintós" elemtartót használni a mobil üzemmódból adódó rázkódások miatt ezért jött a csatlakozós akku. Utánna meg valamelyik okos fejlesztő rájött, hogy technikailag olcsóbb egy csatlakozós gombelemet megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest