- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #6999 üzenetére
Amúgy ezen én is elgondolkodnék, ha itthon kapható lenne.
-
l.skywalker
titán
Igen én is erre a következtetésre jutottam, csak míg a Series S architektúra modernebb, addig nem gondoltam volna, hogy egy PS4 újrakiadása is előkerül. DE! Nekem pont ideális lenne, mert Xbox One X-em és PC-m van, én nem akarok még Series-re váltani, PS5-t meg egy darabig nem fogok normális áron kapni
-
_drk
addikt
válasz
l.skywalker #6990 üzenetére
Budget konzol! Mivel fele annyiból kijön és van rá 10 évnyi játék és még a játékok is olcsóbbak rá így van piaca.
Meg a másik oldalon ott van a Series S ami megy. -
Wesder
titán
válasz
Switch megelőzte a PS4-et, nem gondolod, hogy ezt majd annyiban hagyják.
-
válasz
132.000Ft
így már nem is tűnnek drágának a 85 ezres használt slimek
-
Moby
veterán
válasz
Bogyi007 #6976 üzenetére
"Ők csináltak a Microsoftnak egy Sunset Overdriveot"
Ők nem a microsoftnak csinálták az SO-t, hanem csináltak maguknak egy SO-t, amire a sony nemet mondott, majd elkezdtek házalni vele, és az MS okét adott rá, és nem a felvásárlás óta használják őket erre, hanem az amúgy sikeres spiderman (amit még függtelenként csináltak megrendelésre a sonynak) után vette meg őket a sony. Ráadásul nem 70 milliárdért, hanem (ehhez képest netvetséges) 229 millióért. Megvehette volna őket az MS is, szerintem senki nem hisztizuett volna érte.
-
l.skywalker
titán
Nekem ez a furcsa, hogy van még mindig vagy már megint PS4
Buy PS4™ Console – Call of Duty® Modern Warfare II Bundle | PlayStation® -
_drk
addikt
Ez lehet a területi forgalmazók(Mo-Szlovák-Románia stb...) érdeme, ügyesen bizniszeltek.
Meg például volt 10 000 megrendelés erre a régióra lepapírozva és kaptak rá 1000-et. Angliában például lehet nem pedáloztak annyit a kereskedők, meg oda kellett is volna a 10 000.
Most az hogy itt-ott van 270-ért kirakva, az pont azt jelenti, hogy kaptak párat viszont ennyiért már nehezebben fogy meg akinek nagyon kellett már beszerezte és itt nem hiszem hogy nagy számokról beszélhetünk ha mindenhol csak pár db van kirakva. -
opr
nagyúr
Az nekem is nagyon fura, hogy Magyarországon mennyivel hamarabb lehetett normálisan kapni, mint bárhol máshol. Pláne, hogy mennyire nem fontos piac. Nagy, kiemelt piacokon meg még mindig az van, hogy msrp áron venni úgy, hogy nem kell rá várni azért enyhén szólva nem triviális.
-
Wesder
titán
Nekem jó ez január végére is. Digit gow bundle MSRP áron. Csak 2 év kellett hozzá megjelenéstől, de legalább megvan.
Érdekes egyébként hogy magyarországról nézve fura lehetett ez a nem kapni PS5-öt, mert azért otthon viszonylag hamar utolérték a keresletet. Persze hatványozottan kisebb piac, de már most júliusban is lehetett boltból venni.
-
opr
nagyúr
Uk-ban is egyre gyakrabban lehet csak úgy kapni, ha más nem picit túlárazott bundle formájában, de rendesen boltból, 1-2 napos szállítással. Még bőven nem az van, hogy beesel a boltba és leemeled a polcról, de azért javul a helyzet, nem kell akkor se scalperhez menni, ha most akar valaki venni karácsonyra.
Uk stock checker: [link] -
Wesder
titán
válasz
zozika84 #6979 üzenetére
Azért ne tegyünk úgy, mintha azok a játékok, amit az MS támogat nem élveznének nagyobb prioritást fejlesztés közben.
Más.
Sony rendesen megküldhette a gyártást, mert január végi szállítással szinte folyamatosan rendelhető PS5 több nagyobb áruházból is itt németben. Eddig kb vadászni kellett. (MM, Saturn, OTTO, Amazon, Euronics) -
zozika84
őstag
Na most hogy már mindenki megírta a tesztet a Callisto Protocoll-ról, sikerült "kijavítaniuk" az XSX verziót érintő RT tükroződésekkel kapcsolatos "hibákat"
-
Wesder
titán
válasz
Bogyi007 #6976 üzenetére
Sunseten kívül csak a Sony-nak dolgoztak, ráadásul filléreket fizetett értük a Sony, így persze hogy nem volt vele probléma.
A Marvel a Microsoftot is megkereste 2014-ben hogy csinálnának-e játékot valamelyik karakterrel, de nem éltel vele, mondván a saját IP-kre akarnak koncentrálni. Kaptuk is a Halo/Gears/Forza-t rotálva az előző generációban. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Bogyi007 #6976 üzenetére
Egy Insomniac méretű cég felvásárlásával kapcsolatban egy emailt nem vesztegetnének ezek a szervek.
A Bluepoint a másik ilyen cég, még jó egy évtizede ők készítették a 360-ra az MGS HD Collectiont, illetve kevesen tudják, de a Titanfall 360-as portját is, aztán a Sony szépen magáévá tette őket is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
hombre[EU] #6905 üzenetére
Insomniac Games felvásárlása persze rendben volt szerintük?
Ők csináltak a Microsoftnak egy Sunset Overdriveot és aztán meg az egész céget szinte csak Marvel karakterek főszereplésével történő játékok készítésére használják a felvásárlás óta és a Microsoft konzoljait kihagyják.... -
_drk
addikt
"2022 legnagyobb játékipari csalódása, hogy Kotik még cégvezető!" by Kotaku
Egyébként mindenki sajnálja itt a Micro-t vagy a Sony-t, de a legnagyobb vesztesről nem is esik szó aki az Activison.
Olyan cégben lenni, hogy nem tudod mi lesz jövőre, de már így másfél év távlatban azért elég rossz lehet.
Nyilván ki van adva a Stúdióknak mivel foglalkozzanak, csak ügye az induló meg terven lévő projekteknek azért ez most nagy fék. -
Wesder
titán
Na mert a Sony pont nem ezt csinálta, mikor belépett a konzolpiacra. Sega-ra még emlékszünk? Nyílván nem vett kiadót, de már akkor is úgy nyomatta a bizniszt hogy a veresnytársakat igyekezett megfolytani. Sega ki is esett a piacról.
Szerk.
Az Xbox most ugyanerre a sorsra jutott volna, ha nem öntenek bele 8mrd dollárt. Az ABK-t nem számolom még ide, mert nem biztos hogy megkapják. -
sp8787
addikt
válasz
l.skywalker #6965 üzenetére
Nem az lenne a lenyeg ,hogy ne legyen mindent szabad?
""Normalis esetben"" mi lenne egy ilyen deal-nel.
Ha az adott oriasceg egy szegmensben szinte monopol helyzetebol adodoan nyomtatja a penzt es ebbol finanszirozza egy masik szegmesben az uzleti modelljet a konkurencia lenyomasara. Mi lenne az alapertelmezett lepes?Fel kell darabolni a francba!
-
Wesder
titán
Következő hónapban végre megérkezik a PS5-öm. Digit gép + Ragnarök Bundle.
Jó is hogy jön, mert 5-6 játék van már ott is, amivel szivesen játszanék. -
l.skywalker
titán
válasz
negyven2 #6966 üzenetére
Nem én inkább arra értettem, hogy amikor eljut egy olyan szintre egy ilyen üzleti manővezerés, ami már nem megy le az egyébként bármit megkajáló fogyasztók.
Kevés ilyen dolog volt mostanában, főleg globális viszonylatban, de voltak márkák amik be tudtak dőlni mert túltolták. -
l.skywalker
titán
Nem 360 már nem tudja a 2022-t. Arra a konzolra a legutolsó amit kiadtak és még megvásárolható rá a 2019 volt.
Van másik hardver amivel tudtok játszani? Újabb konzolok vagy PC?
Mert a mobillal a kézben is lehet játszani, asszem ez volt:
JUST DANCE NOW -
Eyesis
őstag
Sziasztok, mi a legjobb ár érték arányú megoldás, amivel normálisan lehetne valami táncos játékkal játszani? Pl. az xbox 360 + kinect még tudja a just dance 2022-őt?
-
negyven2
veterán
válasz
l.skywalker #6965 üzenetére
A fogyasztók torkán az megy le, amit a hírközlő felületek leadnak nekik. És sajnos elég sok helyen a szenzációhajhászat sokkal fontosabb, mint a tényszerű közlés (ha most nagyon negatív szeretnék lenni, akkor írhattam volna azt is, hogy az adott buborékuknak megfélően legyen tálalva az adott hír).
Pl. Twitter-en most is rendszeresen futok bele olyan írásokba, amik azt próbáljak megmagyarázni, hogy az FTC vagy az EU hazudik jelenleg (fun fact.. egyik se), hogy az MS nyugodtan megveheti az ABK, mert nem lesz belőle semmi, vagy pont, hogy nem kéne neki megengedni. És ezek nagy részét én úgy látom, hogy érzelmi alapon. És még ezzel nem lenne gond, de azért mára egy Tweet is van, hogy hasonló erővel bír, mint neves hírújságnak a cikke (és még ott van, hogy van, hogy a kettőt dolgot egy személy teszi, vagyis kisírja magát social media-ban, majd ír egy cikket, hogy a social media-ban mennyire fel vannak háborodva az emberek).
És még ott van a politikai irányvonal (manipuláció) is. Amit nem kéne ily módon belekeverni. Ezt csak azért hoztam így fel, mert pl. jogar helyen láttam a napokban, hogy azért támadták az MS-t ezen felvásárlás miatt egyesek tweeter-en, mert az USA választások alatt az általuk nem preferált pártot is támogatták. Vagy most az FTC esetén pont a "rossz párt" színeiben lévő biztosági tag ellenezte egyedül ezt a pert... igaz pár napja még arról szóltak a hírek, hogy megosztottak ez ügyben, mert a "rossz párt" mellet az egyik "jó párt" színeiben lévő is ellenezte a mostani per indítását.
-
opr
nagyúr
válasz
zozika84 #6960 üzenetére
De ezaz, hogy már eleve az, hogy "várod a csattanós igazságtételt" azt jelzi, hogy részedről nyertek. Nincs ilyesmi, ez nem két ember, aki közül valakinek igaza van, és drukkolunk, hogy ki kapja a gyereket.
Sőt, igazából ez nekem azt mutatja, hogy az MS PR részlege még jobb is, mint a sony, mert ha lenne eszük a sony-nál, a fél internet azon tépné egymást, hogy micsoda Dávid vs Góliát harc megy, ahol Dávid, a kis pöttöm cégecske tehetséggel harcol az életéért, Góliát (Ms) meg le akarja nyomni, de csak azzal, hogy hatalmas, de amúgy is csak hobbiból, mert kb mindegy neki, így is akkora.
Látod, milyen egyszerű olyan narratívát csinálni, ami triggerel és az érzelmekre hat, és pont úgy nettó faszság, hogy pont elég igazság van benne ahhoz, hogy egymásnak tudjon esni a két rajongótábor?Marhaság az egész. Ez két cég, mindkettő abszolút profitorientált (mint minden cég), nincs jófiú meg rosszfiú. Az egyik még nagyobb akar lenni úgy, hogy megvesz másokat, a másik meg ezt ezerrel gáncsolja, mert minden cent, amit a gamer ott költ el, azt nem itt költi el.
-
zozika84
őstag
Hát ezaz, hogy nagyon szépen össze tették a Mónika Show-t
És totál fordított esetben is ki lennék akadva, csak akkor a Microra, mert ahogy mondtad is "nagyon ügyesen dolgozik mindkét cégben az erre állított pr/lobby/marketing csapat" és kajak triggereli az igazságérzetem , várom a csattanós igazságtételt -
opr
nagyúr
válasz
zozika84 #6956 üzenetére
Miért ne lenne? Teljesen külön üzletág. Vagy mi, a sony meg cserébe dobja azt a rengeteg MS eszközt, amit napi szinten használ, konkrétan a playstation-ön belül is? Ugyan már.
Ez komoly üzlet, nem két 10 éves kislány, akik összekaptak azon, ki fésülje a barbi haját...
Próbáljuk meg ennek megfelelően kezelni.Cégek ilyenek. Jogászok dolgoznak, pereskednek, nincs ebben semmi, szó szerint business as usual. Epic vs apole is mekkora cirkusz volt, legalábbis a népnek úgy lett eladva, hogy most aztán igazán hűdenagyon tépik egymás haját meg jajjdenagyon utálja egymást a két cég, meg mekkora sárdobálás megy, hűhatyűha, szóba se állnak egymással soha többé...
Aha. Aztán valahogy mégis van apple support az unreal engine-ben, ráadásul elég fasza módon, többi os-el minimum egyidőben, és együtt dolgoznak, élnek a partnerségi és support keresztmegállapodások, stb.
Ez is most ugyanaz. Ezer meg egy szál köti össze a sony-t meg a ms-t, sőt, még a ps-t meg az ms-t is. Az, hogy mi itt tépjük egymást ezen a marhaságon, meg szimpátiát fejezünk ki meg drukkolunk meg stb, az konkrétan semmit nem jelent, csak azt, hogy nagyon ügyesen dolgozik mindkét cégben az erre állított pr/lobby/marketing csapat. Se több, se kevesebb. -
zozika84
őstag
válasz
NyMRooD #6957 üzenetére
Nem hinném, hogy annyira hiányozna nekik az a pénz, de ne legyen ilyen. Jöjjenek csak a szaftos belsős infok
Szerk: Nem, csak nagyon nem szimpi, amit a Sanyi csinál, gusztustalannak tartom a hisztit és, hogy behülyítik a népet ezzel a minden exkluziv káros dumával, miközben az MW1-nél konkrét játékmódot tettek 1 évig lakat alá ( ami COD esetében lifetime),plusz érdekes módon Xbox rendszereken továbbra sincs ingame crossplay off, pedig a demoban volt, és egyéb sunyiságok, amiket a Sony megtehet, mert ki van nyalva a v*laguk -
-
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #6954 üzenetére
Lesznek itt még érdekes belsős infók
Valamint úgy érzem nem lesz több MS (Azure?) szerver eladva a Sonynak -
EmThor
addikt
Phil magyarázkodik most , hogy a Sony az ő vesztükre akar teret nyerni... Pedig a másik piacának kisebbítése nélkül is növelhető a magad része új vásárlók megszerzésével, szóval ez így akkor gondolom nem állja meg a helyét.
-
negyven2
veterán
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #6943 üzenetére
egyébként ja, ez már usa belföldi politika.
még a uk-eu hisztinél gondoltam kapnak a sonynál egy cod dealt és mehet tovább...viszont otthon már szenátorok áltak bele,ami már aggasztó lehet.
és a sony szerencséje,hogy külföldi,mert így az usában 2 amerikai cég egyesülésérōl lesz szó,amivel hátrányba hozhatnak külföldit...még ha fekete és meleg lenne akkor tuti elkaszálják az üzletetpoén volt,liberális vagyok
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #6943 üzenetére
Offba teszem, de ez a rész nagyon igaz: És kvázi ez a MS/ABK felvásárlási szándék pont jól jött nekik bizonyítás szempontjából. Nagyon leegyszerűsítve: ha most ezt elkaszálják, akkor megmutathatják, hogy ők nem csak egy bólogató szervezett, aki mindet engedélyez. Csak itt tényleg annyi van kérdésként ami felmerülhet, hogy ezt most szakami alapon csinálják, vagy szimplán politikai, lobbi alapon. Ez utóbbi szerintem ugyan olyan káros, mint a mindere is igen mondó szervezett.
Konkrétan a digitális korszak egyik legnagyobb blamája történt most az FTX bedőlésével, mert szó szerint az orruk előtt zajlott az egész ügy és mezei youtuberek pár óra alatt gyorsabban összerakták a képet, mint az USA legnagyobb hatáskörrel rendelkező szövetségi szerve évek alatt.
Ugyan közvetlen tapasztalatom nincs amcsikkal, de tudok egyéb ügyekről (és nem crypto vagy tech), ahol sokkal több doksit kérnek be, mint amennyi ildomos lenne és sokkal tüzetesebben vizsgálódnak a vállalt átfutási idő kárára. -
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #6946 üzenetére
és ha most 5-6évig csak új ip-ket csinálnak akkor egyik sem jelenik meg ps-re?
és mindezt úgy,hogy "arra fogunk törekedni,hogy a zenimax játékok megjelenjenek a rivális platformon"?
nem engem kell meggyōzniha lett volna annyi eszük (ami nem volt) spenceréknek,hogy bedobnak az activision deal elōtt egy csalit(pl. starfield multiplat), kvázi bizonyítva a jóhiszemūségüket, akkor lehet sokkal simábban menne...de faszagyereket kellett játszani
-
pzstm
titán
Sony claims Xbox & Nintendo CoD deal is meaningless as the Switch is for children
-
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #6945 üzenetére
Megmaradtam, köszi
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #6940 üzenetére
De ezek még mindig kétértelmű dolgok, és nem zárják ki azt, hogy ne legyenek olyan ex. címek, amik csak konzolok közül csak Xbox-ra jönnek ki. Pluszban ott van az is, amit már az elejétől fogva kommunikáltak, hogy a jövőben megjelenő címek esetén fenntartják jogot, hogy mi jön ki és mi nem (vagyis az adott címnél döntik el). Erre is rábólintottak a hatóságok (még ha ezt így szó szerint nem fogod megtalálni benne). De ezt is be lehet magyarázni az általad is kiemelt részekbe. Vagyis új IP-k esetén simán mehet ex. címnek, de pl. egy új Fallout/TES/Doom meg jöhet PS-re is (de mondjuk ezek sipn-off címei esetén már nem biztos).
Azt meg te sem gondolod komolyan, hogy ezt a dolgot nem vették észre? Mármint, hogy hazudtak...
-
negyven2
veterán
Mondjuk jelenleg "ér"
98100 milliárdot a Sony, hiszen az "erős dollár" nekik is ártott ilyen szemléletben. Ugye év elején 130-140 volt.A többi része viszont igaz, hogy ez a feladata a versenyhatoságoknak. Az más kérdés viszont, hogy jelen helyzetben úgy tűnik, hogy ez az egész inkább egyfajta bizonyítási dologból ered, mintsem valós tényszerű érvek mentén. Ahogy írtam az új vezetése a FTC-nek, már a kezdetektől fogva nagyon "anti Tech" beállítottságú, és a tavalyi beiktatásuk után mondták, hogy minden nagy felvásárlást és fúziót a lehető legszigorúbban fognak ellenőrizni.
És kvázi ez a MS/ABK felvásárlási szándék pont jól jött nekik bizonyítás szempontjából. Nagyon leegyszerűsítve: ha most ezt elkaszálják, akkor megmutathatják, hogy ők nem csak egy bólogató szervezett, aki mindet engedélyez. Csak itt tényleg annyi van kérdésként ami felmerülhet, hogy ezt most szakami alapon csinálják, vagy szimplán politikai, lobbi alapon. Ez utóbbi szerintem ugyan olyan káros, mint a mindere is igen mondó szervezett.
Amúgy a per esetében azt mondják a hozzáértők, hogy azt valószínűleg az FTC el fogja bukni. Viszont ez nem csak azt jelenti, hogy akkor nyár elejéig nem lesz semmi ebből, hanem azt is, hogy az MS nem igazán fog tudni terjeszkedni (felvásárolni).
De igen, ezt a felvásárlási tervet összevetni azzal, hogy a Sony mit vett meg az elmúlt időben az szerintem is h*lyeség, és fölösleges, mert nem egy kategória. Kb. a Sony ennek az összegnek a 10%-át ha elköltötte eddig félvállasra (pluszban még ott vannak a vásárolt exclusive third party IP-k (amik között van full és timed is... és még ki tudja mi lesz még).
-
NyMRooD
őstag
válasz
hombre[EU] #6940 üzenetére
Gondolom itt csak az van, hogy mind a két fél (MS és felügyelőszervek) máshogy értelmezi, valószínűleg az MS direkt fogalmazott kétértelműen, majd most megmondja, hogy nem igérte be ezt minden játékra és TES, Fallout vagy Doom lesz PS-re is. Szerintem ez is a Sony hibája de lagalább is Jimbó-é. Egyébként teljesen mind1 mi lesz, ahogy a két nagy viaskodik rohadt gáz (persze értem én, hogy ilyen a biznisz, de azért a játékosok szemében mind a két fél sokat veszít szvsz), a Nintendo meg már csak egy kávét kér
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #6931 üzenetére
utólag már nem hiszem,hogy figyelik (saját maguktól). visszamenōleg meg...érted. most volt a metanál valami, az meddig tartott?
az ftc jogosan hivatkozik az eu-s bethesda doksikra,mert akkor mondtak ilyeneket
amikor màr rég tudták,hogy nem jönnek bethesda játékok playstationre.
színezhetjük, de ez nagyrész kamuzás volt
-
opr
nagyúr
Ne kavarjuk a szezont a fazonnal...
Az egész sony cakkumpakk mindenestől ér 98 milliárd usd-t. Ebben a félvezetőipartól a szórakozóelektronián meg a filmstúdiókon át a playstationig minden benne van. A Microsoft jelenleg egy 60 milliárdot érő céget akar megvenni.Szóval, hogy tiszta legyen miért baszakodik a versenyfelügyelet most, és miért nem, amikor a PS vásárol fel egy stúdiót: A MS perpill papiron egy akkora felvásárlást csinál, aminek az értéke kb megegyezik az egész playstationével mindenestől. A versenyhivatal lényege és értelme az, hogy ilyenkor akadékoskodjon, szóval gyakorlatilag annyi történik, hogy ellátja a feladatot, amiért egyáltalán létezik. Az, hogy mennyire jól látja el... Hát na, állami, bürokratikus intézmény, ennek megfelelő kell legyen a mérce.
-
zozika84
őstag
Szerintem bele is rángatja majd....legalábbis a piaci egyeduralkodás alatt simán befigyelhet, hogy a Sony nyomást gyakorolt több cégre is, hogy ne kerüljenek be GP be a játékaik, vagy annak ellenére, hogy mennyire károsnak írják le akárcsak az időleges exkluzivitást is a játékosokra nézve (Hegyibeszédek 1.1)....nos ennek ellenére fossák magukból az 1-2 éves only on Playstation vagy timed exclusive feliratokat
De majd minden kiderül.
Mindenesetre mivel maga az Activision is akarta az üzletet,így azért minimum morbid lenne lekorlátozni a jogaikat és elkaszálni a felvásárlást... -
_drk
addikt
Ez nem tudom milyen per lesz, de ha olyan mint az EPIC vs Apple akkor megint kifognak szivárogni kellemetlen információk.
Micro még a Sony-t is belerángathatja.
Érdekes lenne, hogy ha egész európába korlátoznák mondjuk az exkluzívokat, vagyis a Sony is megszívná.
Mondjuk ez a verseny hivatal mindig érdekes volt. Valakinek szabad jó pénzért egeduralkodónak lenni, valaki meg közelbe nincs de már elmeszelnek.Egyébként én nem értem mi ez a nagy félelem, mert az látszik, hogy a játékipar mindig fejlődik, átalakul. Jelenleg mondjuk pont nem jó irányba.
A Micro a rengeteg pénzével kicsit megbillenthetné a piacot. Ha mindenki Xbox-ot venne, akkor a Sony is vissza állna a normálisabb bizniszre, a Nintendo-nak is lehet össze kéne kapnia magát, de még a PC piacra is hatással lenne.
Azt meg nekem ne mondja senki, hogy jaj szegények, így is alig kerestek pénzt, mikor tele vannak.... -
pzstm
titán
Akkor egyebkent ezutan minden Sony felvasarlas is kotelezo multiplat lesz?
illetve az egesz exkluziv mint olyan rossz a piacnak
-
.LnB
titán
Ennek a felvásárlásnak meszeltek. Egyszerűen ez más sok. Szinte minden nagyobb piacon megpróbálják megvétózni.
-
opr
nagyúr
válasz
zozika84 #6923 üzenetére
Hát, egyrészt igen, másrészt a konkurenciát így is a földbe döngölik. Amúgy generációváltás mindig gyenge, a ps4 is tragikus volt az első két évben. Lesz ez jobb is, nyugi. Jövő év szerintem még gyengus lesz, utána viszont mindkét oldalon özönleni fog a content, legalábbis ismerve a játékfejlesztés ütemét, nekem ez a tippem. Jó lesz az!
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #6929 üzenetére
Azért ezek jogi szövegek is, és így bennük van az, hogy többféleképpen is lehet érteni őket. Az EU-s, MS/Zenimax dokumentumban nincs olyan konkrét kijelentés, hogy minden a jövőbe megjelenő Zenimax meg fog jelenni PS-en is! Legalábbis ebben a formában nem! A CMA-nak se konkrétan azt mondta az MS, hogy ezek 100%-ban ex. címek lesznek, hanem csak annyit, hogy ha ezek mint ex. címek, nincsenek akkor hatással a piaci egyensúlyra, mint ha egy CoD lenne ex. cím.
De ugye ott van az is, amit már írtak, hogy lassan egy éve jelentették be a felvásárlási szándékot, és azóta valamiért senkinek nem tűnt fel az, hogy "hazudtak" az EU felügyeletének (és valószínűleg a FTC-nek meg más hatóságoknak is?
Vagy eleve a Brit/EU-s felügyeletnek se tűnt fel ez? -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #6929 üzenetére
Egyébként akkor meg nagyon egyszerű. Szerződésben kijelentik hogy minden is multiplat marad, ami ABK.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #6928 üzenetére
nem,nincs tervben. ezzel védekeztek az angoloknál,hogy a starfield,redfallt és elder scrollst (meglepi, TES is xbox ex lesz) nem lehet összehasonlítani a coddal vagy minecrafttal. utóbbi pénzügyileg nem éri meg, míg a bethesda játékok kevés vagy ismeretlen méretū közösséget mozgatnak, ezért szerintük(micro) elfogadható az exkluzivitás
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #6926 üzenetére
Ez is benne lehet... de ugye az összes ilyen timed ex. címek esetén az hivatalos kommunikáció, hogy jelenleg nincs tervbe véve másik platform, vagy csak simán azt mondják, hogy csak erre lesz. Aztán ha letelik a timed ex. idő hirtelen bejelentik, hogy jön máshová is.
Amúgy kicsit még utána nézve a dolgoknak ott még a FTC "vezetője", Lina Khan, akinek már a kezdetek kezdetén nem tetszettek ezek a nagy felvásárlások. És most ezzel az MS/ABK ügyel bizonyíthat is, hogy valójában kiérdemelte a tisztséget és nem csak "benyomták" oda.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #6926 üzenetére
Még ha lenne elég devkitjük.
-
hombre[EU]
veterán
https://ec.europa.eu/competition/mergers/cases1/202124/m10001_438_3.pdf
hát még ebben a doksiban,ami márciusi, többször is elképzelhetetlennek és hülyeségnek tartják a bethesda játékok blokkolását (rivális konzolról)...csak a legvégsō eset,ha a számok is úgy jönnek ki, de nem fognak,mert nem játszanak sokan bethesda játékkal (ismerōs?). szóval no para
ez volt tavasszal az eu elōtt, nyáron pedig bejelentik,hogy a két új bethesda játék xbox exkluzívreally,bro?!
-
zozika84
őstag
Ha annyira tuti lenne, hogy a Zenimax esetében hazudott a Sony, akkor az már jóval előbb szemet szúrt volna nekik
Ez nem Zöld vagy kék oldal, csak szomorú, hogy ez lett a Sonyból
Remake remaster és reboot hátán miközben új IP nem sok érkezik.
Próbálnak a Ps4 farvizén evezni és láthatóan aggasztja őket, hogy a jövőben -neadjisten-komolyan meg kell dolgozniuk a játékosok megtartásáért
Csupán emiatt vannak érzelmek a dologban. -
negyven2
veterán
Bár igaz, hogy csak felületesen futottam át a Microsoft/Zenimax dokumentumot (kulcsszavak alapján kerestem benne ezeket), de olyan konkrét kijelentés, vagy vállalás nincs benne leírva, hogy minden játékukat elérhetővé fogják tenni a jövőben is konkurens platformokon. Igaz az egész úgy van megfogalmazva, hogy az MS továbbra is elkötelezett amellett, hogy a Zenimax játékok más (konkurens) platformokon is elérhetőek legyenek. De olyan kijelentés nincs, hogy ez minden jövőben megjelenő játékra is igaz (és ennek ellenkezője sincs benne). Vagyis ezt a részét lehet többféleképpen is értelmezni.
És van még egy dolog. Hogy ha tényleg van benne olyan konkrét kijelentés, hogy minden jövőben megjelenő játék is elérhető lesz PS-en/Nintendo-on, arra azért nem vonatkozik az, hogy ha azok pl. Timed ex. címek. Vagyis simán lehet, hogy a Starfield/Redfall PS-re is ki fog jönni, de majd csak 2 év után.
-
opr
nagyúr
Gyerekek, ha kerhetem, terjunk vissza a kulturalt tarsalgas medrebe. Nehogymar egy ilyen baromsagon kezdjunk el ilyen stilusban vitazni, ami raadasul egyikunket se erint meg csak kozvetetten sem. Ez az a szint, amikor azon tepik egymast az emberek, hogy Gyozike szereti-e az xy kajat vagy nem. Ne sullyedjunk le ennyire, ha kerhetem.
-
-
NyMRooD
őstag
Ha egyértelműen hazudtak volna akkor nem vizsgálódnának szerintem, hanem rögtön menne a tiltás, bár fogalmam nincs ilyen mélységben, hogy ez, hogy működik. Az irónia annak szólt, hogy ezután sem az MS-ben kételkedsz hanem a hatóságokban, szerinted találomra találták ezt ki, mert szerintem nem, gondolom volt ott valami megállapodás ami így is és úgy is értelmezhető.
-
NyMRooD
őstag
válasz
zozika84 #6911 üzenetére
Egyértelmű, hogy a <$100 milliárd értékű Sony simán megtudja szivatni az $1.844 milliárdot érő MS-t a saját hazájában, én látam egy videót, hogy gyíkember talajdonban van a Sony az USA-t meg tudjuk, hogy ők irányítják.
Ennyire nem kellene zöldnek lenni, a Sony az eu-ba kavart az eu-s szervek hivatkoztak is rá, itt meg teljesen másról van szó.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #6909 üzenetére
A valóság az,hogy a Sony be van szarva és mindent elkö et, hogy ezaz üzlet ne jöhessen létre
De remélem megfingatják őket -
opr
nagyúr
válasz
Mondjuk igy mar kicsit mas a leanyzo fekvese, igy mar sokkal erthetobb az FTC vonakodasa.
-
zozika84
őstag
válasz
Nem is volt szó róla, hogy az új címek is platformfüggetlenek lesznek, így nem igazán van értelme ennek
-
Wesder
titán
válasz
Szóval hazudtak, mert új IP-t nem visznek PS-re?
-
hombre[EU]
veterán
In a complaint issued today, the FTC pointed to Microsoft's record of acquiring and using valuable gaming content to suppress competition from rival consoles, including its acquisition of ZeniMax, parent company of Bethesda Softworks (a well-known game developer). Microsoft decided to make several of Bethesda's titles including Starfield and Redfall Microsoft exclusives despite assurances it had given to European antitrust authorities that it had no incentive to withhold games from rival consoles.
"Microsoft has already shown that it can and will withhold content from its gaming rivals," said Holly Vedova, Director of the FTC's Bureau of Competition. "Today we seek to stop Microsoft from gaining control over a leading independent game studio and using it to harm competition in multiple dynamic and fast-growing gaming markets." ftc.gov
egyszer már hazudtak, most bánhatják
-
Wesder
titán
Bobby Kotick message to Activision Blizzard employees:
"This sounds alarming, so I want to reinforce my confidence that this deal will close. "
"We believe these arguments will win despite a regulatory environment focused on ideology and misconceptions about the tech industry"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest