Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok.
Szia. A minap vettem egy használt P5LD2 alaplapot, 4 giga rammal és egy Sapphire 512-es videokartyaval. Ezekkel raktam egybe a 320 gigás PATA WESTERN DIGITAL vinyómmal, át Intel Pentium D 945 procimmal és egy LG gdr-8164B olvasóval. A géppel nagyon sokat szerencsetlenkedtem, hogy egyáltalán felismerje a hardwereket. Nagy nehezen sikerült, de a semmilyen op rendszert nem tudok feltelepíteni mert mindig megszakad a telepítés a "OEM\Bin\un7zip.exe" hiányára hivatkozva. Előfordul hogy "dspdblr.exe" hiányzik neki.
Xp 34 bit/ 64 bit. Vista32/64 egyaránt ki lett próbálva. Ubuntut sem akarta, ahogy a win 7 sem volt jó neki.
Próbáltam másik dvd íróval is, illetve másik vinyóval is. Kipróbáltam csak két giga rammal is, ugyanaz. Már teljesen tanácstalan vagyok. A tápom vadonatúj, még két év garancia van rá.
Mi a franc lehet a baja? Bármilyen ötletet szívesen veszek. Előre is kösz skacok.
-
jkrisztian
aktív tag
Van hat giga ramom, kipróbáltam mindegyikkel, úgy is, hogy csak 1 gigát raktam be, úgy is, hogy négyet, hármat, kettőt, de ugyanaz mindig. A tápom 600w-t produkál, márkája npower. A CPU hőfokát a biosban néztem, nem volt vele gond elvileg mert 50 fok körül mozgott. Az alaplapi elemet kivettem, hátha az majd segít, de a helyzet változatlan.
A biosban milyen beállítás nem stimmelhet?
-
jkrisztian
aktív tag
Másik procival még nem próbáltam, de megkeresem a régit és bele rakom, azt hiszem kompatibilisek egymással. Cserélni az alaplapot nem tudom, szóval így nem tudom letesztelni. Van egy olyan adatkábelem amelynek a középső csatlakozója levált, az a kábel van be dugva a DVD íróba. Ez gondot jelenthet? Sata HDD-m nincs sajnos, venni most ezért nem fogok, már így is elég nagy anyagi cinkbe vagyok emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
jkrisztian
aktív tag
Annyival kiegészíteném a probléma leírását, hogy ott ahol a primary slave, master, third slave, master stb. Lista van, ott csak a hdd-t jelzi a BIoS, a DVD lejátszót csak ott látom ahol a boot sorrendet beallitom. A hdd-m primary masteren van. Ez ig gond vagy nem?
-
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, amivel ez idáig sosem találkoztam.
Van egy Undisputed névre keresztelt boksz játék a Steamen, early access státuszban, amit a hétvégén megvásároltam. Az a problémám vele, hogy teljesen random újraindítja a gépemet, mindenféle hibaüzenet, vagy előrejelzés nélkül, és nem értem miért csinálja. Van, hogy a menüben lépkedve indul újra, van amikor a meccs betöltése közben. Teljesen random. Van, hogy azonnal a játék elindítása után, van, hogy 1-2 meccs után indítja újra. Egyébként amikor elindítja pöpecül fut, több meccset is sikerült már lejátszanom és semmi problémám vele olyankor. Már online meccset is játszottam. Sajnos hibaüzenet nélkül nehéz rájönnöm, hogy mi lehet a probléma vele, ezért fordulok most hozzátok.Terhelés alatt leteszteltem a gépet, a CPU, GPU meg mindenféle hőmérsékletek tökéletesek, szóval teljesen tanácstalan vagyok. Olvasgatni, hogy nem túl stabil a játék, de ilyen újraindulós problémáról egyáltalán nem olvastam eddig az interneten. Eléggé poros a gépház, a videókártya, ma adni fogok neki sűrített levegővel, igyekszem kipofozni, de ti mire gyanakodnátok? Mit lenne érdemes még kipróbálnom?
A windowsban az automatikus újraindítást kikapcsoltam, hogy hátha úgy kékhalál közben kiír valami hibakódot, de ez sem segít, amikor újraindul, akkor mindenféle hibaüzenet nélkül teszi és újraindítás után sem írja ki, hogy valami gond lett volna.
Előre is köszi ha szántok rám egy kis időt.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Csorbi #50683 üzenetére
Crashekről van több internetes report, steamen, redditen, twitteren, de konkrét újraindulósdiról nem olvastam. Igen, eddig soha nem indult újra a gépem magától. Várok még akkor egy frissítésre, csak eléggé bosszant, hogy 5 órát beleraktam a próbálkozásba és szerintem így már a refund sem opció a steamen.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Csorbi #50685 üzenetére
Nem bütyköltem a gépet, semmi tuning meg biszbasz. A driverek a legfrissebbek. A gyártók saját oldaláról szedtem le a drivereket. Vadonatúj windows 10, frissen telepítve. Előszor arra gondoltam, hogy a windows már nagyon régi a gépemen és az okozza ezt a problémát, de sajnos újratelepítés után is ugyanez a problémám.
A por tud ilyen tüneteket produkálni? Tegnap szétkaptam a gépházat és nagyon retkesek a bordák a videókártyán meg a proci hűtőn is. Ma intéztem sűrített levegőt, készülök kifújni.
[ Szerkesztve ]
-
jkrisztian
aktív tag
Köszi @Csorbi, este megnézem OCCT-vel, bármi is legyen az.
A gép pontos paraméterei az alábbiak:
CPU: Intel® Core™ i7-4770 BOX
Alaplap: MSI Z97-G43
VGA: GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
HDD: 500GB WD Green + 500 Samsung SSD
Memória: 2x 16 GB Kingston HyperX Blue
Tápegység: FSP HEXA 500W 80+elég öreg már de ismerősnek hasonló gépen szépen eldöcög, hiába, hogy alulról karcolja a minimum követelményeket.
-
jkrisztian
aktív tag
válasz Angie™ #50691 üzenetére
Köszi @Csorbi és @Angie, hálás vagyok a segítségetekért. Valóban jól benéztem a rendszerkövetelményeket, de az tényleg a nagyon fura, hogy amikor éppen nem indul újra és tudok ezzel a játékkal játszani, akkor tök szépen fut. Igaz nincs több 30 fps-nél, de az már nekem elég egy jó pofozkodáshoz. Nagyon furcsa mert több játékot is kipróbáltam most, feltoltam ultrára, de egyikkel sem hasalt el, nem indult újra, csak borzalmasan szaggatott, 1-2 fps-sel, szóval csak és kizárólag ennek a játéknak a hatására indul újra a vas. Igazából mindegy is, megérett egy gépcsere, bármennyire is próbáltam még elkerülni a cserét.
Vettem ma pasztát és sűrített levegőt, kifújkálom szépen az egész gépet, újra pasztázom a procit, ártani tuti nem fog. Aztán ha nincs változás, rakok bele másik memóriát, procit, ssd-t, kizárásos alapon csak kiderül majd, hogy hol van a bibi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest