- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
POPsi
csendes tag
-
POPsi
csendes tag
Üdv,
tesóm gépével lenne a probléma, és már teljesen kifogytunk az ötletekből...
Tünetek: A gép vásárlása után (teljesen új) úgy 1 hónappal jelentkezett... a teljes monitoron halvány hullámzás látható, ami ugyan elviselhető, de elég zavaró ettől függetlenül.
Amit próbáltak:
- ramcsere, nem segített
- kábelcsere, nem segített
- monitorcsere, hiba megmaradt
- videokártya csere (erre gyanakodtunk elsősorban). Raktunk bele egy 5770-et, ezzel nem jelentkezett a probléma. Elküldtük az eredeti kártyát szervízbe. Állítólag kicserélték egy másikra, de a hiba újra jelentkezett miután visszahozták. Úgyhogy elvitte a kártyát haverjához tesztelni, ott nem jelentkezett a hiba úgy ~fél nap tesztelés után.Szóval jelenleg így áll a helyzet, úgy tűnik a hardverek amiket eddig cserélgettünk rendben vannak, a kártya is jónak néz ki. És igazából én itt nagyjából ki is fogytam az ötletekből. Ami még maradt az a proci (nem tartom valószínűleg), meg az alaplap (de akkor a kölcsön kártyával meg miért megy rendben).
Ha valakinek van valami ötlete amit még esetleg megpróbálhatnánk azt szívesen fogadjuk.
A konfig:
-
Rivaul
addikt
válasz
the dealer #19194 üzenetére
Ha ennyit szívsz vele lehet megérné bevinni egy szervizbe s pár k-ért megmondják a problémát. Ha ennyi mindent próbáltál akkor otthon csak úgy menne ha minden alkatrészből szerzel kölcsön s nekifogsz a cserélgetésnek.
-
the dealer
tag
válasz
Rivaul #19193 üzenetére
Kipróbáltam most, hogy átvittem a lakás másik sarkába és azt is, hogy csak bizonyos csatikat dugok rá, de ugyan azt csinálja mint eddig. Pörögnek a ventik egy 10-15 másodpercig, majd újraindul és elkezd sípolni a táp. Aztán kikapcsolom és még mindig sípol egy 20 másodpercig. Természetesen képet se ad, se az alaplapi DVI kimenettel, se a videókártyájéval.
Lehet ez az új táp amit itt hardveraprón vettem rossz? Totál ki vagyok égve.
Nem értem mit csinálok rosszul. Vagy ennyire balszerencsés lennék? -
Rivaul
addikt
válasz
the dealer #19192 üzenetére
Próbáld másik konnektorba a lakás másik felén, ezt a táp nyavalygása miatt mondom. Ezen kívül kezd el sorra kapcsolni a gépet miután 1 kábelt rátettél. Értsd: megy a 24pi+bekapcs, utána 24pin+1vga+bekapcs s ezek variálása. Nem biztos hogy mindent igényel a gép azért mert a csatlakozó rajta van.
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Most már több mint másfél hónapja szívok az i7-es konfigom megépítésével. Ez idő alatt 3-4 napot volt csak működőképes a gépem, ez azzal fejeződött be hogy meghalt az Asrock Z77 Extreme 4 alaplapom.
Ez előtt a gépem előtt s755-ös gépekből csináltam 15-20 darabot, szóval valamennyi lövésem van a dologhoz.Ma kaptam meg az új cserélt alaplapomat, ami másfél hete meghalt.
Közbe vettem egy új tápot (XFX 650W Pro Series) és a régit eladtam (Chieftec 500W).
Ez a Chieftec táp miután eladtam (elvittem az üzletfelemhez beszerelni és ott működött, annyira legalábbis, hogy elindult vele a gép ), egy napra rá meghalt a gépében aminek jóval kevesebb volt a fogyasztása mint az enyémnek. Állítása szerint ez a táp vághatta gallyra az Asrock lapomat.Most este össze is szereltem a gépet. Viszont nem ad képet, de más rondaságokat csinál.
Előző Asrock lapom amikor meghalt, se a Chieftec se az XFX táppal nem csinált semmit, még a ventik se pörögtek fel.Most az új cserélt Asrock lappal annyi történik, hogy pörög a venti és a két digites kijelző a lapon végig "00"-át mutat. Így megy kb. 10 másodpercig, majd újraindul és elkezd a tápom fütyülni. Ezt követően kikapcsolom és még mindig fütyül a táp egy 20 másodpercig, még akkor is ha kihúzom a tápkábelt.
Ha rákötöm a tápomat a tápteszteremre, akkor az azt mutatja, hogy minden csatlakozója jó (legalábbis a fők amiket kipróbáltam ma: 24pin, 2X4pin, és a 4 darab 6pines csati). Amikor a tápteszterről vagy kihúzom vagy kikapcsolom a tápot, még percekig sípolt úgy, hogy még a tápkábelt is kihúztam.Ami még új és nem volt nálam tesztelve, tehát nem tudom működőképes-e az a ramom; GeIL Leggera 2X8GB 1600MHz. Viszont nem hinném, hogy ezzel lenne gond, mert szerintem azt a két digites kijelző jelezné valami számmal, hogy velük van a gond.
Amikkel próbálkoztam:
-kiszedtem a gépházból az összeépített gépet és a szokásos földrajzatlaszomon összeszereltem és azon helyzetem működés alá. (Így már millió működőképes konfigot építettem.)
-a prolimatec megahalems procihűtőm helyett visszaszereltem a stock intel hűtőt.
-megpróbáltam egy memória modullal elindítani a gépet, úgy hogy az utolsó slotba tettem.
-kiszedtem az Asus HD6870 VGA-mat és az alaplap DVI portjára kötöttem rá a monitoromat.Ahogy összeépítem a gépet:
-rádugom a 24pines ATX csatit a lapra.
-rádugom a 2X4pines tápcsatikat a lapra.
-rádugom 2X6pines csatikat a VGA-ra.
Itt kicsit bizonytalan vagyok, mert négy csati van, két darab 6 tűs és két darab 6+2 tűs.
Próbáltam a két hat tűset rádugni a VGA-ra (amikből csak az egyikre van ráírva furcsa mód, hogy PCI-E) és próbáltam a két 6+2-es csatit is rákötni a videókarira.Észrevétel:
Az előző lapnál addig a 3-4 napig míg működőképes volt, ha nem csal az emlékezetem a két digites kijelzőn csomó karakter végigfutott. A mostaninál végig csak "00"-át mutat.Remélem tudtok segíteni, mert ez hihetetlen, hogy lassan két hónap alatt, nem tudok egy működőképes konfigot összerakni.
-
Schulz84
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a gép bekapcsolás után Windowsban elkezd sípolni. Bármilyen 3d-s alkalmazás futtatása során (pl játék) csak addig folytatja amíg betölti utána teljesen megszűnik. Ha kiváltok asztalra újrakezdi. Valamint videonézés közben teljesen lefagy a gép és csak az újraindítás segít.
3D Mark-ot lefuttattam. Ott is ugyanez a helyzet. Amíg 'betölti a videókat' sípol, de amint elkezdi játszani elhallgat.
Először tápegységre gyanakodtam, mivel előző gépemnél is az adta meg magát. De azt is leteszteltük, és semmi hiba.
Még nincs egy éve h vettem, és eddig nem adott hangokat (hűtés, táp biztos elég szóval az sem lehet). Tuningolva se volt semmi a gépben.
Per pillanat videokártyára gondolok. De bármilyen tippet szívesen fogadok, még mielőtt visszaküldöm hogy teszteljék, biztosabb akarok lenni abban h a rossz alkatrészt küldöm.
Üdv Schulz
Ui. :
videokari: nVidia GeForce GTX 560 Ti
alaplap ASUS P8 H77-V
8GB ram -
törölt tag
válasz
Tibitabi #19188 üzenetére
Nézd meg az alaplapot, kutass kondenzátor hiba után (púposodást, vagy elszíneződést azaz elektrolit nyomát keresd). Ugyanígy nézd meg a tápegységet is nézd meg.
Húzd le a boot hdd-t az alaplapról és így indítsd a gépet pl telepítő lemezzel. Ha így elindul, dugd vissza a hdd-t és csinálj egy frissítést-javítást a telepítő lemezről (vagy egy teljesen új telepítést, ha nincs fontos adat).
Ha ez nem megy, akkor próbálj hdd adatkábelt illetve akár hdd-t is cserélni (ha van másik).
Illetve ramból egyet hagyj a gépben, ha valamiért lefagy telepítés közben a gép, tedd bele a másikat. Mindegyik ramot próbáld mindegyik slotban.
A 133MHz-esnek is mennie kéne, de volt olyan alaplap, ami még nem kezelte az egyoldalas ramot, lehet, hogy azzal is baja van.
Ha mindezek nem segítenek, akkor próbálkozhatsz másik tápegységgel.
Gombelemet nézd meg, hogy tartja e a feszültséget, ha nem, ez is lehet gondja.
Szedd ki a vga-t az alaplapból, érdemes a cpu-t is kivenni, átpasztázni, aztán mehetnek vissza.
Olyan is előfordulhat, hogy a ps2-es csatlakozók nem jók, kipróbálhatod usb-s billentyűzettel és egérrel a géped.
Mindezeket, amiket leírtam, ilyen sorrendben csináld meg, amíg nem tapasztalsz javulást. -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy régebbi finom kis masinához. Szeretném életre kelteni.
A gép elindul, állítgatok a Biosban, majd eljut addig, hogy megkérdi csökkentett vagy normál módban akarom-e indítani a Windows-t? És utána fekete marad a képernyő mivel lefagy (Num Lock égve marad). Egyszer ezek után egy pillanatra bedobott egy kb.: 8 soros szöveget, majd azonnal újraindult.
Mi lehetett az a szöveg szerintetek? Mi a tapasztalat?
Alaplap: MX36LE [link]
CPU: Celeron 1100MHz (Socket 370, van másik procim is bele)
RAM: PC-100 256MB SDRAM (Melléje nem is tehetek PC-133 -as SDRAM-ot?)
Winchester: több IDE winyóval is próbáltam.
VGA: alaplapi.
Lehet, hogy az alaplap csak a 100-as cuccokat kezeli és ha valami 133-as akkor megáll a tudomány? Mindegyik winyómon /133 szerepel.
- Valami jumper-t kell átrakni a lapon, a winyón vagy mi okozhatja a lefagyást? -
daniele
aktív tag
válasz
daniele #19181 üzenetére
Itt a biosom PDF-be. Esetleg ha valaki átnézné megköszönném.
Hátha csak valami beállítás baja van.
-
daniele
aktív tag
válasz
daniele #19178 üzenetére
Így se jó egy rammal (2gb 800MHz). Én még a bios beállításokra gyanakodtam, ugyanis érdekes mert ha kikapcsolom a gépet akkor nem kapcsol ki teljesen mármint kikapcsol de hallom h még valami megy benne (vinyó talán). Biosba van 1 pár beállítás, talán itt kéne valamit állítani:
A másik dolog, hogy Windows 7-et használok. A Wint nem tettem újra mikor át költöztem ebbe a gépbe... De gondolom ez független attól, hogy ezt csinálja, vagy talán mégse...?
-
Xoner91
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
A minap összeállítottam egy gépet csupa új alkatrészekből.
A problémám az lenne, hogy amikor legelőször bekapcsoltam megállás nélkül csipogott ami elvileg táp problémára utal. (kép nem volt) Amikor másodjára bekapcsoltam már nem csipogott hanem egy kis füst szállt ki a ramok környékéről. A ramokat azóta teszteltem egy másik gépben és szerencsére működnek. A gépet azóta nem mertem bekapcsolni. Minden jól csatlakozik.
Kérlek segítsetek, mert teljesen tanácstalan vagyok..A konfig adatai:
Alaplap: Gigabyte ga-b75-d3v
[link]
Proci: Intel core i3-3220
[link]
Ram: 2x4 gb Corsair Vengeance 1600Mhz cl9 kit
[link]
Táp: Chieftec CTG 500 80pb
[link]
VGA: Sapphire Radeon HD 7770 Ghz Edition
[link]Mi lehet a baj?
-
törölt tag
válasz
Fransico #19172 üzenetére
Cserélj billentyűzetet, ha most ps2-es van, akkor próbálj ki ugyan olyat, ha nem válik be a csere, mehet egy usb-s. Egérnél is zongorázd végig ugyanezt.
daniele: Nem mai darab a géped, ezért a memóriák mellett érdemes lenne a tápegységed is leellenőrizni, ha kompatibilis a hagyományossal, akkor próba, ha nem, akkor vidd el szakihoz. -
Fransico
tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Induláskor szépen betölt a rendszer majd, ha belépek a start menübe kijelentkezéssel leállítja magát. egyébként bizonyos programoknál elkezd villogni az éppen meg nyitott ablak vagy csak a benne lévő betűk esetleg, ha meg nyitok egy mappát a benne lévő fájlt többször is megnyitja. Eset smart security(legális) védi a rendszert vírus ellenőrzést többször is futtattam csökkentett módban is nem talált semmit. Időnként, ha olvasok valamit enyhén elmosódnak a betűk, de ha kijelölöm vissza állnak. A probléma már a bios-ban is jelen van, ha belépek meg nyitja az első menü pontot bedobja a benne lévő választási lehetőségeket és elkezd villogni az ablak amit meg nyitott, egészen addig amíg nem nyomok egy entert utána minden normálisan működik. Most is erről a gépről írok jelenleg minden normálisan működik. Már minden általam ismert javítási lehetőséget kipróbáltam. A gép nincs tuningolva. Mi lehet a gond.
A rendszer: gigabyte ga ma 770 ud3
amd x2 555be
radeon 4850
2 gb kompatibilis memória (corsair)
windows 7 32bit -
daniele
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Shuttle XPC SD37P2 típusú asztali gép. A problémám a következő lenne vele. Amikor bekapcsolom a gépet nem mindig ad képet a monitornak, tehát gép bekapcsol, táp venti pörög, vinyót felpörgeti, vga-t is és a ventilátorok is pörögnek de kép nincs... Van amikor tökéletes egy egyből ad képet, van amikor 3xor kell ki-be kapcsoljam mire beadja... Ha tökéletes be kapcsol akkor zökkenő mentes stabil a gép!
Ez a konfig volt benne nem rég:
- gyári Shuttle alaplap
- gyári Shuttle táp
- vinyó: Hitachi HDT725032VLA360 ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
- cpu: Core 2 Duo E4500
- ram: - 1db Infineon 1GB DDR2-533 (266 MHz) típusa: 64T128020HU3.7A ; 1db Kingmax 2GB DDR2-800 (400 MHz) típusa: KLDE88F-B8MO5
Monitor: SyncMaster 720NAzóta le lett cserélve a vga egy Galaxy 9600GT-re a proci egy Q6600-asra és a monitor egy 19" led monitorra, de a probléma ugyan úgy fenn áll. A BIOSt is fel flasheltem a legújabbra ami a gyártói oldalon a legfrissebb, de nem oldódott meg a probléma. Esetleg a ramok összevesznek?
Vagy a bios-ba kéne valamit állítani? (Ez a bios-om leírása.)
-
törölt tag
-
ezanickem
tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám, miszerint ha bekapcsolom a gépet, megáll a rendszer szinte rögtön a Gigabyte képernyőnél, innen tovább tudnék menni a biosba meg újra is tudom indítani a rendszert, de a Windowsba már nem lép. Ami igazán érdekes, ha megborítom a gépet, hirtelen tovább indul és voálá, hibátlanul üzemel. Igaz azt még nem próbáltam ki, hogy mikor megáll, akkor borítsam fel előtte mindig kikapcsoltam. Nem mindig jön ki a hiba, de mostanság egyre többször. Szedjem szét a gépet és rakjam össze hátha valami fizikális baja van? Köszönöm előre is a tippeket.
-
tiop
tag
Üdv
Pár gépet összepakoltam már,de ilyet hogy se kép se hang,még nem láttam. Rammok nélkül sem indul és nem is csipog,ezt kipróbáltam,.Sajnos nem én válogattam össze az alkatrészeket,úgy hozták hozzám,amikor megláttam a tápot,na én is gondoltam hogy ez egy fostalicska,még nem beszéltem a sráccal aki hozta de megmondom neki hogy jól beleválogatott!Meg a lap is! ilyen proci mellé Z77 lapkél!! szerintem.meg többek szerint is.Felhívtam a PCX szervizt onnan vannak a cuccok,hát a gyerek,vagy alaplphibát de inkább bios frissítést javasolt,ami másik proci hiányában ök fognak elvégezni.
-
RVR400
veterán
A Kingstonokkal azért nem szokott igazából probléma lenni. Próbáld meg, hogy memória nélkül csipog-e a gép indításkor. Ha nem csipog, akkor nagy valószínűséggel a lappal nem stimmel valami, ami abból is adódhat, hogy szar a táp, vagy éppen nem dugtad rá a lapra a kiegészítő tápot.
-
törölt tag
válasz
zalkatti #19162 üzenetére
A noname táp valószínűleg nem bírja már a terhelést, (mindenképp javasolt ezek cseréje, még újkorában is sok a hulladék köztük), de azért próbáld ki a géped egy másik tápegységgel is, nehogy mégse ez legyen az oka (hanem pl egy instabil alaplap-ram-vga).
tiop: Okozhatja ez is, igen. Próbálj beszerezni olyan ramot-ramokat, amik mehetnek a gépedben (vagy ha nincs erre lehetőséged, hogy kölcsön kérj valahonnan, akkor csináltasd meg szervizben a frissítést). -
zalkatti
tag
Sziasztok, egy kérdésem lenne:
Plusz 5 V-s ág feszültségesése terhelés alatt 4,2 V-ra táphiba vagy alaplaphiba?
Egyre többször történik, hogy játék közben elsötétül a kép, a prociventi meg elkezd pörögni mint az állat, ujra kell indítani a gépet. Terhelés nélkül 4,7 V, Biosban mérve minden.Régi P4-es vas, Asrock P4i45pe+ alaplap 2,8 proc, 1 giga ram, M-tec noname táp
Köszönöm előre is
-
törölt tag
válasz
rapiddani #19160 üzenetére
BIOS frissítések között nincs olyan, ami a ramra vonatkozhat?
tiop: Az 1.6 tartalmazza az 1.5-ös frissítést is, a legjobb az lenne (ha megvolt a próba másik tápegységgel, stb), ha elvinnéd egy szervízbe, 2-3-k egy óra átlagban, hiba feltárást kérj. Még azt is megteheted, hogy kiveszed, és vissza rakod a cpu-t, hátha ott van kontakthiba. -
-
törölt tag
A tanácsokhoz még hozzá tenném, hogy CSAK egy darab ram legyen egyszerre a gépeden (a cpu illetve annak hűtője mellett), se odd, se hdd, se billentyűzet-egér-usb-s kütyük ne legyenek rádugva és így próbálj ki minden slotban minden ramot egyesével. Húzd le és dugd vissza a tápegységet az alaplapról, illetve próbáld meg gépházon kívül, asztalon össze rakni.
Másrészt próbáld megtudni, hogy milyen BIOS verzió van a lapodra telepítve, mert az alap verzió nem támogatja a CPU-d.A memória listán is nézd meg a memóriákat, hogy rajta van e a ram, ha nincs, akkor ez is lehet egy hiba. Ha így sem boldogulsz, ki kell próbálni egy másik tápegységgel (bár ez is mindenképp javasolt a noname helyett), illetve másik cpu-val is.
(ez amolyan összegzés a fentebbi tanácsokat is belevéve, kb ennyit tudsz elkövetni az alaplappal). -
FsDKiRA
csendes tag
válasz
syberia #19151 üzenetére
HDMI-n és DVI-n próbáltam, egyiken se volt jó. Majd otthon akkor megnézem rendesen belemegy-e, bár ilyen kis pöcok van a lapon amit bekell tolni vga-hoz hogy tartsa, szerintem az nem menne rá ha nem lenne bent teljesen. De remélem, hogy csak ez a baj. Köszi a választ!
Telefonon régi felhasználóm van belépve
-
-
tiop
tag
Üdv
Összeraktam egy gépet
Asrock H61M-GS lap
i5 3570k proci
2*4GB kingston DDR3 1333
500W Kolink táp
500 GB WD sata winyo.
Asus HD 6670 video
A gép semmit nem csinál,bios sem jön be,a ventik felpörögnek semmi több,párszor újraindul magától, utána nem történik semmi bekapcsolva marad,de se kép se hang.Cmost reseteltem már.
Valakinek valami tipp?köszi -
rapiddani
tag
Sziasztok, elég érdekes a problémám, megpróbálok leírni mindent:
- az aláírásomban található configról van szó
- a hiba előttig csak 2x2GB ram volt , tökéletesen működött, most vettem hozzá még 2x2GB-t
- a proci, biosban beállított fesz.-je 1.475V, 3.2GHz -re van húzva (800x4)
- a ramok 2.1V -on 5-5-5-15 -ös időzítéssel mentek, 1000MHz-enTehát megvettem az új ramokat (használtan), bepattintottam, tökéletesen működött a gép, jó pár órát ment, elég nagy terhelés mellett (játék).
Másnap bekapcsolnám, hűtők bekapcsolnak, pár mp után újraindul..POST-ig nem jut el, és ez ismétlődik a végtelenségig.
Azonnal kivettem az új ramokat, de ugyanúgy nem megy.
Tápra gyanakodtam, szereztem kölcsön tápot, azzal se ment. Kikötöttünk mindent, elkezdtük egyesével bepakolni, de szintén nem ment.
Azután volt egy CMOS reset, beraktunk 1 ramot, és elindult. Elkezdtük bepakolni a többi ramot, és itt jött az érdekesség: néhány ram nem ment, de csak néhány slotban a lapon. Nem lehet kijelenteni egyik ramról sem, hogy rossz, vagy egyik slotról sem, hanem bizonyos kombinációkban nem jó.
Volt olyan állapot, hogy elindult mind a 4 rammal a gép, de ha pl. kettőt megcseréltem, nem ment... sőt, ha kikapcsoltam több percre, utána ugyanazzal a kombinációval sem ment amivel azelőtt igen.
A ramokon volt futtatva utána egy jó pár órás memtest (1.8V 5-5-5-18 -on, és 2.1V 5-5-5-15 -ön egyaránt) és hibátlannak bizonyultak.
Hazavittem a gépet egy olyan állapotban, amikor mind a 4 rammal ment a vas, otthon bekötöm, és megint nem indult...ugyanazt csinálta mint eddig.
Ramokat össze-vissza megcserélgetve, egyesével bepakolva rábírható a gép, hogy elinduljon, és onnantól kezdve akármeddig hibátlanul működik.
Jelenleg is ez a helyzet: Kb. minden egyes indításnál (amikor kicsit többet van kikapcsolva) játszani kell a ramokkal vagy 20 percet, mire hajlandó legalább 3-mal elindulni... (4-gyel már nagyon nehezen).Egyéb info ami fontos lehet:
- néhány indításnál, de tényleg ritkán 3 hosszabbat sípol, ami ha jól tudom memóriahiba.
- ha elindul a gép X darab rammal, általában biosban rosszul ismeri fel a ramok időzítését (a kapacitás mindig jó), majd egy bios beállítást követő újraindítás után, már látja a gyári időzítést (5-5-5-18)
- a 3. slot a lapon gyanúsabb mint a többi, ha ebben van ram, akkor kb 80% h nem indul el... (de van amikor meg jó)Hát ennyi lenne, a nagy kérdés, hogy szerintetek mi lehet a baj?
Netán megkotlott valami az alaplapon, ami vezérli a ramokat, vagy ilyesmi?Előre is köszönöm a segítséget
-
Uzumaki
tag
Hali!
Tegnap cseréltem dolgokat gépembe (alaplap,proci,ram,vga). A gép indult is, csak éppneséggel kép nem volt. Viszont mintha a BIOS-ba be tudtam volna lépni del nyomogatással így látatlanba. A vga-t kicseréltem a régire, azzal most működik rendesen. A furcsaság az, hogy az új vga volt bent a gépben a régi cuccokkal és úgy semmi baja nem volt, működött rendesen.
Az új cuccok:
Asrock FM2A55M-DSG
AMD Athlon X4 750K
Kingston HyperX 1600MhZ 8GB KIT
Sapphire HD7850 2GBA másik kártya, amivel most megy egy Asus 7750. A gépben egy Gigabyte SuperB 460W-os táp van.
-
ebegab92
senior tag
válasz
nephatum #19147 üzenetére
Gyári hűtőd van?Ha igen,érdemes lenne cserélni valami komolyabbra.Valamint az a lap elég sovány egy 125W-os procinak
Nincs a FET-eken hűtés,a VRM gyenge (Nekem ASRock 970 Extreme3-am van,hasonló bajokkal,de tt van FEt-hűtés+95W-os FX-6300-at hajtok benne).Úgyhogy még esetleg egy lapcserét is megejtenék a helyedben vagy jobb hűtést kell biztosítani a lapnak (főleg a FET-eknek),mert szegényt nem igazán ilyen procira tervezték.Pl. Ext.3-ban FX-8320 tuningolva throttlingol
-
nephatum
csendes tag
Sziasztok! Két hete vásároltam egy új pc-t és olyan problémám lenne, hogy változó időközönként, sokszor több nap máskor pár óra elteltével hirtelen újraindul. Mitévő legyek?
Konfig: AMD fx6200, asrock pro 3 deszka, kingmax ddr3 1600mhz 8gb, radeon hd 7850 2gb, 1tb vinyo, fsp hexa 500w, eredeti Windows 8 -
speedydb23
senior tag
-
tenroland
csendes tag
válasz
speedydb23 #19144 üzenetére
Rendben.Ha a multiméter is ezt mutatja az nem stimm?
-
tenroland
csendes tag
Sziasztok!Ha a rendszer adatoknál a 3.3V 5V 12V nem éri el ezeket az értékeket az probléma?A tápom FPS Aurum.
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Balázs1621 #19141 üzenetére
Na csak megnéztem közbe, kapcsoló jónak tűnik, multiméterrel néztem. Tápot szétkaptam, két 1000 uF-os kondi és egy 2200 uF-os tűnik kicsit púposnak többi talán rendben, más rendellenességet szemmel nem láttam.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Balázs1621 #19136 üzenetére
Előbb próbálj egy másik tápot
Ha az nincs,akkor szedd le a ház előlapi bekapcsgomb kábeleit az alaplap tüskéiről,és úgy indítsd a gépet pl. grafitceruzával
vagy csavarhúzóval a két tüske összezárásával.A tápodban nézd meg a kondenzátorok állapotát,hogy akad e púpos.Milyen tápod van?
-
Hgovi
aktív tag
válasz
speedydb23 #19138 üzenetére
A venti nem igazán számít/proci hűtést nem ajánlott/,csak a főbb hardvereknél kell lekapcsolni a gépet
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a gép csak többszöri kapcsolgatásra indul el? Mire utal? Talán a táp kezdi megadni magát? Én erre tippelnék.
-
psg5
veterán
válasz
bluyoo #19116 üzenetére
Nem tudok már progit sem futtatni, majdnem minden alkalommal, ha belépek bármelyik gyökérbe (C vagy D) lefagy...
Már újrahúztam a win7-et, gyönyörűen feltelepedett, de újra ez a helyzet.
Ha hdd lenne, akkor a win sem telepedne ugye? Vagyis valószínűsíthető az alaplapi hiba? -
bluyoo
nagyúr
Ajánlottam már ki M5A97 lapot abban volt Core Unlocker funkció (sajnos hiába volt meg a funkció a magfeloldás nem ment vele
).
Ezért lepődtem meg hogy a PRO R2.0 verzióban nincs .... gyorsan megnéztem a felhasználói kézikönyveket és már nem említik a M5A97 utáni lapokon a Core Unlocker funkciót. De pl. a sima M5A97 EVO-ban még benne van ....
"Gondolom csak bios kérdése..." Nem vagyok nagy AMD guru de az újabb lapokon (900-as széria) már külön chip kell ehhez a funkcióhoz. Sajnos az Asus úgy látszik feleslegesnek ítélte az ezzel járó pluszköltségét .....
Hozzáteszem az esetedben az FX CPU beszerzése lenne az ajánlatos (szerintem). -
bluyoo
nagyúr
"1.2 rev volt." Köszi!
"Az asus meg nem tud core unlock-ot , sajnos ez nem volt egyértelmű."
Hmm érdekes az alap M5A97-ben megtalálható volt a Core Unlocker ... ezek szerint a későbbi modelleket már nem készítették fel erre.Bár az FX-ekre fejlesztették őket oda meg ugye felesleges .....
Az az igazság hogy meglepett hogy az Asus elhagyta ezt a funkciót ..... -
psg5
veterán
válasz
Joe Swanson #19106 üzenetére
-
ebegab92
senior tag
válasz
Joe Swanson #19104 üzenetére
Üdv!
Ha eleinte csendes,majd pedig hangosabb lesz,az azért van,mert megnő a fordulatszáma.Max. terhelésnél akár 5-6000 RPM-mal is mehet,ilyenkor már nagyon-nagyon hangos.Erre a procira elkélne egy komolyabb hűtő a gyárinál
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy nekem van egy AMD PhenomII X4 955BE s processzorom. Amikor gépezni szeretnék az AVC hűtője olyan hangos...... Szerintetek a zsírozással van a baj, vagy a procihűtővel?
-
psg5
veterán
Na, úgy tűnik, hogy az újraindulás és a fagyás akkor következik be, ha a kétpartíciójú hdd-n a D:--re megyek vagy valamit akarok rajta csinálni, bár véletlenszerűen, de úgy tűnik csak akkor, ha azt megnyitom. Újraindítás ki van kapcsolva, mégis fagy vagy újraindul. Most akkor ez alaplap vagy hdd vagy vezeték baj lehet?
Alaplap: GIGABYTE GA-770T-UD3P
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Kingston hűtőbordás 2gb 1600-as (ezt lap leszabályozza 1333-ra)
Táp: Gigabyte SuperB 460
Vga: Gigabyte ati HD4850 -
ebegab92
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged