- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
dvdbackuper #19299 üzenetére
Enermax Modu 425
Kontakthiba nem hiszem. Tegnap este meg tokeletesen mukodott, hozza sem lett nyulva es ma reggel nincs kep. Emelett az alkatreszek szinte ujak.
Kabeleket azt lehuztam, meg egeret is, de semmi valtozas.De egyszer miert indult el, azt nem ertem...
-
dvdbackuper
őstag
válasz
rayoliviero #19298 üzenetére
táp milyen van benne?
jeh, látom az adatlapodon... vmi kontakthiba nem lehet? húzz le mindent és csak a legszükségesebbeket hagyd rajta
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #19297 üzenetére
Videókártya nélkül elem kivétel után nagy nehezen elindult. Először semmi kép, aztán egyszer csak a BIOS képenyő fogadott, ott megnéztem a beállításokat, minden alapaon volt (cmos reset miatt), beállítottam a boot sorrendet. Utána rendesen be is bootolt a gép, gondoltam megjavult, kikapcsoltam és visszatettem a videókártyát, megint hullámzó hangot adott ki (nem egyenletesen pörgött a ventije) és megint semmi kép. Utána kivettem a kártyát, de már megint úgy sem működik.
Az összes cpu fázis világít, annak szerintem nem kellene, ha már nincs tuning. Az alaplappal lehet valami hiba?
-
rayoliviero
veterán
A következő a problémám:
Ma reggel indítom el a gépemet és nincs kép, a ventilátorok pörögnek rendesen. Videókártya ventilátora viszont furcsa hullámzó hangot ad ki. Azt hittem tönkrement a 7850-em, de kivettem és alaplapra kötve a monitort szintén semmi. Tv-t is próbáltam hdmi-vel rákötni, az sem adott képet.
Most vettem bele pár napja egy 3570K-t, eddig működött rendesen 4200 MHz-re tuningolva, tök stabil volt napok óta a rendszer, több órás Crysis 3 alatt is. Csináltam Cmos resetet, de nem segített.
És még az érdekes, hogy az összes cpu phase led világít, vagyis mind a 4, nem tudom, hogy az normális-e.
Mi lehet a probléma? Alaplap vagy az új proci? -
törölt tag
válasz
tigerscorpio #19285 üzenetére
A léghűtéses topicban szerintem tudnak mutatni neked képeket...én nem csináltam róla sajnos, pedig igazi barkácsolás volt (gégecső, 160 grammos dohány doboza, stb
), szóval sufni tuning volt a javából. De már nem játszok nagy játékokkal, a socket A-s cucc meg elvan a gyári hűtéssel.
-
zalkatti
tag
-
syberia
veterán
válasz
zalkatti #19290 üzenetére
Mindenképpen cseréld le, én ilyet vettem és nem bántam meg: minőségi, jól kábelezett és olcsó
-
zalkatti
tag
-
zalkatti
tag
Üdv, mostanában elkezdett random elsötétedni a képernyőm, először csak játék közben, most már nagyobb terhelés alatt (pl. HD videó) a gép random időközönként újraindul.
Tegnap már sokszor a rendszertöltés közben elszállt.Csináltam terheléses vizsgálatot, az eredmény alább
Táphibára utal ez a feszültségingadozás és persze a többi tünet?
Előre is köszi
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
#10726912 #19282 üzenetére
Valahol van képekkel illusztrálva?
egy olyan gondom lenne, hogy vannak nekem ezek az alkatrészeim.(Clevo M66S)
és eladtam az ivertert egy Albacomp M660s gépbe be lett szerelve
és ezt a hibát produkálja a dolog, a vásárló ezt írta:
"Na kipróbáltam az invertert és kiderült, hogy nem az a hibás... sajna..
Azt produkálja, hogy bekapcsolom a laptopot és piros szín eléggé erősen látszik, majd 2-3 perc múlva elsötétül a kép (háttérvilágítást kikapcsolja) de az asztal még látszik, fényben."nem tudom, hogy előtte mi volt a hibajelenség.
mi lehet még gond?
szalagkábel?
vagy maga a kijelző?előre is köszönöm a segítséget
-
törölt tag
válasz
Rivaul #19281 üzenetére
Nagyon egyszerű a lényege: A hűtő venti (cpu, vga) külső levegőt tud csak és kizárólag beszívni, nem a belső meleg levegőt szívja újra és újra magára, emiatt 30-40%-kal esik le a hőfok. Erős hátrány a porosodás (de ez megvan akkor is, ha +ventit teszel be), viszont nincs zajnövekedés, illetve a belső levegőt sem fűtik annyira, mivel ugye nem melegszenek túl. Anno a 3.2-es Prescotom 42-55 fok körül ketyegett ezzel a megoldással, amire azt mondta az egyik ismim, hogy lehetetlen, mert neki is volt és alapból 70-re felment nyáron
Még jobb a hatásfoka ennek a megoldásak, ha a tápegységhez is teszel egy csövet, úgy, hogy felfelé nyomja el a kifújt levegőt, (elég egy fél méteres darab) így be lehet tenni zárt helyre a gépet és nem szívja vissza kívűlről sem a kifújt meleget (nem kering a gép külsején vissza).
Ha aktív a lapka készlet hűtése, akkor érdemes oda is tenni egy kis csövet, minnél hűsebb a gép, annál stabilabb -
törölt tag
válasz
Elek23Elek23 #19278 üzenetére
MINDEN túlmelegszik. Ha nincs megfelelő hűtés a ház szellőztetésére, akkor a következő a helyzet: elkezd dolgozni a vga, cpu, alaplap, memória, ezek nagy mennyiségű hőt termelnek terhelés alatt, ettől megnő a gépházban lévő levegő hőmérséklete, amivel le kéne hűtenie a hűtő ventiknek a vga-t, cpu-t, de nem tudják, mert egyre forróbb mindenütt a levegő, a végén (valószínűleg a VGA) hibázik egy hardver és jön a fagyás, vagy a kékhalál. Ha alap helyzetben ennyi a hőfoka, akkor meg végképp nagyon magasak az értékek.
Ezzel nagyon gyorsan tönkre vágod a gépedet, gondoskodj megfelelő levegő cseréről, ha jól csinálod meg, kevesebb lesz a vga stb hőfoka, mint nyitott házzal.
Olcsóbb, de zajos megoldás 2 vagy 3 venti berakása (drágább a vizes hűtés), egy ventit tegyél előre a hdd alá, egyet tegyél vele szemben a vga alá, ezek befelé fújják a levegőt, egyet tegyél agépház felső részére és ez kifelé nyomja a levegőt, ezen felül mindenképp nyitott, jól szellőző helyen legyen a géped. Másik megoldás a műanyag csövezés, ezt is leírom, ha érdekel, ez barkácsolós, de csendes és olcsó, ekkor csak egy + elszívó venti ajánlott. -
Rivaul
addikt
válasz
Elek23Elek23 #19278 üzenetére
Ha tétlen állapotba nézed a 70 fok-ot akkor melegedés a probléma. Most azért nem tapasztalod mert az a -8/10 fok pont az ami még nem veri le a gépet.
-
Elek23Elek23
tag
válasz
sketchifun #19277 üzenetére
Gép oldala levéve, HD sentinel alapján minden jó. Mióta levettem a gép oldalát most nem csinálja. De akkor mi melegszik túl? Elvileg proci 60fok, videókari fix 63 fok volt most, ha rajta az oldala akkor 70. Nem értem.
-
sketchifun
senior tag
válasz
Elek23Elek23 #19275 üzenetére
Enermax táp ilyet nem csinál.
HD sentinel?
+ Ahogy a kolléga írta, gép oldala le, egy asztali ventillátort rakj mellé, és ha úgy is vagy, akkor hűtés elégtelenség.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Elek23Elek23 #19275 üzenetére
Kék halálnál milyen hibakódok jönnek ki? Bios frissítés volt? Nincs tuningolva?
A hőfok szokott ilyenkor lenni a ludas, hiába tűnnek jónak az értékek. Lehet szoftveresen nem pontos. -
Elek23Elek23
tag
válasz
sketchifun #19272 üzenetére
Táp: Enermax MODU82+ 525W
Szerinted kevés? Tudom hogy a videókártya sokat eszik, de 200 wattot is akár, ahhoz hozzájön a processzor ami még 70, de a többi az elenyésző. Elég kellene lenni nem?A vinyó pedig: ha pl windowst installálok vagy letöltök, másolok sok gigát akkor semmi baja. Attól még elképzelhető?
-
törölt tag
válasz
Elek23Elek23 #19271 üzenetére
Jó lenne tudni a tápegységed típusát. Illetve ahogy írták, annak a cseréjét is megejtheted, ha van olyan ismerős, akitől kölcsön tudsz kérni egy megbízható darabot.
De én inkább a melegedésre tippelek, 20 perc alatt eléggé fel tud menni a hőfok (pl ramé, alaplapé, tápegységé) a vga és a cpu hőtermelése miatt...
Próbáld ki úgy a géped, hogy leveszed az oldalát a háznak és teszel mellé egy asztali ventilátort.
Ha így nem lesz fagyás egy-két óra alatt, akkor a hűtéssel lesznek gondjaid. -
RVR400
veterán
válasz
sketchifun #19272 üzenetére
Azért előbb jó lenne BlueScreenView-val ránézni, hogy milyen hibát generál, mielőtt a fél gépet kicserélteted vele.
-
sketchifun
senior tag
válasz
Elek23Elek23 #19271 üzenetére
Vinyó, táp lehet a ludas.
Kérj kölcsön 1 tápot kb 1 órára, ha avval is csinálja, akkor a Vinyó a hibás
-
Elek23Elek23
tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy minden! játéknál körübelől 20 perc- fél óra után a játékok kifagynak, és jobb esetben még vissza tudok menni a windowsban,rosszabb esetben kék halál, és újraindul. Szerintem nem melegszik túl semmi, a proci 60fok körül van, a videókártya pedig 70. Ja és mindenhol máshol jó, csak játéknál van ez.
lap: ASrock z77 Pro 3
cup: intel i7 3770
vga: ASUS HD7870
ram: 2*4gb kingston
hang: Asus Xonar DS
op: win7 x64Ami pedig még zavar, hogy néha, kb indításonként 1szer kattan egy picit a gépben valami?!?! Elképzelésem sincs, hogy mi lehet. Vinyó?
-
Sziasztok!
A konfigom nagyon gyakran, általában kicsi terhelés mellet pl, böngésző, office stb. ezzel a hibával száll el: Kernel data inpage error.
Mitől lehet?
-
tigerscorpio
aktív tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Tibitabi #19265 üzenetére
Szerintem csak simán frissíteni akart a géped... A servicehost 100% legalábbis az automatikus frissítésszolgáltatást jelzi. Nem hagy dolgozni, csakhogy várd már ki a frissítést... Ezért nem érdemes nem fölrakni. Egyébként nálam Nod32 jelenléte mellet volt, és a windows update békinhagyása megoldotta 30 perc alatt...
-
Tibitabi
tag
válasz
sketchifun #19260 üzenetére
Szia!
Tényleg nincs vírusirtó a gépeden? Akkor ezt figyeld!
Egyszer régebben már eléggé akadozott a gépem és újra feltettem az XP-ét, tényleg elég nyűgös volt kivárni amire a végére ért, de meglett. Elkezdtem szépen mindent bekapcsolgatni ahogy megszoktam. Valami drivert feltelepítettem ami elindította a böngészőmet, majd megnéztem pár dolgot a böngészőmben és azt vettem észre, hogy 100%-on pörög a proci, szinte semmit sem tudtam csinálni olyan lassú lett. Egy "svchost.exe" nyomult keményen. Párszor újraindítottam a gépet és 100%-on ment az az svchost.exe. Sejtettem, hogy vírus, de akkor már hiába raktam fel irtót, nem segített. Újra kellett telepítenem az XP-t, 3 órán belül kétszer (tök jó móka.....)
Másodszor már az első dolog amit feltelepítettem az avast vírusirtó volt, és nem is jelentkezett az előzőleg kikapcsolhatatlan svchost.exe. (És egyel kevesebb is volt belőle a feladatkezelőben.)
- Szóval beszippanthat a gép friss 20 perc -es XP-vel is vírust!
Amúgy, ha sűrűn újraindul a géped, akkor szerintem a táp haldoklik, mindenesetre nem tesz jót főleg a winyónak. Esetleg minden alkatrészt vegyél ki és rakd vissza. Ha nem javul, akkor tápos (,mint a csibe). -
törölt tag
válasz
Tibitabi #19263 üzenetére
Szoftveresen csesztetted már? Újra telepítés-javítás-frissítés...
HDD adat kábelét próbáltad már cserélni? Telepítő lemezt indítani? (boot hdd lehúzva, indul-e vagy akkor is kikapcsol).
Zongorázd végig, aztán számolj be a fejleményekről.
Szerk: Nem tudom, hogy kell megfogni, próbálj bootoláskor F-at nyomkodni, hátha az indító menűben van olyan, hogy az automatikus újra indítás tiltása. -
Tibitabi
tag
válasz
#10726912 #19189 üzenetére
Szia!
A CPU pasztázás és takarítás már az előző hsz előtt megvolt. Púpos kondit nem találtam és kifolyást sem. Kipróbáltam másik memóriákkal és másik slotban, másik IDE kábellel, másik winyóval, másik táppal, usb billentyűzettel és egérrel mindezeket variálva. Az elem 2,86V-os. ( Egyedül a procit nem cseréltem, de nem hiszem, hogy az lenne a baja. ) Ahogy már írtam, ebben nincs külön VGA kari.
A végeredmény változatlan...
Tehát a gép elindul és megkérdi, hogy az XP-ét normál vagy csökkentett módban futtassa, majd 1-2 perc múlva újraindul. Az újraindulás előtt bedob egy pillanatra egy kék képernyőt amin van nyolc sor szöveg, de ez olyan hirtelen és gyorsan történik, hogy nem tudom elolvasni és a Pause gomb időbeni lenyomása is lehetetlen.
- Mit írhat arra a kék képernyőre? Most erre vadászok. ( Az egyik vinyó XP-je keveset használt, a másik XP-je pedig viszonylag újan telepített. ) -
sketchifun
senior tag
Na most azt produkálja, mint régen.
Gondol egyet, és újraindul.
Hol találom Angol XP-be a hibakonzolt?
-
Rivaul
addikt
válasz
sketchifun #19260 üzenetére
Akkor ne is csodálkozz hogy 36 db services.exe fut egyszerre
-
sketchifun
senior tag
Kész a reinstall. Nem élek ilyen káros dolgokkal, mint vírusírtó
-
zalkatti
tag
válasz
sketchifun #19257 üzenetére
Optimális esetben csak egy services.exe van folyamatban minimális terheléssel (CPU idő nekem 6 másodperc délelőtt óta)
Ereszd rá a vírusírtót, Windows kártevő eltávolítót stb., ha nem oldódik, reinstall...
-
Rivaul
addikt
válasz
sketchifun #19257 üzenetére
A services.exe ha a C:\Windows\System32 helyről fut, akkor az rendszerszolgáltatás. Ha nem onnan, akkor beszívtál egy kis trójait vagy egyebet. Húzd újra az a legtisztább.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
A gépemen Win XP fut.
Néha kitalálja, hogy elkezd minden akadozni, (most is).
Ilyenkor feladatkezelő szerint a services.exe terheli a processzort, de körülbelül 100%-on.-
A vicces, hogy nem is egy ilyen van a feladatkezelőben.
Vesződni nem akarok vele, ha kell újrarakom, csak akkor talaálom értelmesnek a foglalkozást vele, ha nem kell vele sokat sz@rakodni.
-
quailstorm
félisten
A korábbi probléma folytatódik...
Visszaraktam az OEM tápot, ugyanúgy újraindul. RAM memtest szerint jó, 3Dmark 05 lefutott 175 ponttal
Win7 nem indult még újra rajta. Itt se terhelésfüggő. Hanem csak úgy random. Abevjava-tól a böngészésen át a telepítésig, XP-n. Win7 nincs használva mert nem bírja a gép.
A másik: Google earth. DX módban XP újraindul tőle, Win7-en kifagy az app és kilép. OpenGL módban megy.
Mire gyanakodtok, mi lehet? Esetleg fater elrontotta a rendszert, vagy valami más? -
Kornl23
tag
válasz
Kornl23 #19252 üzenetére
Sziasztok,
Kicsit, hosszú lesz a problémám leírása:
IDE módban vincseszterrel a gépen véletlen időközönként, terheléstől függetlenül elkezdett laggol, majd az aktuálisan futó programok nem reagáltak új feladatokra. Winamp szólt tovább, a youtube videó is ment egy darabig, volt olyan hogy egy 5 perces számot végig játszott, de a szokásos fagyás lett a vége. Csak a táp áramtalanítása után volt hajlandó bootolni. Ez a jelenség egyre gyakoribb lett a végén már a windows betöltés után kifagyott. Win újra rakás megoldotta ezt a problémát, de a probléma 2-3 hét után újra jelentkezett.
Wincseszterre gyanakodtam, ezért beruháztam egy ssd-re.
Minden jól ment az első 3 hétben, majd megint jelentkezett a fenti probléma, csak most 1-2 másodperc alatt eljut a laggtól a fagyásig. Újra indítás után a bios látja az ssd-t, mint a hdd esetben is, de nem hajlandó elindulni róla teljes áramtalanítás után. Pontos hiba üzenet nem jut eszembe,d e leírom, úgy is lesz mégmemória tesztet csinálta. Táp- , adatkábelezés felcserélésével, új sata portokba is átdugtam a meghajtókat, de semmi változás.
Remélem itt a fórumon valaki tud segíteni. -
Kornl23
tag
még nem fejeztem be
-
Z86
őstag
Úgy tűnik sikerült megoldani a problémát.
Az elején kizártam a szoftveres hiba lehetőségét, mert frissen telepített op. rendszerrel is produkálta a jelenséget, de úgy tűnik mégis az lehetett. Egy hirtelen ötlettől vezérelve az új partíciók kialakításától újraraktam a rendszert, és eddig működik.
Talán valami vírus volt. -
Rivaul
addikt
válasz
#71028224 #19247 üzenetére
Az a 2500 pont lehet a fesz stabilitás hiánya. Nekem a táp a gyanús de ahogy előttem is említették még a lap is szórakozhat. Az 15000 remélem nem a legtöbb amit találtál mert a közép értéket kell venni. Szérián belül is lehet eltérés főleg ha az említett procit meg is húzták + a konfig többi része is belejátszik. Csinálgasd meg amit RVR400 és én ajánlottunk.
-
-
Rivaul
addikt
válasz
#71028224 #19242 üzenetére
Ha nem kap elég tápot minden akkor nem is dolgozik rendesen. Próbáld ki amit írtam. Azon kívül meg egyszerű megnézni hogy eleget teljesít e a procid. Google be beírod a procid fajtáját s mellé a bench fajtáját amivel mérsz, plusz a score kifejezést. Máris listázza neked a nagy átlagot amihez tudsz viszonyítani.
-
törölt tag
Sziasztok.
3db problémával fordulok felétek:
Első:
A gépem csak úgy indul,hogyha a bekapcsológombot vagy 4-5 mp-ig nyomom,ha csak simán benyomom,nem indul el,a HDD jelző led,se világit.
Második:
A gépem játékoknál néha befagy,de piti játékoknál is szokott,meg komolyabbaknál is,van amikor csak videónézés közbe,még nem jöttem rá,milyen körülmény okozhatja.Melyik alkatrészem teszteljem le,és mivel?
A 3.ik,az már nem igazán ide tartozik,de:
A profilomban szereplő vidikártya a bencharkok fizika tesztjén mindig 9alatti fps-t hoz ki,meg játékokba is,ahol fizika van,néha belaggol picit.
Ennek,mi az oka?
A proci,meg a winyó gyenge ehhez a kártyához?
Vagy,mi?
Előre is köszi,és bocs a sok h***e kérdésemért -
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Lenne egy olyan gond hogy asztali pc esetében indításnál 1 sípolás, fekete képernyő, bios sem jön be ,viszont a billentyűzeten világít a Num jelzés normálisan. Elem ki és be rakása megtörtént, de semmi. Első körben ram gyanús de nem vagyok benne biztos. Tippek, tanácsok , ötletek ? Előre is köszönöm.
-
Hgovi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5Q-E lapom,nem lehet leállítani.Vagyis minden leállításnál újra indul a gép.
Minden lehetséges hibát már kizártam,egyedül a proci és a lap maradt,ezeket nem tudtam helyettesíteni.
/Állítólag a lap energia menedzsmentje ment tönkre/-ez létezik illetve javítható-e?
Köszi előre is!
Itt már jártam ,de csak találgattunk,valószínű a lap hiba. -
Z86
őstag
válasz
#10726912 #19229 üzenetére
Az FSB, AGP Spread Spectrum és az AGP FAST WRITE kikapcsolása után még fagyott, most visszavettem a memória órajelét, és várom a fejleményeket. (20 percet már kibírt
Ha ez sem elég neki megpróbálkozom egy BIOS frissítéssel.Addig is mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Oké.
Azért kérdeztem a BIOS frissítést, mert alap biossal tud érdekességeket művelni a cpu körül, adtak ki erre frissítést. Illetve a manualt gyorsan átnyálaztam:
Az advanced menüben keresd meg a FSB és az AGP Spread Spectrum beállításokat, és ellenőrizd, hogy ki legyenek kapcsolva.
Illetve az AGP FAST WRITE-ot is keresd meg, ez alapból be van kapcsolva, kapcsold ki. Ha mindezek nem segítenek, vedd vissza egy lépcsővel a memóriák frekvenciáját. -
Z86
őstag
válasz
RVR400 #19222 üzenetére
Az egér USB-s, a billentyűzet pedig PS2-es.
Olyat csinál, hogy elkezdem frissíteni a vírusirtót, látszik is, hogy ugrál a cpu használat.
Mikor lefagy a cpu terhelése 10-11%-on ingadozik.
Az egeret ezután még tudom egy darabig mozgatni, ilyenkor a vírusirtó (avast) felületi elemei reagálnak a rájuk mutató egérre (megváltozik a színük meg hasonlók), de pl. a start menüt már nem tudom megnyitni.(#19223) Tiger.huhhhh
A típusa asus A7N8X-X -
törölt tag
Üdv.
Írd le légy szíves az alaplapod pontos típusát, át nézem a manual-ját. Az alaplapodra ne hagyj semmit rádugva, csak ami feltétlenül szükséges (boot hdd, vga, egy darab ram, tápegység, billentyűzet-egér). Amit rajta hagysz, azt mindet húzd le az alaplapról és dugd vissza (kontakt hiba elhárítás gyanánt). -
Z86
őstag
Sziasztok!
A következő jelenséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
A gép bekapcsol gond nélkül, működik néhány percig, aztán lefagy.
Ez utóbbit úgy csinálja, hogy nem reagál semmire, a képernyőn nem változik semmi, viszont az eszközkezelőben pl. a memóriahasználat értékei továbbra is változnak.
Memóriacserét már próbáltam, a proci nem melegszik túl, a táp feszültségei stabilnak tűnnek.
Elég öreg gép, kb. 8 éves (amd 2500+ proci) -
MasterMark
titán
Amúgy tényleg a melegedéstől lehetett valami, mert a proci / chipset-től lévő legtávolabbi RAM slot megy csak.
És az sem 100%-kal.
szerk.: Illetve most tudtam meg, hogy ahol volt, ott nyirkos volt a levegő is.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark #19214 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Akinek van hozzá felszerelése lehet kiméri a hibát s 2 pötty forrasztással helyre is hozza. Mivel van még élet a lapba így nem lehet totálkár. Kéne keresned itt valakit aki foglalkozik ilyesmivel ő biztos tud tanácsot adni mennyire éri meg vele foglalkozni. Az a baj hogy csak notira van olyan akit tudok ajánlani Killhates de a sima pc nem hiszem hogy a szakterülete lenne.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark #19212 üzenetére
Az első 3 slot-ot nem érzékeli a gép. Sajnos így beigazolódott, ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Javíttatod vagy csere.
-
MasterMark
titán
Na most arra jöttem rá, hogy az utolsó slottal indul csak, és csak azt is látja, bármit rakok mellé azt nem látja, ha nincs bent semmi a 4. slotban akkor sípol a ramért (hosszú sípolások ugye) , még ha bent is van bármi az első három slotban.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark #19209 üzenetére
Sajnos lehet. Nem szabadna ennyire forrónak lennie. Aida64 el rá tudsz nézni a valós fokokra de ha ennyire forró akkor egy ilyen korú lapnál könnyen pattannak a dolgok s ez lesz az eredmény. Chipset hűtőt mindenképp kéne rátenni ha szeretnéd még használni.
mod: akkor lehet a forrósodás csak a hiba utóhatása. Nem hiszem hogy otthon menthető lenne a dolog sajnos
-
MasterMark
titán
válasz
Rivaul #19208 üzenetére
Eddig nem volt baja, lehetséges, hogy magától tönkrement?
Melegedés esetleg lehet a gondja? Eddig egy nagyon pici borda volt a procin, most ráraktam egy nagyobbat, így 55 fok körül van. Viszont a chipeset baromi forró, a borda szinte éget.szerk.: Bár amikor összeraktam az elején, akkor sem volt jó, pedig akkor hideg volt.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark #19207 üzenetére
Így több mint valószínű hogy meghalt a lap
Még kis érzéssel meghajtogathatod a lapot úgy hogy benne van a memória, közel a slotokhoz de ha ezután se tér magához akkor hibás lesz. A 2db 800-al próbálkozz a 2 utolsó slot-ban.
-
Rivaul
addikt
válasz
MasterMark #19205 üzenetére
Próbáld meg hogy kiveszed a házból s az asztalon rakod össze. Lehet valamit zár a lap vagy meg van feszítve. Biost reseteld. Ha ezek nem válnak be akkor lehet elhaltak a memória slotok.
-
MasterMark
titán
Üdv
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy gép amivel lenne egy kis probléma, ilyennel én még nem találkoztam.
(Alaplap: MS-7304, proci: Athlon 64 x2 4800+)Van 3 RAM, kettő 1 GB-os 800 Mhz-es, és egy 2 GB-os 1066-os. (Kingston mind.)
Egyesével próbálgatom, de néha beindul néha nem. Néha sípol a RAM miatt, néha nem csinál semmit. Amikor üres akkor is van, hogy sípol a RAM miatt, de van hogy nem. Ha sikerül valahogy beindítani, akkor nem hajlandó újraindulni. (Leállítás részéig jut csak el, utána fekete kép és semmire nem reagál.)
Manual-ban az van, hogy a Dimm 1-es slotban kell lennie RAM-nak, hogy menjen. Na így még sosem indult el, viszont úgy hogy csak az utolsóban van úgy néha igen. Ha ilyenkor mellérakom a többit, akkor is beindul, de csak azt látja ami az utolsó slotban van.Szóval, valakinek valami ötlete lenne esetleg?
szerk.: RAM-ok egyesével végigmennek a MemTest-en, szóval nem hinném hogy azzal lenne probléma.
-
Rivaul
addikt
válasz
the dealer #19202 üzenetére
Sajnos megesik. Ezért mondtam ha ennyi mindent megpróbáltál akkor már csak ez marad. Biztos ami biztos. Kellemetlen de legalább már tudod.
-
the dealer
tag
válasz
the dealer #19199 üzenetére
Na elvittem az egész konfigomat szervizbe és kiderült, hogy rossz a procim...
...szóval még két hét mire kicserélik, ha cserélik... ...és talán két hónap gép építgetés után működni fog az egész... ...talán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)