Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
raziel01 #643 üzenetére
Hát őszintén szólva én a DM-ben vettem ilyen Prius napszemüveget.
Nem akartam először kiadni napszemüvegre sokat.
Csak aztán ennek a Prius-nak a kerete olvadni, potyogni kezdett, pedig egy órát sem volt rajtam.
Úgyhogy minőségre nekem kb. ilyen volt. Hogy az UV 400 igaz-e vagy nem, azt nem tudom, de ezek után szerintem nem. Amúgy itt egyszer ezt le is írtam. -
raziel01
veterán
Sziasztok, tegnap vettem Tescoban 1500-ért egy Prius napszemüveget. Mennyire gáz egy ilyen? Kinézetre jó meg UV400-as van ráírva de hosszabb távon nem káros ez?
-
adnoctum18
senior tag
Ray-Ban szakuzlet nyilt a Westendben!
Nagyon tetszetos kis uzlet, de draga, egy sima 3025os Aviator 40k...
-
DopeBob
addikt
Pont ma vettem én is új napszemüveget, elsősorban sportoláshoz. Már elég régóta keresek megfelelőt, most végül is a Decathlonban vettem egyet, elsősorban mert viszonylag olcsó volt
SG B'twin 800OpticHolnap megyek szemészhez csináltatni bele lencsét, igazából kipróbálni majd csak utána tudom
-
adnoctum18
senior tag
Bármit ráírhatnak, csak akkor derül ki az igazság mikor már megvetted és megkaptad...
Én sokáig gondolkoztam az Ebayes napszemüvegvásárláson, de végül megvettem itthon, hivatalos helyen.
Kaptam garanciát, (nem is akármilyet, de erről később!), és 100%ig eredeti a szemüvegem.
Nyilván nem mindenkinek éri meg, de amennyit én ezen a témán pörögtem eddig, nekem lazán megérte.
-
Saccco
nagyúr
Egy eBayes napszemüveg "mennyire" UV400as, ha azt írják rá?
-
luw2win
őstag
-
nagygabor519
tag
-
Eagl3
veterán
válasz
rekasieditt8 #629 üzenetére
Már az gagyi szemüvegek többsége is rendelkezik megfelelő UV védelemmel, úgyhogy ne aggódj, a Police szemüvegekkel nem lesz ilyen gond.
-
nagygabor519
tag
válasz
rekasieditt8 #629 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb bemenni egy optikushoz és bevizsgáltatni. Több helyen van UV teszt. Olvastam egy felmérést a szembetegségekről, ami szerint állítólag a kialakuló szembetegségek száma évente több 10e-rel nő a felelőtlen szemüvegválasztás és az igénytelenségek miatt (no meg persze az állandó monitorbambulástól, ami itt aktívkodók körében pl nem ritka jelenség-erről nem szól a fáma)
-
rekasieditt8
újonc
En is szeretnek venni jó kis police napszemüveget, csak nem tudom, hogy mennyire véd az uv sugárzástól ??? Ötlet ?
-
nagygabor519
tag
Én most vettem egy szemcsit.. 2-3 ezer forintért. No name. Viszont baromi jól néz ki. Azt mondta az eladó UV szűrős, de árából ítélve... hmmm hogy is mondjam.. nem nagyon hiszek neki
Asszony szerint se UV-s, de ő állítólag ért is hozzá -
-
adnoctum18
senior tag
En vettem vegul egy ilyet:[link]
A Vision Expressznel most adnak 10k kedvezmenyt a napszemuveg arabol ha kontaktlencsehez veszed! Hat igy lett.Penteken lesz nalam, remelem minden rendben lesz vele es sokaig elunk egyutt bekessegben-boldogsagban.
-
luw2win
őstag
Hali! Valaki meg tudna mondani hogy ezen a kepen Fedde le Grand milyen szemcsit hord?
[link]Bal felso sarok ra lehet zoomolni, eleg egy marka is
bar konkret linknek jobban orulnek
Koszi szepen!
-
nyunyu
félisten
Ajanljatok valami minosegi, fem keretes, nehezen karcolodo napszemuveget, lehetoleg NEM barna lencsevel. (szintevesztesemre raerosit a barna
)
Az sem baj, ha polarizalt.Mostani majdnemfekete Polaroidom par honap alatt karcosabb lett, mint az elotte 5 evig hordott polikarbonat lencses szemuveg
(Mondjuk azt napi egyszer tettem fel, meg vettem le, plusz nem volt kabatzsebben hordva.) -
Teasüti
nagyúr
válasz
picur220 #611 üzenetére
Semmi semmi, ne is foglalkozz vele!
Csak olyan szinten megfakult erről az ismeretem, h hülyeségeket beszéltem.
Azt gondoltam, ez a fajta alkalmas lenne a minden irányú és beesési szögű fény szűrésére, vagyis 360°-ban - nem csak vízszintesen, mint a szemüvegekben lévő lineáris.szerk:
"Viszont vannak olyanok, akik egyszerűen nem látnak polárszűrővel. Nem tudom, hogy lehet az, de nem lát szinte semmit."
Ezt lehetetlennek gondolnám, ott vmi rendellenesség van az illetőnél.
Én ezt úgy értettem, h van, aki a különbséget nem fedezi fel.
Anyámnál pl a polár csak annyit ért, h az üzletben a tükörre ragasztott teszt matricán látott egy ábrát, ami csak poláron keresztül látható. Ennyi. -
Teasüti
nagyúr
válasz
picur220 #606 üzenetére
Akarom mondani, cirkuláris.
[link]
Itt azt írják, fényképészetben is használják még, h csökkentsék vele a ragyogást és vakító fényeket.
Nos én ezt szemüvegben is el tudnám képzelni. Bár sajna nem úgy működik, ahogy képzeltem, előtétnek odaraknak egy lineáris polárszűrőt is. :/ -
GabN73
addikt
Hozzá hasonló szemüveget tud valaki ajánlani?
Csak az ára feleződjön -
BMWFan
senior tag
Nálam ez a favorit:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
picur220 #603 üzenetére
Én azért egyszer kipróbálnék egy "kör alakú" polárszűrős szemüveget utcán, mert a vízszintes szűrőt eleinte szokni kell, meg ugye nem szűri a vízszintes sugarakat. Azt gondolnám a kör alakú meg 360°-ban szűr, bár erről nincs információm.
Csak egyszer felkaptam a fejem, mikor olvastam, h milyen fajta polárszűrők léteznek és ezt a fajtát mozikban használják inkább. De az nem volt megindokolva, h napszemüvegekben miért is nem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
DeFranco #601 üzenetére
+1, apám is Polaroidot vett - egy kisebb mise után a részemről.
Azóta nem hajlandó szemüveg nélkül közlekedni.
Anyámmal is most vetettem egy normálisat, bár azon nincs polár. Hiába, van akinek nem fontos, vagy nem érti a különbséget.Amúgy én úgy tudom, a polikarbonát anyagában szűri az UV-t, hasonlóan az üveghez.
-
DeFranco
nagyúr
Én azt olvastam, hogy ami rá van írva, az kb. szentírás, mert különben nem is engednék forgalmazni, a kérdés az, hogy meddig UV400 az UV400.
Az olcsóbb szemüvegeken ugyanis nem a "lencse" anyaga szűri az UV sugárzást, hanem egy rá felvitt réteg, ami a szűrés közben lebomlik, tehát egy idő (kb egy szezon) után így a gagyi szemüveg elveszti az UV védelmét.
Nekem Polaroid van, azóta teljes mellszélességgel esküszöm a polarizált lencsére, mert annyira kényelmes, és kellemes érzés, hogy egyszerre látsz is, és képtelen bármi is elvakítani, hogy simán megéri az árát.
Ezzel ellentétben páromnak valami olcsó állványról lekapott napszemüvege van, amit szintén évente beméretünk, és mégis UV400-as folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- eFootball
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Elfelejtettem a film címét
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest