Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Vettem egy Polaroid Inkognito-t, tök jó...

-
ferkoboy
senior tag
Gyakorlatilag 3 fele lencse van: (alapanyagat tekintve- napszemcsiknel)
- edzett uveg (eredeti regi Ray-Ban lencsek) [edzett,hogy ha torik is, ne az ember szemebe elesen, hanem morzsalekosan, mint az autonak az oldalso uvegei]
- sima plastic (ertsd: muanyag [cr 39 tipusu, vagy vmilyen hasonlo])
- polycarbonat (kb 12x utesalobb mint a sima plastic, kicsit mas tulajdonsagokkal rendelkezik) -
golyani
addikt
na van-e ilyen szemcsi:
-jólenne a cserélhető lencsés lenne(uccára + sportolni vagy lehessen hozzá venni)
-uccára és bringázni és motorozni is jó lenne
-ne legyen naon drága <15k
eddig a Rudy Project Rydont taáltam de az drága 30k
-
Integra
titán
sokat vezetek én is és rohadtul zavar a napfény, a tükröződések pedig pláne.
aztán majd térjünk vissza 50-60 év múlva hogy milyen állapotban vannak a szemeink.
neked, aki nem hord napszemüveget, mert az felesleges, vagy nekem, aki felveszi, mert tisztában van azzal hogy ez az ózonpajzs már nem az az ózonpajzs ami pát évtizeddel ezelőtt volt
[Szerkesztve] -
veecaa
csendes tag
Azért nem olyan puha az a légzsák. Láttam a kórházba egy nőt, aki találkozott közelről egy légzsákkal. Volt rajta szemüveg is. Tiszta kék volt a szeme körül ahogy a lencse meg a keret megnyomta. Hát én ott eldöntöttem, hogy soha szemüveg.
Én mint laikus és hozzánemértő, szerintem nem jó a szemet mesterségesen sötét viszonyokhoz késztetni. Sokat vezetek, sokszor süt a szemembe a nap, de nagyon nem zavar és nincs is problémám ebből. Egy egészséges szemnek el kell viselnie ezt, szerintem. -
lajo
senior tag
Valaki nem tudna belinkelni valami lencseösszehasonlító tesztet? Komolyan megnézném.
Bocs kicsúsztam a modból -
-
lajo
senior tag
Montoya, Lance Armstrong, a bázisugrók a kajakosok meg a snowboardosok jó része stb. is biztos divatból hord Oakley-t ennyi erővel...

Ja és lemaradt hogy mi jó még az a Rudy Project szerintem. Az mframehez hasonló alakú szemcsilyük iszonyat kényelmes! És jó a lencséje is.
[Szerkesztve] -
bocX
tag
Hát azért valamikor jól jön. Vezetés közben pl téli időszakban a vizes uton erős napsütésben, vakit a fény - az zavaró.
''Mi van akkor, ha fejbekúr a légzsák? Akkor volt egy szemed.''
hát erre csak az válaszom - nekem pl nincs más választásom, mert állandószemüvegem van, szal mondjuk napszemcsét nem is nagyon tudok feltenni. És néha zavaró...
Jah és légzsákba mikor beleütközik a fejed az már nem olyan kemény, felfujódik, de mire az arcod odaér már valamivel puhább, és a mai lencsék amugy már nem egészen olyanok (kivéve tg gazdaságos és barátai, de aki olyat vesz annak ugy kell).
De persze ez mindenknek egyéni amugy...
[Szerkesztve] -
ferkoboy
senior tag
''Mi van akkor, ha fejbekúr a légzsák? Akkor volt egy szemed.''
Errol annyit,h elobb nezz szet, h mennyire uvegbol csinaljak a szemuvegeket! Ha uvegbol, akkor is edzik, h ne szilankosan-elesen torjon, hanem morzsalekosan, szemet nem megsertve. Egyebkent plastic lencseket alkalmaznak, melyek egy legzsak arcodba valo felfuvodasakor nem fognak eltorni, es felszakitani a szaruhartyadat...
De jo is amikor sok hozza nem erto ''okosan'' nyilatkozik egy temaban... Vagy kerdezzen, vagy tartsa meg a sajat velemenyet! Mindenesetre egy gagyi szemuveglencsenel jobb ha semmit nem hord az ember.
#275 => linkek jok a temat illetoen
mod: Hozzatennem h a kereskedelmi forgalomban kaphato (Latszeresznel!) napszemuvegek kb 96%-a nem uveg, hanem plastic lencses!
#276=>nem polaroid az altalad megnevezni kivant lencsetipus, hanem polarized (=polar-szuros), de tenyleg fokent a polaroidnak vannak ilyen lencsei. Feladatuk a polarizalt feny kiszurese.
[Szerkesztve] -
SaNyEe
aktív tag
Engem pl idegesít ha hunyorognom kell az erős napsütésben és inkább felveszem a szemüveget, ráadásul van benne UV szűró, így nem árt annyit a szemnek!
A másik, meg hogy a vezetők felveszik a polaroid lencsés szemüveget és lehet akármilyen napsütés nem fogja zavarni a csillogó út azon egyszerű oknál fogva, hogy a lencsének köszönhetően ebből nem tapasztal semmit, és a tükröződéseket sem látja a kocsi szélvédőjén ami megint zavaró lehet. Ha hosszútávon erős fénynek teszed ki a szemed úgy, hogy közben koncentrálsz, mondjuk vezetsz, előbb-utóbb megfájdul a fejed.
Manapság már gyártanak olyan lencséket is amik nem üvegből készülnek. . .
Remélem elég érthető voltam.
Másik hozzáállás:
Ha meg sem fordul a fejedben, hogy szemüveget tegyél fel akkor minek írogatsz ilyen ''butaságokat'' a topicba? -
veecaa
csendes tag
Most lehet h egyedül vagyok ezzel, de nekem soha eszembe se jutott h szemüveget vegyek fel. Minek? Jó hegesztéshez veszek pajzsot, de ott azért nem tartunk, h az utcán is viselni kell.
Komolyan azt mondjátok, ha nem hordok semmit, azzal ártok a szememnek??
Szerintem ez hülyeség.
Nem tudnám egy sötétített üveg mögül kémlelni a világot. Ez nekem nagyon gáz.
Vezetés közben is sokat hordják ezeket a szarokat. Mi van akkor, ha fejbekúr a légzsák? Akkor volt egy szemed.
[Szerkesztve] -
Vamp
senior tag
Nem Rád gondoltam, hanem a tömegekre, akik ''heccből'' kivágnak 50E-t szemüvegre. Aztán meg irány a disco éjjel, ott meg király vagyok a cuccal,amit aztán jól el is lopnak. Akinek nagyon érzékeny a szeme, annak persze hogy kötelező egy megbízható szemüveg.
-
Vamp
senior tag
Ez itt gyerekek vicc volt, tréfa, poén. Tisztában vagyok a besötétített UV-szűrő nélküli cuccok veszélyével.
Mégis egy vizsgálat azt mutatta, a piacon levő napszemüvegek 96%-a alapból szűrős lencsével készült. Szerintem meg egy baromság 40-50E-t rákölteni egy darab üvegre/műanyagra. Jóanyáink se haltak bele ha kicsit hunyorogniuk kellett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
(nem is kell megtaposni...
) -
ferkoboy
senior tag
UV-szures... Talan ez lenne a napszemuvegek lenyege. Egy besotititett lencsevel mire mesz? Kitagul mogotte a pupillad, es meg tobb uv sugarzast enged be a szemedbe (a retinadra). Emiatt egyre gyakoribbak a szurkehalyog mutetek (es nem csak idos korban...).
Vannak dolgok, amin nem erdemes sporolni. (A divat egy dolog, a kenyelem,es egeszseg meg egy masik.Ha a divat parosul az egeszseggel, akkor azt megfizeted...
) -
Vamp
senior tag
Lóf*szt költök én erre ennyit, irány a kínai! Ott 1500é olyan Raybent kapsz

-
ferkoboy
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Az oakleynek jo a lencseje (toresallosagra,minosegre is) raadasul a fem keretes valtozatoknal a titanium otvozet keret is meglehetosen strapabiro, ha elhajlott is kicsit, visszaformalhato eredeti alakjara. (latszeresz vagyok...)

-
burgatshow
veterán
Engem tegnap nagyon felidegesítettek úgyhogy épp a mozira vártam haverommal amikor kaptam ezt az ominózus telefont. Fogtam, leb*sztam a földre a szemüveget, és páros lábbal megtapostam a mozi előtt. Páran furin néztek rám de nem érdekel. Még jó, hogy nem az oakley volt nálam....

Egyébként tudom Totyi, hogy nem rám értetted, csak már annyira tele volt a hócipőm az ilyen jellegű beszólásokkal.
Ez kábé olyan mint amikor valaki megvesz mondjuk egy márkásabb ruhát (adidas, nike, diesel, gas mittomén) és én meg beszólnék neki, hogy minek vetted meg, amikor van kínai is 5öd annyiért...
Ugyanazért, amiért a ruhából, cipőböl is megveszed a márkásabbat. Jobban érzed magad, minőségibb és hasonlók..
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
bahama bug
üzenetére
Köszi, bejött a tipp: Skálában volt jópár, lehetett próbálgatni.

Ha valaki ilyet szeretne 9-11k körüli áron lehet válogatni. (Csak sajna tokot nem lehet venni, most még keresgethetek azt is...
) -
Archer
őstag
Üdv! 10k körül milyen napszemcsit ajánlatok? Én a Dunlop, Smith v. SunHelmet között vacillálok.
-
róland
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Ahogy mondod, repülünk vele és levetkőzteti a csajokat.

-
joe69
senior tag
masok meg szazezreket koltenek videokartyara meg hasonlokra, es miert?
azert h 12123456 3dmark pontot kapjanak. valaki errre kolt, valaki arra, ez ilyen egyszeru
mellesleg egy jo napszemu akar evtizedekig szolgalhatja gazdajat, ami a szamtech cuccoknal gyakorlatilag semmire sem mondhato el
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Eredetileg én is ezt néztem ki magamnak, de aztán megláttam az árát...

-
canniball
nagyúr
válasz
bahama bug
üzenetére
Köszi, megpróbálom.
''...de nem lez olcsó mulatság...''
20k-ig (nagy szívfájdalmak közepette talán) hajlandó vagyok elmenni. (De ennyi pénzért már főzzön, mosson, takarítson.
)
Várom a további tippeket is.
-
Totyi
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Ez egyértelmű!Nem is erre céloztam...egyértelmű;hogy Neked létfontosságú;nekem is van ilyen ismerősöm.
Tudod,hogy nem a Hozzád hasonló problémával küszködő emberekre gondoltam;sztem ez látszik is ahogyan írtam.
Azoktól kérdezem akik menőből,vagy mittoménmiből vesznek ilyeneket.Mi jobb attól;hogy 20000-30000 ft-os napszemcsi mosolyog rajtuk;amiről csak minden 20000-ik ember tudná megmondani,hogy márkás. -
burgatshow
veterán
Nekem a szemem világa minden pénzt megér. Azt már csak bónuszként írom ide, hogy a jobb szemem olyan szinten fényérzékeny, hogy már 1 kisebb napsütésben (mint pölö amilyen idők mostanában vannak) nagyon erős szúró, égető fájdalmat érzek, ha nincs rajtam a szemüveg. A könnyezés már teljesen megszokott nálam...

-
Totyi
őstag
Jézusom
;hogy adhattok ki egy szemüvegre 30000 ft-ot? 
Minek?Mit tud ennyiért?Repültök vele,mint Neo;vagy levetkőzteti a csajokat?
Mert akkor nekem is kell.
-
burgatshow
veterán
Én egy ilyenre újítottam be magamnak: [link]
-
canniball
nagyúr
Meg tudná mondani valaki, hogy mostanában hol (Bp. belváros) és kb. mennyiért lehet Polaroid szemüveket venni?
-
Versus82
aktív tag
amikor vettem 2 éve akkor volt új modell, 35 volt. Most passz...egy Ofotért-ben vettem, melyek meglepően jól el vannak látva napszemcsikkel. Megnéztem a www.ray-ban.com -on, a pontos neve Sidestreet RB3196, és a zöld lencse(ami a képen is van) pedig ''Polycarbonate Polar Green Polarized''

-
Versus82
aktív tag
Ray-Ban RB3196...2 éve vettem, lerobbantani nem lehet a fejemről
Kicsit Neós,de nekem nagyon bejön. Full fém, nekem zöld lencsével van.![[kép] [kép]](http://www.cyberpilotshop.com/usrimage/rb3196.jpg)
[Szerkesztve] -
cornfake
aktív tag
en bringas napszemcsikre eskuszom,nekem o van,tavaly vettem 7K HUF volt

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Sziasztok!
Én max 20 ezer Ft-ért szeretnék venni egy jó napszemüveget.
Elsődleges követelmények
- masszív fém keret
- polarizált lencse
- meg természetesen mindenféle káros UV sugárzás kiszűrése...
Szerintetek milyen márkákat lenne érdemes megnéznem? -
róland
veterán
válasz
kíváncsi
üzenetére
RayBan lencséit olaszországban gyártja a Luxottica Group Persol nevű gyára. De azért optikus szerint elég király még mindig az RB üveglencséje.
Üveglencse=nehezebb a szemüveg. Ma már ez is kérdés sokaknak. Múlt héten próbáltam CÉBÉ-t volt vagy 10 gramm az egész szemüveg. De ilyen hasonlóan könnyűek az osztrák Silhouette szemüvegek is. -
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Nézelődtem szemüvegek terén és kettő közül szeretnék választani nem tudom szerintetek melyik lenne a jobb.
Az egyik jelölt egy RAy-Ban wings ez ami a képen van 2-es de az 1-es is hasonló ehhez : Bővebben: link
a másik meg egy Police 2822 Bővebben: linkjobb oldalt a középső színben.
Láttam van pár embernek ray-banje illetve polic-a remélem tudtok segíteni hogy melyik lenne a jobb thx. -
Sianis
addikt
Köszike...
-
Shape
aktív tag
Amúgy jül néz i a szemüveged

-
Shape
aktív tag
20k az nekem sok.
esetleg ha lenne 10k alatt akkor lehet hogy érdekelene.
Van egy bicikli boltos ismerősöm akkor majd megkérdem hogy náluk van -e napszemüveg. -
csozsi
tag
Vezetéshez, vízi időtöltéshez a Polaroid, vagy egyéb polárszűrős szemüveg nagyon jó.
A vezetéshez érdemes keresni olyat, ami kicsit sárgítja a színtartományt, így este tovább tudod használni.
Nagy előnye még, hogy átlátsz az előtted haladó autó naptól csillogó szélvédőjén, és az apró lyukú sötétítő függönyön is. (Látod az előtte fékezőt.) -
Shape
aktív tag
Az szép és jó hogy ezek jó szemüvegek, de nem hinném hogy pl. Szegeden sok helyen lehetne kapni SPY szemüvegeket.
Mondjuk pl. ez nem rosz:
Kb árat tudsz mondai, nem pont erre csak egyantalán a spy szemüvegekre, mert a külföldi oldalon nem volt ár. -
Sianis
addikt
Mondom...SPY-okat nézd meg, talán nem mindegyik olyan eszeveszettül drága...de sajna azt, hogy jól szűrje a fényt és olyan minőségű legyen amilyet elvársz, ahoz kicsit fizetni kell, de utánna hosszú éveken át szolgálnak...legalábbis az enyém, már 2 db éve megy, és semmi baja nincs...ezt lekopogom...
-
Shape
aktív tag
Akkor mit ajánlasz hasonló árban?
-
Shape
aktív tag
Senki????????
Avanglion-ról tud valaki infót? -
Shape
aktív tag
Szerintem az általam emlitett árkategóriát sajnos nem nagyon tudják kiszolgálni az optikusok (legalább is amit én ismerek).
Engem pl. érdekelne Avanglion napszemüveg is (van most is ilyenem) de sajna sehol se találok és nem tudom az aktuális árakat se. -
TitiRii
senior tag
hegesztő pajzs tényleg jó lenne, az szür minden káros sugarat.
csaaak az a baj vele hogy 45-60e ft nálé indulnak(mármint ami igazi hegesztő pajzs és nem jancsi bácsi féle kormolt üveg amit egy müanyag pjzsban van és a fél kezemmel az arcom elé kell tartani)
felveszed és pl fényre sötétednek 0.0.1sec alatt
belenézel a napba és mire oda áll a szemed már sötét az üveg és gyönyörködhetsz a napkorongabn
sőt mér áramvonalasak is az ujabbak
tiszta techno filinges divatot lehetne vele teremteni 
nekem csak ilyen 1000 ft os vacak van, le is akarom cserélni, álítolag nem épp egéségesek az ilyenek,hiába van rajtuk hogy uv szürösek meg minden -
Shape
aktív tag
Senki

Szegedi nincs itt a fórumon?
Nekem az is jó ha valaki mond egy szegedi üzletet lehetőleg cimmel. -
Shape
aktív tag
Valaki tud olyan url cimet ahol tudnák nézni napszemüvegeket lehetőleg ár feltüntetése mellett.
Nem 30k-s kategóriában gondolkodok
Valami 5-10k között érdekelne, és nem mondjátok hogy menjek be a Mammutba, mert Szegeden nincs túl sok mamut
(vagy ki tudja)
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Annak aki jó napszemüveget akar venni, és nem 30 k ért!
-
Sianis
addikt
Mondom!!!
Bemész a Mammutba, megkeresed a Procross nevezetű boltot, bemész és megnézed a szemüvegeket. Veszel egy Spy-t és örül a fejed, mert jól jártál! Ennyi!
Üdv...Sianis -
Skica
őstag
Valaki esetleg tud segíteni?Hétvégén utaznék és nagyon kellene.
-
Sianis
addikt
Nekem SPY-om van és nagyon megvagyok vele elégedve, mindenkinek jól áll, mert kipróbáltuk! NEm is olyan dráka mint a Oakley, de talán van olyan minőségű!
-
Skica
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
Az elsőt nem lehet! ezért keresném eme megoldást.
-
-
Skica
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
De vezetés közben kellene, de csak a kocsihoz luxus lenne csináltatnom dioptriás napszemuveget (kb 50ezer forin).
-
Skica
őstag
Kérdezném ,valaki nem tud segíteni? szemüvegemre szeretnék vásárolni felhajtható napellenzőt de nem találok sehol.Tud valaki címet hol kapható?
-
oettinger01
őstag
ezekről nem hiszem el, hogy valódi Oakley-k.......
ez valami gagyi kínai szar
-
oettinger01
őstag
ezekért a modellekért 3 forintot sem adnék....

-
-
duracell89
senior tag

és az emberek nem is olyan rég ilyeneket hordtak
LoooOOOoooL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Autós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) nem szeretem, mert amúgy is színesben látom a világot, nem kell még egy fólia 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)