- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellfanboy
őstag
használ vki ilyen napszemüveget? mennyire lehet jó?
[link] -
Helga0203
tag
Sziasztok.
[kép]
Férjemnek keresem a képen látható napszemüveget (vagy hasonlót), piros lencsével, magyar webshopból, normális minőségben (de nem csillagászati áron)!
Korábban aliexpressről vett magának, de pár óra után fájt benne a szeme, ezért kidobta!
Vidéki vagyok, ezért webshop kellene és valóban jó minőség.
Próbáltam keresni, a képet google lens-be is feltöltöttem, de nem dobott értelmes találatot. -
cipofuzo87
tag
Tud valaki tippet adni, hogy Budapesten hol lehet venni, vagy netről honnan lehet rendelni replika Carrera vagy más divat napszemüveget? Sajnos egy nyáron 3-4 szemüveget is leamortizálok/elhagyok, felesleges eredetit vennem, mert mindig megbánom
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Megjött a Polaroid PLD 7029/S 807/M9. Nagyon jó!
Eddig Oakley mániás voltam. Na ez ráver. Monster Dog, Batwolf megadta magát, szétment a lencse bevonata. Vegyek újat 60 ezerért? Francokat.
Ez megvolt 15ezerből, normálisan be van csomagolva, a száron is védőfólia, de alapból pozitívum, hogy összecsukva a szár nem ér bele a lencsébe.
Alapból járt hozzá egy kemény tok + a szokásos textil szütyő.
Érzésre is nagyon minőségi. A lencse tiszta, teljesen karcmentes. A keret fényes, azon sincs semmi karc. Erre számít az ember.
Optikailag is rendben van. Tiszta, teljesen átlátszó a lencse. Nincs benne "köd". Remek! Elvileg/állítólag kellően strapabíró is.
Rácuppan a fejre. Féltem, hogy nagy lesz, de amekkora paraszt fejem van, kellettSoha többé Oakley.
-
razor1010
tag
Sziasztok!
Műtét miatt szükségem van uv400-as szemüvegre.
Van itthon egy ray-ban aviator polarizált. Annyi a gond, hogy a szára amikor be volt hajtva az autóban a rázkódás miatt teljesen kikoptatta belülről a lencsét. Kerestem rétegrendet, vagy, hogy hogyan gyártják a lencséket(melyik réteg az uv szűrő) és egy helyen azt írták, hogy a rayban a szem felőli oldalra rakja a tükör(uv szűrő) réteget. Máshol azt írták, hogy nem réteget használnak hanem külön lencsék vannak összeillesztve tehát nem bevont réteg adja a védelmet.
Így teljesen kiszűri az uv-a és b-t vagy vehetek újat?
-
gedikart
aktív tag
válasz
csaszi72 #1066 üzenetére
Nálunk is van két Oakley prizm lencsés polarizált. 2017-ben vettük (férfi, női). Mindkettő idén kezdett el hámlani. Az enyém (férfi) minimálisat volt csak hordva, és ápoltam is, szóval katasztrófa az egész helyzet. Ami bosszant, hogy maga a keret nagyon jó, passzol a fejhez/archoz. Oakley-ba csak saját lencse rakható, vagy más gyártó is készíthet hozzá, ha kiveszem a keretből?
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
a héten megyek Budapestre, tudja valaki melyik üzletekben van Persol napszemüveg? (Valamelyik pláza lenne a legideálisabb)
-
attiati
veterán
Honnan lehet kideríteni, hogy egy Oakley Sliver eredeti e?
-
BoneDragon
veterán
Most onnan rendeltem egy Tommy Hilfiger napszemüveget, ami máshol 50+, vision expressben konkrétan 59ezer, itt 32 ezer volt. Gyanús, hogy nem eredeti...
Igazából az is gyanús, hogy 3 különböző boltjuk van az árukeresőn és mind ugyan oda van bejegyezve, még a telefonszámuk is ugyan az.
Ez a 3. bolt:
[link]
[link]
[link]Majd kiderül, hogy hamisitvány e ránézésre. Amúgy valahova ezeket be lehet vinni, hogy bevizsgálják?
-
csƵ
addikt
Ugyanezt a kérdést akartam feltenni.
Nekem is kb. 5 éves RB, és a keret gumizott bevonata elkezdett lemállani, mintha elöregedet volna az anyag, mert kicsit ragad is, ugyanúgy, mint egy pár éves bicikli markolat.
Tuti nem veszek még egyszer ilyet. Full gáz. Van egy Polaroidom is hasonló gumírozott anyagból, az már az első évben lejött félig. Irtó szarul néz ki.
-
nfsu17
veterán
Hellosztok!
Minden RayBan szemüveg olyan 'tartós' ('esztétikus'), mint az enyém?
Hamarosan négy éves lesz.
Mondanom sem kell, új korában nem így nézett ki.Nem vennék (ennyi pénzért) mégegyszer ilyet, ha ennyit 'bír'.
Ahhoz drága.
Ha tíz év után nézne így ki, akkor azt mondom oké.
Már tavaly láttam nyomát, hogy van ott a széleken valami, erre most bedurvult.
Csak nyáron hordom, akkor sem állandóan.
Amúgy meg szekrényben pihen. -
válasz
dellfanboy #1057 üzenetére
Közben már megvettem... polarizált lett...
-
stickermajom
addikt
válasz
dellfanboy #1057 üzenetére
Én vezetéshez is a polarizáltat venném, ég és föld a különbség.
-
Sziasztok.
Eddig Dragon napszemüveget hordtam, de most cserélnék egy Oakley-ra. Ki is néztem egyet. https://szemuvegek.hu/napszemuveg/OO9331%2016%20STRAIGHTLINK
A kérdésem az lenne, hogy van amelyik polarizált a másik valami prism-es. Segít valami eligazodni, hogy melyiket válasszam. Sokat vezetek kocsiba és az utcán is mindig van rajtam szemüveg, ha kicsit is süt a nap. Fontos hogy védje a szemem a hobbymhoz szükség van a jó látásra. Segítséget előre is köszönöm.
Még egy eszembe jutott az hogy kék a lencse, sárga piros mittudomén az csak dizájn beli különbség az Oakley-nál? -
Egon
nagyúr
Szemuveg4you megbízható bolt, van esetleg tapasztalata valakinek?
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Carolina lemke napszemüveg beszerzésére lehetőség országunkban? -
vjacintka
tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék felétek.
Napszemüveg vásárláson gondolkodom(a legjobb időben..). Az érdekelne, hogy amennyiben főleg vezetéshez használnám de szeretném is, hogy jól nézzen ki polarizáltat válasszak avagy anélküli is megállja a helyét?
Nézegettem párat eyerimen, kerek formájú érdekelne 60E ft-ig bezárólag.
Amik esélyesek lehetnek:
[link] Burberry BE4280 377381
[link] PolaroidPLD2062/S 003/M9
[link] PolaroidPLD1013/S D28/Y2
[link] VogueVO5327S W44/11
[link] BOSS by Hugo BossBOSS1013/S 807/IR
[link] Ray-BanRB4274 601/8G
[link] CarreraCARRERA167/S KJ1/IR
[link] Polo Ralph LaurenPH4110 55366G
[link] Polo Ralph LaurenPH4110 528487
[link] Ray-BanRB4243 622/8G
[link] Ray-BanERIKA CLASSIC RB4171 622/8GÉrdekelne, hogy kinek milyen tapaszatalatai vannak a korábbi kérdésemmel kapcsolatban, illetve a fentebb linkelt márkákról avagy szemüveg típusról stb. (Nem ízlés szempontjából megközelítve)
Köszönöm előre is !
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Rendeltem neten napszemuveget, azonban a bal szara kicsit ferde. Ezt lehet orvosolni?
-
geri173
csendes tag
Igen, erre.
Meg visszaküldés, csere, esetleges garancia mennyire rugalmas. Bár remélem nem lesz rá szükség és tetszeni fognak a szemüvegek.
Köszi a választ!
-
geri173
csendes tag
Hali!
Eyerim.hu-ról vannak esetleg tapasztalatok? (3at mondjuk találtam itt hozzászólások közt). Még szilveszterkor kicsit meggondolatlanul rendeltem nagyobb értékben és nem tudom, mire számíthatok.
Árukeresőn gyanúsan magas az értékelés nekem, de lehet én vagyok nagyon vészmadár.
Köszi, ha valaki esetleg tud valamit!
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Pilóta formájú polarizált lencséjű napszemüveget szeretnék vásárolni. Mindenféleképpen olyat szeretnék, ami kellőképpen takarni tudja a lencsék és a szemem közti részt. A legtöbb napszemüveggel az a problémám, hogy a nap besüt a lencse mögé és minden tükröződik benne, így nem látok tisztán.
Milyen ajánlott márkák vannak kb. 50.000 Ft-ért? -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég rendeltem egy police spl 152n napszemüveget, ami ma jött meg és most vettem észre, hogy a lencséi nem polarizáltak. Eddig polaroid napszemüvegeim voltak (mind polarizáltak) és azt szeretném kérdezni szerintetek mennyit számít az, hogy egy lencse polarizált? Próbáltam összehasonlítani őket és talán a polaroid lencséi picit sötétebbek. Szerintetek érdemes megtartani így is a napszemüveget, hogy nem polarizált, vagy küldjem inkább vissza amíg tudom?
Az a baj sok tapasztalatom nincs a témában pedig ha lehet mindig hordok napszemüveget és ezért is lenne fontos, mert elég érzékenyek a szemeim és hogy akkor melyik lenne számomra a jobb döntés?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-szabi-
addikt
-
csposta24
csendes tag
válasz
-secret- #1039 üzenetére
Szia,
A honlapon már nincs fent, mert valószínűleg én vettem meg az utolsó darabot, kemény 25000 pénzért, 55000-ről leárazva.
A modell RB3025 003/40, a méretek 58-14-135. Fura, hogy a leírás szerint polikarbonát, katonai zöld lencséje van, foncsorozással. Amennyire én tudom, a lencse silver mirror és üveg.
Hivatalos honlapon nem találom. Ha eredeti, akkor is gondolom, valami kifutott, bennragadt cucc.Edit:
[link] -
csposta24
csendes tag
Sziasztok, bár látom, hogy nem annyira pörög ez a topic, de hátha...
Ray Ban-t érdemes-e a Fashion Days-ről vásárolni?
Belefuthatok-e valami hamisítványba?Köszi,
Cs -
attiati
veterán
Tele van a vatera meg minden Oakley replikákkal.
Már nem is rejtik véka alá. -
attiati
veterán
nem nagyon jár erre senki
Ez a Decathlon napszemüveg vállalható?
több hetes terhelésre, jó sokat lennék napon -
attiati
veterán
Mostanában milyen márkát lehet bevállalni? Vagy melyiket kerüljem tutira?
Keret max 50e.Ezekre gondoltam első körben:Oakley
Rayban
Polaroid
Veithdia
Julbo (mountexben kapható)mostani tudásom szerint ez lenne az ideális (?):
- műanyag keretes
- sportszemüveg
- ovális forma (hajlított)
- polarizáltHa beltérben egyáltalán nem használom, akkor felesleges a fotokromatikus? Jó lesz a fix 3-as kategória?
Vagy kültérben is sok előnye van, ha tud váltani 2-3 vagy 2-4 között? -
válasz
DonThomasino #1033 üzenetére
Küldj a termékről egy árukeresős linket és mondom melyiket ismerem esetleg az "olcsóbb" forgalmazók közül.
-
DonThomasino
veterán
Van esetleg kifejezetten ajánlott webshop ?
Az opti24 ről milyen vélemények , tapasztalatok vannak ?
Duos.hu ? -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Még tavasszal vásároltam egy Veithdia márkájú fotochromatikus napszemüveget az Aliról. Annyira viszont nem éreztem kényelmesnek mert azelőtt megszoktam a sportosabb típusokat, de mondom teszek egy próbát...hát nem vált be annyira. Ráadásul ha sötétből kimegyek a tűző napra hunyorgatok mert míg be nem sötétedik a lencse hirtelen sok napfényt átenged és ez is zavar. Most kinéztem ezt a Dubery nevű márkát és érdeklődnék hogy ezt használta már itt közületek valaki? [link]Ha igen, mennyire jó vétel? Meg nem tudom hogy melyik színű lencse milyen fényviszonyokhoz van? Mert ugye gondolom mint a napszemüvegeknél általában itt is van külön hegyvidékeken használható lencse, vagy utcai stb. Idehaza ezt kategória jelzéssel szokták jelölni hogy hányas kategóriába esnek. De itt nem látom ilyen jelölést a képeken.
Nekem az NO 5 és az NO 6 tetszik az egyik lilásabb, a másik világos kékes,zöldes árnyalatú lencse. Nem tudom ezek pl. utcára mennyire lennének jók? -
Olyan napszemüveget keresek, ami minél jobban hasonlít Ford Fairlane szemcsijére. Nem vagyok nagy szakértő, eddig csak Oakleyk sorakoznak otthon, mert szeretem a stílusukat és a lencséiket, más márkák terén nem tudom hol lenne érdemes keresgélni, Oakleyból nincs hasonló. Köszi a tippeket, ha van vkinek!
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek van tapasztalata a havaianas napszemüvegekkel kapcsolatban?
Esetleg hallottatok már valakitől pozitív/negatív véleményt róla?Előre is köszönöm!
-
0021666
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy Ray Ban Aviator szemüveget, dioptriásan, polarizáció mentesen eredeti Ray Ban lencsével. Melyik szemüveges boltban lenne érdemes érdeklődnöm? Vision Expressbe van 30% dolgozói kedvezményem, így kb 70k-ra jönne ki összességében. Van, ahol olcsóbban meg tudom úszni esetleg, vagy ez jó árnak számít?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Beszereztem egy Ray Ban Clubmastert viszont kb 10-15 használat után a jobb oldali szár teljesen kilazult. Ennek mi lehet az oka, lehet-e orvosolni, vagy hiába húznának rajta idővel újra kilazulna? Érdekes mert a másik rendben van, kellemes ellenállással nyitható.
Köszönöm!
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok,
Beújítottam egy klasszikus ray-ban wayfarer-re(2140).
Azt kell mondjam, hogy tényleg gagyi már a keret minősége...Sajnos van rajta 3 hiba is, de lehet szemet hunyok felettük mert maga az üveg karc, torzítás és minden nyűgtől mentes. Ezeket a hibákat leszámítva amúgy minden más része patent.
Mondjuk a hand made felirat nem tudom miért van rajta, hisz látszik, hogy gép csinálta az egész keretet, max a lencsét pattintott a be egy ember, de azt is szarul mert a sorja megsérült és itt fehér.
Itt az utolsó képnél ami be van karikázva az sorja xD. -
petipetya
nagyúr
válasz
freelanced #1006 üzenetére
Ha még nem késő a válasz: eoptikában a napokban voltam. A weben érdemes kinézni a neked tetsző modelleket, majd odabent felpróbálni, és végül a neten megrendelni, mert úgy hatványozottan olcsóbb némelyik modell.
-
válasz
csatacsita #1019 üzenetére
Link!
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Egy megerősítést kérnék:
Ugyanazt tudja az itthoni polarizált, uv400as szemüveg 40 ezer forintért, mint az Alis 8500ért ugye? -
Norby86
őstag
Most hogy van Aliexpressen az ünnepi akció, gondolkodom hogy veszek egy Veithdia napszemüveget. Valaki megtudná nekem mondani hogy kifejezetten utcára mely típus ajánlott? Mert nem szeretnék úgy járni hogy hegyre jó és utcán kb sötétbe botorkálok benne mert semmitsem látok vele. Kinek mi vált be?
Ez esetleg? [link]
Vagy melyik Veithdia napszemüveget érdemes venni utcára?
-
h_benjamin
aktív tag
szeavsztok Érdekelne hogy simán napszemcsi keretet lehet valahonnan beszerezni? Mivel szemüveger vagyok így a napszemüvegből a lencséket alapból kikellene dobnom mivel ügye cserélnem kellene dioptriásra.(Messziere nem látok) elsősorban Oakley (ilyen márka a szemüvegkeretem is) vagy Ray Ben Ferrari érdekelne.
Köszönöm előre is. -
válasz
freelanced #1014 üzenetére
Nekem crystal grey gradient a lencsém, "nem sokat" sötétít viszont valami hatalmas megnyugvást ad a szememnek ha rajtam van. Ízlés kérdése, van aki a sötétebbet szereti van aki a világosabbat. Én a napfénnyel annyira nem vagyok kibékülve mert egész nap a monitort nézem és így mindig hunyorgok szinte de ez a lencse nagyon jó.
Polaroid-ból volt anno egy kék polarizált lencsés típusom, az megint nagyon jó volt de ott kék volt minden. Engem mondjuk nem zavart.
-
freelanced
addikt
válasz
-secret- #1013 üzenetére
Köszönöm!
Még egy utolsó kérdés. A keret színe evidens, hogy azt válasszam amelyik tetszik, de a lencsénél van olyan ami jobb mint a többi? Elég sok félét látok, mind színben mind típusban. ( Pl. Classic, G15 stb.) Illetve a gradient jobb vagy rosszabb, netán csak ízlés kérdése? Ott ügye a fokozatosan sötétedik a lencse.
Köszönöm!
-
válasz
freelanced #1012 üzenetére
Vegyesen vannak, talán a polarizált lencsével kicsit drágábbak de azokra "RayBan P" van írva de akármelyikkel kérheted a kereted. Egyedieket is tudnak ugye csinálni stb. (gondolok itt dioptriásra).
-
freelanced
addikt
válasz
-secret- #1011 üzenetére
Oké, köszönöm!
Egyébként pontosan hogy különböztetik meg a RayBan modelleket? Mármint árban 30-100-ig látok, viszont van ami szinte ugyan úgy néz ki mint a feleannyiba kerülő modell.
Vannak alap/original modellek amik az eredeti modellekre is hajaznak? Mikor még nem volt lila, UV zöld meg egyéb cifra színárnyalat? Vagy teljesen vegyesen vannak?
-
válasz
freelanced #1010 üzenetére
Szárán vannak a számok amik jelzik a típust és a méretet. Azokat jegyezd meg és könnyen tudsz utána már rendelni.
-
-
válasz
freelanced #1008 üzenetére
Nem tudsz bemenni valahova felpróbálni? Bemész felpróbálod, megnézed a szárán lévő számot aztán utána már könnyen rendelhetsz.
Alap RayBan modellek vannak minden optikában, az extrábbakat kell keresgélni.
-
freelanced
addikt
válasz
-secret- #1007 üzenetére
Köszönöm!
Azt nem tudom, hogy hol látom a standard méreteket.
Mert a RayBan oldalán láttam a kártyás mérési módszert.
Ott egyébként ha kicsivel kisebb mint a Standard az szerinted számít?
Mert ahogy nézem csak a lényegesen nagyobb vagy kisebb számít.
Viszont annyi méret van, 44-59-ig simán láttam de biztos van tovább is, hogy kissé elakadtam, nem tudnám csak úgy netről megrendelni, anélkül, hogy tudnám a Standard méreteket.
-
válasz
freelanced #1006 üzenetére
számok: lencse-híd-szár milliméterben
A 2 bolttal nem lesz gond!
Van ahol rosszul vannak megadva a méretek, ott inkább kérdezz rá telefonon meg nézd meg az original RB oldalon a méreteket, az a biztos.
-
válasz
freelanced #1003 üzenetére
Enyém az exin-től van. ÁK amit kidob az általában eredeti.
-
Norby86
őstag
válasz
-secret- #1002 üzenetére
Hallottam már erről a márkáról, megnézem a kínálatot. De ezek közül melyik szemüvegek ajánlottak kimondottan utcára? Nehogy véletlen olyat vegyek ami magashegyi kirándulásra való, úgy tudom azon a sötétek amin alig lát ki az ember. Ilyen számokkal szokták jelölni, csak amit én vettem kínaiban azon nem volt szám.
-
freelanced
addikt
20-30 körül beszerezhetö eredeti RayBan valahol?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Napszemüveget szeretnék vásárolni, de nem tudom honnan lenne érdemes és milyet. Tavaly vásároltam a kínaiba egy napszemüveget, de bukó volt, mert napsütésben alig láttam vele valamit annyira sötét volt. Előtte nem volt igényem napszemüvegre, de ahogy öregszem úgy egyre jobban zavarja a szemem nyaranta a tűző napfény. Szóval egy általános utcai felhasználásra keresnék egy nem túl drága, fém keretes, sportos, elsősorban fekete színű napszemüveget. Nekem jó lenne Aliexpresszről, Ebay-ről is ha tudtok konkrét terméket ami ajánlott és nyáron látok is benne az utcán rendesen, nem úgy mint ebbe amit itt a kínainál vásároltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest