- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Eladósorban még nincs. Gondoltam, megőrzöm egy darabig - sok példányt nem láttam még itt fent. Egyszer fel kellene raknom a mini GTX 960-amra. Lehet, még passzívan is elvinné...
-
flashpointer
őstag
Köszi, még nézelődök akkor.
(#8524) AxBattler:
Nekem pont olyanom van csak nem Ti, egy ideig gyári bordára 120-as venti nyomatta a levegőt (AC 120) , azonos hőmérsékletet tartotta sokkal halkabban, közvetlenül bekötve a kártyára.
Viszont a gyári venti csak a borda leszerelésével jött le ami garanciavesztéssel járt. -
flashpointer
őstag
firepro w4100, de típusnévvel egy sem kompatibilis ezért adtam méretet : )
Pont ilyet keresek mint a musashi de azt is csak egyet találtam itt ebayen egy régi kártyávalFeltételeztem hogy aki nagyobb hűtést tesz rá vagy vizezi az eladja róla , de nekem 50 watthoz pont jó lenne egy közepes gyári megoldás. Mivel a zajtalanság a legfontosabb ahhoz választok házat is, de túl nagyot nem akarok ezért lenne jó a 2 slot. Accelero s1 pont beférne de amellé meg nem megy venti és hiába 50 watt lehet nyáron megsülne.
-
flashpointer
őstag
-
joe979
aktív tag
Passz, azért tippeltem a régire, mert amit mondtál te is, szinte azok kaphatóak inkább.
Na most meg a szakadt tápNem tudnám letárni a motyókat, mikor mi jöhet jól alapon ...
Pedig az aprót is átnyálaztam , full passziv hűűűtés után, de az se fért volna be , majdnem vettem egy régebbi xart , de akkor belebotlottam ebbe .. na mondom elég volt a varia, kész slussz passz . -
wrongduke
aktív tag
Köszi a választ! Nagyon max lett volna a 10k... és igen, sokaktól hallom hogy le kellene cserélni 7770 vagy 7790-re lehet lesz is belőle valami. Őszintén szólva nem akartam, mert amit tud az nekem erre a célra bőven elég, azokat a játékokat fullba viszi amiket akarok játszani. Ha nem bírja a fullt, akkor meg kevés kompromisszummal elmegy szaggatás nélkül. Építek egy másik gépet amibe már csak a videókártya hiányzik, az lesz a gémer masina, ezt pedig nyugdíjazom, csak előtte ki akarom hozni belőle a maximumot, mert időközönként majd vissza járogatok rá. Én a pasztázást és a takaríást évente szoktam így nyár elején és meg is köszöni. Csak azért aggódtam a hőfok miatt mert egy régebbi GT6800-as kártyám egy 32 fokos délutáni netezéstől sült meg, 57 vagy 60 fokon, már nem volt időm pontosan leolvasni a riasztást. és a log is elszált.... A hangról csak annyit, hogy eléggé üvölt a kártya, le van véve az oldala a gépnek, skype és teamspeak közben eléggé behalladszik. Már azzal is megvádoltak, hogy reptérről játszok...
Ez az eddigi leghangosabb kártyám.
-
fbeni91
tag
Nincs nekem bajoma villanyal való fűtéssel.
xD
Háát igaz tető tér. vastag beton falak. hála istennek nincs sehol deszka.. ami ontsa a hőt a tetőről.lehet van 30 fok.
18-körül éri ez a fajta a jól tudom. lehet annyiért meg válok tölle így ahogy van! .... aztán nézek valami :/
azért köszi a sok segítésget. További szép estétt!
-
fbeni91
tag
most alapjáraton 48fokos 47% venti fordulattal. így este bár nyitott ablaknál is meleg van nagoyn egyszál naciban..
mondjuk tisztában vagyok vele h minden vga kártya gyári hűtése 1 forintott sem ér, mert rettenetesen alúl vannak méretezve... :/ főleg ez a fos.. én úgy csináltam volna 1cm elemelni a nyáktól. 5mm vastagabb hűtés. 3mm vastagabb ventik.. mert így csak nagy szélzajt csap. és nem tud elég levegőt juttatni a bordák közé. főleg h a bordák olyan közel vannak a nyákhoz h esélyük nincs bármerre ki térni...
gondolkodom azon amit mutattál. csak ugye attól picit szolídabb hűtést szeretnék hisz nem soká-ig tartom meg ezt a kártyát. akár mennyire is jó. :/ 3-4 havonta váltok vga kártyát. Megunom őket. xD
mondjuk azért télen nagyon tudok örülni egy zotac gtx 470 amp-nek.fűtés el zár. és goo game. szobát simán 23-fokon tartja a legnagyobb hidegben is.
fűtés számla spórólásra kiváló.
csak ne enne majd 220W-ot.
-
odorgg
addikt
Midenképp méregetni kéne, de AC-nál ez könnyű mert van részletes spec.
Morpheusrol ilyet nem találtam
-
Corsair hg10, igen...
Szeptemberre tolták ki a megjelenést, és ref kártyákhoz lesz jó csak... Jelenlegi információim szerint.. Ráadásul most 40 dollár körül beszélgetnek, ami nálunk 40 euro+ áfa...
Köszönöm az infót, gyanúm beigazolódni látszik...Csak ez most jó biznisz lett volna, de hiába ha nem jó arra, amire szántam...
-
Dr_Syrex
senior tag
Köszönöm.
AC S1 rev.2-őm volt sokáig az előző HD4850-es Ati kártyámon. Szerettem, de végül együtt adtam el őket.
Ez 5K körül beszerezhető, míg az AC TT II 10K-ból meglenne. Mindkettő szóba jöhet.
Megéri az 5K pluszt a TT?Most ez van ideiglenes megoldásként (+ a World of Tanks miatt belógattam alá 45 fokban egy 14-es ventit is, mert magában elég gyenge volt a kis 9-es).
Erre a gyári bordára milyen ventit lenne érdmes rakni erre az átmeneti időszakra (bár addig elvagyok így is). -
zedok
őstag
Ez lett volna a kérdés, köszönöm!
Elnézést a kesze-kusza fogalmazásért. Csak az a gond, hogy a leírás alapján eléggé borzalmas az összerakása. Viszont ami még érdekes, hogy megfelelően összeállítom, a képek-leírások alapján, viszont a GPU mag nem ér hozzá a hűtőrészhez =/ És ez az amit nem értek, hogy mért.
Sőt! Az oldalukon másabb is a "doboz tartalma", hiányzik 4x0,3mm távtartó gyűrű.
-
Köszi az infót...
A kártya fan csatlakozója 4 pin-es mini, a gelid adapteré is 4 pin-es mini, illetve a másik vége sima 4pin-es fan csatlakozó...
Ezt tovább toldottam egy Y kábellel, ami 4 ill. 3 pin csatlakozóban végződik...Erre tettem 1-1 ventilátort....
Lehet, hogy 2x4 pin végű Y kábel kellett volna?Egyébként pwm szabályozásnál fix 60 ill. 80%-os fordulaton azért már illet volna elindulnia a ventilátornak, nem?
Mindenesetre alaposan utána fogok járni, de lehet egyszerűbb lenne egy peter2-re össze spórolnom a pénzt...
-
4264adam
veterán
Igen én szeretném kicsit jobbá tenni a ref. hűtőt. Rendeltem egy szellőzősebb alsó tápos házat amibe normálisan belefér(3k) MX-4-es pasztát, illetve rendszer hűtőket és a régi 2db 8cm-est rávezérlem hgoy a referencia hűtő felé kavarja a levegőt. Remélem segíteni fog. Ugyan nem vészes az 50%-on max 87°C de itt már eléggé hallható és zavaró a hang nem úgy mint az alap 25%
-
TaaT
nagyúr
Nem értem miért írod hogy vacak az arcticos cucc, pont jó. Erősen rögzített, aztán amikor feszítettem rajtuk a jégkrémes pálcikával egyből lejöttek. Kézzel nem lehetett leszedni a bordákat mert vágták az ujjaimat.
A leírásod alapján pont hogy az alpenföhn cucca a vacak, sose kennék fel olyat amivel kárt tennék a csipekben.
-
GameOverIII
csendes tag
Akkor egy 1-2 ezres ventillátor megoldaná aztmondod
-
flymi
addikt
Két ropogóssal drágább a Prolima black series, mint peter2. Egyébként ugyanannyi.
prolima mk26:
257,1x47x100
590g
6x6mm heatpipealpenföhn peter2:
266,5x44x100
495g
12x6mm heatpipeNekem mindkettő tetszik. Kár, hogy nem sűrűn lehet látni aprón.
Képeket nézve a 2x140mm venti egyik fele full lelóg a radiról. De elvileg 2x120mm-est is lehet rögzíteni rajta. -
odorgg
addikt
MK-26-nál viszont arra is figyelni kell, hogy nem minden házban fér el, mert eléggé túl lóg a nyákról oldal irányban. Peternél nincs ilyen probléma
Ettől függetlenül, máig esz a fene Vigneau miatt, aki aszem tavaj, egy 7k-s példányt happolt el előlem az aprórol.
Ha kicsit előbb veszem észre a hirdetést anno, akkor most nem Peter lenne a 480-on
-
Marvinyo
aktív tag
Utolsó kérdésnek azért megkérdezném... Létezik a SetSugen 2-nél olcsóbb hűtés MSI GTX 460ra (egyáltalán lehet 460 és 460 között különbség ilyen téren?, vagy csak a kártya hőtermelése számít?)? Őszinte leszek, ez a modding jónak és olcsónak néz ki (kábé 2-3 ezer forintból kijönne), csak nem igazán bízom magamban, hogy meg is tudom csinálni. Egy "gyári" drágább, de ha nem olyan sokkal, akkor inkább kigazdálkodom valahogy.
-
Marvinyo
aktív tag
Hát ennyiből már új hűtést is kapok, ami talán jobban megéri...
Az esztétika (bizonyos határokon belül) nem érdekel túlzottan. Ez a modding jónak is tűnik, ilyen ventilátort gondoltál hozzá? Mivel tudom őket közösíteni? Gondolom ez lenne a legolcsóbb megoldás...
Core: 780 / Shader: 1560 / Memory: 1800 az órajelek nálam. Honlapon "1GB GDDR5 3600/3900MHz Memory"-t ír. Nem ugyanennyinek kéne lennie az Afterburnerben is? Ráadásul Afterburnerben max. 2700ig tudnám felvenni, szóval akkor ez valami más?
-
Marvinyo
aktív tag
Újrapasztáztam (ráfért már), de közben meglett a - valószínűleg - valódi oka a jelenségnek: A két ventilátorból az egyik nehézkesen forog (szabad kézzel pörgetve), gondolom ez lehet a fő probléma, amiért nem hűt rendesen. Lehet kapni valahol ehhez ventilátorpárt (gondolom egyesével nem lehet cserélni, mert össze vannak forrasztva a kábelei). vagy teljes hűtést kell cserélnem?
Próbáltam keresni, de folyamatosan csak az ilyen hűtéssel felszerelt kártyákat dobta ki... -
Marvinyo
aktív tag
Az Afterburnerben letiltottam (pontosabban nem engedélyeztem) a feszültségállítást, a venti pedig automatán van.
Szoftver szinten már megtettem a "ganajozást", nem segített. Vagy a ganajozás után azért csináljam meg még egyszer?A 800/4000 ebben az esetben mit jelent? (Sosem húztam még semmit, nem is értek hozzá. Megéri/bonyolultabb mint gondoltam?).
A Setsugen 2-t csak és kizárólag azért néztem, mert ezt találtam legolcsóbban. Szeretek a - viszonylag - legrosszabbra felkészülni, esetemben meg remélhetőleg ez lenne az.
-
Marvinyo
aktív tag
TwinFrozr II van rajta igen.
Nekem is furcsa, ráadásul most néztem a hőmérsékleteket és elég össze-vissza értékek születtek. Van, hogy 100%-os terhelés mellett is 70 fok alatt marad, és van, hogy alacsony (<10%) terhelés mellett van ugyanekkora (mindkettő esetben hosszú távon, nem kiugró értékként).
Ennyire a külső időjárástól nem függhetne...Újrapasztázást (hogy erre miért nem gondoltam amikor a hűtőt pucoltam?) még ma vagy holnap megejtem, de inkább előre kérdeznék, minél kevesebbszer kelljen szétszednem... :-)
Feszültséget multiméterrel kéne mérnem? Hol/hogyan? (Elméletileg a 460 hawknál nincs szoftveres fesz. mérés, Afterburner pedig látszólag alá is támassza ezt, hiába kapcsolom be a fesz. logolását, nem történik semmi...)
Milyen program kavarhat be? Egyedül az MSI Afterburner/Kombustor van feltéve, de ott semmit nem állítottam, monitorozásra használom egyedül. -
Levi's
tag
annyira nagyon nem hangos, de hangosabb, mint a gépben lévő min fordulatú noctua-k.
azért erre a hűtőre gondoltam, mert a 14cm-es noctua venti adott tehát arra nem kellene költenem és könnyen rá lehetne kötni. (eddig s1 rev2 volt 12-es noctua-val és nagyon elégedett voltam vele azért is gondoltam erre a megoldásra. a másik ötletem a thermalright shaman volt de az baromi drága.)
a twinturbo II-t is néztem és tetszett is, de azzal az a gondom hogy egy nagyobb ventilátort (12-14) esélyem sem lenne rákötni ha esetleg hangosabb lenne a kelleténél. -
Hunork
veterán
Hát igen, szépen melegszik, de hozzáteszem, hogy csupán a Max Payne 3 és a BF3 izzítja meg így, igaz 1920x1080-ban mennek. Most a Crysis2-t is toltam picit (jó a multi...), és 69 fok volt, Dx11 alatt, fullHD-ban.
De, mint mondtam, sajna a ház is ótvar...szűk a hely, mATX lapocska, 3 HDD, 2 ODD, és hát 10. emelet, lakásban tegnap 36 fok volt...most csak 29...És: most bekapcsoláskor 41 fok, ha már ment valami, akkor visszamegy 45-48 fok közöttire. Gondolom, az sem túl jó, hogy a Xonar is ott van a VGA "szájában", de majd egyszer lesz egy szép, nagy házikóm...(meg egy normális ATX lap...)
Még egyszer, ezer hála! -
Hunork
veterán
Üdv ismét!
Na, kérem, mivel este már megint melege volt, ezért ma kártya kikap, hűtő le, paszta új. Megjegyzem, nem is volt ez igazán 90 fokos, legalábbis szerintem, csak éppen a gyárban olyan "ügyesen" pasztázták meg, hogy a GPU körül, tőle távol, minden érintkező úszott a gyári ragacsban. (ez ugye szépen vezeti ilyenkor a hőt szanaszét...) Azt szépen lepucoltam, adtam neki Noctuát, és imént egy fejezet a Max Payne 3-ban lenyomva, max 75 fokon!
(hozzáteszem, azért a manuális venti szabályozás most őszig megmarad a 85-90%-on!)
Köszi a segítséget!
(És egyben ajánlatos is minden kártyát saját kezelésbe venni, mert nem biztos, hogy a gyári tökéletes...) -
Hunork
veterán
Köszi a gyors választ!
Azért nem írtam, mert az Adatlapon úgyis ott van, bár valóban, megérdemelte volna szegényke...
Amúgy a Gigabyte saját progijával lőttem be most 85%-ra, és cserébe 84 fok fölé nem is ment, és már bazi nagy meleg van a lakásban. (déltől ide vág a nap...)
Ház: igen, majd kísérletezek ezzel, de tényleg "karcsú" eresztés, szűk a hely, és hát van 3 HDD is a gépben, azok is sütnek...(ez ki is maradt)
Ma már nincs időm, megyek melóba, a házzal és ventikkel holnap bíbelődök.
Majd jelentkezem az eredménnyel. -
thboxx
aktív tag
Nem feltétlemül,mert ahogy néztem legalábbis pl az AMD jó pár generációnál ugyanazt a lyuktávot használja... Pl HD2600->HD6570/HD4670... Csak a hűtő gyártóknak szerintem nem éri meg,ha a júzer a régi konstrukciót veszi meg használtan... 'Vegye meg a drága újat!'
Kis utána járás megérheti... -
kromatika
veterán
az l2 bordához kapott távtartókat ha nem használtam,akkor sikerült le mennem 76 fokra.valamiért ha a távtartókat használtam,nem tudott rendesen illeszkedni az l2 bordája. most viszont vissza raktam a gyári bordát,és rá raktam a 9-es ventit,és gpu z 15 perc terhekésnél,ebben a dög melegben is 70fok a kártya.és halk is.
-
regener
veterán
Nem rossz szándkékból írtam, csak eszembejutott hogy Decemberben vettem 3400Ft-ért az L2 Pro-t és megnéztem a mostani árát. (Aztán Január 1. délelőtt fél 10, a táp megölte a vgat és magával is végzett -> nem volt 1 hónapos az új hűtő szegényen)
Ha már ittvagyok, akkor szerinted hogy tudnák egy ilyet lecsendesíteni?
Asus Extreme N6600GT
Nővéremnek van ilyen gyengébb játszós gépbe (régi játékok) és alapesetben úgy zúg az a kis venti, mintha porszívózna. Pedig nem koszos és nemis meleg a vga, csak fixen pörög mint valami vadállat. -
törölt tag
Nem tudom, de 100W felett lesz az biztos ahogy nézegetem az adatokat. Amúgy HD68xx amiben gondolkodtam, csak egy irány (használtan 40-nél többért nem veszek karit akkor így mondom és csak ATI). De ha 75W felett gázos akkor ok, mindenesetre én egy kicsit vastagabb, több hőcsöves cuccnak örülnék. De csak annyira vastag, hogy elférjen a CF. Meg ami jobban eláll a nyáktól, hogy valamire való ramsüncik is ráférjenek, meg feszkóhűtő.
-
-
viking19
tag
Nem szeretnék javítani a hűtésen, csak azt akarom, hogy halkabb legyen.
vBIOS mod-biztosan kelleni fog, mert 1200-1500 a nagyobb ventik max-a, a régié pedig ~2500 körül lehet. Mondjuk nem találtam még leírást, hogy hogy' is kellene.Azért gondoltam arra, hogy kivágom a a burkolatot, mert az jó arra, hogy elvehesse okosan a levegőt.
12 cm-esre azért gondoltam, hogy minél nagyobb így lassabb legyen. -
eXtase
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus Rog Strix G16
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged