Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem lehet, hogy a szolgáltatód észrevette, hogy weboldalt üzemeltetsz otthon és lekorlátozott? Nekem elsőre ez jutott eszembe.
Onnan ahonnan nagyon lassan jönnek be a weboldalak, onnan pl az FTP milyen gyors? Ha mondjuk nem a default 80-as portra és nem is https-re, hanem valamelyik másik porton is engedélyezed a webet, akkor is lassú?
-
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A helyzet:
HP N36L Microserveren üzemeltetek otthoni webszervert Ubuntu 10.04.3+ISPConfig 3 alapon, természetesen fix IP címmel, Digikábel 20/10-en.
Csak alapvető szolgáltatások futnak: MySql, Apache, ftp, ssl, smtp, pop3, semmi extra.
Jelenleg 3db weboldal van telepítve, mindháromnak saját domain, de nem nálam mennek a dns-ek, hanem egy domain szolgáltatótól vannak a külső IP-re irányítva.A probléma:
A weboldalak egy másik otthoni gépemről, külső domainről csodásan elérhetőek, gyorsan töltődnek, stb., semmi gondom velük.
Ez egy darabig így volt a munkahelyemről is, ahol egy 150 gépes hálózat egyik gépéről (bármelyikről, ill. szerverről is) próbálom elérni a weboldalakat.
Viszont kb. egy hete, amikor a harmadik, kissé látogatottabb (mint az első kettő) weboldalt felraktam az otthoni webszerverre, az történt, hogy kegyetlen lassan kezdtek lejönni a honlapok, alig-alig csordogálnak lefelé, gyakorlatice fél óra, mire teljesen letöltődik egy-egy. Otthonról továbbra is teljesen jól jön mindegyik.Munkahelyemről 6-7ms a ping és a tracert csodásan végigmegy, sehol nem jelez problémát!
Ha a gép gyenge (nem az), akkor ugye otthonról sem kellene, hogy rendesen töltődjenek a honlapok (külső domainel) és a munkahelyemről is teljesen jó volt ugye egy darabig, ez sem lett volna. Ha a net felfelé menő ága gyenge, akkor megint csak az van, hogy otthonról sem kéne jónak lennie és akkor miért a 7ms ping a munkahelyről? Ha tűzfal probléma lenne, akkor eleve nem érném el a honlapokat valahonnan.
Sajnos ötletem sincs, hogy mi lehet a gond. Segítsetek plíz! Előre is köszönöm!
-
bobsys
veterán
Elkezdtuk hasznalni a shadowprotectet. Jo cuccnak nez ki igy elsore.
-
anulu
félisten
továbbra sem akarom elkiabálni, de ez a reliability patch jópár bajom megoldotta a hyper-v networkinggel. pl: már nem dobálja az agyát
(továbbra is: <kopp-kopp-kopp>) -
anulu
félisten
firewall, computer és listenerek voltak kimentve, a többit seperc alatt visszarúgdostam. az mondjuk vicces volt, h reklamált, h sp1-es a configfile, winupdate meg nem futott, mert nem volt policyből engedve. service lelő, update, reboot, import. et voilá!

köszönöm a tippet! minden patentra megy

-
Ygg
senior tag
válasz
undroid
üzenetére
Nézd meg ezt
A share-re modify jogának kell lennie a usernek kezdetben, legjobb emlékeim szerint, nálunk is volt vmi ilyen bibi, és ez volt a megoldása.Illetve, ha kézzel létrhozod, és ACL-ezed, akkor mi történik?
-
undroid
csendes tag
Hi
Van 1 folder redirection hibam amivel nem jutok dulore
a gpo mukodik de bejelentkezes utan az app logba a kvetkezo uzenetet kapom
Nem sikerült alkalmazni a házirendet és a(z) "Documents" mappát átirányítani ide: "\\illyes.hu\tanarok\home\duffeki\Dokumentumok".
Átirányítási beállítások=0x9211.
A következő hiba történt: "Nem sikerült a mappa ("\\illyes.hu\tanarok\home\duffeki\Dokumentumok") létrehozása".
A hiba részletei: "A hozzáférés megtagadva.
".EventData
FromFolder Documents
ToFolder \\illyes.hu\tanarok\home\duffeki\Dokumentumok
Options 0x9211
Error Nem sikerült a mappa ("\\illyes.hu\tanarok\home\duffeki\Dokumentumok") létrehozása
ErrorDetails A hozzáférés megtagadvaes az atiranyitas nem muxik
ami igazazbol fura a kovetkezo
van masik user, ugyanabban az ouban, ugyazokkal a csoportokkal
ugyanolyan jogosultsaggal
egyszoval minden uazegy rakat masik usernel pedig nem mukodik
a masik pedig, h a dokumentumok konyvtar a user foldere alatt letrejon, de az alatt semmi
Ha vki belefutott mar ilyen hibaba szuper lenne ha tudnad vmi solutiont v tampontot.
Udv
N
-
Ygg
senior tag
Elvileg a GUI fut szervizek nélkül.
Meg javaslom, külön network setet, FW rulesetet, System rulesetet, mindent, amit lehet, külön is ments.
Jelszóval, anélkül, mindenféle módon.
Mert ha félremegy, akkor lehet XML-t turkáni.
Én 2004-rőlálltam át közvetlen TMG-re.
Volt némi reszelés, de elég jól áthozta a beállításokat, meg is lepődtem. -
anulu
félisten
sikerült kiexportálni. annyira nem akartam reinstallni :S
-
anulu
félisten
valaki help, mert idegbajt kapok.
win2008r2std, rajta tmg 2010, sp1. sima újraindulás után azt csinálja, h a TMG Control service starting fázisban marad, log dirt darálja, kemény 300k/s-el, alatta a vinyó active time 100%, minden másra használhatatlan a gép (hyper-v-n fut).
végig sz*ptam vele az egész napot. valaki help, pls!
kipróbáltam a "sc config isactrl depend= RasMan/SSTPSVC/FwEng/ISASTG/bfe/mpssvc/HTTP" parancsot is, azt is, h nem automatic, hanem manual, és miután teljesen magához tért, utána próbálom indítani, és nem csinál semmit, csak tekeri a vinyót.
k*rva ..., azt!

előtte teljesen jól ment kb 90 napra.
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Meg annyi, hogy mi a Trusticotol vesszuk es US $11.95. Ugyanitt a SAN Geotrust cert US$ 69
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez aztan tenyleg jo ar, ennyiert meg a sajat szerveremre is veszek

Hogy mit ossze szoptunk a vihar miatt egesz heten, es elmeletileg hurrikan lett volna, de mire ert sima viharra degradalodott, van akinel meg mindig nincs aram, mult het szomabat ota....
Hosszu marlboro, 100-as
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kraftxld
Topikgazda
RapidSSL tanusítvánnyal volt már valakinek dolga?
[link]
Szemtelenül olcsónak tűnik
-
CsodaPOK
senior tag
Ismerős. Tegnap hoznak egy laptop adaptert. Laptop felöli végén a drót kicsit szakadt, forrasztani kéne, mit lehetne csinálni. Mondtam, irány a másik szoba, ott vannak a villamosmérnök kollégák

Mai nap is tanultam valamit.
Tegnap egy régi fájlszerverről átköltöztettem egy valagnyi cuccot egy új fájlszerverre. Új fájlszerveren megosztás megcsinál, szuper jogosultságkezelés beállít, login script módosít, hogy az új szerver megosztását mappelje. Minden kész, elégedetten hazamentem.Mai nap egy darabig tök nyugi, aztán szólnak, hogy egyik program nem működik. Nézzük, vakarjuk a fejünket, hogy mi a fene van. Jogosultság probléma, nézem a fájlok, mappát jogosultságait, de rohadtul nem hasonlítanak arra, amit én tegnap beállítottam. Aztán nézegetem tovább, olyan, mintha a régi fájlszerverről szedné a cuccokat. De hát a mappelés jó.
Megoldás:
Az új fájlszerveren már volt több megosztás és be volt állítva a Share and Storage Management-ben, hogy a "Program" nevű megosztás a "\\regiszerver\program"-ra mutasson.
Amit én létrehoztam új megosztást, az is "Program" névre hallgatott. Viszont úgy néz ki, hogy "erősebb" a Share and Storage Managerbe beállított érték, így hiába módosítottam a login scriptet, az újra csak a régit csatolta fel, bár windows intézőben az új néven szerepelt már.
Share and Storage-ban átírtam a megosztást és tökéletesen működött, az új fájlszerver feladatra jelentkezett
Aztán ezután a fél napot azzal töltöttem, hogy a fél délelőtt alatt létrehozott, módosított fájlokat másolgassam

De hát az ilyenektől szép ez a szakma

-
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Vagy frissítetek TMG 2010-re, az tud https inspection-t.
-
Köszi a helpet!
Elsősorban olyan megoldáson gondolkodtam, ami egyrészt lehetőleg nem fizetős, másrészt nem teszi szükségessé újabb szoftver állandó futását a szerveren az erőforrások kímélése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy nem fogom ezt megúszni. A Websense volt még, amiről sok helyen írtak, ez tudna ISA pluginként is működni, ami nem lenne rossz, de sajna ez is fizetős.
Megnézem ezt az ISA Toolkitet, amit linkeltél, ígéretesnek tűnik, de ha jól látom, ezért is csengetni kell, ami sajnos jelenleg az intézménynél nem nagyon jöhet szóba (150 gépes a rendszer jelenleg és még több várható).
Még egyszer köszi a segítséget!
-
bobsys
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
1. If you want to use outgoing HTTPS inspection through ISA Server 2006 HTTP filter you have to use third party software
GFI Webmonitor 2011 kepes ra, van ISA serverhez valo verzioja is (mi a non-ISA verzsont toljuk itt ott). Seatenkent valami 30-40 dodo az ara.
Talaltam egy ilyet -
Sziasztok!
Egy kis helpre lenne szükségem, két különböző problémám van, az egyik Windows Server 2003, a másik Linux-os:
1.
Intézményi környezetben ISA Server 2006-ban url sets-el tiltanám a Facebook.com-ot, ami http-vel műxik is, de https-el nem.URL set:
http://*.facebook.com/*
https://*.facebook.com/*http-vel működik a tiltás, de https-el vidáman FB-koznak.
Utánanéztem sok helyen, sajnos semmilyen megoldást nem találtam a problémára.
2.
Ubuntu 10.04.3+Webmin+Virtualmin+Usermin webszerveren az egyik virtuális szerveren lévő email címemre nem tudok küldeni mailt kívülről. A fiókba be tudok lépni rendesen, le is tudom tölteni a leveleket (amiket mondjuk a Webmin küld), de a fiókba küldött email-ek visszapattanak.Hibaüzenet (Internet szolgáltatóm SMTP-je küldi, de más SMTP-vel is ugyan ez van, kipróbáltam):
"retry time not reached for any host after a long failure period"Ha valaki tudna segíteni és szükséges, akkor küldhetek screenshotokat beállításokról, stb.
Előre is köszönöm a helpet!
-
anulu
félisten
ma toltam egy full win update-et, és reliability frissítésként ez is lejön
-
anulu
félisten
alapvetően outgoingra írják, és network card disabled. nálam annyi, h lelövi a hálókártyát (ami device managerben továbbra is enabled), és csontra leszakad a hálóról. network card disable/re-enable nem olja meg. akkor fordul elő (nálam), amikor nagy mennyiségű cuccot másolok hyper-v-n futó guestre/ről. nagyon remélem, h tényleg meg fogja oldani, mert virtualizált file server mellett erőteljesen esik-kel a dolog. még rosszabb akkor (pl most), amikor senki nincs a gép környékén, h localban nyomjon neki egy reboot-ot

tuti, h software-es probléma van nálam, mert alaplapi és "külső" hálókártyával is próbáltam. -
anulu
félisten
hát, el se hiszem, hogy 2 év után kiadtak 2008R2-höz egy hotfixet, ami gyógyítja a guest gépek network szakadását
remélem, tényleg megoldja a bajom, mert rohadt idegesítő... -
CsodaPOK
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Használom én, abban van a login script

Komolyabbra fordítva a szót. Sajnos GP nem tudja azt, ami nekem kéne.
Úgy kell megoldani a nyomtatók csatolását, hogy adott irodában adott géphez adott nyomtatót mappelje. Tök mindegy, hogy user hol jelentkezik be, az irodában a géphez tartozó nyomtatóra tudjon nyomtatni.
GP Preferencesben pedig ilyen feltételt nem tudok megadni User szinten. Computer szinten pedig nem tudom azt mondani, hogy az a nyomtató legyen az alapértelmezett.Ezért maradt a script. A gépek be vannak rendezve irodánkénti OU-kba.
Script lekérdezi a gép nevét. A nevet megkeresi az AD-ban és visszaadja az OU-ját.
Utána jön egy szép nagy elágazás: ha ez az OU, akkor csatold ezt a nyomtatót, ha az az OU, akkor a másikat, a már említetett kóddal. -
CsodaPOK
senior tag
Adott egy login script, mely hálózati nyomtatót csatolna fel az usereknek. Ami ezt megcsinálná:
'Delete all existing network printer on the machine
Set wshPrn = wshNetwork.EnumPrinterConnections
For x = 0 To wshPrn.Count - 1 Step 2
If Left(wshPrn.Item(x+1),2) = "\\" Then wshNetwork.RemovePrinterConnection wshPrn.Item(x+1),True,True
Next
'Add network printer and set to default
PrinterPath = "\\szervernév\nyomtatónév"
WshNetwork.AddWindowsPrinterConnection PrinterPath
WshNetwork.SetDefaultPrinter "\\szervernév\nyomtatónév"Annyit csinál, hogy megkeresi és törli a már felcsatolt hálózati nyomtatókat (ha a user valamit bűvészkedett a gépen, akkor pucolja le a dolgokat), majd felcsatolja a hálózati nyomtatót és alapértelmezetté teszi.
Ez tökéletesen működik 32 bites XP-n és 32 bites Win7-en.64 bites Win7-en viszont törölni töröl, de a nyomtatót nem csatolja fel, ha login scriptként fut le.
De ha külön kézzel megfuttatom ugyanonnan a scriptet, akkor viszont működik és fel is csatolja a nyomtatót.Ötlet?
Köszi!
CsodaPOK. -
kraftxld
Topikgazda
Hogy én mennyire rühellem a WebMarshal-t és a MailMarshal-t, az valami hihetetlen....
-
anulu
félisten
elmeroggyant kérdés következik (páraknak nem meglepő, h ilyet találok ki...
). szóval:adott egy DFS namespace, benne mountolt share-ek. ezzel eddig nincs is gond, megy rendben. a kérdés a következő:
valahogy megoldható-e az, hogy egy mappát létrehozni a namespace-ben (AD-ből security groupokkal jogosultság állítva) úgy, hogy alá ugyanúgy, mint a main namespace alá be lehessen "mountolni" a share-eket. ha még öröklődnének a jogok, az maga lenne a csoda, de az a kisebbik fele a dolognak.nem sikerült rájönnöm, hogy ezt hogy lehetne, már ha lehet egyáltalán lehet.
szemléltetve:
<namespace>
- <share>
- <share>
- <folder>
- <share>
- <share>
- <share>
(nem jeleníti meg jól. a folder alatti 3 share a folder almappája lenne)esetleg egy másik namespace, és azt bemountolni? jó lenne, ha találnék erre valami megoldást, jelentősen megkönnyítené az életem, valamint a main namespace kinézetétől se kapnának hülyét a userek...
-
bobsys
veterán
Diohejban a kovetkezo.
Van a Ceg. A cegnek van egy leanyvallalata itt. Eddig a leanycegnek volt kulon e-mailje meg minden ami kell.
Fel eve kitalalta a ceg, hogy akkor mindenkinek egyseges ceg.com email cime legyen. Leanyceg Exchangejet leallitottuk es mindenkinek belottuk az Outlookot az uj ceg.com emailre, Outlook OWAn keresztul kapcsolodik a ceg Nemetorszagban levo Exchange servereihez amiket a HP managel.
Illetve probalja, mert siman volt, hogy egy napig nem volt kapcsolat igy a leanyceg mukodese nagyajabol leallt (a ceg 80%-a saleses es logisztikus), hivogatni meg minket hivogatnak allandoan nekunk meg kamumunkat kell imitalnunk es ha visszajon akkor szerencsesek vagyunk. Ha nem jon vissza akkor megjobban kell imitalnunk, hogy csinalunk valamit. Mert nem fogjak fel, hogy durvan nicnsen kozunk hozza, ha van internet akkor onnantol kezdve mar a leanycegen kivul van a gond. HP meg nemkapkodja el a karbantartast, esik kel a kapcsolat folyamatosan.
Volt, hogy mi jeleztuk, hogy 2-3 oraja nincs kapcsolat. Csodalkozva vettek eszre, hogy a 2 load balanced ISA serverbol az egyik leesett es ezert nincs e-mail.
Es most ezt az egesz szarbol varat jatszuk, mi probalunk valamit kitalalni, hogy ne kelljen hozza a HP dehat nem megy.
HP javaslata egy point to point kapcsolat a leanyceg es a ceg kozott. Laza havi 1-2 ezer dollarert. -
pschio
őstag
válasz
Dobozossör
üzenetére
van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem kérhetsz rá reverse-t. azért kérdezd meg tőlük, hátha lehet ilyen üzleti csomagoknál (gondolom az van).
-
iwu
addikt
külső címhez contact-ot kell csinálni, szerintem nem megy anélkül.
-
bobsys
veterán
Ez alapjan beallitom a szabalyt Outlookban es baromira nem forwardol semmit. Outlook 2003 - Exchange 2003 illetve Exchange 2007 OWA felulettel probalkoztam
A forwardolt cim volt kulso cim es volt belso cim is. Ebbol csak a belso cimre forwardolja ha megadom az organizacion kivuli ceges mailemet akkor nem kuldi ki. -
bobsys
veterán
OWAn belehet allitani a minden bejovo levelet forwardolja egy megadott cimre rulet?
Mert nekem nem jon ossze -
válasz
Dobozossör
üzenetére
Elsőre úgy hangzik, hogy a wan 80-as portját nem jó helyre irányítottad át.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Dobozossör
üzenetére
Hülyeséget írtam, sry.
-
Dobozossör
tag
Sziasztok!
Össze kellene raknom egy webszervert, UPC-s netre egy irodában. Elméletileg FIX IP van a csomaghoz. Jelenleg a net egy routeren keresztül van szétosztva, dhcp-vel. A szervernek szánt IP-t rögzítettem a routerben, így dhcp ellenére mindig ugyanaz marad, szükséges portokat kinyitottam.
A szerveren Centos 5.5 van egy Kloxo kontroll panellel. Domain cím ráirányítva a WAN IP-re, így ha beütöm a címet, a Kloxo felülete jön be, nem a panelben létrehozott tárhely. Ilyenkor mit lehetne csinálni? A szerverterem nem járható út (nem én találtam ki...), így kellene megoldani mindenképp.
A telepített oprendszer és kontroll panel is cserélhető, minden megoldás érdekelne. A lényeg, hogy web (php, ioncube), ftp és mysql legyen.
Segítségeteket, tippjeiteket előre is köszönöm!
-
kraftxld
Topikgazda
Mai jótanács:
Ha meg vagytok áldva jófajta? Cisco ASA tűzfalakkal, és random megmagyarázhatatlan levelezési hibák vannak, valamint telnet külsőip 25-re szép csillagokat kaptok és nem megy a levélküldés telnetből akkor azonnal ki kell kapcsolni az smtp és esmtp fixup (szerintem fuckup lett volna a feature neve
) feature-t a Cisco-n.
Úgy egy hétig szoptam ezzel, mert a nagy tudós Cisco-sok azt magyarázták, hogy ez tutira nem kavar ám be semmibe... nem a f@szt....
-
kraftxld
Topikgazda
A Cickó megvette a linksys-t, a régi small business cuccokat meg kivezetik a piacról.
Régebben elég sor SRW2024-et pakolgattunk azok teljesen jók voltak.Most fogalmam sincs mi ennek a megfelelője mert totál összekavarták a termékskálát

Na, megtaláltam: [link]
Cisco SLM2024 24-port Gigabit Smart Switch
Persze a Cisco oldalán már kintvan mint end of life
Gondolom terelik a népet a Catalyst felé 
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg a szervereink szétszórva vannak a cég épületében. Azt a feladatot kaptam kaparjam össze őket egy terembe. Tehát a feladat végpontok kiépítése a célterületre
Jelenleg így néz ki a hálózat:
3 rack szekrény van [] ---- []---- []
Bennük 100Mb/s switchek. A switchek össze vannak kötve gigabites porton.
A középső rackbe még van hely dögivel és ahhoz van legközelebb a célterület. Oda tervezek berakni egy 16/24 portos gigabites switchet. Ebbe csatlakozna be a két szélső rackből jövő gigás link, az ugyanabban a rakcan lévő switch gigás linkje és a leendő szerverek végpontjai is ezen lennének. Mit szóltok hozzá? Milyen switchet ajánlotok, ami hosszú távon megéri?
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
bobsys
veterán
Gaborbol,
Ha jol emlekszem nektek van 500 useres ugyfeletek is. Ott a dekstopokat is ti tartjatok karban?
-
DopeBob
addikt
Valaki tudna ajánlani valami kokrét vékony klienst? Win2k8 szervhez, sajnos még egyáltalán nem foglalkoztam terminal serverekkel (se
)Vagy mire kell figyelni a választásnál? Támogassa a legújabb MS RDP protokollt? Más is számíthat?
-
iwu
addikt
áthidaló megoldásként visszatelepítettem az exchanget, de attól még ki kéne nyomozni, mi lehetett a baja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fujifilm X
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Eredeti játékok OFF topik
- NBA és kosárlabda topic
- 3D nyomtatás
- Futás, futópályák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(továbbra is: <kopp-kopp-kopp>)
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

remélem, tényleg megoldja a bajom, mert rohadt idegesítő...

)