Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
manoarc
senior tag
válasz
diablo1984 #46447 üzenetére
50 - 55- ből ki szeretném hozni mert számomra érthetetlen hogy mondanak 70 - 80 ezreket amikor az anyag nem több mint 35-40e ft a bárdiból. Tudom munkadíj de akkoris . . .
-
manoarc
senior tag
válasz
diablo1984 #46444 üzenetére
Az elég sok volt szerintem de cáfoljatok meg ha nincs igazam.
-
rob210
Topikgazda
válasz
manoarc #46443 üzenetére
Na ne már.
Két hete cseréltetett egy ilyenen a cimbora vezérműszíjat.
A szettet én szereztem neki, a melót az ismerős szerelő csinálta.
Gates szett lett berakva mindennel együtt 60.000.- lett a vége.
Ebben a két vezérműtengely szimering és a vízpumpa is benne van természetesen.diablo
-
manoarc
senior tag
válasz
LamerGyuri #46442 üzenetére
Köszönettel elfogadnám. 1.4 benzin 98 le . 2001-es. Vezérműszíj+görgő+vízpumpa. Motorkód is kell ?
-
törölt tag
Sziasztok
Tudtok valakit Kmét közelében akinek van can clip-je OBDII-s?
Ja és tud reprogolni? -
Predator2
addikt
Helló
Köszönöm a segítségeteket, levegősödés ügyben folyamatban van a javítás!
Kértem árajánlatokat a törött műanyag elemekre, sajnos a bontósok elhajtanak, így a Renaultól kértem:
Undorítóan drága. Ezek komolyan azt képzelik S Mercedest vettem.Nem jár valamelyikőtök bontó felé, és meg is nézné nekem esetleg
-
manoarc
senior tag
Sziasztok !
Thalian cserélt vagy cseréltetett már vki vezérlést ?
Voltunk vele szerelőnél és érdekes számokat mondtak amit azzal indokoltak,hogy csak a gyárit teszik bele ezért ilyen drága. -
Wiz Khalifa
veterán
Tegnap nekünk is az Octavia úgy volt. Reggel szerelőhöz be, meglesni mi kell hozzá, megrendelte a szerelő és ma mentünk érte. De a sztori annyiban másabb hogy a mi szerelőnk addig nem rendel semmit amíg meg nem mutatja nekünk mennyi lesz, mik a választékok, stb...
És ő legalább előre elmondja mennyi lesz a munkadíj.
(#46434) rob210:
Én az Unix-al voltam ugyan így, csak azonos alkatrészekkel. Náluk a 20% kedvezménnyel drágább volt mint Kovács autónál kedvezmény nélkül- -
Pecc
őstag
válasz
rob210 #46434 üzenetére
Nekünk ez előny, akik előre megrendelnek dolgokat. A sufni szerelőknek jó ez, akihez délelőtt bevisznek egy verdát, megrendeli és delután már ott van nála az uj alkatrész házhozszállítva. Az ár mellékes, úgyis annyit mond meg írat amennyit akar és a vevő fizet. Sajnos.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Hol tudnék olyan gumiszőnyeget venni, ami méretpontos (Scenic), és emellett modern, azaz hasonló, mint az újabb autókban? Jelenleg az van benne, amit hozzákaptam a régi Wartburgonkat idéző "négyzetes" mintával.
-
rob210
Topikgazda
Azért most megint meglepődtem.
Rendelek egy kisebb "ajándék" csomagot a kocsihoz.
Megnéztem mindenhol mi mennyi.
A bárdinál 40% kedvezménnyel a sz@r@bb alkatrészek kerülnek 4.000.- el többe.
Komolyan mondom vicc, hogy ők még léteznek és virágoznak. -
Zaji
őstag
válasz
tigerscorpio #46416 üzenetére
Vagy eltörött a motortartó burkolatod...
-
Josi
aktív tag
válasz
diablo1984 #46428 üzenetére
Ha a tárcsa 6 bordás, a szíj viszont csak öt, akkor jól áll.
-
diablo1984
veterán
válasz
tigerscorpio #46427 üzenetére
ez olyan mintha 1 bordával el lenne rakva a szíj! a szélső perem majd megrendezi a szíjat, ha nem nyúlik eléggé, nem ártana a helyére igazítani, nem nagy meló.
amúgy a motor úgy tud bármit rázni, ha egyenetlenül jár, illetve a bakok nem csillapítják a rezgését. -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
tigerscorpio #46426 üzenetére
Nem visít, nem nyekereg, most megfigyeltem, menet közben a töltés hiányára figyelmeztető piktogram sem Villanik fel.
Lehetséges, hogy én nem figyeltem meg eddig. -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
diablo1984 #46425 üzenetére
http://www.kephost.com/image/c5HE
Kézzel probaltam vele valamit kezdeni hirtelen indulás előtt. De én úgy éreztem, hogy meg sem mozdult.
De utána csendes lett,
Ha minden igaz, sikerült egy képet feltöltenem. -
diablo1984
veterán
válasz
tigerscorpio #46424 üzenetére
ha a szíj kézzel visszarakható és magától le tud mászni, az nem fogja neked decemberig bírni!
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
diablo1984 #46420 üzenetére
Köszi, akkor megkell nézetni, decemberben műszaki. Előtte, ha nincs semmi extra, akkor miket szokott a szerelő vizsgálni, cserélgetni?
Gondolom, az ár is képlékeny.
Olaj, üzemanyagszűrő,légszűrő, az most januárban volt cserélve.
Azóta kb Max 6000 km ment bele
Castrol Edge turbó diesel 5W40 Titanium fst került bele, akkor prolong adalékra nem volt pénzem, de majd szeretnék bele tölteni, pár ezer km után, még érdemes hozzáadni? -
diablo1984
veterán
válasz
tigerscorpio #46419 üzenetére
annak annyira könnyen nem szabadna járnia, ott is lehet gond....
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
diablo1984 #46417 üzenetére
Köszönöm, a motortartót hang alapján mondta egy ismerősöm is.
Ezeket érdemes jó hamar megnézetni?
Illetve egyik reggel furcsa hangot hallottam a motortérben. Az ékszíj az egyik tárcsán rajta volt egy mm-t, megnyomkodtam. Nem éreztem, hogy bármi történt volna. De utána a helyén látszódott lenni.
Nem tudom van -e összefüggés? -
diablo1984
veterán
válasz
tigerscorpio #46416 üzenetére
kettőstömegűre vagy motortartó bakra tippelnék. összetört katalizátor is tud rezonálni....
-
tigerscorpio
aktív tag
Hali, Scenic 1.9 dci 2000 évjáratnál,
Egy pár hete alacsony fordulatnál, (mindegy 1 és vagy 2 és sebességi fokozatban van) mielőtt elindulna az auto , erősen hallhatóan rezeg valami a motortérben.
A műanyagburkolat is rezeg kicsit. Ami a motorra van rakva.
Kérdése, a lehetséges okok lennének.
Előre is köszönöm -
dhgm
tag
válasz
Predator2 #46413 üzenetére
Résolajmérést hogyan csináltad?
Levegősödés lehetséges okok:
- gyorscsatik gumitömítései, megoldás: gumikarika tömítések cseréje,
- szűrő ( vízleeresztő, esetleges vízérzékelő csatlakozás, esetleges légtelenítő) megoldás minden csavarozható csatlakozási pontot ellenőrzini, ha kell utánahúzni,
- porlasztók felől a résolajjal érkezően ( visszatáplálásra kerül a szűrőbe) megoldás átalakítás,
( más szűrő pl. kanggo 2010 évjárat szűrőnek 2 üza. cső bemenete van a szokás 5 helyett (( mindjárt 3-al kevesebb lehetséges levegősődési hely), üza. csörendszer átalakítása az új szűrőre. Elsődleges a porlasztók felöl résoajcsövet egyenesen a tankba vezetni...)
Nálam is ez volt a gond. Egy éve alakítottam át, azóta semmi ... ( pöcc, röff)
-
-
Predator2
addikt
Reggel kocsival mentem munkába, 13° volt kint, de elég nehézkesen tudtam csak beindítani a kocsit. Majd miután beindult, pár másodpercre felvillant a service lámpa. Előtte két hétig ált, mert nem volt szükségem autóra.
Itthon apámmal mértünk résolajat, meglepően jó eredményt kaptunk:[kép]
Viszont elég sok (több mint amire emlékszem) buborék volt az üzemanyag csövekben.
Hogyan keressem meg, hol szív fals levegőt, valamelyik tömítésem, üzemanyag csövem, stb... lyukas.
Mit csinálnátok? Vagy ilyenkor nincs mese, addig kell cserélgetni a csöveket amíg meg nem szűnik a levegősödés?THX
-
eTrade
tag
válasz
diablo1984 #46411 üzenetére
Igen, az ő autójában manuális váltó van és abban nincsen szűrő, ez így pontos. Abban a formában ahogy leírtad, az valamennyi váltóra volt érthető, hogy nincs is bennük szűrő.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
diablo1984 #46408 üzenetére
Köszi, 7-et kért, én meg lestem nagyot, mondom ne legyél már ennyire olcsó jános
(ismerős egyébként) és adtam neki egy 10-est.
-
eTrade
tag
válasz
diablo1984 #46405 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz, jópár automata váltó rendelkezik szűrővel.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Kész az autóm! Fékmunkahengerek+betétek, váltóolaj, fékolaj és szervóolaj csere történt.
Kíváncsi vagyok, hogy Ti mennyi munkadíjra gondoltok egy ilyen munkánál.? -
Savanya
addikt
Sziasztok !
Féket ABS-es Megane II-ön hogyan kell légteleníteni ? Lehet a hagyományos 2 emberes módszer is vagy csak a vákumos ?
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #46404 üzenetére
ja és váltóolaj szűrő nincs!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #46403 üzenetére
Értem.
(#46405) diablo1984:
Már rájöttem.Holnap a saját lábán megy fel a szerelőhöz. Aztán remélem a jövőhét elején meglesz.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #46316 üzenetére
nem, ellenőrízni kell a szintjét és szükség esetén pótolni!
(#46339) Victoryus: logan csomagtér ajtóra gondolsz? abban mint a thaliában meg szokott törni a vezettékköteg és b@szik működni a központizár. át kell hidalni a szakaszt és jó lesz, csak kikeresni, hogy melyik a rossz, az egy türelmes meló....
-
orosziem81
tag
Koszonom szepen a segitseget, meg is leltem.
Elf evolution 900 sxr reszecskeszuro mentes motorhoz -
Gabesz87
veterán
Egyszerűen nem értem...az ír oldalra regisztráltam, mert az jól működik, nem úgy, mint a magyar. Valaki azt írta (vagy itt, vagy az indexes fórumon), hogy szintén azt használja, belépett, és fel is ajánlotta az Update-t. És frissült valami 2015-ösre. Nekem meg semmit nem ajánl fel, és 2014-es a térképem. Azt mondták a szalonban vigyem be újraprogramozni, és frissíteni. De megvárnám előbb, mit tud javasolni a külföldi support. Szeptember végétől meg állítólag elindul a TomTom Live Traffic is. Ha igaz, majd előfizetek rá (feltéve, hogy a térképem is friss lesz). Bár a Waze-t szerintem nem fogja kiváltani
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest