Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Akkor egyszerűen nincs (sajnos) a RAM-modulon-IC-n hőfok érzékelő, ezért nincs a Thaiphoon READ-ablakának jobb oldali oszlopában a hőfok értéke.
A szerveres DDR3-nak van, és ez asztaliaknál nem általános ezek szerint. Viszont ennek ellenére így is meg lehet-tudod nézni, hogy ez a hőfok-e a probléma: arra a kis (teszt-)időre oda teszel a RAM(ok) fölé ideiglenesen egy ventit ("legrosszabb esetben" a klasszikus hajszárítót
), és ha a kék-halál a "szokásos időben" nem következik be, akkor, megvan a nyertes beállítás véglegesítésének a módja! 
..."csak" ki kell találni a végleges(ideiglenes
) megoldást.
Nálam a 1066-as DDR3-ECC-s szerver RAM-ok mennek 1866MHz-en
, egy-egy ilyennel RAM-bankonként(2-2 RAM-modullal):
Ezzel meg sem közelítette a 60 fokot sem, lehet, hogy átrakom az érintkezőt a 12V-ról az 5V-ra majd(ha ráérek), így hangos is(a nyitott házzal), és felesleges is a 12V-os fordulatszám.
Közben megnéztem: a laposom a RAM-jainál sincs hőfok-mérő érzékelője, ott sem ír ki a Thaiphoon Burner hőfokot.
Nem szokás ez csak szervereknél?

Akkor marad a leírt "vak-teszt"-es megoldás.Pár perc egy ilyen, én először ennyi ideig kézzel fogtam a kis ventit, utána csináltam csak végleges megoldást, miután meggyőződtem, hogy ez volt nálam (lehet nálad is) az ok.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB Kingston Fury HyperX DDR3 ram
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- 16GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), és ha a kék-halál a "szokásos időben" nem következik be, akkor, megvan a nyertes beállítás véglegesítésének a módja! 
) megoldást.

fudi2002