Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36319) 04ahgy válasza greyslay (#36314) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nézd meg a modulokat. Ha mind a két oldalán van chip, akkor sose lesz jó. A P31 egy butított chipset, a memóriakezelése is jóval gyengébb a P35-höz képest. A 4 memóriaslotot csak egyoldalas, 1GB-os memóriákkal tudod feltölteni. Neked fogadok, hogy kétoldalasak, és azért nem mennek, csak kettő együtt.

Téged a memory rubrikában pirossal írt első bekezdés érdekel: [link].

"Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDRII1 and DDRII2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table."

Kétoldalassal nem megy.

(#36315) Sziszifeca: Igen, jól látod. A 800-as memóriák tartalmaznak a kisebb frekvencián történő üzemre (667MHz, 533MHz, 400MHz, sőt, sokszor további köztes frekvenciákat) is beégetett SPD profilokat.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.